| Autor |
Zpráva |
Fík
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 08:10
- Nahlásit
Ahoj, zajímalo by mě zda oblékáte své psíky a jaké obleční používáte? Přiznám se, že našeho křížence naprosto postrádajícího podsadu při mrazech oblékáme "jen" do flaušové vesty a vypadá v ní opravdu spokojeně. Náš stařičký a nemocný dalmatin měl také vestu a nosil jí i při dešti a myslím, že byl velmi spokojený.
jak jste na tom vy?
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 08:22
- Nahlásit
Fík
Máfo má šusťákovou bundu a přiznám se, že ji nosím sebou a dávám. Třá když je hnusnej déšť a chodíme po venku nějaký 3-4 hodiny (mám takovou práci), tak aby nepromokl úplně durch. V zimě, když se hýbe, tak zpravidla ne. Ale když čekáme někde delší dobu na bus či na vlak, tak mu ji navlíknu. Prostě se řídím tím, kdy vypadá, že je mu vážně kosa. Jo a taky v extrémních mrazech, když ho ráno vytáhnu z postele na první čůrání, ptž přechod z vyhřátýho pelechu, kde může mít třá 30 stupňů do mínus 20ti asi nic moc...
|
smrdka
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 08:22
- Nahlásit
Psí móda je dnes nepostradatelná pro každého moderního kynologa. Kdo se o ni nezajímá, je buď absolutní diletant nebo neznaboh.
Někteří kynologové dávají jména psům dokonce i podle módních koncernů, zde mne napadá například naše Pigie a její Hugo. Ona a její Hugo je i zdárným případem, co vkusný obleček se psem udělá. Málokdo asi ví, že Hugo je vlastně peruánský naháč, jenže oblečenej ve slušivým kožichu ... samozřejmě syntetickým.
Držme se tedy hesla "psími oblečky za dokonalejší kynologii"
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 08:34
- Nahlásit
Fík
ano oblíkám. když venku lítá tak ne ( byť by sněžilo nbo pršelo) ale když má v mraze třá někde 20 minut a víc čekat na něco , tak určitě - má takovou šusťákovku a někdy mu pod to dám ještě fleecovou mikinu (třá na coursingu, kde se čeká fakt dlouho na běh a tak...)
dokonce nám to vloni na cvičáku i poradili,že je krátkosrstej,bez podsady , tak že ho mám oblíkat jinak mi v zimě onemocní...
|
hofikos
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 08:57
- Nahlásit
Také máme vestu - nepromokavou s podšívkou. Krátkosrstá čubina bez podsady je moc spokojená. Minule jsme potkaly čubu se skvělou "zimní" srstí a po hodině hraní ve sněhu, kdy jsem musela vestu sundat, byla Terynka dost promrzlá a celou cestu domů se klepala a kníkala (vestu dostala, ale už byla dost promrzlá). Druhá čubina si ani nevšimla, že je zima... Teď se jen modlím, aby se nevrátil ten psinc. kašel, to by mě kleplo - sotva jsme se z toho vylízaly...
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 09:06
- Nahlásit
Take oblikame - mame nepremokave plastenky, ktere maju zvnutra odopinatelnu synteticku kozusinku - davame pocas dazda, ked je brutal kosa a hlavne rano ked idu z pelechu rovno von curat jak pise Bullvnouzi.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 09:08
- Nahlásit
Mipooo
bullvnouzi
já ráno nevoblíkám
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 09:09
- Nahlásit
Mar
ja radsi jo - nekdy toho lituju, kdyz je teplo ale pak je bud vyzlecu, nebo to vydrzi - hlavne Bubak je takova kostricka (aj ked trosku pribral) a v kose sa klepe ako taka salonka vo vetre
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 09:11 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit
Mipooo
to muj taky, ale zase si říkám, na tu chvilku - ať se aky otužuje a nejní pak moc náchylnej nebo tak..(ráno chodíme do 10 minut totiž ) - protože: zaprvé : z domu ho musim vynést aby vubec šel, před barákem udělá všechno,co potřebuje a zase valí pěkně ke dveřím
|
ell
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 09:16
- Nahlásit
Taky oblíkáme - mám trpasličí pudlici ostříhanou na bejbinu, takže máme šustákovej obleček s nohavičkama, páč jinak máme po procházce ve sněhu chlupy na packách samou kouli!
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 09:18
- Nahlásit
Mar
aha, tak u nas sice Bubco hodi bobka aj ocika vsechno kolem za 10 minut ale Max potrebuje prinajmejsom 30 minut tak chodime tak na tristvrte hodinky...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 09:24
- Nahlásit
Mipooo
aha,tak to jo tak to my máme ty desetiminutovky, a ještě se tváří ublíženě,že ho ráno tahám z postele
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 09:31
- Nahlásit
Mar
No nevím. Když se nad tím zamyslíš a je ráno třá fakt -15 bo -20, jakože kol sedmé ranní to v zimě není problém, tak je to nářez docela...
S klimatizací říkaj, že nemá být rozdíl nějakých 6 stupňů, ne? Bo už je to o nemoc. A tohle je třá 40-50 stupňů...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 09:41
- Nahlásit
Já psa neoblíkám ani v největších mrazech, má hustou podsadu, je tlusťoučká a zima jí nebývá, aspoň to tak ještě nikdy nevypadalo. A před ranní prochajdou do mrazu, stejně jako v průběhu celého roku, vždy po vstávání ihned otvírám všechna okna, aby se byt vyvětral, takže myslim, že Mařka i já srovnáme teplotu než vyjdem ven. Jediné, na co dbám pořádně je, že v zimě mažu ťapky pořádně mastným krémem s ochranou proti namrznutí a vystříhávám srst mezi prsty, když je sníh, aby se nedělaly námrazy a pes mi nekulhal.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 09:41
- Nahlásit
Já neoblíkám. Než bych je do toho ráno všechny zašněrovala tak se mi půlka doma počůrá . Jediné krátkosrsté je tady Lilátko a to má docela hustou podsadu takže vydrží. Útulková setřice Shagia má dlouhou srst, ale absolutně bez podsady. Neoblíkám ji, naučila se vyběhnout ven, vyvenčit a rychle zdrhat domů. Na dlouhých procházkách jí zima zatím nikdy nebyla, pořád je v pohybu.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 09:43
- Nahlásit
Biluška
Než bych je do toho ráno všechny zašněrovala tak se mi půlka doma počůrá
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 09:51
- Nahlásit
My oblíkáme jen když je fakt hodně pod nulou, nebo když jdeme na agility, kde to celkem trvá, než se všichni vystřídáme, tak ať po doběhnutí nečeká na další běh v mrazu.
Taky dáváme pláštěnku když je děsnej slejvák nebo chumelenice, protože jinak mi pesan odmítá opustit barák.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 10:00
- Nahlásit
Biluška
Já neoblíkám. Než bych je do toho ráno všechny zašněrovala tak se mi půlka doma počůrá
Nápodobně,ale je fakt,že gdyž je hodně pod nulou,nebo leje,že se mi Buffy začíná sama vracet domů!
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 10:07
- Nahlásit
Tak nás čeká první zima, (Sam se narodil v dubnu) a oblíkat nemusíme protože je to labrador, spíš mě zajímá jak na tlapky, u nás se hodně solí, tak jestli nějak chráníte polštářky?Třeba nějaká mast, nebo nechat jen tak?
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 10:17
- Nahlásit
Já ty moje dva kuliferdy neoblíkám jen při sněhu který se lepí a dělá kulky, ale i to málo. Neobleču ani když je venku -20stupňů.
Já jsem proti oblečkům pokud to není ze zdravotních problémům a nebo opravdu ti co nemají srst a podsadu, tam při hmouřím oči, ale u mě by se móda oblíkáni neujmu la. Mě se to tak nelíbí.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 10:29
- Nahlásit
jablunka
nebo leje,že se mi Buffy začíná sama vracet domů!
Když leje, nebo sněží tak Lilátko stojí ve dveřích a tvrdí, že čůrat absolutně nepotřebuje, že vlastně vůbec žádný močák nemá . Ovšem stačí, aby se na druhé straně zahrady pohnul nenáviděný kocour Lolek a Lilátko zapomene na déšť, zapomene na zimu a tři hodiny bude sedět pod ořechem a vyhrožovat kocourovi
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 10:31
- Nahlásit
Darina1
pokud to není ze zdravotních problémům a nebo opravdu ti co nemají srst a podsadu
mnoo,tak tohle je náš případ
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 10:33
- Nahlásit
Bára a Sam
nás se hodně solí, tak jestli nějak chráníte polštářky?Třeba nějaká mast, nebo nechat jen tak?
Já jsem koupila mastičky v baronu, mažu vždy, když je mráz, vystříhávám srst mezi prsty, aby se na ní nedělaly zmrazky, a ten krém je dobrej i na moje ruce, pak si nemusím brát rukavice a ta zima mi ruce nevysušuje
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 10:39
- Nahlásit
Já taky neoblíkám, a to je Píďa 4kg ratlíček a Korálek je ještě zimomřivější. Máme ale když je hodně zima venčení kratší a snažím se, aby nikde nestáli.
Jinak pokud pobíhají, je víc jak minus pět a nefouká, tak klidně zvládnou hodinovou procházku aniž by vypadali, že je jim zima.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 10:39
- Nahlásit
Mar
Tak to opravdu chápu. Ale proč oblíkat psa když to vůbec nepotřebuje a ještě mu k tomu přidat brýličky, šiltovku, šáteček a abych nezapomněla samozřejmě botičky. Takto oblečeného pejska pak vemneme na ruky a jdeme do společnosti. Moje nervy!
|
Klarucha
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 10:42
- Nahlásit
mno my taky neoblíkali našeho staršího boxíka, ale teď mám 4,5 měsíční štěně a vzhledem k tomu, že byla už 2x nastydlá, tak jsem obleček na delší výpravy pořídila (hlavně když očekávám občasné čekání někde). Přece jen, vždy záleží na stáří psa, jeho srsti, kondici, počasí
Některé oblečký bývají pěkně úchylné- resp. pro člověka fajn, ale pro psa spíš "mrzačící". Takže když už módu, tak leda funkční. Ale pokud chce mít někdo mermomocí čubu v růžovém a rád pere..tak proč ne.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 10:43
- Nahlásit
Darina1
mnoo,tak to fakt nee, to taky nesnáším my máme černou šusťákovku, plus jednu fleecu (pod tu šustku dyž je fakt kosa ) ale budou mu 2 roky, a po loňsku dyž byl nemocnej snad 3x už ho letos fakt voblíkám ale jenom dyž někde stojí bo čekáme bo tak - při lítání se zahřeje běháním )a druhá věc je, dyž ho vidiš v bundě, ten jeho výraz - poslední pětikačku bys mu dala
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 10:48
- Nahlásit
Gerda
Já jsem koupila mastičky v baronu
promiň co to je?Neznám..
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 10:51
- Nahlásit
Mar
V takovém případě to beru, to má i svůj význam.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 10:56
- Nahlásit
Bára a Sam
promiň co to je?Neznám..
to je internetovej obchod pro psy.
|