Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Zabezpečení psa v autě
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:30
- Nahlásit

Vím,že se to tady už několikrát řešilo,ale ptám se znova,tak promiňte

Vozíme Abby v popruhách na zadní sedačce v autě.Popruh se nám rozbil a my se s přítelem dohadujeme,jak ji teď zabezpečit.Já jsem pro opětovnou koupi popruhů (nějakých kvalitních) a přítel chce klec.Je to proto,že máme neustále zašpiněný auto a hlavně plánujeme rodinu a nevíme,jak se dá vozit mimčo (a) i pes na jedné sedačce.Já se ho snažím přesvědčit tím,že klec zabere hodně místa a když pojedeme na dovolenou,tak bude jednodušší mít ji na sedačce než si takhle blokovat kufr.A hlavně je už zvyklá na sedačce a při delších cestách by mi jí bylo v kufru líto.Pokud zatím není nevyhnutelné řešit to jinak,nechala bych vše při starém.

Proto se ptám,jak vozíte psa a děti vy?Můžete mi doporučit nějaké kvalitní popruhy?Jaká je další možná varianta vození psa?

Děkuju

Mar3
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:32
- Nahlásit

abby
nebo ji můžete dát do "rakve" na lyže třeba

(my vozíme Berryho na zadním sedadle ) kamarád vozí svoji větší fenku v kufru - za sítí - a je tam spokojená víc než na zadním sedadle-protože zadním oknem pozoruje co se kde děje a je klid - vzadu na sedačkách furt chodila sem tam a tak....

abby
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:35 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

isdpch

Dík.na ty jsem si taky myslela

Mar3

No,ona je zvyklá v zadu a není s tím žádnej problém.Většinou stejně spí.Síť vzadu by asi nepomohla,protože ona z kufru pželízá a ty sítě na tohle nejsou nic moc.Když už by byla v kufru,tak asi v kanelce.
Mě hlavně děsí,že s ní pojedeme třeba 10hodin a ona bude v kufru

fromeli
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:35
- Nahlásit

abby
Když vezu sestřiny děti, tak každý sedí ve své sedačce a psice mezi nima v popruhu.

Možná to bude pro někoho nepochopitelný, ale už jsem zažila sešrotovaný kufr při bouračce, takže to pro nás nic nejni

Gája
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:38
- Nahlásit

abby
já si myslím, že klec je docela rozumné řešení, teda pokud se vám vejde do auta.. ty popruhy si můžeš pořídit taky, pro případ, že budete mít plný kufr. Určitě se vám doma neztratí, něco to stojí, ale nemusíte pořizovat obojí najednou. Já mám malý kufr a klec se mi do auta nevejde, což mně štve, Sáru převážím v kufru, kde ji připoutám na krátké vodítko, stahnu roletku, takže není ve tmě a má přístup k okénku. Je to pro mne jediný bezbečný převoz, aby mi nelezla do řízení.. Jinak děsně ráda "řídí auto" když přijíždím domů a otevřu vrata, vyběhne, naskočí ke mně na klín, tlapkama se chytne volatnu a spolu to dořídíme do garáže.. je to děsně komické, ale po silnici by mi to asi neprošlo...

Bela
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:38
- Nahlásit

my tiez najnovsie planujeme zakupenie bezpecnostnych popruhov. Nas prvy lihaval vzdy vpredu pri nohach spolujazdca, ale tento tam nechce byt ani za svet.

fromeli
dobra poznamka s tym kufrom, myslim, ze vela ludi si to neuvedomuje

abby
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:43
- Nahlásit

fromeli

Já mu taky říkala,že dítě bude v sedačce a Abby nám na něj alespoň dohlídne

A když je miminko malé a musí s ním sedět někdo v zadu?

Ono to začlo tím,když jsem mu říkala,že už koukám na větší auto,kam se nám vejdou děti i pes a má i dostatečně velkej kufr na bágly.A jemu se líbí malinkatý sporťák.

fromeli
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:45
- Nahlásit

abby
ségra měla takovou tu pidi sedačku s tím uchem, co to vypadá jako taška a tu si dávala na sedadlo vedle sebe, akorát v protisměru jízdy.
A když jeli oba, tak vzadu bylo v sedačce dítě samo.

Mel
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:46
- Nahlásit

abby
dyk kenelku nemusíte mít jenom v kufru... já vídám i lidi, kteří mají klec nebo kenelku normálně na zadním sedadle

fromeli
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:48
- Nahlásit

Jinak Michelle jezdí teď takto.

Tedy pokud tam sedí sama.Deka se dá dát na půl a nebo odstranit zcela

abby
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:48
- Nahlásit

fromeli

Ty umíš potěšit

Dívala jsem se na ten odkaz a je tam i kryt na sedačky.Máte s tím někdo zkušenosti.Vypadá to zajímavě.

abby
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:49
- Nahlásit

Mel

Když vezmu velikost,kterou bych na našeho psa musela mít,tak to bych asi na sedadlo nedala

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:54
- Nahlásit

fromeli
a tu si dávala na sedadlo vedle sebe, akorát v protisměru jízdy.

to se nesmí...krzevá za a)airbagům a je to vyhláškou zakázaný..na místě spolujezdce nemá sedačka co dělat.....
abby

A když je miminko malé a musí s ním sedět někdo v zadu?

nemusí...může být samo,my jezdíme se sedačkou za řidičem a já na ní vidím....
Trinča je dle aktuální naplněnosti kutru bud na sedadle nebo v kufru..ale ona je v kufru zvykláa to že sem z auta chlupatá sem si zvykla

Gája
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:55
- Nahlásit

Mel
to je fakt, ale já kdybych ji dala na zadní sedadlo, tak v kufru musím mít děti..

monika
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:56
- Nahlásit

Hezké, leč pro mamuty nepoužitelné. Nevlezou se na sedačky. Jezdí v kufru ve Formanu.

Mar3
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:57
- Nahlásit

abby
hm,tak v kenelce v kufru a ještě takhle dlouho,to bych as itaky nechtěla

fromeli
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:58
- Nahlásit

to se nesmí...krzevá za a)airbagům a je to vyhláškou zakázaný..na místě spolujezdce nemá sedačka co dělat.....

a to bylo vždycky? Ono už jsou fakani větší, tak je to nějakej pátek.

Ale normálně jsem to už takhle viděla jezdit, ale nijak jsem to nestudovala.

monika
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:59
- Nahlásit

sarax
může být vpředu sedačka, ale nesmíš mít ten airbec aktivní a sedačka musí být v protisměru jízdy. Jinak se tak vážně u nás děti vozit smí. Já to zjištovala když se mi narodila malá a řekli mi to na dopravním inspektorátě.

abby
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 14:02
- Nahlásit

sarax

nejde o chlupy,ale o bahno.Včera jsem byli na výletě a Abby se nezapomněla projít v takové bažince.

A když je pes v kleci nebo v kanelce,sají se vozit v kufru ještě nějaký věci?Jde mi o bezpečnost psa.

fromeli
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 14:03
- Nahlásit

může být vpředu sedačka, ale nesmíš mít ten airbec aktivní a sedačka musí být v protisměru jízdy. Jinak se tak vážně u nás děti vozit smí. Já to zjištovala když se mi narodila malá a řekli mi to na dopravním inspektorátě.
už jsem to taky našla
To bude tím, ségra ve starém autě neměla airbag

Gája
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 14:04
- Nahlásit

monika
nejde ani o to co se smí, ale dle mého názoru, dítě vozit na předním sedadle prostě bezpečné není, ani v případě, že nemáš aktivní airbeg..
když řídíš, je dobré mít dítě vzadu a pokud neřídíš, je lepší sedět s dítětem vzadu.. o tom žádná..

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 14:07
- Nahlásit

monika
dle platné vyhlášky nelze....taky jsme zjištovali když se malá narodila je to 6 týdnů
abby
já v kufru nainstalím sít a ne klecani kenelku..prostě aby na nás viděla..klec budem mít na coursing a tak do auta bud na sedačce v kšírách nebo za sítí v kufru

abby
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 14:08 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

sarax

On chce klec proto,aby se v kufru dalo ještě něco vozit.JInak,jak píše Gája,mě to nepříjde na přední sedačce moc bezpečný,i kdyby to šlo.

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 14:09 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

fromeli
našla kde??nám řekli že nelze a dost...
abby
si myslím že s klecí dáš do kufru mín věcí než bez ní..prostě psa obložím zajištěným nákladem a ten zakreju a je to..na tábor jsme měli v kufru bagáž Trinču a boxera

fromeli
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 14:12
- Nahlásit

našla kde??nám řekli že nelze a
ve vyhlášce, co je na BESIPu, ale byla z 2001 nebo tak nějak, ta nová se mi už nechtěla otevírat, protože synovec je z roku 1996 a neteř 2000

abby
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 14:15
- Nahlásit

sarax

Ono jde o to,že já Abby nedovolím vozit v kufru s nákladem.Ale to bude možná tím,že není zajištěný.

Mysím,že zatím koupíme ty popruhy a až bude mrně,tak se uvidí

Mel
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 14:35 - Změnil/a: Mel
- Nahlásit

sarax
§6 zákon č. 411/2005 Sb.
1) Řidič motorového vozidla je povinen:
c) přepravovat ve vozidle kategorie M1, N1, N2 nebo N3, které je vybaveno zádržným bezpečnostním systémem, dítě, jehož tělesná hmotnost nepřevyšuje 36 kg a tělesná výška nepřevyšuje 150 cm, pouze za použití dětské autosedačky; při této přepravě,

- dítě musí být umístěno v dětské autosedačce, která odpovídá jeho hmotnosti a tělesným rozměrům,
- na sedadle, které je vybaveno airbagem, který nebyl uveden mimo činnost, nebo pokud byl uveden mimo činnost automaticky, nesmí být dítě v dětské autosedačce přepravováno čelem proti směru jízdy,

Mel
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 14:36
- Nahlásit

abby
myslím, že s klecí už se vám toho do kufru moc nevejde....

abby
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 14:39
- Nahlásit

Mel

Taky jsem se mu to snažila říct.Díky za názor.

duli
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 14:44
- Nahlásit

abby
by ses divila co vsechno se vleze do kufru se psem(bez klece).....kdyz jsme jeste meli oktavku, tak pri jizde na chatu jsme vzdycky vozili pomalu pul brna s bagazi a vsechno se tam nejak nacpalo a kdyz se to dobre usporada tak to ani nepada a pes je spokojen......

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání