| Autor |
Zpráva |
Orry
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 17:47
- Nahlásit
nels
jenze ono je rozdil mit dva psy jen tak jako spolecniky a nebo venovat se se dvema psy vrcholovym sportum a to jeste ne spolecnym, ale rozdilnym (mimochodem nika00 i ja mame obe dva psy!!)
|
nels
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 17:56
- Nahlásit
Orry
jasně,já taky nemyslím po práci na půl hoďku vyvenčit...víš ono ten můj názor je trochu extrémní,ale já mám na prvním místě psa a vím,že když jsem seděla v kanclu a viděla ho jenom od 5 večer,tak jsem si řekla,že to takhle nechci.takže teď mám na něho cca 20 hodin denně a jsme spokojeni oba u mě to je pouze o prioritách.
ale zpět k younglady,to jestli bude mít možnost se věnovat 2 psům je na ní,já jenom myslím,že teď je lepší čas si vzít malé štěně než v době kdy nastoupí do práce... toť vše
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 18:00
- Nahlásit
nels
no jasne ze je to na ni...jen mi to taky prislo "zbrzkle" a tak to byl jen takovy prispevek spise k "zamysleni"
PS: prozradis co delas za tak bezva praci??
|
nels
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 18:05
- Nahlásit
Orry
to neee,nebudu si přeci vyrábět konkurenci ale pracuji z domu. faktem je,že já bych u younglady spíš dávala bacha na ten fakt,že její přítel to neschvaluje.i u nás je to jediný důvod proč je Nelson zatím jedináček.. ono člověk je někdy z práce fakt unavenej nebo musí pracovat přesčas a tam se ohleduplný a nápomocný partner opravdu hodí
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 18:12
- Nahlásit
nels
treba by te konkurence jeste posilila (vzdycky muzes byt lepsi)
spíš dávala bacha na ten fakt,že její přítel to neschvaluje.
joo tohle je tezky..ale v tom nikdo neporadi
|
nels
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 18:17
- Nahlásit
Orry
to je fakt,to mi ale nahrává na podnikatelskou myšlenku uspořádat pravidelné semináře na téma "žiju s pejskařem/pejskařkou, jak dál?" můžu ti nabídnout nějaká procenta ze zisku nakolik jsi stála u zrodu této skvělé myšlenky
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 18:29
- Nahlásit
Petra
jj koukam, ze hodne lidi touzi po Anatolovi
Promin, proste z nich mam takovy pocit, stejne jako mi hodne lidi reknou ze by si neporidili teriera, ze jsou to hajzlove a ja vim, ze to tak neni, je to proste takovej pocit z tech psu. ASi jsem ten pocit ziskala, kdyz jsem je videla na videu z mistrovstvi v poslusnosti, slapou jak hodinky a mnohem lip nez jiny psi co tam byly a asi z toho je ten dojem, ze udelaj vse co panovi na ocich videj a nikdy nic navic nebo min.
Bela
Jo ty jsou taky krasny ja uz to mam naplanovany, dojedu si pro nej do ciziny, dlouho si ho budu vybirat, proste si to uziju
Smečka
o bednu mi opravdu nejde, ale urcite s tim psem chci neco dokazat (v ramci moznosti daneho plemene)
Jimmi
Ja sem tam kratandu zaradila kvuli Jimmovi, nasla jsem si je, neco sem si o nich precetla a proste se mi zalibili Nejak me zacali brat ovcacky psi
nels
dekuji, vzala jsi mi slova z ust, proste si presne myslim, ze ted mam hodne casu na to ty psi spravne vest a vychovat a pak ten cas mit nebudu a k druhymu psovi se uz nedostanu
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 18:30
- Nahlásit
nels
urcite by bylo plno...muj pritel by urco prisel
|
nels
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 18:32
- Nahlásit
Orry
já myslím,že už by to chtělo začít dělat rezervace,bude nával
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 18:33
- Nahlásit
nels
Orry
na tom vasem seminari zabiram jedno misto pro pritele Ono s nim neni tak strasne, kdyz potrebuju vyvenci, postara se a kdyz nekam jedu, tak mam super rodice, kteri pohlidaji a postaraji se vcetne dlouhych prochazek a pod. Podporu mam i kdy co se tyce pritele by to bylo takovy rozseknuti vztahu...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 18:34
- Nahlásit
youngladyze ted mam hodne casu na to ty psi spravne vest a vychovat a pak ten cas mit nebudu a k druhymu psovi se uz nedostanu
hele ja mam druhyho pejsu taky ted, kdyz chodim do prace (ono jsem zase na tom lip financne), jenze ja se ani s jednim nevenuju necemu vylozene vrcholove..a navic orry je uz dedecek...
jen aby te pak treba nemrzelo, ze uz se nebude dat tolik pejskum venovat...ale treba si najdes fajn praci se psy..kdo vi...ale neni toho na vyber
|
nels
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 18:35
- Nahlásit
younglady
no vidíš to,mám další nápad - azylový dům pro pejskařky/pejskaře.kdyby náhodou to "rozseknutí" nevyšlo
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 18:42
- Nahlásit
nels
hehe děkuju, azylák bude potřebovat přítel, bydlím u mě )))
Orry
chapu to uvidime, jak to vsechno dopadne.. stav se prosim na http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_5685_0.html#20 je tam potreba tvuj nazor
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 18:45
- Nahlásit
z uvedených plemen hlasuji pro KK a boserona
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 18:48
- Nahlásit
gabifi
dekuji za nazor ten bosin nejak vede
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 19:10
- Nahlásit
younglady
Ja jsem samozrejme pro VK .Jsou zlaticka,o zabavu budes mit postarano (to muzu zarucit ) a klecova luzka uz v Bohnicich zrusili,takze se nemas ceho bat
Jinak k tomu,kdy je lepsi poridit si druheho psa...Stazinku jsem si porizovala v poslednim rocniku na VS,a nejak jsem to zvladla,sice to nebyli nejake extra aktivity,ale i tak jsme toho spolu podnikaly docela hodne.A Maximek prisel do rodiny,kdyz jsem uz chodila do prace - a take to jde.Ja v tom problem nevidim.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 19:14
- Nahlásit
Lexa
uvidim no, prostě se bojim, abych u stenda nic nezanedbala a mela na nej dost casu
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 21:41
- Nahlásit
younglady
hele, ono je to stejne jedno... kdo psa umi vychovat, zvladne to i pri praci, kdo ne, nezvladne to ani kdyz bude doma 24 hodin denne. Maly stendo stejne vetsinu casu prospi, tak jediny, co by mohlo trvat dyl, bude cistotnost, protoze tu tak nevychytas - ale ja mela na Lumpa casu dost (posledni rok na VS), a stejne byla posledni "nehoda" nekdy v 8 mesicich... Zas je i s tou cistotnosti stene kus od kusu, nektere driv, nektere pozdeji.
Jinak ja se psama delam myslim si hodne, a najdu si cas na vsechny tri, ted pracuju z domu, ale nejspis taky budu mit i normos praci - ale je to jedno, i ted delam do ctyr, teprve pak je cas na psy... a taky to zvladame...
Spis je to trochu riziko, pokud nemas jistotu zamestnani, co po skole, jestli to utahnes financne, jaka ta prace bude, taky ti asi nedaji hned 14 dni dovolene, atd. atp.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 22:16
- Nahlásit
Jestli chceš určitě štěně a jsi rozhodnutá, tak to stihni, dokud jsi na škole!! Já nikdy neměla tak mooooc času, jako na VŠ. Pak už je to zabitý. Psa sice stíhám, dalšího bych taky chtěla, ale mimo jiné ta představa, že bych se mu nemohla dostatečně věnovat... co zvládne dospělý pes, to štěněti ve výchovném procesu nestačí.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 22:27
- Nahlásit
Já nikdy neměla tak mooooc času, jako na VŠ.LucieS
Hm,to já taky,dokud jsem nemusela začít pracovat,abych tu smečku uživila.Plus koně
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 08:37
- Nahlásit
younglady
budeš i vybírat k Abbynce fenečku?
Jo a k tomu, kdy si pořídit druhýho psa? No asi tehdy, kdy jsi hlavně psychicky připravená ty. Pokud máš všechno promyšlený, tak neváhej.
A ještě k těm kraťandám, já ti nějak neznám žádnou, která by třeba v obranách vylezla na "bednu" a v agi zase budeš v obležení borderkama, tam je náš nejlepší pes na 27 místě.
Ten bosík se mi jeví jako ideální, nebo ten briard, ale o těch nic nevím.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 08:39
- Nahlásit
younglady
znala jsem velmi dobře jednoho briarda - by to super pes - na obrany fakt machr, ale byl to velmi dominantní pes a potřeboval fakt dril. Vyhrál spoustu soutěží a mě bral jako rodinu - tudíž se choval jako mazel a mou fenku strašně miloval, ale na cvičáku byl hodně ostrý a nechyběl u žádné rvačky a před cizími lidmi dost bránil svou paničku. Navíc udržba jeho srsti není nic, nad čím se dá mávnout rukou - hlavně v době línání,ale i jindy je potřeba česat a tak. Je to krásný pes na exteriér a na výcvik je taky super, ale hodně bych zvažovala, jestli si ho pořídit - bude to Abby v bledě modrém, akorát podstatně větší s vagónem chlupů na těle
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 09:06
- Nahlásit
Můžu přidat jedne dotaz?? spousta z Vás miluje čevéčka a musím se chtě nechtě přidat do klubu, na obrázku dobry, říkám si moc pěkný pes,ale jak jsme je viděla na výstavě, umřela jsem.....Samozřejmě že nikdy nebudu moct mít ČsV, ale chtěla bych se víc zeptat na povahu.....všude jen najdu standatní a to mi prd řekne, hlavně když si čtu, jak je v celku neustálená....Můžete mi víc napsat něco o nich??? Věřím tomu, že jsou to náročnější psy....
a nějaké zkušenosti s maliňákama taky uvítám.....
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 11:13
- Nahlásit
younglady
hele a co třeba Holandský ovčák, nebo Australský ovčák, nebo bílý Švýcarský ovčák. Ty se ti nelíbý?
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 13:07
- Nahlásit
spousta z Vás miluje čevéčka a musím se chtě nechtě přidat do klubu
To je teď docela móda, tohle .
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 13:49
- Nahlásit
LucieS
jo sdílím tvůj názor
Jimmi
určitě fenečku, jinak bych to asi nevim jak zvládala Nepotřebuju lézt na bednu, ale chtěla bych něco zvládnout v rámci možností psa, je mi jasný, že s kraťandou nepůjdu na obrany, stejně jako bych na ně nešla s malamutem
kokoška
ty chlupy jsou my jasný, ale zas bych je aspoň neměla všude zapíchaný ))) Kámoška má briarda a když tu srst udržuje pravidelně tak je to v pohodě. S tou povahou to je těžký, briardi jsou ostřejší, ale taky je to pes od psa, nikdy nevíš na co narazíš. Stejně jako u teriéru, Abby je takový zlatý střed, znám psy co napadaj a neptaj se a jdou do všeho a jsou skoro na prohození oknem (jednu takovou fenu máme na cvičáku) a zas znám ustrašený ťuňti, kterým se už ani nedá říkat teriér.
Ale já bych chtěla určitě fenku a ty bývaj (teda většinou) víc v poho
Petra
a nemáš někde jejich fotky, teda toho holandskýho a australskýho? U toho Švýcara mě děsí ta bílá srst, když si vemu kam chodim venčit
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 13:50
- Nahlásit
younglady
bílé barvy i Švýcaráka se neboj a fotky dodám vydrž
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 13:54
- Nahlásit
http://www.qaltmercator.wz.cz/foto.html tak to je holanďan
http://www.australskyovcak.cz/australsky-ovcak/fot ogalerie-australskych-ovcaku/id=36 a to je australský ovčák
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 13:59
- Nahlásit
a bílý se mě líbí dlouhosrstí třeba tenhle http://bigboy.jindrova.cz/galerie.php?id=15
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 14:21
- Nahlásit
Petra
ten australak je pknej, ale vypada jak borderka, neni stejne hyperaktiv?
|