| Autor |
Zpráva |
Petra
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:11
- Nahlásit
wami
diky seš stejně zlato
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:11
- Nahlásit
Smečka
no jo a to ja zas mirim trosku vis no
nels
My ted haraaame A ja vim, kdo to byl To byla Romca z kramku s jeji chovatelkou, rikala mi, ze tam vcera byly Ona ma briarda
nika00
na to mam prave dva a pul roku abych zjistila, jaka prace mi bude vyhovovat, sama nevim co chci delat.. Znam i spousta lidi co si muzou brat psi do prace..
Bela
nic proti BO, ale ty psi mi moc nevyhovujou... prijde mi ze se bez prikazu pana nedodjou ani vycurat, nevim no
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:12
- Nahlásit
nels
nerekla jsem ani slovo o tom, ze by ten sen mela nechat bejt...
jen to, ze by mela pockat....to je rozdil...zvlast kdyz nevi, co bude delat za praci
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:14 - Změnil/a: Petra
- Nahlásit
younglady
tak počkej to není vůbec pravda co píšeš o BO, mám doma dva, můžu ti je vřele doporučit to je moje srdeční zaležitost, toto plemeno nikdy neopustím
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:14
- Nahlásit
nels
nika00 jen poznamenala, aby to younglady vzala v úvahu... nevidím na tom nic špatného...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:15
- Nahlásit
Kdyz budes mit stesti na psa s povahou... a kdyz nebude? wami Tak bude mít "jen" skvělýho psa
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:16
- Nahlásit
wami
tak už jsem to našla jen se mi nezobrazila fotka kterou si k tomu přízpěvku dala, nevíš od kaď ta fenečka je?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:17 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
wami
suhlas, ze cevecka su zivotny styt. podobne ako aj ti severania!
inac, ja tiez poznam niekolko, co ich majitelia v zivote nepustili z voditka a moj sa uz tiez pokusil o svoj prvy (trojhodinovy) utek, ale pustam ho aj na volno - treba sa im hodne venovat a byt stale v strehu! proste: vzdy pripraveny! panicke to cibri zmysly a neda jej zleniviet .
kolie som nikdy obrany robit nevidela, ale fakt je ten, ze som este vselico nevidela a rada sa necham poucit
younglady
ja ked budem mat barak, tak si na strazenie zadovazim slovenskeho Dunča čuvača
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:22
- Nahlásit
Smečka
Tak bude mít "jen" skvělýho psa
MNE by to stacilo... Tobe taky... ale chapu, ze jsou lidi, kteri by mohli byt zklamani, ze si na bednu nikdy nestoupnou...
Petra
z USA, ale nevim odkud, link na stranky (ceske) tam neni?
Bela
Kolik ze je tvemu haskacovi? Protoze ja jak na trecich a na musherskych zavodech potkavam i haskacu hromady, tak vetsina z majitelu tvrdi, ze poradne uteky zacinaji tak nekdy okolo 3 roku zivota... No a i ten 20minutovy utek je blby, kdyz hrozi broky v zadnici psa... A netusim, jestli vis, jak je obtizne naplno sledovat dva psy navolno... Z toho kdyz je jeden temperamentni terier, je to docela zahul, aby pak nezdrhli - a to jsou myslim malamuti mnohem klidnejsi, ale stejne...
Jeste jednou opakuji - netvrdim, ze to nejde, ale ta pravdepodobnost neni vysoka a koneckoncu myslim, ze vzhledem k ambicim ve vycviku stejne severan nepada v uvahu...
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:25
- Nahlásit
wami
teď jsem zkoušela faunu a nic mi to nenašlo, asi neumím hledat. Ale to nevdí,
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:28
- Nahlásit
wamiMNE by to stacilo... Tobe taky... ale chapu, ze jsou lidi, kteri by mohli byt zklamani, ze si na bednu nikdy nestoupnou.. Z výčtu plemen v úvodním příspěvku jsem měla pocit,že o tu bednu snad ani tak moc nejde
Šlo by-li opravdu o ní,chybí mi tam NO a BO v prvé řadě tedy.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:29
- Nahlásit
Petra
diskuze na ifaune
a tady stranky te psiny:
www.blacktear.estranky.cz
Tohle je ona, privezli si ji ve 4 mesicich:
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:30
- Nahlásit
wami
takovou jsem si přesně našla na ulici
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:30
- Nahlásit
wami
http://www.blacktear.estranky.cz/stranka/shelly
koukej co jsem našla
|
duli
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:31
- Nahlásit
younglady
ja bych brala KK nebo bosika..... ....hehe teda ja toho bosika uz mam na pristi rok "objednaneho"....
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:31
- Nahlásit
wami
teda to se povedlo viď. Díky
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:34
- Nahlásit
younglady
Ahoj ,
protože mám kraťandu doma doporučím jí na agi, běhání a pasení, mají výborný nos, takže se doporučují na stopy(fakt ), záchranařina, vodění...jenom prosím moc neberu ty obrany, to ti doporučím bosíka, nebo briarda
některé kraťandy obrany dělají a mají klasický výcvik, ale přirozenost to není,
jistotu máš v tom, že jsou přizpůsobivé a prostě se naučí to co budeš chtít, ale srdce v tom nebude
Jinak znám pár psů, co jsou daleko ostřejší než Jim a na Želivce bych jim nasadila košík
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:36
- Nahlásit
Smečka
No, tak zas ne kazdy chce mit doma vovcouna... A toho bosika i VK na bedny tu a tam i dostanes...
Ale vis co, to si stejne musi kazdy srovnat sam v hlave, ja si jen vybavila psiky danych plemen, co znam, a kolik prace dalo je vycvicit, a ten CsV a malamut mi tam proste tak docela nesedli...
A myslim, ze ani ty nebudes cloveku, ktery ma na prvnim miste vycvik a sportovku, toho vlcounka cpat za kazdou cenu, ne? Ja nevim, asi je to tim, ze jsou sedivaci moje srdecni zalezitost, tak mam tendenci je cpat predevsim tam, kde jde lidem o zivotni styl "tance s vlky", a kdyz k tomu jen jakoby navic maji i chut cvicit a tahnout sedivaka nahoru, kam az to jde, tak to je jen bonus navic... (Pricemz kazdeho, kdo toho sedivaka ma, k tomu vycviku tlacim, ptze si myslim, ze je jim to potreba a svym zpusobem na to maji, jen ten pristup musi byt jiny a musi - podle me - vychazet z trochu jine zivotni filosofie... )
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:37
- Nahlásit
wami
nas prvy sa prave okolo tych troch rokov zacal umravnovat - a potom nam ho nejaky uchyl zastrelil.
bol to strasne bystri pes - na cvicaku totalna jednotka na poslusnost, lebo on bestia vedel, ze je v skole
tento ma len7 mesiacov - ale pri prvom som sa o utekoch hodne naucila a uz trochu viem ake triky funguju. sice fakt je, ze musim byt v strehu - ale stoji mi to za to, lebo nechcem, aby bol cely cas len uviazany na voditku. to mi pripada dost krute a behat sa mi s nim nie vzdy chce...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:37
- Nahlásit
wami
Jasně,že je nikomu nevnucuju,ale zas s malamutem ?...ne to bych je rozhodně nesrovnávala.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:40 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Bela
potom nam ho nejaky uchyl zastrelil
to je mi lito... a zdrhl nebo ho kde zastrelil?
Smečka
smarja, tak jestli to vyznelo jako srovnani sedivaka s malamutem, tak to teda rozhodne ne, jen z tech vyjmenovanych plemen tam tak trochu trceli (a nechtela jsem to moc rozepisovat, tak jsem to tak nejak shrnula )...
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:42
- Nahlásit
wami
v sobotu jsem zase zamilovaně čučela na čévéčka, manžel je na mojí žádost vyfotil, ale ještě jsem to neviděla, pokud to dobře dopadne, hodím jsem zítra nějakou fotku
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:43
- Nahlásit
wami
já bych neřekla že si je srovnávala
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:44
- Nahlásit
younglady
ještě mi prosím odpověz jak si to myslela s těma BO
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:45
- Nahlásit
Jimmi
ja bych zamilovane cucela taky, ale jsme doma pidalce delali ploty, tak jsem mela smulu...
na fotecky se tesim, neco pak prihod, prosim!
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:46
- Nahlásit
wami
praveze vobec nebol zdrhnuty! a stalo sa to takmer pred ocami mojho syna!
taky sok som nad este v zivote nezazila! doteraz sme z toho na salat, ale krpaty nas velmi krasne a starostlivo utesuje
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:46
- Nahlásit
smarja, tak jestli to vyznelo jako srovnani sedivaka s malamutem, tak to teda rozhodne ne, jen z tech vyjmenovanych plemen tam tak trochu trceli
Tak to jo no. Já jak slyším čévéčko,no vždyť víš...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:49
- Nahlásit
Bela
to verim, ja bych byla na prasky asi hlavne z toho, ze se taky mohl netrefit a trefit decko...
a krpce si vaz, takovy trestidlo stejne utesuje nejlip...
Smečka
Já jak slyším čévéčko,no vždyť víš...
No, vim, ja mam taky rudo --- eee, SEDIVO pred ocima...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:57
- Nahlásit
wami
jj, trestidlo sa welmi snaziii!!!
|
nels
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 17:00
- Nahlásit
Jandula
nika00
já ten názor nika00 neberu,jenom myslím,že je právě teď na druhého psa vhodnější čas,než pak.. teď má Alča ještě dost času se věnovat samostatně každému ze psů a až o 2 roky nastoupí někam do práce,tak už přeci jenom bude druhý pejsek starší a nebude jí 24 hodin denně potřebovat. každopádně myslím,že skloubit práci a jednoho psa nebo dva pak už vyjde na stejno... jestli ale bude hledat práci,může svoje podmínky přizpůsobit tomu výběru.já to tak udělala a to mám psa jednoho
|