| Autor |
Zpráva |
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 13:22
- Nahlásit
Tak zase otravuji s výběrem plemene
Vybrala jsem si pár plemen, která mi vyhuvují povahově, vzhedově, ale i ohledně toho, co nima chci dělat. Zajimalo by me jak složitý je jejich výcvik a jak náročná je péče o tyto plemena.
Takže to jsou: Bearded kolie, Beauceron, Briard, ČSV, krátkosrstá Kolie, Velký knírač, Aljašský malamut.
Díky moc
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 13:37
- Nahlásit
younglady
tak uz ho mas povolenyho??(toho druhyho pejsu)
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 13:39
- Nahlásit
Orry
ne a přestávám to řešit Prostě si ho pořídím a on se může třeba zbláznit
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 13:39
- Nahlásit
younglady
máš vybranyý pěkný psi jen se mi tam trochu nehodí malamut
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 13:40
- Nahlásit
Petra
ja vim, je to oproti ostatnim trochu neco jinyho
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 13:43
- Nahlásit
všichni tyto plemena jsou super jen asi těšší na výchovu právě ten malamut a ČSV, ale ani jednoho jsem naměla tak nemůžu posuzovat určitě se ještě někdo ozve a poradí
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 13:44
- Nahlásit
Petra
já mám doma teriéra a dělam s ní agility a lovecký výcvik tak bych chtěla psa zase trošku jinak orientovaného
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 13:45
- Nahlásit
younglady
ono dost zavisi aj od toho, ake mas doma podmienky a akym aktivitam sa planujes so psom venovat . (sorry, ak mi tato info usla v nejakych predchadzajucich temach)
Petra
co mas proti malamutkom!?
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 13:48
- Nahlásit
Bela
nezlob se vůbec nic, prostě je to seveřan a ti moc neposlouchají, těško sním bude dělat třeba poslušnost nebo obrany žejo.
Jinak jsou krásní fakt, tak se na mě nemrač
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 13:49
- Nahlásit
younglady
ne a přestávám to řešit Prostě si ho pořídím a on se může třeba zbláznit
tak to je docela krute , ale zivot je boj
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 13:50
- Nahlásit
chtěla psa zase trošku jinak orientovaného
A jak? Máš tam psy docela rozdílné v povahách
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 13:50
- Nahlásit
Bela
no kazdopadne bych chtela s pesem beham (proto ten malamut) a venovat se sluzebnímu výcviku se vším všudy (poslušnost, obrany, stopy) - tady uz ten malamut asi moc nefiguruje, ale ostatni plemena asi ano. Pes by zil v byte denne chodim na hodku az sest hodin (zavisi na podminkach) ven a jestli budu chodit s jednim nebo se dvema uz je asi jedno Vikendy travim v podstate cely venku.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 13:52
- Nahlásit
Terri
myslim tim ne loveckeho psa jeden magor mi staci jde mi spis prave o ten sluzebni vycvik a fascinuje me prace ovcackych psu
|
Orry
Člen |
- Nahlásit
younglady
no horsi bude, az prestanes studovat a prijde normalni prace...to toho casu uz fakt neni tolik..vidim to u sebe
|
wami
Člen |
- Nahlásit
younglady
vzhledem k tomu vyberu bych taky hlasovala pro vylouceni CsV a malamuta - proti ostatnim da jejich vycvik a uposlusneni mnohem vic prace... Nemluve o tom, ze s malamutem by bylo potreba musherit, aby ten pes mel smysl zivota, a to bys u toho tu svou malinkou Abby ustvala...
Zbytek plemen je rozumny vyber civilizovanych relativne rozumne uposlusnitelnych plemen, kde snadno vyuzijes i zkusenosti s terierem...
Nejpodobnejsi povahou terierovi bych odhadla tu kratandu, ty byvaji taky povahovy torpeda (takze treba super na agi), beuaceron, briard a VK uz by nejspis stali o poradny vycvik a la sportovka...
Odhadem nejpohodovejsi bude ta beardedka...
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 13:53
- Nahlásit
Orry
ja vim, ale delam porad ustupy a on nic, uz me to nebavi
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 13:56 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
younglady
a jeste - stejne pocitej tak rok vychazky hodne i oddelene, at se druhy pes navaze na tebe a ne na smecku (na Abby)...
A jestli se chces vrhnout fakt na sportovku, tak premyslej o kratande, briardovi, beauceronovi a VK, pricemz ja osobne sama za sebe bych hlasovala pro KK nebo beaucerona (ale verejne nebudu rikat proc, aby se majitele tech ostatnich plemen treba nahodou nechytli... )
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 13:56
- Nahlásit
Petra
ale ved ja sa nezlobim - to bolo len take akoze zamracenie .
ale severanov svojcih oblubenych sa predsa musim zastat. :P
malamuti na tie obrany moc nie su to je fakt - ale poslusnost by im nemala robit az taky problem.
Ono sa hovori aj o haskacoch, ze sa tazko vychovavaju, ale to je hlavne tym, ze su to psi, ktori maju vlastnu hlavu a treba vediet ako na nich. Klasicek cvicakove drily pre nich moc nie su, lebo ich to nebavi a nudia sa.
ale pri spravnej motivacii to ide. napriklad aj tanec:http://www.youtube.com/watch?v=Azl6EyQQV8Y
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 13:57
- Nahlásit
wami
diky neco takovyho sem potrebovala slyset, vylucuju ČSV a malamuta
Ja sem ten z tech ostatnich nejvic zakoukana do Briarda. Uvidime, co z toho nakonec vyplyne
Orry
ja vim, podle toho taky budu hledat praci, ale porad je to az za dva a pul roku
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:00
- Nahlásit
wami
ja se ted zamilovala do Briarda Ale v podstate ty tri co si napsala jsou takovy moji nej
S tema vychazkama to vim, proto bych chtela stihnout porizeni druheho dokud studuju a mam na to cas.
Bela
Ja malamuty zboznuju, kamos ma uzasnou malamutnu, je ji rok a je fakt dokonala Sice poslusnosti moc neda ale jak ma pracovat vyslovene si to uziva
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:03
- Nahlásit
Bela
mam severanky moc rada... (A musherinu taky... ) Jediny duvod, proc je nemam, je ten, ze je tam strasne vysoka pravdepodobnost, ze se mi nepodari psa nektereho z techto plemen uposlusnit natolik, aby mohl travit zivot bez voditka (coz je pro mne jedna z priorit souziti se psy). Netvrdim, ze to NEJDE, ale znam jen vyjimky, potvrzujici pravidlo, a cekat, ze zrovna ja natrefim na vyjimku, by bylo riskantni...
younglady
Dal vybirej plemeno hlavne podle citu, ale taky podle ambici - jestli mas ambice tu a tam se kouknout na nejaky ty zavody, nebo treba na stupne vitezu, tak koukej po vysledcich u psu tech plemen, cim vic trojkovych zkousek, tim vetsi pravdepodobnost, ze to ta zvirata budou mit v palici...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:03
- Nahlásit
younglady
Záleží jak moc se chceš výcviku věnovat a kam až se chceš dostat.Když budeš mít štěstí a dostaneš čévéčko s povahou,můžeš s ním v klidu docela úspěšně cvičit.Ne nějaké závody to tedy moc není,ale zkouška v klidu na domovském cvičáku na známého figuranta...to je můj sen
|
nels
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:04
- Nahlásit
younglady
musis se za nama zase nekdy stavit na proseku,vcera jsme s balnulinkou na letisti potkali smecku 4 briardu
|
nika00
Člen |
- Nahlásit
younglady
podle toho taky budu hledat praci
a to si myslis, ze se vsichni podridi tomu, ze se potrebujes venovat psum? ja bych s tim porizenim druheho psa pockala az budes zamestnana a sama si opravdu na vlastni kuzi vyzkousis jake to je byt 8,5hod pryc a pak se vratit domu kolikrat i psychicky unavena...a jeste jit delat nakou tu "praci" se psem...nerikam ze to nejde...ale rozhodne bych pockala...prec jenom, jakou praci si chces podle psu hledat?
|
Bela
Člen |
- Nahlásit
younglady
jaaj, tazky vyber.
ale ak chces robit sportovu kynologiu, tak asi naozaj bude velmi dobry ten bosik. alebo - neuvazovala si aj o BO mailinois?
u kolii bude mat tvoj maly zase partacky na agi , ale neviem, ako su na to kolie s obranami
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:06
- Nahlásit
wami
hele a kamos ma zrovna tu vyxjimku potvrzujici pravidlo, vynceni bez voditka je u nich bezne a nema s tim sebemensi problemy
JJ budu si muset objet par chovatelskych stanic a podobne, uvidime
Jo a az si poridim barak se zahradou tak si koupim Anatolskeho pasteveckeho psa
|
nels
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:07
- Nahlásit
nika00
promiň,ale absolutně nechápu,proč by mladá chytrá holka bydlící v Praze měla nechat svůj sen o druhým psovi kvůli práci...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:08
- Nahlásit
Smečka
jj, a prave proto jsem CsV trochu vytlacila na okraj stejne, jako malamuta... (Kdyz budes mit stesti na psa s povahou... a kdyz nebude? ) Podle me je cevecko spis zivotni styl, nez vlastneni psa , ale mit ambice na vycvik a poridit si cevecko je taky trochu sazka do loterie...
Bela
Tak ja KK znam i coby pomerne rozumny kousace...
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:09
- Nahlásit
younglady
tak bacha toho bych chtěla já ale to je opravdu hudba budoucnosti.
wami
nevíš jestli už je v republice Shiloh?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:11
- Nahlásit
Petra
jo, jedna fena, bylo to nekde na ifaune, kdyz se tam juknes, najdes info... Hazela jsem ti to nekde i tady na cz-pes, zkus najit to forum o shilohovi, myslim, ze tam bude odkaz...
|