| Autor |
Zpráva |
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:10
- Nahlásit
davidkova renata
Čus, vůbec nestíhám číst až se tady vyskytne Biluše tak jí řekni že bych pro ní měla ten kriplvozík co nutně čébuje pro ty svý vořechy. Nevím to jistě ale na 95% by to mělo klapnout neb ta paní co je vyřazuje je dobrá kámoška
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:14
- Nahlásit
davidkova renata
ad štěně, přesně tak, zvl. když z toho psa má něco bejt, třeba parťák pro práci, tak nesmí bejt od mala vystrkovanej ze smečky do samoty a nechanej růst sám doma jak dříví v lese,
v tom hlavním modulačním období se prostě žije 24 hodin denně s ním, neexistuje zábava bez psa, žije se pro toho psa,
jak si to člověk zařídí je jeho věc, ale každý pak sklízí přesně to, co si zasel.
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:17
- Nahlásit
brut
achoj, tak jak je? nějak nestíhám sem moc chodit a najednou koukám, že si zpět. Doufám, že brzo fit a připravená vyrazit s Hafanama. Se na tebe všici těší...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:19
- Nahlásit
arwen
pošlu večer mailík.... na procházku s Hafanama si budu muset ještě nějakou dobu počkat
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:26
- Nahlásit
Včera jsem se svými kamarádkami vyrazila na večírek. Manželovi jsem řekla,
že se vrátím o půlnoci.
"Slibuji ti, miláčku, že se nevrátím ani o minutu
později!"prohlásila jsema vyrazila.
Ale večírek byl fantastický. Drinky, tanečky, znovu drinky a znovu
tanečky, ještě víc drinků... bylo to tak skvělé, že jsem zapomněla na čas!!!
Když jsem se vrátila domů, byly tři hodiny v noci. Vcházím do
bytu, jako myška otvírám dveře a vtom slyším tu zatracenou kukačku
v hodinách, jak kuká třikrát! Když jsem si uvědomila, že manžel se
při tom kukání může probudit, zakukala jsem sama ještě
devětkrát...
Byla jsem na sebe velice pyšná a spokojená, že i když jsem ožralá
jak dělo, dostala jsem takový dobrý nápad - podařilo se mi vyhnout
nepříjemnosti s manželem...!!!
Rychle jsem si lehla a usínala s myšlenkou na to, jak jsem
inteligentní.
Ráno, během snídaně, se manžel zeptal, kdy jsem se vrátila z
večírku.
A nevypadal, že by měl nějaké podezření. "To je skvělé, jsem
zachráněná..!" pomyslela jsem si a otřela pot z čela. Manžel se na mě po chvíli vážně podíval a povídá: "Víš, musíme vyměnit ty naše
kukačkové hodiny."
Zbledla jsem strachy a ptám se pokorně: "Aaano? A proč, miláčku?
A on na to: "Víš, dneska v noci kukačka zakukala třikrát, potom
nevím, jak
to udělala, vykřikla Ó bože!, znovu zakukala čtyřikrát,
vyzvracela se v předsíni, zakukala ještě třikrát a se smíchem
upadla na podlahu.
Kuknula ještě jednou, šlápla na kočku a převrátila stolek v
obýváku.
Potom se svalila vedle mě, a zatímco kukala naposledy, hlasitě si uprdla.
Pak začala chrápat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:36
- Nahlásit
nemethova5
Sali
davidkova renata
tak jsem ráda, že v tom nejedu sama. Myslím,že tohle je pro psa a vztah s ním hodně důležitá fáze. A co do toho prcka člověk narve /tím nemyslím narve doopravdy / to tam potom prostě má. Prostě mi pár dní dovolený nepřijde jako oběť, pro mě to byl spíš dárek, byl klid si s čoklidem hrát, ukázat mu "svět" a tak vůbec. Je to živý stvoření, který před pár hodinama odtáhli od mámy, neví co se děje, kolem něj jsou naprosto cizí lidi, cizí prostředí pachy- to se podle mě za víkend neošéfuje, za ten víkend se teprv to štěndo tak jako usalaší. Zjistí, že mu tam je dobře stejně jako doma, nic mu nehrozí a může se začít učit i to, že nebude 24 hodin mít společnost.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:48
- Nahlásit
PetraK
S timhle předpokladem teď prdim na pořízení štěněte, teda jednak je to odvislý od toho, že nemám dovychovanýho prvního pséka, časově to taky moc neštimuje, a ten předpoklad pro štěníka je jasnej - rozdělit celoroční dovolenou na řádnou výchovu. A jelikož mi neustále z každýho roku dovolený děsně moc zbejvá, mohla bych mít za chvilku celej rok volna ) (pokud by nepřeváděli jen 10 dnů). SOuhlasim s tim, že psí mimino musíš mít furt u sebe a našťouchat do něj, co se dá.
PS: Když sme u těch mimin - holky, já byla na návštěvě u kamarádky, její půlroční dáítě řvalo tak, že už víc řvát nemohlo, nemělo žádnej důvod, prostě řvalo, až bylo celý rudý, já osobně ho chtěla zadusit polštářem, nebo aspoň zavřít někam jinam, potažmo mu strčit hlavu pod studenou vodu. A přectafte si, že tu kamarádku to vůbec nerozhodilo, ostatní kamarády taky, jen já a Maryje sme šly domů, bo už sem to nemohla vydržet. Je to normální, že tohle haranti dělaj????????????? Že strašlivě řvou jen tak, řvou tak strašně, že už víc ani nemůžou....myslim, že je to šílená představa, že štěňátko tolik hluku nenadělá, ne?
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:50
- Nahlásit
PetraK
tak jsem ráda, že v tom nejedu sama. Myslím,že tohle je pro psa a vztah s ním hodně důležitá fáze. A co do toho prcka člověk narve /tím nemyslím narve doopravdy / to tam potom prostě má. Prostě mi pár dní dovolený nepřijde jako oběť, pro mě to byl spíš dárek, byl klid si s čoklidem hrát, ukázat mu "svět" a tak vůbec. Je to živý stvoření, který před pár hodinama odtáhli od mámy, neví co se děje, kolem něj jsou naprosto cizí lidi, cizí prostředí pachy- to se podle mě za víkend neošéfuje, za ten víkend se teprv to štěndo tak jako usalaší. Zjistí, že mu tam je dobře stejně jako doma, nic mu nehrozí a může se začít učit i to, že nebude 24 hodin mít společnost.
a tak třeba je to malinko individuální, ne...? mně se ty štyry dny vyplatili s Blbís, ale třeba s jiným bych tvrdě narazila... akorát nevím, čí rady si teda vybrat. takže budu dál hovnokynolok a budu rvát do Blbís to, o čem budu přesvědčená, že je důležitý a správný...
nebo Sali - je nějaká opravdu dobrá knížka o výchově? (ne TART ani nic podobného, něco všeobecného...)
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:52
- Nahlásit
PetraK
no víš, u nás se to řeší ještě jinak, na ponechávání o samotě se štěně trénuje právě za toho společnýho provozu, a i tak není doma nikdy úplně samo, vždy je s prověřenejma psama, a hlavně poslední dvě štěňata už byla se svou matkou...nikdy neprovádím oddělení štěněte od smečky, je to hrubě nefyziologický.
a další budoucí štěně se taky narodí a zůstane u nás.
Až si jednou štěně dovezu z němec, adpotují mě ho Kobra s Kirou, nebo Kiruny dcera, podle toho, kdy to bude.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:56
- Nahlásit
jbat
obávám se, že to je o praxi a citu.
Tohle ti nikdo detailně nenapíše, to už je vyšší škola kynologie, jak si formátovat prckouna od porodu až do spolupráce v dospělosti, a každý se to učí létama, svou pílí a empatií.
Ebony by ti to možná řekla srozumitelně, ta to umí parádně,
ono je to fakt o praxi a citu. Ebony má za sebou skutečný nasazování záchranáře, a ví, jak a co znamená týmofka pes/člověk
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:57
- Nahlásit
Sali
Moje kamarádka v neděli složila mezinárodní záchranářský zkoušky, řikáme její čubě pani inženýrka, dohledává míčky i po ostatních psech.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 16:02
- Nahlásit
Gerda
tak to jí gratuluju, a jaký je to zviřátko?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 16:03
- Nahlásit
Sali
Je to NO dlouhosrstá, čuba se čtyřkou dysplázkou, vyloučená z asistenčního výcviku. Myslim že už je taky brzo bude čekat nějaký "ostrý nasazení".
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 16:08
- Nahlásit
Bodré odpoledne stále se řeší kvalitní zadržení?Tak tady jedno je
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 16:16
- Nahlásit
Gerda
to by ale ta čuba musela s psovodkou složit Atest MV, plocha a sutiny zvláš´t,
a jako civilista by tam musela být delegovaná svou brigádou či jednotkou nebo kam chodí, těch organisací je víc, a musela by mít už něco naskládanýho vyššího, tuším, že všude maj nějaký vnitřní kriteria,
ono to není tak jednoduchý.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 16:18
- Nahlásit
Neessi
tojako má bejt vejška v revíru, co se krapítek maligně zvrhla???
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 16:20 - Změnil/a: Gerda
- Nahlásit
Sali
tak sem se jí teď ptala, co to mají, mají: RH TB - nejvyšší zkouška sutinového vyhledávání
A nemůžou bejt ostře nasazený.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 16:26 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Gerda
SOuhlasim s tim, že psí mimino musíš mít furt u sebe a našťouchat do něj, co se dá
no je to fakt, já můžu posoudit obě varianty - ten rozdíl tam je prostě vidět. A musím říct, že mě mrzí, že Murphy nedostal takovou šanci jako Ešus (snad jednou maličkatou-ale hodně malou omluvou budiž to, že mi tehdy bylo sedmnáct, věděla jsem naprostý kulový a bylo to za krále klacka, kdy sehnat nějaký informace nebylo jako dneska, zodpovědná jsem byla, to ne že by to byl ten pes co si ho puberťák pořídí a pak na něj prdí, ale nevěděla jsem tak nějak jako jak, páč nikdo kolem nebyl , ale mrzí mě to, že jsem mu neumožnila tolik co Ešusovi, byť ne z nezájmu. Tak zase ale jsem ho zachránila, tak tak velkej černej puntík snad nemám :confused
nemělo žádnej důvod, prostě řvalo, až bylo celý rudý, já osobně ho chtěla zadusit polštářem, nebo aspoň zavřít někam jinam, potažmo mu strčit hlavu pod studenou vodu. A přectafte si, že tu kamarádku to vůbec nerozhodilo, ostatní kamarády taky, jen já a Maryje sme šly domů, bo už sem to nemohla vydržet. Je to normální, že tohle haranti dělaj????????????? Že strašlivě řvou jen tak, řvou tak strašně, že už víc ani nemůžou....myslim, že je to šílená představa, že štěňátko tolik hluku nenadělá, ne?
není to normální, ale některý fakani- jako třeba já- sou tagle zákeřný. Nechápu, že se mnou máma neskočila pod vlak. Nebo mi na hlavu nedala pytlik či něco podobnýho. Muselo to bejt něco naprosto drastickýho, já bych sama sebe utopila jako kotě Proto žádný děti nemám, abych tendle vadnej gen nešířila dál
jbat
a tak třeba je to malinko individuální, ne...? mně se ty štyry dny vyplatili s Blbís,
ale tak víš, co je fajn že to vyšlo. Ale ono jde i o to, že v tuhle dobu máš celkem slušnou šanci do toho pesana dostat velkou vazbu, spoustu věcí. Já bych to prostě už jinak nedělala. Buď mám šanci mít tu dovču a ten čas nám oběma společně dát a nebo si v tu dobu toho psa nepořídím. Ten rozdíl mezi Murphym a Ešusem v tom co oba dokázali, co se dokázali naučit, jaká byla/je vazba - je to prostě vidět.
a to nejsem kynolog, ale hustej amatér.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 16:27
- Nahlásit
Sali
no jo, tam je to zas o něčem jiným, tam je ta velká smečka, ta to ošéfuje jinak
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 16:29
- Nahlásit
Neessi
pani to ste prošvihla, - tohle mi sem hodila včera Jébat, když jsem sem hodila tu svoji fotku jak cvičíme obrany f obýváku- viděla ste ty Ešusovi žuby žahnutý naholu? Mám doma totiž asi maďarskýho žraloka a ne ohaře
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 16:30
- Nahlásit
Gerda
jo a jinak Marůška teda na tý fotce opravdu vypadá jako týraný pejsek. To si nemůžete koupit pořádnej satelit a musíte používat psa?
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 16:37
- Nahlásit
PetraK
ale tak víš, co je fajn že to vyšlo. Ale ono jde i o to, že v tuhle dobu máš celkem slušnou šanci do toho pesana dostat velkou vazbu, spoustu věcí. Já bych to prostě už jinak nedělala. Buď mám šanci mít tu dovču a ten čas nám oběma společně dát a nebo si v tu dobu toho psa nepořídím. Ten rozdíl mezi Murphym a Ešusem v tom co oba dokázali, co se dokázali naučit, jaká byla/je vazba - je to prostě vidět.
Určitě souhlasím. Snažím se dělat správně něco, o čem vím velmi málo. A když se zeptám dostanu dvě až tři naprosto rozdílné rady... takže to dělám podle citu, podle toho, co mi řekne Blbís. zatím to jde, jasně že vidím, jak se tulí, když konečně příjdu domů, i když s ním ráno chodí Miloš, pak já, pak kolem jedné Miloš a odpoledne podle toho, kdo dřív příjde... v tomhle snad netrpí. ale když už příjdu domů, nešla bych už jen tak někam pryč, kdyby měl zůstat doma...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 16:42
- Nahlásit
PetraK
A eště jedna smutňučká Maryje, týraný pes, co strašlivě trpí:
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 16:49
- Nahlásit
Hádejte, po kom je Nýna?
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 17:19
- Nahlásit
lidi, já už nacííí pracovat. já cííí na ÚP...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 17:36
- Nahlásit
zdar decka,tak jsem se vratila z veteriny,sla jsem hajana preockovat proti infekcnimu kasli,do toho frnaku,tak ma zas pes na rok klidSalipani o vycvikaci budu uvazovat,bude to pro nas aspon zabava.
PetraKpani,ze by rostla hajanovy konkurence?
jbatpani,proc nechcete do prace?ja jsem tam spokojena.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 17:45
- Nahlásit
lidi uz nejakou dobu mam radost a ted dvojitou pred chvilkou mi volal argosek
|
Biluška
Člen |
- Nahlásit
Čau lidijové, děje se něco zásadního? Opět jenom procházím. Byla jsem nucena absolvovat HODINOVÝ koncert v základní humělecké škole Mooooc dětí tam hrálo na zopcofku. Ohluchla jsem. Pak řada dětí zpívala...mé mozkové buňky se odebrali na dlouhou,neplacenou dovolenou. Následoval tanec...oslepla jsem. Jediné co si pamatuju je, že jedna tanečnice neustále žvýkala. Pak přišli na řadu houslisti, klavíristi a kytaristi. Z toho si díkybohu nepamatuju vůbec nic, byla jsem v komatu. Recitace mě ovšem opět probrala To by probralo i mrtvýho. Nutně potřebuju lázně, abych se z tohoto zotavila
Je tu něco podstatného a důležitého? O čem jste naflákali dvacet stránek zatímco jsem roztáčela kola kapitalismu?
|
jbat
Člen |
- Nahlásit
nemethova5
pani, páč jsem tu celý den...
ale tak dneska jen do šesti, to je paráda.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 17:46
- Nahlásit
Biluška
Mooooc dětí tam hrálo na zopcofku. Ohluchla jsem
Ste hubatá pani!
|