| Autor |
Zpráva |
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 10:52
- Nahlásit
brut
Dneska se mi tááák dobře spalo, že jsem vstávala před chvílí ( teda usnula jsem až po druhý)
hlavně že se spalo krááásně
vyřiď poklonu Čííífoj, páč to jsou naprosto úžasný záběry
si to tu přečte doufám sááám
Fčééra vopravoval ten kohout co kapal a už nekape tož to dneska zadělá tu díru do zdi a já budu moc přes víkend vymalovat čerta na zeď
U nás se pro změnu střídáme u kotle ....ten se zkrátka rozhodl, že letošní zimu vyzkouší naše nervy. Chvíli nejde,pak zase běží až moc.... jestli ještě chvíli bude pokračovat, tak poletí z baráku...
no a že voni dycky ty kotle nejvíc zloběj dyž je největší zima že jo
Ešuska se ptala essi nemám tip na prochajdu ... máááááááááááááááááááám samnozřejmně že mááááááááá. Poslala sem je na Jizerku dneska ráno mínus 26 stupňůůů
Jestli ani po tomhle nebude mít tý ziminky dost tak už je to s ním beznadějný
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 11:13
- Nahlásit
Fajka
hlavně že se spalo krááásně
po velmi dlouhý době ...ovšem má to jiný, trochu negativní dopad jak prohlásil synek,podle něj je lepší, když nespím, protože to tu pak nelítám po baráku a negruntuju
si to tu přečte doufám sááám
Fčééra vopravoval ten kohout co kapal a už nekape tož to dneska zadělá tu díru do zdi a já budu moc přes víkend vymalovat čerta na zeď
pašááák ...až budeš malovat čerta, tak pozor na správné otočení rohů, aby jsi pak neměla doma kozla místo čerta
a že voni dycky ty kotle nejvíc zloběj dyž je největší zima že jo
přesně tak ... nikdy bych nepředpokládala, že nevydrží víc jak pět let
Ešuska se ptala essi nemám tip na prochajdu ... máááááááááááááááááááám samnozřejmně že mááááááááá. Poslala sem je na Jizerku dneska ráno mínus 26 stupňůůů
Jestli ani po tomhle nebude mít tý ziminky dost tak už je to s ním beznadějný
doufám, že jsi se trefila a až bude napůl umrzlá, tak se s radostí vrátí k nám do -6, což tu momentálně máme a hlavně přestane horovat pro zimu
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 11:14
- Nahlásit
Tak čerstvé ifo od Denííky... prej to není ted momentálně nic moc bo to museli nakonec řezat a citujuco píše Ešusová:
"Prý to měla i v podbřišnici a na tom střevu"
hlavně že už to má zasebou tak ted už jen aby táhla a srůstala !! a taky potáhne do těch lázní samo
A BEZ DISKUZÍ KRAJÁNKOVÁ!!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 11:17
- Nahlásit
brut
když nespím, protože to tu pak nelítám po baráku a negruntuju
to si dovedu představit
čerta, tak pozor na správné otočení rohů, aby jsi pak neměla doma kozla místo čerta
blbááá blbááá je blbáááá
nepředpokládala, že nevydrží víc jak pět let
jj jiná kvalita než dříf nooo znám lidi co maj i dvacet let starej kotel a maká a le ted co koupíš je fakt jen na pár let
že jsi se trefila a až bude napůl umrzlá, tak
už mě vobviňovala že ju chci hybernovat ... no předstaf si to ...jáááááááááááááááá a hybernovat..já nikdy
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 11:24
- Nahlásit
To se mi ulevilo, že se paní Deníkovározřezaná přihlásila.
mám velkodilemma. Jet na školení posuzovatelů na jeden nebo dva dny? . Dítě to vydrží s Michalem, ale co já?
Kojim jednou denně v noci, to problém není, ale není to brzo? Já fakt nevim, jednou si říkám jo, bude to super, podruhý, přece nenechám díťátko samotný samotinký.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 11:28
- Nahlásit
Fajka
prej to není ted momentálně nic moc bo to museli nakonec řezat a citujuco píše Ešusová:
"Prý to měla i v podbřišnici a na tom střevu"
tak to opravdu není nic moc ..... po tomhle do těch lázní pošupajdí, o zrzouna se nějak postaráme... v nejhorším ho doporučím kamarádce, která tyhle blázny miluje a vím, že je ochotná i hlídat
to si dovedu představit
brblá, že nedovedeš ..... už jsem ho totiž zapřáhla do úklidu a to ještě Brůtíkovec odpolko odjíždí pryč a bude se vracet v neděli, takže zvládneme komplet úklid a budeme péééct mňam, mňam mufínky
jiná kvalita než dříf nooo znám lidi co maj i dvacet let starej kotel a maká a le ted co koupíš je fakt jen na pár let
přesně tak... no, pokud nebude fungovat, tak holt budeme muset koupit jinej, což bude víc jak průšvih
už mě vobviňovala že ju chci hybernovat
no předstaf si to ...jáááááááááááááááá a hybernovat..já nikdy
přece by jsi na ní nikdy nemohla být tak ošklivá
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 11:30
- Nahlásit
kachna_
mám velkodilemma. Jet na školení posuzovatelů na jeden nebo dva dny?
a to by byly celý dva dny nebo spíš jeden a půl?
Malá to vydrží a ty si trochu odpočineš... jeď, však si jí pak užiješ o to víc
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 11:40 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
kachna_
mám velkodilemma. Jet na školení posuzovatelů na jeden nebo dva dny? . Dítě to vydrží s Michalem, ale co já?
přece nenechám díťátko samotný samotinký
já su ten poslední kdo by vám moch radit pani bo já nemám ještě žádnej vodchov ale dyž to vemu z velkokynologickýho hlediska tak přece od určitýho věku je nutné učit samostatnosti
a já bych jela, jednak si malá užije tatínka, tatínek si užije malé, oba budou moc rádi až se vrátíte a krom toho tatínek pozná že se celý den musíte kolem díťátka moc otáčet a že to není jen tak
brut
po tomhle do těch lázní pošupajdí, o zrzouna se nějak postaráme... v nejhorším ho doporučím kamarádce, která tyhle blázny miluje a vím, že je ochotná i hlídat
jj to se nějak vymyslí !
tak holt budeme muset koupit jinej, což bude víc jak průšvih
hmm to je ale blbý noo
vracet v neděli, takže zvládneme komplet úklid a budeme péééct mňam, mňam mufínky
no tak jak vidím děcka tě pudou jedřív prokliínat a pak milovat za ty mufínky
Máš nějakej mňam recept? můžeš ho sem prsknout? já se na ně dlouho chystám ale nemám žádnej vověřenej recepis a nechci experimentovat
přece by jsi na ní nikdy nemohla být tak ošklivá
néééé to já nikdy to je jen "vodměna za to její horování pro sních a pro zimu "
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 11:51
- Nahlásit
Fajka
jj to se nějak vymyslí !
hmm to je ale blbý noo
to je, protože potřebuju konečně dodělat alespoň ložnici.... a vyzdít kuch.linku ( obložení si dodělám)
no tak jak vidím děcka tě pudou jedřív prokliínat a pak milovat za ty mufínky
holka je na praxi, takže se úklidu téměř vyhne..ale péct budou se mnou, aby se něco naučili
Máš nějakej mňam recept? můžeš ho sem prsknout? já se na ně dlouho chystám ale nemám žádnej vověřenej recepis a nechci experimentovat
mám jeden od kamarádky .... dokonce jsem si koupila formu, protože v papírových košíčcích se dost deformují. Najdu ho a dám sem, vydrž chvilku
néééé to já nikdy to je jen "vodměna za to její horování pro sních a pro zimu "
přesně táááák, musí dostat nějakou odměnu
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 11:58
- Nahlásit
brut
to je, protože potřebuju konečně dodělat alespoň ložnici.... a vyzdít kuch.linku ( obložení si dodělám
jj toznáám, čék neví kam ty koruny strkat dříf
mám jeden od kamarádky .... dokonce jsem si koupila formu, protože v papírových košíčcích se dost deformují. Najdu ho a dám sem, vydrž chvilku
já mám právě taky tu formu
to nespěchá stejnak se ke tomu dostanu až někdy o víkendu
Předem dííík !
přesně táááák, musí dostat nějakou odměnu
ba ba to su rád že se shodnem !
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 12:08
- Nahlásit
Fajka
krom toho tatínek pozná že se celý den musíte kolem díťátka moc otáče
on občas hlídá a hlídá velmi dobře. Zvládá i procházky (bez psů) po vsi, aby byl veleben a obdivován a dokonce i domácí práce. Jen pak trvá na tom, že musí do hospody, páč byl přece celý den s dítětem . Nezabila jsem ho, což je důkaz mojí kachněčí povahy .
od určitýho věku je nutné učit samostatnosti
Ale dítě to zvládne určitě, ale co já
a to by byly celý dva dny nebo spíš jeden a půl?
Spíš jeden a půl, v sobotu ráno vypadnu a v neděli odpoledne se vrátim s paní malokrálicí pro Lucinku.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 12:09
- Nahlásit
Fajka
Takže tu máš mufínkový receptíky.... podle kamarádky je vcelku jedno jaké těsto použiješ a jestli do něj něco přidáš ( ovoce, čokoládu, kokos), jen je dobrý hlídat dobu pečení, aby se ti nepřipekly
Borůvkové:
250g polohrubé mouky
125g másla ( já nepoužívám žádný náhražky)
100g cukru
125g borůvek
125g mléka
2vejce
2 vanilk. cukry ( stačí ale jen jeden)
2 lžičky prášku do pečiva
Utřeme těsto a na závěr opatrně vmícháme borůvky( lze zaměnit za jiné ovoce)
Hotové vlijeme do vymazané a vysypané formy na mufíky, pečeme cca 20-25 min na 180°C
No a pokud by jsi chtěla bez ovoce a bez vážení, tak tady je jeden přepočítaný na hrnečky.
Dvoubarevný:
125g másla (necelá půlka hrnečku)
3/4 hrnku cukru
1/3 hrnku mléka
1 1/2 hrnku polohrubé mouky
3 vejce
1vanilkový cukr
2 lžíce kakaa ( ne vrchovaté)
Umíchat světlé těsto, do vymazané a vysypané formy dáme do výše 1/3 světlé těsto, pak do těsta přidáme kakao, promícháme. Tmavé těsto poklademe na světlé těsto ( nesmí toho být víc jak 2/3 formy). Tuto směs promícháme třeba špejlí nebo lžičkou. Pečeme 20-25min při 180°C
Jo a z obojího je jen 12 ks mufínků, takže je dobrý použít rovnou dvojnásobnou dávku ( u nás 4 násobnou). Taky tu mám receptík na jogurtový a kefírový, ale ty jsem neochutnávala ( budu péct dneska), tak pokud budeš chtít, můžu je sem přepsat
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 12:16
- Nahlásit
Fajka
jj toznáám, čék neví kam ty koruny strkat dříf
přesně tak... kor, když se jede z jednoho platu..
já mám právě taky tu formu
to je fajn, košíčky jsou dost malý a nedrží ......... navíc mufínci nejsou složitý, tak je vyzkoušej, jsem zvědavá, co na ně řeknete
to nespěchá stejnak se ke tomu dostanu až někdy o víkendu
Předem dííík !
sem si měla přečíst dřív ... je mám naštěstí nahoře, připravený, jinak než bych prohrabala těch tisíc receptů, tak by bylo odpůdne
ba ba to su rád že se shodnem
my dvě vždycky
kachna_
občas hlídá a hlídá velmi dobře. Zvládá i procházky (bez psů) po vsi, aby byl veleben a obdivován a dokonce i domácí práce.
šikulka
Jen pak trvá na tom, že musí do hospody, páč byl přece celý den s dítětem
hm, hmm..... to mi něco připomíná
Nezabila jsem ho, což je důkaz mojí kachněčí povahy
eště chvíli počkej, zatím ho budeš potřebovat... zabíjí se jen neužitečná "zvěř"
Ale dítě to zvládne určitě, ale co já
malá kachýnka to zvládne a velká si odpočine... nebuď labuť a koukej jet
Spíš jeden a půl, v sobotu ráno vypadnu a v neděli odpoledne se vrátim s paní malokrálicí pro Lucinku.
no,tak vidíš ... v podstatě přijdeš jen o jednu noc.... a ještě malý uděláš radost, až přivezeš malokrálici
Jeď, potřebuješ taky vypřáhnout a přijít na jiný myšlenky.... vím o čem mluvím...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 12:16
- Nahlásit
Prosím prosím o focení postupu výroby kuchyně je-li to taková ta vyzděná. Já bych jí chtěla, ale nemůžu nikde na internetu najít a vysvětlit Michalovi co vlastně chci
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 12:27
- Nahlásit
A ještě prosím o trošku politování pro bratránka. Byl u zubaře a pak se stavil v práci (dělá v baru). A koho tam nepotkal? Svojí milou, byla tam s manželem.
Mrcha, mrcha, mrcha.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 12:29
- Nahlásit
kachna_
s focením bude asi trochu problém, teda zatím, páč se zatím nedělá..... nápad nosím v hlavě už od dětství, když se vyráběla u sousedů v chatě dřevěná na míru, kterou navrhoval můj taťka ( v podstatě navrhl i tu mojí, já tam dodělám jen nějaké úpravy)
Ale koukala jsem na podobný postup v "chalupa je hra" nebo v "bydlení je hra".... juknu se do seznamu dílů a hodím ti sem odkaz. Snad podle toho Michalovi budeš schopná vysvětlit, jak si kuchyň představuješ ty ( použila jsem to na Martina, protože taky nebyl schopnej pochopit, co přesně myslím)
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 12:33
- Nahlásit
kachna_
Byl u zubaře a pak se stavil v práci (dělá v baru). A koho tam nepotkal? Svojí milou, byla tam s manželem.
takže to manžel ještě neví a bratránek pro změnu neví, jak je na tom ... hmmm, dobrej guláš .... je mi líto obou
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 12:39
- Nahlásit
kachna_
tady máš odkazy ... z Bydlení je hra
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1124601187-b ydleni-je-hra/410236100081027/
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1124601187-b ydleni-je-hra/408236100082002/
Ještě se juknu na Chalupu... tam myslím bylo taky něco
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 12:53
- Nahlásit
kachna_
v tomhle díle taky něco objevíš
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10122071611- chalupa-je-hra/411236100111004/
mno a tady je taky něco...
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10122071611- chalupa-je-hra/410236100111009/
Snad to z toho Michal pochopí. Jo a při zdění můžete použít itong nebo cihly. U nás se použijí cihly, protože ty máme z bourání částí zdí. Jako užitnou plochu můžeš použít téměř cokoliv,ale já chci kombinovat dřevo s kamenem nebo alespoň dlažbou
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 13:21 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
brut
já chci kombinovat dřevo s kamenem nebo alespoň dlažbou
tý jo, to zní zajímavě. Já to viděla u známé, která si moc chválila i finanční stránku.
A já tam právě budu mít asi metrovou zídku jako předěl, tak by se mi to tam hodilo. Ještě přemýšlím, že bych do té zídky udělala smyčku z trubek od topení, aby se tam dalo odložit jídlo a zůstalo pořád teplé.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 13:32
- Nahlásit
kachna_
tý jo, to zní zajímavě. Já to viděla u známé, která si moc chválila i finanční stránku.
je to hlavně praktické ... nevím, jak s finanční stránkou, protože třeba ta moje vysněná pracovní deska je setsakra drahá ( a navíc i těžká ), ale celkově dost ušetříš za dřevo, zvlášť pokud si i dvířka vytvoříš sama ( což by u nás neměl být problém).
já tam právě budu mít asi metrovou zídku jako předěl, tak by se mi to tam hodilo.
určitě
Ještě přemýšlím, že bych do té zídky udělala smyčku z trubek od topení, aby se tam dalo odložit jídlo a zůstalo pořád teplé.
tak v tomhle ti neporadím.... musela by jsi totiž topit neustále a to nevím, jestli by se ti vyplatilo. Já osobně bych do toho nešla...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 14:00
- Nahlásit
brut
musela by jsi totiž topit neustále a to nevím, jestli by se ti vyplatilo. Já osobně bych do toho nešla...
no tak to bude fungovat jen v zimě
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 18:17
- Nahlásit
Fajka
krásný fotky počasí teda Ešusákom vyšlo, jen co je pravda!!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 20:07
- Nahlásit
kachna_
no tak to bude fungovat jen v zimě
v tu chvíli by mi to přišlo zbytečný
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 20:17
- Nahlásit
Dnešní synkova hláška:
"To je sen každýho osmnáctiletýho kluka... bejt v pátek večer sám doma s matkou, poslouchat country a péct mufíny" ... sem se musela smát.
Fajka
máme prvních 12 mufínků hotových a jsou výborný ( teda podle dítka, já horký nechutnám). Teď jdu zkoušet jiný receptík...
|
inu
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 20:32
- Nahlásit
brut
Jen prolítávám, ptala jsem se mámy na ten Darkov a ona mi řekla, že je tam krásná příroda, nádherné parky a potom je tam taky možnost jezdit za kulturou, že tam pořádají takové minizájezdy: přijede autobus, naloží lidi, zaveze je třá do divadla, tam je vysype a pak zase odveze. Taky mluvila o nějakém Rybím domě...
Každopádně letos tam chce znova, loni prý nestačila všechno prozkoumat (byla tam měsíc)
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 21:39
- Nahlásit
inu
díky moc za informace
Fajka
právě jsem dodělala ještě jeden druh...čokoládový, což by vám mohlo taky chutnat. Tady máš receptík:
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru ( já dávám o něco míň)
1/2 hrnku mléka
1/4 hrnku másla
1 vejce
vanilkový cukr
špetka soli
na malé kousky nasekaná čokoláda.... použila jsem 74%, protože obyč se rozpouštějí, u těch víc % vydrží kousky
V nádobě vymícháme těsto, na konci vmícháme - jemně- nasekanou čokoládu. Rozdělíme do formičky a pečeme cca 20min na 180°C
|
inu
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 21:44
- Nahlásit
brut
nemáš zač
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 21:52
- Nahlásit
inu
jak ti je?
|
inu
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 22:06
- Nahlásit
brut
ak ti je?
chrchlám ještě jako tuberák (ale plíce mám prý na poslech čisté) a nemůžu skoro mluvit, ten hajzl mi sedí v krku a na hlasivkách.. ale jinak už se snažím něco dělat, dneska jsem si poprvé po dlouhé době vyrazila s Olafáčkem na večerní venčení..
co vy?
|