| Autor |
Zpráva |
želva
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 18:12
- Nahlásit
Mucholabka
tak to je síla
|
želva
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 11:32
- Nahlásit
tak ted jsem koukala do utulku Troja a někdo našel nebo nějak tak, 4 - 6 týdení štěnátka vypadaj jako vlčáčci
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 11:44
- Nahlásit
želva
hele jestli chces nejaky stenatko, tak ja dneska jedno doma mam .... neni to sice vlcak, ale bude to hezky poradny kus psa (teda spis fenecky)
|
želva
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 12:05
- Nahlásit
Jirikovo
no jo, jenže já mám už 2 pejsky, ne že bych to nezvládla ale domácí mi 3 psa už nedovolí a do gazronky by nás tu už bylo hodně , ale jinak díky za nabídku
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 23:44
- Nahlásit
abby
Pes z útulku není pro každého, tak jak ohař není pro každého, stejně jak kokr, nebo bígl, nebo, nebo..Přesto je nevhodní majitelé mají a v iluzi o čistokrevnosti, podporují množení degenerovaných psů atd atd..
Nenuť mě opakovat, že zamýšlet by se měli všichni, i ti, co to radí druhým.
Nechápu souvislost zodpovědnosti a útulkáčů. Snad jen tu, že útulky jsou většinou zaplněny kříženci, jejichž narození zaviňují většinou majitelé bezpapíráků. Než budeš odpovídat, přečti si prosím tě ještě jednou mé příspěvky!
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 09:18
- Nahlásit
Mucholabka: tak to je drsný, moje jediná zkušenost s útulkem je s Ostravkým, který spolupracuje s MP, mají tam sídlo i útulek i MP a bylo to super, jak jsem čekala na slovenský útulek asi 14 dní nebo 3 týdný, tak připravená na to, jsme tam volala a prej si mám přijít klidně hned, sice to byli štěňata, nebyly tam ani týden, odčervili je, naočkovali, odblešili a okamžitě k vydání, žádný důvod proč by je měli držet, stejně tak Vám toho psa mohli podle mě dát a mohli jste k vetovi jezdit, já si ji taky přivezla, šli jsme k vetovi, očkovali jsme no prostě všechno OK. Pak tam byla ještě mladá měšťanda a ta chodila s Arleen a její sestřičkou na procházky, teda chodila i s jinýma psama, no prostě pohoda, sepsali to, dali mi jí a ještě mi přibalili konzervu a piškoty To jsem nepochopila, celá rozjařená abych nezapoměla něco Ar pořídit jsem úplně zapoměla něco jim tam aspoň přivézt a oni mi ještě narvali vánoční dárky pro psa....jo a krmili K-9, to mě taky docela překvapilo......
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 09:25
- Nahlásit
abby: Máš pravdu že pes z útulku není pro každého, ale když jsem viděla Arleen jak je živá, nenažraná, když jsem si ji přivezla a ona byla tak nebojácná, vděčná za lidskou přízeň, přišli jsme k sestře, okamžitě vtrhla dovnitř, vrhla se na kočku, pak na psa, věděla jsme, že lepšího psa mít nemůžu, že je to pes pro mě...
Zamilovala jsme si ji a kdybych hledala jakýkoliv plemeno dle povahy těžko bych si vybrala tak dobře, tím že je tak temperamentní je s ní víc starostí než s kliďasem, už si vidělala na nový dannyho náhubek, novou klávesnici, čištění koberce v kanceláři, spoustu blbejch keců od šéfa i šéfové....ale každá chvilka s ní mi to vynahrazuje....
A dost nebos e rozpláču
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 09:42
- Nahlásit
Hm, tak psa nemáme. Volala jsem tam, než jsme vyjeli, oška vysmátá, ať si přijedem, že pohoda. A když jsme přijeli, byla taky vysmátá. Prý psa někomu dala deset minut před náma. Sfiňa jedna, očividně z toho měla radost. Čekali jsme na něj od 3.1.! Měla nás v kalendáři! Beztak tam ten pes nebyl celých 14 dní. Hlavně že odtamtud psy vyváží na kila nejmenovatelná majitelka "útulku". Beztak šel na kšeft.
A jeden ošetřovatel se mi snažil namluvit, že maliňák je pes hospodářský a tudíž k výcviku nevhodný. A prý že tomu rozumí, bo je bývalý výcvikář.
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 09:50
- Nahlásit
Mucholabka: prosím tě kde sis pro něj byla, tohle mě tak dokáže vytočit fakt, já ty lidi nechápu.....proč to udělali??? jsou úplně vymáslení....grrrrrr
No hlavně doufám, že bude všechno OK a že nadete jiného pejska, který se Vám bude líbit
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 09:56
- Nahlásit
Kreis
On nebyl přímo pro mě.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 10:00
- Nahlásit
Kreis
Nepovažuju psa z útulku za něco horšího.A jak víš,sama čistokrevnýho psa nemám.On každej pes je vlastně cizí než se k tobě dostane Přišla jsem k Abby,jak slepej k houslím,ale nikdy jsem nelitovala,že se tak stalo.
Když jsme tehdy byli na prohlídce útulku,tak nám paní vykládala,jak si lidi berou pejsky a pak je příjdou vrátit.Neosvědčil se.A je na útulek zvyklej,tak co.A u těhle "problémových" psů se s tím přece počítá.
Je mi jedno,jak kdo přišel ke psu.Beru lidi podle toho,jak se o psa starají a že když příjdou problémy (a oni vždycky nějaký příjdou),tak to nevzdají.
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 10:19
- Nahlásit
abby: jak jsi přišla k abby????
jinak Kessi (ta hněda dobermnnka) se má údajně moc dobře, má psí kamrádku, chodí na cvičák a nové prostředí ji prospělo, podle mě je to druhým psem.....
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 10:21
- Nahlásit
Mucholabka: v Arleen možná taky bude něco z maliňáka, prvně to říkala jedna známá a pak sme potkal cizí paní na ulici ahnedka se mě ptala jestli jev tom maliňák, takže na tom možná něco bude....Prý i povahově a ušima.....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 10:23
- Nahlásit
Kreis
Přijela,viděla,odvezla Asi tak
My psa neplánovali (teda já jo,ale Zdenda psa do bytu nechtěl),ale byla to láska na první pohled.Bylo tam 5 štěňat a my se zamilovali oba do toho stejnýho.
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 10:25
- Nahlásit
abby: a proč jste se jeli podívat??? Jen tak ze zvědavosti? náhoda???
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 10:29
- Nahlásit
Jeli jsme ke známým mezi vánocema,popřát a na návštěvu a tam v košíku bylo 5 miminek (my věděli,že je mají,takže jsme se jeli i podívat).Byla jiná něž všechny ostatní.Všichni byli světlouncí a huňatí.A ona tam seděla a smutně koukala .... Herečka od malička
Vždycky jsem chtěla psa.Ale buď s PP nebo z útulku (jsem proti kupování psů bez PP).No a nakonec mám Abby.Ale darovanýmu koni na zuby nekoukej
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 10:37
- Nahlásit
abby: kdo by odolal.....
malá historka: Ti si takhle jdu po cejlu apotkám malýho kluka a říka, ta je krásná, my máme doma 3 psy.... Jó a jaký? se ptám. jenom křížence a jedná teď čeká štěňata, už po třetí..... tak to me uzemnilo.....Ale stejně jsem se zeptala, jestli nemají problémy psy umístit, tak prej ne, prej dají inzeráty do Intersparu a babička do novin
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 10:42
- Nahlásit
Kreis
Tak my chodíme venčit k nám na jedno místo.Schází se tam lidičky s pejskama a ty si spolu hrajou.Stala se z pár lidí s retrívrama taková partička.Hodně je tam psů bez PP (kupovaných).A tak se tam bavili,že až budou fenky dost staré,tak se to tam různě popáruje.Když jsem jim řekla,že já nechám Abby kastrovat,tak na mě koukali,jak na vyvrhele,který trápí pejsky.
Ti pejsci jsou úžasní,ale i tak bych je nerozmnožovala
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 10:45
- Nahlásit
abby: názor máme stejný, taky se na mě lidi dívají jak na vraha, když říkám že chci nechat Arleen vykastrovat.....Prej na štěňata, když jim řeknu že ani nevím co to je, že teda chápou že štěňata ne,ale že je to proti přírodě.....já nevím, já mám pocit, že to hárání, když nechci mít štěňata je zbytečný a že se fena zbytečnš trápí....
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 10:49
- Nahlásit
abby: aspoň já ybch byla radši, dbych se toho zbavila u sebe, takže to beru jako trápení, kupodivu se mnou nesouhlasí spíše muži
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 11:16
- Nahlásit
Kreis
Nevím,jestli je to pro ni trápení.Sama bych se dost rozhodovala,jestli ji nechat "zbytečně" řezat.Spíše mi bylo několika vety doporučeno,že když nechceme štěňata,tak je ze zdravotního hlediska lepší kastrace.Nezbývá mi než jim věřit.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 11:22
- Nahlásit
abby
.Nezbývá mi než jim věřit.
a zybtečně nečekat....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 11:28
- Nahlásit
sarax
No,my to propásli.Protože než se Zdenda rozhodl,že jo,tak to vycházelo na vánoce (a to jsme nechtěli) a teď má před háráním,takže zase nemůžem.Ale po tomhle je to jistý.
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 11:31
- Nahlásit
abby: No já se o tom ještě s vetem nebavila, mi máme k hárání ještě v celku daleko..... a pokud vím doporučeje se jednou odhárat, tak potom snad....asi přitom nechám vzít i pátý prstíky, když už bude v narkóze....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 11:34
- Nahlásit
sarax
A k vánocům dostala tolik dárků,že jsem jí musela něco nechat i na jindy
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 11:59
- Nahlásit
abby
hele ale víš že nejlepší je to mezi prvním a druhým....s každým dalším to zvyšuje ty rizika
a neboj se toho..my to máme za sebou měsíc a Trinča je fakt v pohodě..byla už po 3-4 dnech..sme jí museli brzdit....
|
želva
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 12:09
- Nahlásit
Kreis
tak já kdybych měla fenku, tak bych jí nechala vykastrovat, jelikož mám doma 2 psy, ale i tak bych jí nechala kastrovat
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 12:22
- Nahlásit
želva: Já si to taky myslím, jsem ráda, že semnou někdo souhlasí A až budu mít ten baráček se zahradou a budu si brát ty pejsky různě na dožití, tak to bude taky lepší...
|
želva
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 12:40
- Nahlásit
Kreis
tak já bych si klído brala pejsky ke mě na dožití, ale přítel ten o tom nechce ani slišet, okolí mě za to odsuzuje, a někteří pejskaři kvuli tomu semnou nemluví...
no prostě bych si vzala pejska nebo fenečku, starší na dožití, třebas i hendikepované a nechala bych je tady dožít, to bych si strašně přála, ale přítel neustoupí, páč kdo to bude financovat a prej k čemu je to dobré, no v tomhle se neschodnem
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2007 16:13
- Nahlásit
sarax
Já se toho nebojím Nám vet říkal,že po druhým je to O.K. a zas tak velkej rozdíl v tom není.Ono je to stejěn jedno,protože jsme špekulovali a špekulovali a teď nám nic jinýho než počkat nezbývá.
|