| Autor |
Zpráva |
younglady
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 13:18
- Nahlásit
Tak jsem se dneska rozjela do útulku v Tróje dovést tam granule po mojí čubině, už jí nechci dávat štěněčí a tak jsem se rozhodla na radu Abby je tam dovést. Celou cestu jsem si opakovala, že až mi řeknou, jestli chci provést útulkem a vidět pejsky, tak řeknu ne... Pořád jsem si to opakovala a pak po předání granulek padla ta osudová otázka: "Chcete ukázat pejsky"... A co myslíte že následovalo? "Ano chci"... No takže jsem si prohlídla pejska, zjistila, že asi půlku chci domu a tři z nich mě úplně dostali a myslím na ně pořád v kuse Já na tyhle místa namůžu chodit...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 13:21
- Nahlásit
younglady
Taky jsem ti zapomněla říct,že po provedení útulkem jsem několik dní nespala a trochu si pobrečela.
|
Jirikovo
Člen |
- Nahlásit
younglady
no vidis, priste budes moudrejsi a posles jim to kuryrem ....
|
blanulinka1
Člen |
- Nahlásit
younglady
příště to raději pošli poštou...je to smutný, ale celej svět nespasíme Bohužel to nejde pomoct všem...
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 13:25
- Nahlásit
abby
Jo tak díky
Jirikovo
blanulinka1
V9m, že jsem blázen, ale stejně to tam příště zase povezu.. Teď začne hra nervů já versus přítel a uvidíme kdo vyhraje a třeba si jednoho pesíka přivezu, vybrala jsem si u nich na stránkách šest zaltíček, teda vzhledově, ještě musím zjistit jaký jsou povahově
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 13:29
- Nahlásit
younglady
No,to znám,byli jsme tady asi pred tydnem v kralupským utulku,taky jsem se koukli n ahafíky,bylo tam jedno uzasny stene vlcaka,ale ja mam ted jednoho drobecka uz doma...No a jak to dopadlo?mám už teď zase nakoupený nějaky dobroty a nachystaný hračky,ktereý ten můj nechce a až bud pžíležitost,jedeme tam
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 13:30
- Nahlásit
younglady
Ale ještě,abych dodala,já jsem na tu atmosféru tak trochu zvyklá,chodily jsme s kamarádkama léta venčit pejsky do utulku ve Svobode...pak ho zrusili.
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 13:39
- Nahlásit
younglady: já vím proč se útulkům vyhýbám, když sjem si jela pro Arleen byla jsem tam po otevírací době, po tmě a ještě mi ji přivedli.....Kotce byli daleko, takže sjme jen slyšela, jak štěkají, smutno mi bylo, ale co se dá dělat....
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 20:31
- Nahlásit
krecinek
A nikdy jsi neslyšela, jak je skvělé mít psy dva? Jak je život pro ně i jejich pánečka mnohem zábavnější?
younglady
A co máš za feňuli, od kud?
abby
A ty?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 20:36
- Nahlásit
Sylva
Abby má zlatou retríverku Abby
|
aren
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 20:38
- Nahlásit
Sylva
A younglady Parson Russel Terier
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 20:41
- Nahlásit
krecinek
me se chtelo az brecet, proste me to dostalo, asi bych si na to prostredi nikdy nezvkla
Kreis
ja jsem se jim doted taky uspesne vyhybala, ale jak sem tam jednou vlezla, chodila bych tam porad
Sylva
Mam Parson Russell terierku Abby s PP, chtela jsem primo tohle plemeno, takovy vytouzeny, proto s PP, ale jako druhyho bych si vzala klidne utulkacka
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 20:54
- Nahlásit
younglady
No,je pravda,že jednou,když mi tam byli dva husky-moje nejobdivovanější plemeno a jen tak tam koukali,seděli a čekali,taky jsme to neudržela...Nebo,když tam jednou byla taková hodná fenečka kříženec vlčáka,ale měnši,dobrosrdečná,Ajka,tu jsem pouštěla i z vodítka...chtěla jsem jidomů,ale tenkrát rodiče nechtěli(bylo mi tak kolem 16)...ale jak říkám,jinak se snažím mít aspon trochu dobrý pocit z toho,že jim aspoň na chvíli pomůžu-pamlskem,hračkou...dřív tou procházkou.Už se tam co nejřív zase chystáme.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 21:04
- Nahlásit
younglady
to je zajímavý, protože když já byla (asi před pěti lety) v Trojském útulku, a to jsme zrovna uvažovali, že bychom si pejska vzali, ukázali nám jenom pár fotek, slečna nebyla ani trochu vstřícná a odjeli jsme s velice smíšenými pocity a bez psa...pak jsem dělala brigádu u nás v útulku, je tam do dvaceti psů, celé dopoledne společně běhají na volno, o prázdninách a víkendech chodí s dětmi na vycházky...
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 22:04
- Nahlásit
venda
no od tý doby to prošlo VELKOU přeměnou, mají tam snad všechno - haly pro pejsky, ktce s výběhy, velké výběhy, koupelny pro pejsky, karanténu, no prostě všechno. Provedl mě milý pán, vše mi ukázal a vysvětlil, prostě super. Je pravda, že mi říkal, že pokud si tam jdeš vybrat pejska, tak tam mají vystavené fotky s popisama pejsků, aby pejsky nerušil každý kdo si jde vybrat, chudáčci tam byly ze mě nervní a pořád štěkali a asi doufali, že si jdu pro ně.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 22:51
- Nahlásit
aren
Díky za bonz
younglady
ale jako druhyho bych si vzala klidne utulkacka tak vynech to "bych" a běž pro něj. Brečet jací sou chudáčci a aby nám nebylo tři dny smutno, tam už raděj nejít.. To některému z nich pomůže? Poznáš, že útulkáč není o nic horší než papírák. První dny samo budeš mít ten pocit, ale časem zjistíš, že ty papíry u psa nejsou nutný na to, aby v něm člověk měl miláčka od a až do zet. Garantuju ti, že máš li srdce na správném místě, budeš šťastná, že jsi toto rozhodnutí udělala. Tak snad se nenaštveš, a budeš nad tím vážně přemýšlet. P.S. Představ si, že by tam byla tvá parsonka. Pukalo by to srdce lítostí, že? Ale ti tam, jsou stejní!
A jak píšeš vendy, pracovníci útulku často říkají, že si útulek lidi pletou se ZOO. Proto ta jejich odměřenost. Psi každou návštěvu člověka prožívají. Každý z nich křičí mě! mě! mě! Z útulku u nás taky hodně lidí odcházelo s nepořízenou (ikdyž si donesli obojek i vodítko s sebou). Ale zajímavé je, že já jsem tam šla s berlema, tenkrát po operaci, s tím, že se jdu podívat a psa vemu až za pár dní, a provedli mě, popsali povahy psů, atd. Asi díky zkušenostem poznali, že to myslím fakt vážně. A už při této první návštěvě se rozhodlo tak nějak samo to, který pejsek bude se mnou odcházet.
abby
Pro tebe to stejné, co pro younglady, jen si představ v útulku svou abbynku
krecinek
Pro tebe to samý v bledě modrým!
Ale jste fajn holky, že pomáháte těm pejskům aspoň nějak. Ale když oni potřebujou nejvíc tu lásku!
Haaaf
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 23:01
- Nahlásit
Sylva
ona to ale neni takova prca...
Clovek musi vedet, ze na to ma, jit do neceho neznameho, musi mit jistotu, ze dalsiho psa zvladne...
Je fajn, ze se nad tim lidi zamysleji, ono od toho zamilovavani se a a smutku je uz jen krucek k tomu, aby si clovek dalsiho psa vzal - pokud to okolnosti dovoli...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 23:08
- Nahlásit
Sylva
ona to ale neni takova prca...
ano není, pak dopadneš jako já s deseti psy doma....
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 23:11 - Změnil/a: younglady
- Nahlásit
Sylva
Promin ale ty to pises tak krasne jednoduse, ale tak to neni. Ja bych si jich vzala domu treba deset, to je mi jedno, ale jde i to, co maji ty pejsci za sebou, na co si myslim ze mam a nemam a taky jde o ostatni cleny domacnosti. Pritel dalsiho pejska nechce a ja to musim respektovat, prvniho jsem si privedla i pres jeho nesouhlas. Nerozdeluju psi s PP a bez, jsou vsichni stejny. Ale kdyby tam byla moje Abby, tak to neni moje Abby a je uplne jina. Rozplyvala bych se nad ni stejne jako nad ostatnima a nerozlisovala bych, protoze by nebyla "moje", to je trochu neco jinyho. Nepomuze nikomu z nich ze budu brecet, ale pomuzou jim granulky a jine veci, ktere jim prinesu, ne na srdicku, ale na zaludku. Ja nerikam, ze papirak je lepsi nebo horsi nebo papirak, to jsem vubec tady nepsala. Jen jsem napsala, ze mam pejska s PP, protoze jsem chtela to urcity plemeno a kdyby bylo bez PP tak neni jisty ze to je to co chci. Nikdy bych nemela pocit, ze je jeden lepsi nez druhej, vim, ze si ti pejsci neco prozili a nekteri si prozili opravdu osklivy veci a proto je neodsuzuju. Oni za to nemuzou, za to muzeme my lidi a ja to moc dobre vim.
Promin, ze jsem tak vyjela, ale nevim z ceho uvazujes, ze mezi nima nejak rozdeluju, ze si myslim, ze jedni jsou horsi a druhy lepsi nebo ze mi nepuka srdicko za kazdyho jednoho z nich
Navic nemohu spasit vsechny. Ale kdybych mohla pomoci aspon jednomu z nich tak to udelam, ale situace nedovoluje.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 23:14
- Nahlásit
wami
Máš pravdu. Ale zkušenosti se psem holky mají a člověk i pes pochopí a naučí se vše. CHce li. Pes teda určo jo! Prvních pár dní je náročnějších, ale .. já už bych teda psa jedináčka nechtěla
P.S. Promiň, že jsme se na vás na výstavě vrhli, jak velká voda!
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 23:15
- Nahlásit
wami
ja mam od zamilovani a smutku k porizeni si jednoho velkej krok - pritele
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 23:34
- Nahlásit
Ebony
Tý jo! Ty se máš!
younglady
Že papíráky považuješ za lepší jsem usoudila z toho, že sis ho pořídila. ALe já se nechci hádat, ani nic podobného. Ocenila jsem i tuto vaši dobrou vůli. Nemám ráda tu větu, a často ji slýchám, "já tam nemůžu, mě je jich líto". TO je alibismus. Člověku z toho je naštěstí smutno, ale těm psům mnohem, mnohem víc. Vše je o rozhodnutích. Chce li člověk něco řešit, nehledá důvody proč "ne", ale způsoby jak "ano".
P.S. S útulkáčem jsou náročné první dny, pak se pochopíte a on se moc snaží. Štěně musíš vychovávat několik měsíců a protože nepoznalo bídu, neváží si tolik dobrého bidla. O té problematičnosti útulkáčů je to zlá pomluva, kterou lidi často omlouvají svou lenost, nebo neschopnost. I papíráci mají každej jinou povahu a člověk ji musí pochopit a přizpůsobit svůj přístup k psovi.
Tak se nečerti, nemyslím to zle
Haf
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 23:45
- Nahlásit
Ebony
mhm, kdyz u nas zaznelo slovo "ctyri", byla jsem vrazdena pohledem, placalo se na celo a za mymi zady delalo "pssst"... obavam se, ze dalsim krokem je uz jen bila sveraci kazajka...
younglady
mno, rok ukazovani utulkacku a smutneni nad nimi a povoli i on... Jen nesmis chtit zajem a jasny souhlas, musi stacit pokrceni ramen...
Sylva
Promiň, že jsme se na vás na výstavě vrhli, jak velká voda!
chrmly chrmly, mhm... no jo, ja jsem jinak docela placha, no...
(A naprosty OT, prosim, berme to tak. Jen fakticka poznamka z cestiny, zas jednou se neudrzi ma profesionalni deformace : neváží si tolik dobrého bidla - bidlo je dlouha tenka tyc, bydlo je jako "domov, bydliste"... )
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 23:52
- Nahlásit
venda
hele jak píše younglady my si brali pesana je to 3 roky a neukázali nám nic..ono je to fakt lepší..odešla jsem aspon s jedním...vidět naživo všechny tak se ubrečím a neodejdu možná s ničím...ona tam ensla dlabanec psům,takže za odměnu jí to ukázali...to beru
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 07:58
- Nahlásit
younglady
drzim palce at pritel povoli..prece neni takovy nelida mozna by pomohla i jeho navsteva utulku...
PS: dostala jsi email ohledne Laidynky???
sarax
takže za odměnu jí to ukázali...to beru
no ono to moc odmena asi neni ja brecim i u chtete me
a jakpak se dari Ronikovi??
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 07:59
- Nahlásit
Orry
mno dobře..tak za "odměnu"
Roník chodí s plenama a zatím pohoda.....je tlustěj,vzteklej,hluchej a sotva leze...prostě děsnej dědek
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 08:09
- Nahlásit
sarax
no jednoho dedka mrzutyho mam uz taky doma...jeho nalada se meni jak jarni pocasi ale jinak je porad vitalni a snazi se stacit Rockymu
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 08:16
- Nahlásit
Sylva
Tak nevim...ja mam "papiraka" a voriska,a nerekla bych,ze kdyz si nekdo poridi psa s PP,tak proto,ze povazuje "papirove" psy za "lepsi".Pro mne je pes jako pes,myslim,ze vsichni ostatni tady to vidi stejne.
Ja teda younglady plne chapu,byli jsme v utulku presne pred 2 mesici,a jeste ted jsem se z toho nejak nevzpamatovala .
S útulkáčem jsou náročné první dny, pak se pochopíte a on se moc snaží. Štěně musíš vychovávat několik měsíců a protože nepoznalo bídu, neváží si tolik dobrého bidla. O té problematičnosti útulkáčů je to zlá pomluva, kterou lidi často omlouvají svou lenost, nebo neschopnost. I papíráci mají každej jinou povahu a člověk ji musí pochopit a přizpůsobit svůj přístup k psovi.
presne tak
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 08:19
- Nahlásit
Orry
snazi se stacit Rockymu
bud ráda..Roník se snaží maximálně nažrat a jít Trinče z cesty...ožívá jen když příjde moje máti..páč ta ho krmí že vypadá jako bečka..takže ožije de facto jen kvůli žrádlu
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 08:39
- Nahlásit
Já si myslím že vodit lidi co darují do útulku na prohlídnutí pejsků je dost psychologická strategická záležitost. Když vím, že ten člověk doma psa má (málokterý nepejskař chodí do útulku "jen" dávat granule), tudíž má zkušenosti, je hodný, myslí i na potřebné a když mu ukážete pár smutných pejsku, komu se srdce nezastaví? Vynikající obchodní tach, younglady už uvažuje že si pejska vezme.... Když si jde někdo pro pejska, tak chce pejska a nemusí ho už nenápadně přesvědčovat a tak nemusí zbytečně stresovat psy.
A já s ním plně souhlasím, znám se, takže jakmile budu mít v obou psech jistotu dobrého vztahu a jekés takés poslušnosti, tak si půjdu pro dalšího...
|