Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Měla jsem chuť ji umlátit březovým listem
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2006 08:26
- Nahlásit

jerrynko
Já myslim, že tohle je už opravdu extrém. A když se snažím chránit svoje psisko, nějak si tuhle variantu ani nepřipouštím (vlastně mě ještě ani nenapadlo, že by se mi to mohlo stát)... Prostě si myslím, že většinu psů takhle útočících zvládnu odradit tím, že se jim "natvrdo" postavím a budu pro ně vystupovat natolik naštvaně a sebevědomě(a že jsem v takové situaci naštvaná až až ), že se radši stáhnou a nebudou se pouštět do konfliktu se mnou....
Jinak jak říkám u nás jsou hlavním problémem psi zhruba stejně velcí nebo menší, než je moje psice, ti nás otravujou, napadaj, protože to jsou většinou psi důchodců, kterým je to jedno a nezvládaj reagovat tak jak by měli nebo valstně ani reagovat nechtějí. A pravděpodobnost, že mě takto sejme jezevčík je docela malá...
U velkých psů, kteří nemají rádi malý psy je to jinak. Chodí tady chlap si filou, která poslouchá fakt výborně, když jsme jednou venčili na garáži (tři pesani) a dvě zbývající feňule za tím psem letěly a "hlídaly" si tu garáž, nechal ten chlap tu filu, jít jen tak a nevolal si ji, když procházel kolem nás, dal si ji k noze a komentoval to tím, že "tenhle je vychovanej, toho nech..." Sice s takovým přístupem nesouhlasím v plné míře, ale něco na tom je, ŽÁDNEJ pes si nesmí dovolit startovat po cizích psech, ať je to čivava nebo bernardýn...

Kaca
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 14:17
- Nahlásit

jerrynko
a jak řešíš konflikt, když tě pes sejme a jeho tlama je pár centimetru od tvého krku?
Taketo nieco som este nezazila, aj ked raz si ma na cvicaku este v minulych casoch pomylil jeden boxer s figurantom a zmenil smer . Tak som ho panovi doniesla...
Ale vazne: ziadny normalny pes nereaguje na cloveka len tak utokom. A ak je to dominator, tak pravdepodobne nebude behat navolno, pokial ma normalneho pana. (Pokial ten pan nie je normalny, tak lezi v spitali.) A KEBY predsalen zareagoval utokom, tak si s nim ako vodca svorky (aj ked len dvojclennej) musis vediet poradit... Niektori poslabsi (fyzicky a psychicky) jedinci na toto nosia rozne spreje. Ak si aj poslabsia fyzicky, ale psychicky vyrovnana a v pohode a si tzv. "silny jedinec", tak sa ten pes, nech by bol hocijaky, proti Tebe nepostavi. Spytaj sa Tchora...

Tchor
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 19:48
- Nahlásit

Kaca
Ak si aj poslabsia fyzicky, ale psychicky vyrovnana a v pohode a si tzv. "silny jedinec", tak sa ten pes, nech by bol hocijaky, proti Tebe nepostavi. Spytaj sa Tchora...

No tohle neni tak jednoznacny, ale pes ktery je psychycky natolik silny ze se dokaze postavit sebevedomemu cloveku ma na druhem konci voditka taky psovoda ktery ma neco v hlave jinak takoveho psa nedokazal zvladnout a uz vubec ne pripravit.

cilka
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:42
- Nahlásit

Trochu OT ale docela pěkný od JXD
http://www.reflex.cz/Clanek25520.html

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání