Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Měla jsem chuť ji umlátit březovým listem
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 10:20
- Nahlásit

Včera v pozdních večerních hodinách jsem se vypravila se štěkem ven. Byl hyperaktivní a evidentně se strašně nudil. Vytáhla jsem tedy kolo a že se s ním projedu do lesa, ať se vylítá a vyblbne. V lese, že pocvičíme a půjdeme spát.
Pes sotva uviděl kolo, začal šílet radostí a věděl, že bude fakt bžunda. Bžunda opravdu byla...

Jak jsem tak jela směr v les, šla naproti mně na chodníku nějaká mladá ženská se zlaťákem. Byla tma jak v řiti, neměla jsem zájem řešit, jestli je to pes nebo fena, a tak jsem automaticky přivolala Gafa k sobě a jela s ním u nohy. Nemá s tím problém, přiřadí se ke kolu a ťapká vedle mě.
Ač je to typický sídlištní chodník vedoucí středem sídliště - takový ten široký uprostřed travnaté plochy, chtěla jsem minimalizovat jakékoliv nepříjemnosti, a tak jsem, co by řidič zvyklý uhýbat vpravo, uhnula úplně na pravou stranu chodníku, že jsem kolama olizovala obrubník. Psa jsem pro jistotu přemístila na pravou stranu kola, tedy na trávu. Takže já jela úplně u pravého obrubníku, pes ťapal po trávníku u mé pravé nohy a byl tak kolem izolován od všeho, co mě bude míjet zleva. Přísným hlasem jsem syčela na psa: "To je hodný, hezky k noze, anóó, tak je k noze, nesmíš za pejskem!!!" Garfield zcela oddaně ťápal vedle mě psa si nevšímaje.
Paní v tu chvíli, ještě z notné dálky, uviděla, že si psa lifruju stranou a že podnikám několikero bezpečnostních opatření a chytla hysterický záchvat. Zastavila se, její pes asi metr před ní a hlasem šílené hysterky volala svého psa k sobě. Stála jak píka, stačilo jí natáhnout ruku po psovi a mohla ho přitáhnout k sobě. Paní však nic.
Nevěřícně jsem na ni koukala a přemýšlela, proč ta kráva neuhne (z jejího pohledu rovněž napravo) a stojí přímo proti mě u mé strany obrubníku i se svým psem. Víc už jsem jí uhnout nemohla. Jedním očkem jsem hlídala kolo, abych nelízla obrubník a nevykotila se, druhým očkem jsem hlídala Gafa, jestli jde spořádaně a žádoucím způsobem a jen velmi podvědomě jsem očekávala, že mi paní uhne na druhou stranu chodníku (měla tam 2 metry místa a celý levý trávník).
Místo toho, aby uhnula nebo si alespoň chytla psa, tak zvedla ruce nad hlavu a když už jsem byla asi 2 metry od ní, začala ječet. Normálně pištěla, jak kdyby našla ve skříni měsíc starou mrtvolu. V tu chvíli se ještě vůbec nic nedělo. Došlo mi, že paní prostě neuhne, že tam bude stát jak "dylina" a řvát a nervovat oba dva psy. Musela jsem samozřejmě udělat myšku a objet ji zleva, jenže logicky když jsem ji objížděla zleva a psa měla po své pravé straně, museli se oba dva psi míjet. Garfield začal vrčet, natáhla jsem se po něm, ale mezitím už po retrívrovi vystartoval. Měl náhubek a druhý pes se takřka nijak nebránil, rovnou si lehl na záda a v podstatě mlčky ležel pod Garfieldem, který jej přidržoval náhubkem přišpendleného k zemi. Pes ani nekňukl. V té samé vteřině co retrívr padl na záda, jsem chytla Gaficu za slabiny a stáhla ho z rezignovaného zlaťáka. Psi byli v kontaktu cca 3 vteřiny, nikomu se nic nestalo, retrívr se postavil a schoval se za paničku. Ta tam nadále stála, měla oči zakryté rukama a pištěla a pištěla a pištěla.

Nevěřila jsem vlastním očím, byla jsem šílená vzteky, přestože Černý Petr zůstal v mých rukách. Strašně se ve mě bouřil vztek nad tím, že paní je tak neskutečná hysterka a blbá blonďatá kráva, že než aby zapnula ten jediný neuron, co jí v hlavě zbyl a prostě mi rovnou uhnula na stranu (když mě viděla 20 m před sebou), tak prostě zešílela. Jsem přesvědčená, že je to typický člověk, který za volantem vozu, když mu někdo vyběhne zpoza zaparkovaného auta do jízdní dráhy, pustí volant, zavře oči a začne řvát jak postřelená kráva a toho člověka prostě zabije, i když by stačilo strhnout volant a dupnout na brzdu...

Ještě teď zatínám zuby vzteky, když si ji tam představím a chudáka retrívra, který vůbec netušil, která bije a jehož potopila jeho vlastní panička svou neschopností, být mu oporou a ochranou.

petl
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 10:28
- Nahlásit

Garfield
teda to snad není možný děkuju všem vyšším mocnostem že na takovéhle lidi zatím nemám štěstí...

viky
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 10:29
- Nahlásit

Garfield
mela jsi ji jednu vrazit, aby se probrala....
Jinak mala technicka, pokud jedes na kole, tak mas psa mit po prave strane vzdycky nebo se pletu ?

Petra
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 10:32
- Nahlásit

viky
nepleteš má být vždy na pravé straně

petl
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 10:32
- Nahlásit

Petra
ahoj Petro

Mel
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 10:33
- Nahlásit

viky
pokud jedes na kole, tak mas psa mit po prave strane vzdycky nebo se pletu ?

no, na silnici se psem a kolem vůbec nesmíš.... (dle zákona)

viky
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 10:34
- Nahlásit

Petra
diky na chvilku jsem znejistela. Na kole uz jsem dlouuho nesedela.............

Petra
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 10:35
- Nahlásit

petl
ahoj už jsem tě hledala včera ty na mě pr...díš
viky
tak to zkus se projet

petl
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 10:37
- Nahlásit

Petra
vůbec ne psala jsem ti pak na chatu že zas musím letět...bohužel je tu fakt v poslední době doslova blázinec.

viky
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 10:38
- Nahlásit

Mel
od kdy ? A jak se tedy dostanu od - do pokud tam jina cesta nez silnice nevede ?

Petra
zkusim, doufam, ze si nemamelu drzticku.

wensday
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 10:38
- Nahlásit

Garfield
to ti je hrozný, to byla nějaká stará ženská nebo co ???? taky nechápu........

Gája
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 10:41
- Nahlásit

Garfield
ani nevíš, jak ti rozumím a mám vztek s tebou..., takové slepice (živě si ji umím představit) bych zavřela do separace, jsou nebezpečné sobě i okolí, stopro měla gelové nehty a naondulované pačesy... chudák pes, chudák manžel, chudáci sousedé a chudák Garfield...

Petra
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 10:42
- Nahlásit

petl
já toho taky moc nestíhám, ale tady si to neodpustím, jsem závislák

Mel
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 10:43
- Nahlásit

viky
no, od kdy to je nevím, ale mě přijde, že od vždycky....
Jinak je to §58 zákona o provozu na pozemních komunikacích
(4) Cyklista nesmí jet bez držení řídítek, držet se jiného vozidla, vést za jízdy druhé jízdní kolo, ruční vozík, psa nebo jiné zvíře a vozit předměty, které by znesnadňovaly řízení jízdního kola nebo ohrožovaly jiné účastníky provozu na pozemních komunikacích. Při jízdě musí mít cyklista nohy na šlapadlech.

petl
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 10:44
- Nahlásit

Petra
Heh já jak kdy někdy se to tady valí tak že to fakt nejde...snad bude kolem vánoc větší klid.

Petra
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 10:45
- Nahlásit

petl
mám toho taky hodně, ale zase se tady taky někdy nic neděje tak můžu chvilku pracovat

Jimmi
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 10:46
- Nahlásit

Za prvý nikoho takovýho neznám a za druhý bych na paní též sirénovala, třeba by se zalkla a odpadla na tu stranu kde nikdo nebyl

Petra
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 10:47
- Nahlásit

petl
a co výstavy???

viky
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 10:47
- Nahlásit

Mel
tak to jsem vubec nevedela. teda bez drza bych nejela, to by byl takovej drzkopad, ze uz by me nasladne nepomohl ani muj kazdodenni ranni servis xichtu. Ale se psem jsem ( drive ) jezdila porad a nikdy zadnej policajt nic nerikal....

gabi
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 10:55
- Nahlásit

Hmm, nebola tá blonďatá slečna náhodou servírka?

Garfield
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 11:00
- Nahlásit

isdpch
...dala jsem slepičce přečíst, co jsi o ní napsal. Furt se olizuje, tak nevím.

Gája
, nevím, byla tma. Jen vím, že byla relativně mladá a blonďatá, ale kdyby se mi podařilo Gafa zastavit v pohybu včas, aniž by se dotkl jejího psa, asi by si něco poslechla. Takhle jsem musela být zticha a doufat, že infakrt dostane až později, abych ji nemusela křísit já.

Mel
...počki, fakt musí být nohy na šplapátkách? Tak to je hustý!

Jandula
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 11:03
- Nahlásit

Cyklista nesmí jet bez držení řídítek, držet se jiného vozidla, vést za jízdy druhé jízdní kolo, ruční vozík, psa nebo jiné zvíře
já si to tedy vykládám tak, že ho nesmíš mít na vodítku, ale na volno může být...

Mel
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 11:06
- Nahlásit

Jandula
ale na volno může být...
jo, můžeš říct, že to není tvůj pes.....
Ale vážně, já bych si teda nelajsla se psem na volno jezdit někde po silnici...

isdpch
Garfield
no, a co chudáci handicapovaní sportovci? ty nemůžou na pozemní komunikace

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 11:08
- Nahlásit

Mel
ty nemůžou na pozemní komunikace
muzou, ale musi mit chybejici nohy s sebou a na nejakych slapadlech ....

Jandula
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 11:08
- Nahlásit

Mel
já si s ním nelajnu ani chodit bez vodítka blízko u silnice...

Garfield
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 11:13
- Nahlásit

Jirikovo

Mmartin
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 11:16
- Nahlásit

No já jsem takhle včera předjížděl paní na kole s goldenem na vodítku. Pes po levé straně, paní u pravé krajnice, pes dva metry od ní uprostřed silnice. Paní si v klidu jela... Někde v zapadlé vesnici, kde projede jedno auto za rok bych to pochopil, ale na frekventované silnici ve městě to je docela síla... Naštěstí bylo ještě světlo, takže pes byl vidět.

Beenee
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 11:41 - Změnil/a: Beenee
- Nahlásit

Garfield: úplně vím, co myslíš. Takový kravky mě vždycky dokážou vytočit do ruda. Měla jsem podobnou zkušenost. Když jsem šla jednou večer ze cvičáku (po cvičáku následovali dvě pivka s Amirem), tak (Danny normálně nosí náhubek a je na volno) jsme šli směr domov přes sídliště. Štíhlá blondýnka na kramflekách v ruce vodítko a na druhém konci se zmítal zuřivý pitbul. Paní/slečna měla očividný problém psa udržet, čekala jsem kdy se jí zlomí podpatek a hodí držku. Šli jsme směrem k nim (po chodníku). Danny kus předemnou jako vždy a čirou náhodou se k psovi ani nerozběhl, jak má ve zvyku a z dálky paní hystericky ječí, ať si zavolám psa. V životě mi ten pes tak dokonale na povel nepřišel. Vzorová otočka, přiřadil se k noze. Až do doby, kdy jsme s chůzí u nohy míjeli slečnu, tak ječela jak tajfun, že ho nemám na vodítku a bla bla bla. Ve chvíli, kdy jsme byli na stejný úrovni jsem spustila já. Takovej slovní soupis sprostejch slov snad ženská na svou osobu v životě neslyšela. Po mým monologu (neměla slov) sklapla podpadky a začala tahat pitbula pryč.

wensday
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 11:53
- Nahlásit

Beenee
kdy se jí zlomí podpatek a hodí držku

Takovej slovní soupis sprostejch slov snad ženská na svou osobu v životě neslyšela. tak tomu nevěřím, jak tě znám !!!!!!!!!!!!!
jj, některý lidi sou blblý , to měl Danny normálně náhubek, jak píšeš..... chjo, tak nemá co řvát...... hrůůůza

Beenee
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 12:43
- Nahlásit

wensday: já byla po dvou pivech, to používám slovní zásobu, ke které ani já nevím, kde jsem k ní přišla... možná proto mě to vytočilo i tolik... normalně bych měla vítr ze zmítajícího se pitbula a brala bych co nejrychleji nohy na ramena,... ale v té chvíli... Danny měl náhubek a poslechl (náhodou) na slovo, proto jsem nechápala, co má za problém... Takových víc a odstěhuju se na samotu do lesa...

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání