| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 20:54
- Nahlásit
jerrynko
bojová Akita
Co je bojová akita? Znám akita inu a americká akita...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 20:56
- Nahlásit
Mucholabka
Bojová akita je normální aktia inu se samopalem v předních tlapkách a s americkou akitou za prdelí...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 20:57
- Nahlásit
Garfield
Ach, jaké kynologické mezery se dají v mé mysli vyštrachat...
|
jerrynko
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 21:05
- Nahlásit
Mucholabka
mám opravdu veľmi špatné skušenosti s majiteli velkých psu. Ale vždyť i Ty reakce vás ostatních, že když malý pes štěká, tak se mu vubec nedivíte, že jde toho malého vyprášit. A že to ten malý náhodou nerozchodí, no tak měl jednoduše smulu. já vím i ten druhý pes nebyl žádný prcek. Ale podle jednáná hned se garfieldovi podřídil. A Garfield pokud jsem to dobře pochopila, tak je problémový pes a pochoduje si nam sídliš sice s košem
ale bez vodítka. A dopadne to přesné tak, garfield napadne toho druhého psa. Paní má nervy v kýblu. Předpokládejme, že se to nestalo poprvní. Sktátka měla utíkat pryč. Přesně tak se k nám chovali tí majitelé velkých psu, které jsem potkávala.
Prosté seš malej, tak drž hubu a zmizni.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 21:07
- Nahlásit
jerrynko
Paní měla zlatého retrívra, který měl co do váhy jistě víc jak Garfield. Na rozdíl od Gafa neměl retrívr ani koš ani náhubek.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 21:12
- Nahlásit
jerrynko
Nu dobrá, ale proč třeba ovčandě jsem z krku sundávala malého pinče (na kterém bych si podle Tvého názoru měla léčit svůj komplex)? Mám radši stát a čumět, jak mi sosá psa, jenom aby někdo neřekl, že se cítím méněcenná? Zatímco můj pes má nakázáno nehnout ani brvou, aby z mojeho staforda neudělali obvyklou mediální hvězdu trhající nebohé mrňavé kříženečky na potkání?
V tom případě můžu trpasličí pudlici nechat v pohodě pobíhat, protože velcí psi se nesmí projevovat tak, jak jim příroda nakázala-nesmí se bránit.
Většinou si nesmí ani přijít čuchnout k malému psovi, protože i ze zkušenosti vím, že každý ch....plet to bere jako napadení. Přičemž jeho pes se hystericky zmítá, neb pokud je ještě mladý, chce si taky čichnout, pokud je již starší, zmítá se proto, že živého psa v životě neviděl, protože by ho ten živý pes třeba nebezpečně bojově kousnul.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 21:20
- Nahlásit
jerrynko
Ale vždyť i Ty reakce vás ostatních, že když malý pes štěká, tak se mu vubec nedivíte, že jde toho malého vyprášit.
Ale proč štěká? Protože jak říkám, v životě živého psa neviděl, potom taky u některých plemen dost nezdravé sebevědomí. O stafordech se říká, že jejich sociální chování je vyblokované-a jaké je chování u mrňavého psa, který v životě nešáhnul na zvíře svého druhu a proto někdy i agresivně druhého-velkého-psa vyštěkává? To je asi jenom roztomilé štěkáníčko. A veliký pes samozřejmě reaguje tak, jak se na něj sluší a patří, tedy jde se na uštěkance podívat, seznámit se s ním, podřídit si ho, mrňavec se nenechá, vyzývavě se staví, nepřístojně čumí a dává naprosto jasné signály pro zahájení bitky.
Kdežto když se sejdou dva velcí psi, jejich povahy jsou většinou vyrovnané, jejoïch páníčkové taky většinou nejsou hysteričtí a výchovu psa kvůli velikosti berou vážně. Nanejvýš se dva obři poskáčou, za šílených zvukových fenoménů, někdy si zkusí kousnout, ale pak to vzdají a jdou každý svou cestou...
A když se sejdou dva malí psi, škrtí se na obojcích, lezou jim oči z důlků, páníčci je nesledují...nemůžou si přece nic udělat. V nejlepším psím seznamování si musí vzpomenout, že musí jít dál a oba psi z toho mají akorát maglajz v hlavě.
|
Luxo1
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 21:26
- Nahlásit
jerrynko,
akosi ste zabudli zareagovať na záver môjho príspevku: že ten malý zmrd mi visel na nohe...
Ale ono je zrejme v poriadku, že malí psi zaútočia na človeka, však? Veď ani tak veľmi neublížia... a oni to tak nemysleli... a veď je to len malý psíček... No HURAAAA - keby si ten moj 40-kilový grázel dovolil stotinu z toho, čo si dovoľujú malí psi, tak to sídlisko už neustojím.
Áno. Chodí navoľno. Áno. Chodí bez vodítka.
Ale - nešteká po psoch, neútočí na psov, nevšíma si ľudí. Malých ignoruje a pri veľkých je na povel pri nohe. - mimochodom - pred včerom po ňom vyštartoval iný dospelý nemecký ovčiak - môj pes to neriešil: na to má totiž svojho pána - teda mňa.
|
Luxo1
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 21:28
- Nahlásit
Ale proč štěká? Protože jak říkám, v životě živého psa neviděl, potom taky u některých plemen dost nezdravé sebevědomí. O stafordech se říká, že jejich sociální chování je vyblokované-a jaké je chování u mrňavého psa, který v životě nešáhnul na zvíře svého druhu a proto někdy i agresivně druhého-velkého-psa vyštěkává? To je asi jenom roztomilé štěkáníčko. A veliký pes samozřejmě reaguje tak, jak se na něj sluší a patří, tedy jde se na uštěkance podívat, seznámit se s ním, podřídit si ho, mrňavec se nenechá, vyzývavě se staví, nepřístojně čumí a dává naprosto jasné signály pro zahájení bitky.
Kdežto když se sejdou dva velcí psi, jejich povahy jsou většinou vyrovnané, jejoïch páníčkové taky většinou nejsou hysteričtí a výchovu psa kvůli velikosti berou vážně. Nanejvýš se dva obři poskáčou, za šílených zvukových fenoménů, někdy si zkusí kousnout, ale pak to vzdají a jdou každý svou cestou...
A když se sejdou dva malí psi, škrtí se na obojcích, lezou jim oči z důlků, páníčci je nesledují...nemůžou si přece nic udělat. V nejlepším psím seznamování si musí vzpomenout, že musí jít dál a oba psi z toho mají akorát maglajz v hlavě.
Mucholapka,
ak dovolíte - pod toto sa podpisujem...
pekny vecer
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 22:20 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
jerrynko
Mozna by jsi mela vic zapracovat na socializaci a vychove sveho maleho psa nasledne se nebudes muset bat velke vetsiny tech velkejch. Nezlob se ale pises tady jednu perlu za druhou a vubec nevis o cem mluvis. Znam spoustu malejch psu co jsou z velkejma v naproste pohode, ale bohuzel taky spoustu kteri se vubec ve spolecnosti jinych psu neumi chovat je to zpusobeno vetsinou naprostou nekompetentnosti jejich majitelu kteri nejsou schopni umoznit psovi normalni mezi psi komunikaci. Pokud maji psi moznost tak se ve velke vetsine domluvi bez vyraznejsiho pouzivani ostrych argumentu.
|
spacecaseandrea
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 22:25 - Změnil/a: spacecaseandrea
- Nahlásit
A podle mých skušeností 80% majitelô velkých psu jsou zakomplexovaní lidé, kteří si svoji frustraci vybíjejí na terorizování malých psu.
boha jeho, tak tohle mě taky nadzvedlo, to asi ani nemá cenu komentovat, no ...jinak podle statistik ( nemám je ráda,ale je to tak ) jsou nejagresivnější právě jezevčíci,následuje kokršpaněl a až v závěsu je NO a dobrman, co se týče napadnutí lidi a psů,ale jen hodně lidem nedochází fakt, že do médií nikdo nebude prezentovat fakt, že jezevčík napadl člověka a prokousl mu nohavici,zato když napíšou pittbul napadl,tak to táhne. ale to proč napadnul to už nikde nezminují...to jen tak mimochodem ,pač to se fakt nedalo tenhle příspěvek no ..
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 22:30
- Nahlásit
jerrynko
Já mám 13letou fenku...velikost malý knírač. Nikdy mi nevyjela, neštěkala ani nijak neprudila velké psy. Nechtěla si s nima hrát ( je po úrazu páteře), ale očuchala si je a odešla středem. Chodila vždycky bez vodítka, držela se mně u nohy a poslechla na syknutí.
I malý pes by měl být vychovaný a ne se ohánět tím, že velký pes napadne malého....ano, stane se, ale většinou jde o vyvolané střetnutí buď strachem páníčka nebo psa - malého.
Stejně jako jsou vychovaní malí psi, tak jsou vychovaní velcí....a obráceně.
Nelze ovšem tvrdit, že by zlaťák byl malý pes......spíš jde opět o výchovu a reakce páníčků ( v tomto případě paničky)
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 22:46
- Nahlásit
jerrynko
A podle mých skušeností 80% majitelô velkých psu jsou zakomplexovaní lidé, kteří si svoji frustraci vybíjejí na terorizování malých psu.
To je tedy ,i na mě příliš !
Měla jsem dva vlkodávky na sídlišti a abych pravdu řekla , tak hysterických majitelů malých psíků tam byla naprostá většina a to jen při spatření těch dvou dobráků , kteří byli okusováni ,napadáni volně loženými mrťafy které jejich paničky při drbání
ala parková univerzita nechali na moje psy ňafat a skákat ...
Nemám nic proti malým psům , také jednoho mrňavce vlastním
ale prostě zastávám názor , že i malý pes má být vychovaný ..
Jasněji než to napsal Tchoruž to snad ani nejde napsat !
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 01:09
- Nahlásit
IMHO nejde o to kdo ma velkyho psa nebo malyho, ale vzdycky se najde nakej blbec.
My jsme meli skotaka, coz neni velkej pes, ale zase je vostrejsi nez naky maly ratlici.
Takze se kolikrat stavalo, ze bud na nej vybehl nakej ovcak kretena co si myslel, ze kdyz ma velkyho psa, tak ho nemusi mit na voditku, nebo jsme zase museli odhanet ty zvedavy ratliky co si dovolovali (taky nebyli na voditku), protoze Orwel je nesnasel (ale kdyz na nej nenafali, tak je ignoroval) a kdyby se k nemu priblizili este bliz a kousli ho, tak z nich udela cucky.
Proste si nevyberes, magor se psem je magor se psem a jedno jestli s velkym nebo malym.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 08:34
- Nahlásit
to mi nedá reagovat a podělit se s vámi o dnešní zážitek. Potkali jsme paní s nemocným pejskem - fenkou. Má něco s pacičkou, táhne ji za sebou a téměř vůbec se nehýbe. Paradoxem je, že naprosto neuvěřitelně miluje našeho psa. V momentě kdy ho vidí, tak za náma letí, zapomene na bolest, začne se hýbat a letí za našim psem. Jenže problém je jeho neuvěřitelně hysterická panička, která pasovala našeho psa na zabijáka všech malých psů.Když viděla za kym její fenka běžela, chytil ji naprosto neuvěřitelnej rapl a hysterie a s šíleným řevem letěla svýho čoklíka "zachraňovat". Upozornuju, že jsem psa měla na krátko na vodítku a druhou rukou jsem ho ještě přidržovala za obojek, protože vím jaká je. Fenka kolem našeho psa běhala, na jejím ksichtiku bylo vidět, jak je šťastná, náš pes taky máchal ocasem a pořád se pusinkovali. Až do zásahu její hysterický paničky. Popadla psa a utíkala s ním někam nevím kam a ještě s hláškama typu "tenhle by tě určitě pokousal". Místo aby byla ráda, že ta fenka zase začala mít o něco zájem, tak to takhle podělala. Myslím, že tímto stylem mu zkrátí o dost život.
Jinak ta věta na kterou jsem reagovala je neuvěřitelnej blábol, škatulkování na majitele malých a velkých plemen, naprosto nepodložený konstatování a házení všech do jednoho pytle.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 08:37
- Nahlásit
jerrynko
Já mám psa střední velikosti, po sídlišti chodí pouze a jen na vodítku. Malým psem byl napaden asi už 20x. Naštěstí většinou psa zaženu, nebo si ho majitel milostivě přitáhne na vodítku k sobě. Konfliktům se zásadně vyhýbám, ale přijde mi, že někteří majitelé malých psů je spíš vyvolávají. A víš co většinou slyším po tom, co jejich pes napadne toho mýho a můj štěká, protože jinak se bránit nesmí? No už je to je dobrý Píďo, už je to v pořádku. Takovou babu bych pak s chutí nakopla do zadílky, protože za napadení svýho psa pochválí.
Jo a mimochodem, pokud svýho psa ve většině případů napadení majitel nedokáže ochránit, tak je mizernej majitel. Konflikty má řešit převážně on a né svýho psa nechat naservírovanýho tomu druhýmu na zlatým podnose. Neříkám, že vždy se to povede a ne vždy to jde, ale pokud je to jen trochu možný, tak svýho psa napadnout nenechám, i když je to vobčas o nervy...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 09:21
- Nahlásit
jerrynko
Promiň, ale nechápu, proč se navážíš do majitelů velkých psů??? Ono totiž bohužel všude se najde blbec, kterej svého psa nemá vychovaného a chová se bezohledně - a je úplně jedno, jestli má psa malého nebo velkého. Já mám psa velkého, vychovaného, než ho pustím k jinému psu, vždycky se zeptám majitele, ale můžu ti říct, že já mám zkušenost naprosto opačnou. Většinou jsou to majitelé malých psů, kteří je nemají vychované - prostě zastávají názor, že když je tak malý, přece nikomu nic neudělá.... A ono, fakt sorry, když můj pes stojí s košem na čumáku a na krku visí dva jezevčíci, tak bych je nejradši sežrala já sama i s majitelem
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 09:41
- Nahlásit
Mám pocit,že mají pravdu obě strany. Já jako majitelka menšího psa-né teda vyloženě jokšíra- ale dost ostrého na to koukám z jiného úhlu pohledu.Kdyby můj pes byl tak velký jak např. malamut či vlčák,nevyjdu s ním na ulici bez koše.Vzhledem k tomu,že má 13kilo vím,že nemůže nikomu vážně ubližít a také vím,že malé psi (byď na něj útočící) mu navadí. Ale já svého psa nepouštím mezi ostatní do parku,mezi lidi a neznám venčení na sídlišti,neb tam nebydlíme. u nás mám zkušenosti z oběma stranama dobré. Většina lidí co mají psa poznají už na dálku,dle reakce druhého psa,postavení a reakce pána,jak na tom ten pes vlastně je.Nevím o žádném zabijákovi co by ho člověk jen tak pustil na volno.Je pravda,že bohužel občas takový "magor pes" uteče např.ze zahrady,ale rozhodně to není úmysl pána. Osobně mám lepší zkušenost s majiteli velkých psů než malích. Všude to je jen o lidech, nikde není napsáno,že když jokšír co má 2kila si může dělat co chce a chudák velký pes co má 60kilo nemá právo na volný pohyb.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 15:18
- Nahlásit
Garfield
Bojová akita je normální aktia inu se samopalem v předních tlapkách a s americkou akitou za prdelí...
No teď jsi mě teda dostala
To už není terminátor ale akitátor...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 16:08
- Nahlásit
Pročítala jsem celou debatu v naději,že narazím na přípěvek,který odráží i můj názor na věc.Je to tady.
A napsala ho rea.
Garfield
Aj mňa ide poraziť z ľudí, ako bola dotyčná pani. Ale v tomto prípade by som situáciu riešila inak. Hlavne v takom prípade, ak by som mala pri sebe psa s reakciami, ako má ten Tvoj a chcela by som jeho správanie usmerniť. Vtedy by som úplne zabudla na rozčuľovanie sa nad paničkou(ona reagovala naozaj ukážkovo blbo) a zliezla by som z bicykla a usmernila by som svojho psa (nie kvôli dotyčnej, ale kvôli svojmu psovi). Takáto reakcia, ktorú si mala Ty, Teba aj Tvojho psa hodila o kus späť v tom, čo si možno predtým urobila preto, aby sa správanie Tvojho psa zlepšilo. V tomto myslím spočíva to nepochopenie Teba a tých, ktorí sa Ti tu snažia radiť a stále sa nechápete. Pri slepicoidnom správaní psa počítam s blbosťou iných a rozčuľujem sa nad ňou až potom, keď sumarizujem, čo táto situácia dala mne a môjmu psovi. Vás hodila naspäť. Bohužiaľ. Ani ja to nemyslím zle, len sa divím, že nikto sa tu vo svojej reakcii nad tým nezamyslel takto...
Pro Garfielda
a upřímě:
Nad posledními větami citovaného odstavce by ses měla vážně zamyslet a pokusit se vyvodit pro sebe a svého psa závěry.Daly by se totiž použít často jako komentář tebou popisovaných historek s Garfieldem.Čtu je ráda,fakt že jo(ty historky jako)ne jednu stanu se u nich bavím,ale na druhou z nich cítím zásadní chyby v zacházení s takovým psem,jakým je ten tvůj.
Když se pokusím být konkrétní a zavzpomínám,tak třeba tohle:
Jednou jsi popisovala noční zážitek...obtěžoval tě nějaký podnapilý kamarád,Garfieldovi jsi povolila zasáhnout - u takového
psa jakým je G. - nejhorší řešení nastalé situace.Pes si mohl regulérně kousnout,ze tvé strany mu nebylo nijak bráněno.Tvého psa bych nechala řešit podobné situce až kdyby mi šlo o holý život.Výchovný efekt pro G.je z takových a jim podobných scének totiž minus sto bodů.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 17:50
- Nahlásit
Tak jsem teď narazila na zajímavý článeček........vkládám
http://www.rozhlas.cz/psi/pes/_zprava/41484
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 18:14
- Nahlásit
brut
nejdřív se mi to zdálo zajímavý a dobrý, ale pak jsem nakoukla do hloubky a 7. díl kdy a proč psi koušou je ... např.když na vás pes vycení zuby je to vždy známka agresivity, a pak ještě pokud vrtí ocasem dává najevo, že se na útok těší. Tak nevím co si mám myslet, můj pes na mě cení zuby v úsměvu
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 20:34
- Nahlásit
Smečka
Věř mi, že jsem se nad tím zamyslela a o tomto konkrétním příspěvku vím moc dobře, ač jsem na něj zareagovala v jiném duchu. Samozřejmě jsem byla naštvaná na sebe, že jsem tomu nedokázala zabránit a mohla jsem.
Podobné situace se opakují a opakovat budou dokud psa neuvážu definitivně na vodítko, nebude chodit s náhubkem, u nohy a když k nám odněkud poběží nějaký pes, tak Garfielda nedzvednu do náručí, případně neodkopnu druhého psa. Dokud bude Gaf chodit do lidské společnosti a dokud se budu já v jeho přítomnosti potkávat s jinými lidmi a kontaktovat se s nimi, tak se v těch situacích budu plácat stále dokola. Neexistuje jiné řešení, než naprostá izolace psa. Nebudu-li psa izolovat, musím počítat s občasnými incidenty, mohu je minimalizovat, nelze je však odstranit.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 21:00
- Nahlásit
Garfield
Jo,správnej názor - minimalizovat.S tímhle psem budeš muset celý život přemýšlet,předvídat a vyhýbat se situacím,které on vyhodnotí jako konfliktní.Nemyslím si že je nutné se se psem vyhýbat společnosti,mít ho stále na vodítku atd,(koš bych mu zatím nechala).Ale určitě je vhodné vymyslet vše tak,aby byl pes co nejméně vystaven situacích,kdy může sám za sebe něco řešit.Pokud si stanovíš nějaký rozumný pravdila,věřim,že ten pes se "ochodí",je to mladý zvíře.Stašně moc bych ve tvém případě pracovala na jeho uposlušnění.
Můj příspěvek zní asi dost nekonkrétně a frázovitě,ale snažím se o objektivní zhodnocení.
Až zase popíšeš nějakou historku,ozvu se s konkrétním názorem.
Myslím,žes psala o cvičáku,že?
Rozhodně bych s ním nedělala obrany.
|
Kaca
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 23:41
- Nahlásit
No, ja osobne mam svorku zlozenu z malych aj velkych psov a maciek ;). Krpati nemaju problemy s HOCIJAKYM velkym psom (cierny koker sa velmi rad hraval s prerastenym labradorom a so stredoaziatom). Myslim si, ze to nie je o MALYCH a VELKYCH psoch, ale o ich MAJITELOCH. Pretoze JA si vychovavam svojho psa / psov a JA som za ich spravanie zodpovedna. Tak ako viem, ze Bojku nemozem v lese pustit zo stopovacky (aj ked 20 m), pretoze je to LOVEC, viem aj to, ze Giu odvolam aj z vysokej. Zaroven viem, ze Hugo utoci zo strachu a Cindy je este mala, blba a hrava. Rocco je zase vyrovnany, mazel, ale na svoju GIU neda dopustit a potom je ochotny nechat sa velkym psom aj zabit, ale nevzda sa. A tomuto musim podriadovat vsetko, ked idem so svorkou von. Cize: vidim cloveka, psi idu ku mne, sadnut, ostat. Vidim cloveka so psom, psi ku mne, nabok z cesty cca 10 m, lahnut, ostat. A stojim v strehu a zistujem, ci nebude treba niektoreho spacifikovat. Lebo JA ich poznam a JA viem, ako ktory reaguje. To je trosicku aj na Garfielda. Ked viem, ze mam trosku problemoveho psa, tak sa podla toho zariadim. Mam svorku roznorodu, nakolko az na Cindy su to vsetko aj s mackami zachranenci z ulice, ale to ma vlastne neospravedlnuje, ked k niecomu dojde. Preto PREDCHADZAM tomu, co by sa MOHLO stat. Neviem, ci sa vyjadrujem dost jasne, ale dufam, ze sa to da pochopit...
|
rea
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2006 00:22
- Nahlásit
Garfield
Vôbec si nemyslím, že svojho psa musíš úplne izolovať. Skús sa prosím zamyslieť tým smerom, že som sa snažila Ti povedať, že reakcia v tomto prípade nebola z Tvojej strany správna. Úplne zámerne sa zdržiavam akéhokoľvek ďalšieho komentára k hysterickej pani, takých prípadov bude veľa. Len som chcela docieliť, aby si sa zamyslela nad tým, koľko takýchto nesprávnych reakcií si mala predtým a aký vplyv malo toto opakovanie na psa. Nechcem povedať, že Tvoj pes nie je zvláštna povaha, nepoznám ho, ale podľa toho, čo čítam, si myslím, že k tomu stavu, v akom je, si prispela Ty svojimi reakciami. Pár takýchto prípadov sa nazbiera a potom sa zmieriš s tým, že pes je jednoducho zvláštny a treba ho izolovať.
Ak by sa toto stalo mne, tak by som hrabla riadne hlboko a snažila sa napraviť tie chyby. Už tu niekde bolo popísané, že neriešiš samotný problém, len jednotlivé situácie, aj to (nenahnevaj sa) nesprávne. Ako má mať pes daný mantinel, že nemá vyrážať po druhých psoch, ak mu to bolo opäť v tomto prípade dovolené? To si mu tak verila, že po tom psovi neskočí? Tvoja chyba voči psovi sa nedá ospravedlňovať tým, že tá hysterka naozaj jednala blbo! Na ňu v tomto prípade kašľať.
Ten pokrok, ktorý si s ním urobila a ktorý potvrdzovali aj ďalší ľudia tu, je len prejavom navonok, dočasným, nechcem vidieť, čo v tomto psovi naozaj je.
Fakt to myslím tak dobre, ako viem, preto tá kritika. Vidím, že Ťa to trápi a záleží Ti na tom, ale aj tí, ktorí sa snažia otvoriť Ti oči a ukázať chyby, zlyhávajú. Rada by som s Tebou zatriasla a naservírovala priamo pod nos, v čom presne je chyba, ale sú to také dôležité drobnosti, že je to ťažké aj osobne... nepíšem o tom, aké je to ťažké takto.
|
rea
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2006 00:25
- Nahlásit
Smečka, Kaca dík. Už som si tu pripadala ako Alenka v krajine zázrakov...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2006 00:49
- Nahlásit
jerrynko
Jak si tak čtu, co tady píšeš, tak mi z toho jde hlava kolem. Přece ani malej pes nemá absolutně žádnej důvod startovat po velkejch... A když to dělá, musí majitel případně počítat s tím, že ho dřív nebo později nějakej pes sejme...
Já mám taky psího prcka, ale od mala se u ní snažím o to, aby si velkých psů nevšímala, pokud si s něma nechce hrát a jakejkoliv náznak vrčení nebo čehokoliv u ní potlačuju. Protože od řešení takovejch situací tam má mě, nemá do toho co strkat ten svůj černej čumák... Pokud jí někdo nebo něco extrémně vadí, schová se za mě a zbytek řeším já... A světe div se, i když nás pár psů už za tu dobu, co spolu s psicí jsme, nepadlo, většina jich stejně bylo z řad těch malých provokatérů, o kterých si páníci mysleli (a myslí), že "nemusí poslouchat"...
|
jerrynko
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2006 03:24
- Nahlásit
Eimy
a jak řešíš konflikt, když tě pes sejme a jeho tlama je pár centimetru od tvého krku?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2006 07:56 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
jerrynko
a jak řešíš konflikt, když tě pes sejme a jeho tlama je pár centimetru od tvého krku?
Pravdepodobnost ze se do takovyhle situace dostanes pri obrane sveho psa je docela mala pokud budes mit psa vychovanyho a nebude ti utikat za jinejma psama. Pes ktery je psychycky natolik silnej ze dokaze "sejmout"cloveka nema duvod si tu svoji silu dokazovat tim ze bude aktivne napadat male psy. Pokud ale ten maly pes napadne jeho nemusel by to prezit, vetsina z takovych psu nebude reagovat na drobnejsi provokace, ale pokud to maly pes prezene tak ho nekteri znich proste do ty huby vemou a zmacknou.
Ono je to cele vyrazne slozitejsi, ale ovladatelnost psa, socializace psa a to co psala Eimy je takovej zaklad. Pri jakemkoli konfliktu s cizim psem je nejdulezitejsi zachovat klidnou hlavu a verit si pokud se budes bat tak je to dost problem, minimalne te ten druhy pes nebude brat vazne.
|