| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 14:09
- Nahlásit
Anu
To nevadí, nic umět nemusí, jen když pak nebude mít problém s krytím.
Ale je to škoda, dá se s nima dělat jakýkoliv výcvik.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 14:11
- Nahlásit
Maya
to já vím. Mě se nelíbí jak ten pes žije-neřikám že strádá ale není to můj vkus. ale stím nic neudělám.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 14:17
- Nahlásit
Maya
Ještě k těm hnědým. Ti nejsou ani ve světě? Já, že jsem koukala na stránky vašeho klubu a u jednoho černého psa jsem našla v prarodičovské generaci hnědého předka. To znamená, že mezi černými se musí potulovat alely pro hnědou srst. Stačí jen spojit ty správné jedince a máš hnědého
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 14:20
- Nahlásit
Zet
Len takych psov s hnedymi vlohami by si musela mat aspon dvoch psa a fenu.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 14:23
- Nahlásit
pigie
No, to je samozřejmé
Já měla na mysli to, že pokud se v minulosti křížili černí a hnědí (na což ukazuje rodokmen toho psa), tak se v populaci nejspíš nějaké ty recesivní alely toulají
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 14:25
- Nahlásit
Zet
Podla mna to bol skor omyl, ze ma hnedeho predka
Je tazke kriesit plemeno s malo jedincami nezavidim.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 14:37
- Nahlásit
pigie
Možná je tam překlep Myslela jsem tohoto psa: URL Ale když jsem klikla na tu hnědou fenu, má ve vlastním infu už uvedenu černou barvu. Mno, já by na ty velké černé hodila středního hnědého a ty hnědé bych si vytáhla ... já jsem na hnědou prostě fixovaná A bylo by po problému s příbuzností ...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 14:54
- Nahlásit
Zet
No, aj ja bych krizila stredne s velkymi, to by mne osobne problem nerobilo, lebo vsak, co je nad hranicu bude velke, co je mensie, bude stredne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 15:00
- Nahlásit
Zet
Ta fena je černá, tam je chyba, ale pravda je, že dřív se černí a hnědí křížila, takže v předcích hnědí jsou, ale jen sem tam, možná nějací dnešní černí na hnědou založení jsou, ale nikdo neví kteří, zatím se za posledních x desítek let žádný nenarodil. Pokud vím, už nikde nežije žádný velký hnědý.
Křížit velké černé na střední hnědé taky není tak jednoduché, je tam riziko vlkohnědé barvy, už se kdysi takové fena vyskytla, viděla jsem fotku a ani se nedivím, že kvůli tomuhle riziku se do toho nikomu nechce, ten pes vypadá fakt strašně.
Navíc klasických střeďáků je jak šafránu, většina středních je přerostlých malých a vytáhnout malé do velkých, to už fakt nejde. Navíc u malých často chybí zuby.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 15:00
- Nahlásit
pigie
už jsi vyčistila monitor?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 15:01
- Nahlásit
Maya
mám pocit začarovaného kruhu ze kterého nejde ven
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 15:02
- Nahlásit
Anu
Ano, klavesnica je uz vycistena Keby som aj nos mala taky cisty ako je teraz ta klavesnica...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 15:03
- Nahlásit
On ten rozdíl mezi středními a velkými už je fakt dost velký, většina středních má 30-33 cm, pár výjimek je na horní hranici 37 cm a velký má mít 45-50 cm. O 20 cm to za pár generací nezvedneš.
Navíc všichni střední mají v rodokmenech mišmaš barev, i krémové a oranžové, což je u velkých nežádoucí. Tam stačí ten dnešní mix vlkošedách a bílých.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 15:03
- Nahlásit
pigie
škoda že ti to nemůžu předvést v praxi. Pak by jste viděli že nelžu a přítomnost džungáráka je nezbytná
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 15:04
- Nahlásit
Maya
No, je to zlozite, o tom nepochybujem.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 15:05
- Nahlásit
Anu
ja ti verim, ja si len myslim, ze to vzdy ide, pretoze som bola na tom tak isto. Pes, ktory mi kaslal na cvicenie. Teraz fici ako na lopticku, tak aj siltovku.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 15:07
- Nahlásit
Anu
S hnědýma už je to asi fakt v pytli, tam nikdo nic neudělá, ale s černými šance je. Teď se uvidí, co bude, až se nakrejou feny z vrhu černý x vlčí. Právě potřebujou černý psy nakrytí. Tedy, měli by, co pak udělají konkrétní chovatelé, to nikdo neovlivní.
Pak se uvidí, co se narodí, kdy to budou černoušci, tak šance je.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 15:10
- Nahlásit
Maya
hele a to mi vysvětli jak to ,když jich je tak málo,že jste si nechali uniknout tohodle psa? Kdyť chovatel o něm musel vědět a ikdyž nemá zas tak zázračný rodokmen tak ve vaší pozici je i to zázrak? Že o něm nikdo neví? Myslím,že si chovatelé neohlídali-uchovnění atd.
pigie
jasně jde to. jen těžké na to přijíd a když už na to přijdeš (jako já na kůži) tak to nepřehnat
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 15:14
- Nahlásit
Anu
nie, skor by som povedala stale hladat nove a nove podnety
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 15:15
- Nahlásit
pigie
hladat nove a nove podnety
však jo Tonda mi přivezl buvolí kůži z Afriky...prý český zající už nejsou nic moc
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 15:16
- Nahlásit
Anu
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 15:17
- Nahlásit
pigie
to ale nekecám.Fakt mi ji přivezl.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 15:24
- Nahlásit
Anu
ja sa len smejem, co vsetko urobime kvoli psom. Ja ti verim, ze ju mas
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 15:27
- Nahlásit
pigie
jojo.Normálně jsem sice před tím Tondu neznala ale on kvůli mě a Anubovi jel do afriky a tam mi střelil buvola a pak jel k nám do naší dědiny a dal mi ji.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 16:22 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
Anu
Chovatele nedonutíš se o to zajímat, ne všechny zajímá osud plemene a adresy majitelů z nich násilím taky nevymlátíš.
Prostě psi mizí v nenávratnu....
Už se párkrát stalo, že se nějaký dohledal ve vyšším věku, ale málokdy to vyšlo, buď majitel neměl zájem a nebo pes ve vyšším věku už nebyl schopen krýt.
Tak se zkouší dál a dál....
Zítra tu taky nejsem, tak v pondělí se budu těšit na tu fotku.
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2006 09:00
- Nahlásit
Ahoj lidi, musím vám říct, jak se mi dnes bezva pracuje, protože mám psa s sebou v práci. Spinká pod stolem, na kterém počítačuju.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2006 09:22 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Lola1
Hovori so mna cista zavist
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2006 10:54
- Nahlásit
Huráááá
já dneska nepracuju, jsem doma ale v pondělí zase práce a práce a práce. . .
Feňule mi za zády chrní na křesle a pěkně pravidelně oddychuje.
Nóóó jóóó tomu se holt říká psí život.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2006 11:36 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Ja som chora a uz odratavam koniec. Boli ma snad uplne vsetko a budem tu do stvrtej, mozno aj viac!
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2006 11:37
- Nahlásit
a ja sem v praci.......ale dneska az do 18
a nudiiiiiiiim seee......tak me koukejte zabavit
|