| Autor |
Zpráva |
Petra
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 14:51
- Nahlásit
já se myslivců nezastávám mám o nich taky svoje mínění, (zastřelili mi psa ) ale to už je o něčem jiném tady byla řeč o norování a ptala se na to leila
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 15:06
- Nahlásit
Ty tvé klece mají dvě velké vady: Ta první jsou už výše zmíněné penízky, o té druhé jsme zatím nemluvili, ale dotkla se jí Skypy. To je nízká účinnost. I přes lákavou návnadu ti divoké zvíře, jakým je liška, jen tak do klece nevleze. Skypy sama psala, že u nich v honitbě se chytí do sklopců minimum lišek. A k tomu uspávadlu ... to by narazilo na problémy s bezpečností.
dorota99
Hele, ty si ze mě děláš srandičky ... nemůžu věřit tomu, že své příspěvky do této diskuze myslíš vážně :-D A pokud tomu tak bohužel je, snad se tady objeví člověk, který bude mít své myšlenkové pochody naladěné na stejné frekvenci jako ty, aby na tvé otázky reagoval ...
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 15:10
- Nahlásit
Petra
Petra
Tak nějak Znám mnoho blbců mezi myslivci, znám mnoho blbců mezi chovateli, cyklisty, pošťáky, prodavači, vědci, učiteli, ... To by bylo na úplně jinou diskuzi
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 15:17
- Nahlásit
Jo, ještě k těm myslivcům. Mají velmi specifický smysl pro humor a to již od studentských let ... a nebojí se střílet do vlastní řady :-D
http://tvlesak.me.cz/tvlesak/videofs/pratele_bezez brane.avi
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 15:28
- Nahlásit
dorota99
Pane bože, prober se, vždyť ty nevíš, o čem mluvíš...
|
Sharka
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 15:28
- Nahlásit
Dorota: Holka zlatá ty jsi úplně mimo.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 15:29
- Nahlásit
Zet
Myslim, že většině lidí je jasný, že jiná varianta určitě nebude tou nejlevnější... Ale to už jsem tady psala. I bezpečnostně by se to dalo udělat tak, aby nebezpečí pro člověka bylo minimální. Všechno jde, když se chce a pokud ta vůle k tomu je (což bohužel ze strany myslivců nebo lidí, co se tím zabývají není... nebo mi to tak aspoň přpadá). Každopádně si myslím, že by nemuselo zůstat jen u těch klasických klecí používaných do teď, ale jak říkáš, nejsou peníze a zadarmo k tomu nikdo nesedne, aby to vymyslel a i kdyby, těžko by se to setkalo s úspěchem... A k chycení jiných zvířat... Nevím, jak se hmotnostně pohybujou ostatní zvířata, co loví vzhledem k lišce, ale zase. Dal by se vymyslet mechanismus, kterej by klec zavřel jen od určitě hmotnosti zvířete...
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 15:39
- Nahlásit
Eimy
Myslim, že většině lidí je jasný, že jiná varianta určitě nebude tou nejlevnější...
Já ale nemám na mysli to, že to je nerealizovatelné, jelikož to nebude levnější než v současné době zaběhlá praxe. Já tím chci říct, že by to bylo finančně natolik nákladné, že by si to stát ani majitelé honiteb nemohli dovolit ... IMHO
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 15:46
- Nahlásit
Zet
tyyy voe, tak lovy beze zbrane jsou dost husty...
Teda ja mam rada cernej humor, ale tohle bych ochrancum prirody moc nepoustela, te uplne ukamenujou...
|
dorota99
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 17:48
- Nahlásit
Kdybych si dělala legraci, tak před tím napíšu AJTA:: AJTA:::
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 18:25
- Nahlásit
wami
Ukamenujou mě beze zbraně
A to buďte rádi, že sem nehodím díl "Pavlík a prasata" ... to by mě ukamenovali nejen ochránci zvířat
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 19:34 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
No tak vam nevim no... Jsem už uplně zblblá ze všeho
|
Skypy
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2006 07:08
- Nahlásit
Zet
jen pro pořádek su chlap, myslivec - ne nimrod (to je jen lovec) a lesník.
dorota99
přemnožená není jen liška, ale taky spárkatá zvěř srnčí a černá a někde taky vysoká. pokud si myslíš že ne tak si taky k této problematice pročti na stránkách o lesnictví - třeba silvarium.
a pokud chceš někdy vidět nějakou zvěř tak si o ní prvně něco nastuduj a taky se dívej otevřenýma očima.
někdo se mě ptal na výcvik. nerad se k tomu vyjadřuji, jelikož abych si připravil dobře pracujícího norníka, musím porušit zákon. ale jan jedna poznámka - k tomu abych co nejlépe složil bezkontaktní zkoušky z norování, neměl bych psa pustit do přímého styku s liškou. teprve až složí zkoušky, tak nastává nová fáze výcviku psa na kontakt, a teprve potom mohu jít s klidem v duši norovat. a noruju jen v melioračních kanálech, propustích a umělích norách. do přírodní nory jdu jen tehdy, když vím, že je to jednoduchá nora s kotlem a dvěma nebo třemi vsuky. liščata norujeme tak, že po obeznání si večer počkám u nory na starů lišku, tu střelím a hned ráno jdeme na liščata, ty pes buďto važene nebo je v noře zadáví.
liška se v noře proti psu obrátí na 90% až když už jinam nemůže.
jezevce se snažíme nenorovat ale střelit.
Eimy
chápu , že to myslíš s těmy sklopci dobře, ale není to až tak účiné jak si myslíš. když sme u nás nainstalovaly sklopce, tak první rok byl učinek vysoký, ale později klesl. a ještě je uspávat, atd.... co když tam někomu vleze pes?
omlouvám se že to nemůžu vysvětlit, ale volají mě pracovní povinosti v lese.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2006 08:41
- Nahlásit
Skypy
krásně napsané a doufám že to lidi pochopí
omlouvám se že to nemůžu vysvětlit, ale volají mě pracovní povinosti v lese.
tak to je důležité napsat že se vlese taky pracuje
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2006 08:52
- Nahlásit
Skypy
Omlouvám se za chybně přidělené pohlaví
|
dorota99
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2006 09:50
- Nahlásit
Skypy
Tak už se těším na dobu, kdy nějaký živočišný druh usoudí, že je lidí víc, než se plánovalo.
Jen nevím u koho začne. Možná nejdřív vyšťourá starce a po "šlofíku" vlítne na batolata.
|