Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / bezkontakní nebo kontakní norování??
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 11:26
- Nahlásit

Zet
1. Kdo to zaplatí? Dokážeš si představit, kolik peněz by na to padlo ze státního rozpočtu? ;)
Takže to je zase jen a jen o penězích, ne o dobru pro zvířata a pro přírodu?

2. A skutečně si myslíš, že to je humánní. Představ si chudáka vyděšené zvíře, jak je v té kleci celou noc zavřené. V kleci, se kterou se nikdy dříve nesetkalo. Hnus! Tomu bych já říkala týrání zvířat
A být v uzavřené noře, kde za ní běhá jeden pes za druhým (pokud počítám teď výcvik, závody,...) je podle tebe humannejsi, nez byt zavrena par hodin v kleci, kde ji žádný nebezpečí nehrozí? Podle mě to je 1 : 1, jen ta klec jí nezpůsobí bolest, což je pro mě osobně významný plus

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 11:29
- Nahlásit

Zet
Prostě způsobů, jak to řešit by byla spousta, jenže to prostě stojí na neochotě do toho investovat, na ničem jiným. Co na tom, že člověk může za to, že ta nerovnováha vznikla, důležitý teď je to řešit pokud možno s co nejmenšími náklady. A právě tenhle přístup je podle mě špatně. ;) Nikdo není a nebude ochotnej investovat do takovýho odvětví, takže se pořád tyhle věci budou řešit tak, jak se řešily do teď... I když by to šlo jinak, jen prostě přehodnotit priority...

Zet
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 11:31
- Nahlásit

Eimy
Proč obhajovat lov lišek tím, že zabíjí zajíce, který by stejně v rámci regulace postříleli myslivci?
Zajíci se nestřílí v rámci regulace populace, zajíc je lovná zvěř. Zajíc je jídlo ;) Je to "nejšťastnější" maso, které člověk může vyprodukovat. Není zavřený ve výkrmnách, má maximální welfare ...

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 11:32
- Nahlásit

Zet
Zajíci se nestřílí v rámci regulace populace, zajíc je lovná zvěř. Zajíc je jídlo ;)
Tím hůř

Zet
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 11:37
- Nahlásit

Leni
Hm, teoretické plkání o tom, jak by mohlo být krásně, kdyby se na to našel lék ... kdyby, jsou chyby. Buď konkrétní. Položme si opět tu stále nezodpovězenou otázku: Jak humánně regulovat opulaci lišek. A ty mi na ni odpověz. Navrhni ten přijatelný koncept. Pokud jsem nějakou část tvého příspěvku přehlédla ... je to nepravděpodobné, leč možné. Proto tě prosím, ať mi odpověď napíšeš ještě jednou a nepřehlédnutelně ;) Děkuji

Zet
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 11:45
- Nahlásit

Eimy
Takže to je zase jen a jen o penězích, ne o dobru pro zvířata a pro přírodu?

Ano, tady je rozdíl mezi realisty a idealisty. Realista si totiž vždy a všude položí otázku "A je to reálné" ;) Idealista zavelí "Back to the trees"

A být v uzavřené noře, kde za ní běhá jeden pes za druhým (pokud počítám teď výcvik, závody,...) je podle tebe humannejsi, nez byt zavrena par hodin v kleci, kde ji žádný nebezpečí nehrozí? Podle mě to je 1 : 1, jen ta klec jí nezpůsobí bolest, což je pro mě osobně významný plus

Nikoliv, není to stejné. Nyní se tento stres týká desítek lišek používaných na výcvik. Při tvém návrhu by se to týkalo tisícovek odlovených lišek ;)

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 11:45
- Nahlásit

Zet
Pokud pro tebe bude hlavním kriteriem cena, těžko ti někdo něco humánnějšího nabídne, protože humanní metody budou vždycky dražší, než tam pustit psa, kterej buď lišku vyžene a tu pak střelit a nebo tam pustit psa, kterej se tam s ní porve, pak ji možná vyžene a pak tu lišku střelit... To je ta nejlevnější možnost, ale myslim si, že ne ta nejlepší...

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 11:48
- Nahlásit

Zet
Ale ono to za určitých podmínek prostě reálný je , i když je fakt, že chtít v dnešní společnosti po někom, aby mu šlo opravdu o přírodu je utopie Vždycky tam bude ten "vyšší zájem"

Nikoliv, není to stejné. Nyní se tento stres týká desítek lišek používaných na výcvik. Při tvém návrhu by se to týkalo tisícovek odlovených lišek ;)
A kolika lišek pokousaných při vyhánění? To pro lišku neznamená stres, když za ní do nory vlíne pes a vyžene ji? Zvlášť, když má strach vylézt ven, protože ty lidi venku cítí?

Zet
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 11:49
- Nahlásit

Eimy
I když by to šlo jinak, jen prostě přehodnotit priority...

Problém je v tom, že většina zainteresovaných lidí naštěstí ví, jaké řešení je nejlepší pro nás a pro zvířata. Nedokážu si představit humánnější a přirozenější odlov lišky, než za ní pustit do nory psa a před norou ji odstřelit. Pokud bych byla liškou, rozhodně takové smrti dám přednost před tvou humánní alternativou.

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 11:50
- Nahlásit

Zet
Koneckonců on ten stres ze zavření v kleci by se dal z velké části eliminovat tím, že při zaklapnutí té klece by se uvolnilo něco na způsob náboje z uspávací pistole... Tzn, že by liška tu dobu do příchodu člověka prospala...
Ale zase by to bylo nákladnější o prachy na ty uspávací látky a na vymyšlení systému, kterej by v těchhle situacích spolehlivě funguoval Takže z tvého hlediska nereálné

Zet
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 11:51
- Nahlásit

Eimy
Tím hůř

Jsi vegetarián?

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 11:51
- Nahlásit

Zet
Já být liškou, vyberu si alternativu jít lovit a "usnout".

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 11:52
- Nahlásit

Zet
Nejsem, ale tím, co jím neobírám o přirozenou potravu zvířata, který na ni mají větší právo než já - zvěřinu nejím

Meta
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 11:57
- Nahlásit

V Austrálii přemnožené koaly taky nestřílejí, ale vymysleli "koalí antikoncepci". Jsouc odchovaná Kmotrou liškou a Bystrouškou musím být jednoznačně na straně lišek. Když můžeme lišky vakcinovat, můžem jim tam míchnout taky něco na omezení plodnosti Ale to by lovci přišli o zábavu...

Zet
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 12:14
- Nahlásit

Eimy
Nejsem, ale tím, co jím neobírám o přirozenou potravu zvířata, který na ni mají větší právo než já - zvěřinu nejím

Jo, jo, máš pravdu zvířata z výkrmen nejsou přirozenou potravou pro jiná zvířata ;) Jinak radši bez komentáře, jinak by se diskuze stočila dál a já už bych měla začít pracovat na tom, abyste i v budoucnu měli co jíst ... pardon takový malý soukromý vtip.

Meta
V Austrálii přemnožené koaly taky nestřílejí, ale vymysleli "koalí antikoncepci". Jsouc odchovaná Kmotrou liškou a Bystrouškou musím být jednoznačně na straně lišek. Když můžeme lišky vakcinovat, můžem jim tam míchnout taky něco na omezení plodnosti Ale to by lovci přišli o zábavu...

Nové metoda ... až se ji podaří zavést do praxe, určitě bude zvažována a pravděpodobně bude upřednostněna. Problém je, že zatím je opravdu ve stadiu zkoumání

Leni
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 12:18 - Změnil/a: Leni
- Nahlásit

Zet

Odkazovala jsem na informace o metodách, které se praktikují, určitě by se našlo víc, kdybys hledala.

Víš kdyby člověk vždycky jenom koukal na to, co je ekonomické rychlé, jednoduché, tak by to dneska byla jedna velká kruťárna, která s člověčenstvím nemá moc společného a která by se ti možná taky uplně nelíbíla. Zabíjely by se postižení nebo jakkoli problematičtí lidé, nebylo by nikdy zrušeno otroctví - když mělo být zrušeno v USA, bouřily se i ti nejvýznamnější ekonomové a politikové, že je to absurdní a nerealistické rozhodnutí, které přivede společnost ke zkáze - zrušit možnost extrémně levné pracovní síly, se kterou nemusíš mít skoro žádné ohledy - no jasně, komu by se chtělo...? Jak je vidět, společnost se nezhroutila. Ono jde taky o to, nekoukat na všechno jen perspektivou dosavadní praxe a zvyku.

Mimochodem já vegetariánka jsem.

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 12:20
- Nahlásit

Zet
Předpokládám, že domácí zvířata těžko budou vyloženě přirozenou potravou pro jakejkoliv divoce žijící druh Jinak je fakt, že preferuju zvířata z domácích odchovů, ne z velkovýkrmen
Každopádně tyhle narážky pochopím od člověka, kterej maso nejí vůbec, ne od člověka, kterej schvaluje zabíjení jiných zvířat jen proto, že ony by mu snědly "to lepší"... Mimochodem zvěřinu neprodukuje člověk.. Takže není tím nejlepším, co může člověk vyprodukovat. ;)

Leni
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 12:22
- Nahlásit

Zet, myslím, že to je především o morálním postoji a z toho plynoucích priorit - a v tom se evidentně diametrálně lišíme.
Já také končím, argumenty, které mám, jsem řekla.

Zet
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 12:30
- Nahlásit

Leni
Já také končím, argumenty, které mám, jsem řekla.
Promiň, ale tys zde žádné argumenty neuvedla. Argumentuje Eimy, ale ty zde pouze píšeš teoretické úvahy a provoláváš demagogická prohlášení. Bohužel. Mimochodem, stále jsi mi neodpověděla (to jsem se naučila od Trotelchena :-D)

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 12:35
- Nahlásit

Zet
Argumentuje Eimy,
Eimy už taky došly argumenty, nechci, aby se to zbytečně dál zvrhlo ve vzájemný osočování. Myslím si, že kdyby byla dobrá vůle a peníze (ale to by chgtělo otočit současný zvyklosti o 180°), dalo by se to řešit jinak...
Ale to tady nevyřešíme...a určitě se ani neshodneme

Zet
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 12:48
- Nahlásit

Eimy
Předpokládám, že domácí zvířata těžko budou vyloženě přirozenou potravou pro jakejkoliv divoce žijící druh

Však já se tebou taky souhlasila. Jen jsem se tiše pochechtávala (či plakala) nad tím, jak máš posunuta měřítka toho, co je pro zvířata dobré. A především nad tím, že reakci "Tím hůř" byl přešla u vegetariána, ale ne u člověka, který maso konzumuje.

Mimochodem zvěřinu neprodukuje člověk.. Takže není tím nejlepším, co může člověk vyprodukovat. ;)
Pokud můžu říct, že člověk produkuje maso hospodářských zvířat, pak produkuje i zvěřinu ... ale to je jen zbytečné chytání za slovíčka ;)

Petra
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 13:04
- Nahlásit

pánejo to čučím kam až jste se dostal než jsem se napapala

Skypy
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 07:22
- Nahlásit

trochu se pokusím srovnat metodu používanou myslivci a humání metodu. Myslivecká - Spím, ozve se nějaký šramot a pak štěkot. "Sakra zas mě někdo leze do baráku, rychle ven". Vyběhnu a "prásk". Humání - už je večer, jdu si něco ulovit. hele nějaká bedýnka a v ní to voní, třeba je tam něco dobrého. Vlezu tam a "prásk". "sakra jak odtud? puste mě". pomóc - to trvá asi 1-12 hodin. pak přijde panáček v zelené kamizolce a vezmě mě i klec do auta odveze mě k panáčkovi v bílím plášti a něco mě pichne. "jé nějak se mi točí hlava a jde na mě únava, asi si zdřímnu"

je to napsaný lehčí formou, ale nějak tak to asi funguje.
U nás lovíme lišky jak na čekané, tak i do sklopců a taky norujeme. nejvíc se jich vynoruje, pak střelí na čekané a do sklopců se spíše chytne kuna. pokud je to liška, tak je to letošní nezkušené lišče. Kdo chce vidět lišku, tak by měl vědět kde má noru, spády a taky to že vychází až za šera nebo za tmy. nebo mít štěstí a v lese se dají v červenci potkat liščata i v poledne venku.
přemnožení lišky je způsobeno díky člověku a jeho nápadu vakcinace proti vzteklině - inu jak se říká cesta do pekla je dlážděna dobrýmy skutky.

Eimy
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 09:34
- Nahlásit

Skypy
to trvá asi 1-12 hodin.
jak uz jsem psala driv, dal by se vymyslt mechanismus, kterj po zavrni klece uvolni "neco" podobneho nabojum do uspavaci pistole - takze vy to zviře tu hodinu - 12, který uvádíš,prospalo. Stejně tak, jako se v noře může strhnot rvačka mezi psem a liškou, tak co je potom lepší?

Petra
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 09:38
- Nahlásit

Skypy
ještě prosím tě jak cvičíte psa na norování, když si teda ten nimrod, nesnáším slovo myslivec, tak máš určitě zkušenost

dorota99
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 11:56
- Nahlásit

Já osobně jsem "nimroda" v lese nepotkala od revoluce. V lese se neukáže, jak je rok dlouhej, tak by mě zajímalo kde bere ty "stavy zvěře"?
Můj známý zrestituoval lovecký zámek i s velkým kusem lesa. Jeho každoroční povinností je odstřel zvěře, která se zdá "panstvu" přemnožená-k dispozici jsou tabulky o stavu zvěře z roku 1978. On si potom kupuje hlavy, aby měl důkazy, protože fyzicky tam ta zvěř není. Tolik ke stavu "přemnožených" lišek.
Osobně považuji za škodnou myslivce a kontaktní i nekontaktní norování je prasárna.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:32
- Nahlásit

dorota99
Osobně považuji za škodnou myslivce a kontaktní i nekontaktní norování je prasárna.

Zet
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 13:02
- Nahlásit

Skypy

dorota99
Tak tomu se říká příspěvek, který má "hlavu a patu" ... jinak řečeno, jsem absolutně nepochopila, co tím chceš říct. Je vidět, že moc do lesa nechodíš, protože já potkávám v lese myslivce každou chvíli. A kde se berou stavy zvěře? ... Inu každý rok se v každé honitbě sčítají a výkazy se předávají MZE ... Pokud tě to zajímá, můžeš si souhrné statistiky prohlédnout i na stránkách MZE.

Petra
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 14:11
- Nahlásit

dorota99
tak to je bomba fakt

dorota99
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 14:32
- Nahlásit

Zet
A co tam dělají? Doprovod amatérům, kteří si v době "honitby" zaplatili, aby jako "páni tvorstva" nasázeli do zvířete 15 kulek než zdechne?
Kde jsou ti myslivci, když jim někdo celé odpoledne kácí stromy, nebo když jim firmy zavážejí bordel do jejich lesního království?
Nebyly to případy myslivců, kteří sejmuli březí srny?
Neobviňuji všechny, ale většinu.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání