Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / K neuvěření
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 10:53
- Nahlásit

Už jsem to možná někomu psala:
Jedu s Gaficí MHD a nějaká hodná paní maminka vyzvala svou dcerušku (cca 5 let) ať si pohladí toho hezkýho pejska. Dceruška natáhla ruku po pejskovi. Pejsek před rukou uhnul (kupodivu si vybral tu lepší variantu).
Maminka říká: "A Marcíí, víš, co je to za pejska?"
Marcí byla opravdu chytrá holka a říká: "To není pejsek, to je vlk.".
Maminka se rozesmála nad roztomilostí vlastního dítka a jako řádná "učitelka" budoucího občana ČR dítě opravila: "Nene Marcelko, to není vlk, vlci u nás nejsou, to je dalmatin."

Prohlížela jsem si paní s velkým zaujetím. Nebyla blondýna, ale asi to zvládla i s hnědými vlasy. Jak říkala postava pana Kopeckého: Kdyby blbost nadnášela...

Připomněla se mi ta historka i včera, kdy nějaké dítě říká matce, že je to ovčák a maminka ho opravila, že ovčáci jsou velcí a chlupatí psi, co po salaších honí ovce, většinou musí být bílí, aby mezi ovce zapadli, tohle je prý vlčák. Usmála jsem se na paní uznalým pohledem, jakože má fakt přehled.

Syska
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 10:59
- Nahlásit

Garfield
hmmm....tak já se občas setkávám s lidmi, kteří před mým buldočkem zdrhaj, jakože pozoooooor, to je to bojový plemeno....a když zachrochtá svým typickým buldočkovským krátkým nosem, tak se zděsí ještě víc, panebože, ono to na mě i vrčííííí!!! Naštěstí se mi to stalo zatím jen asi u dvou lidí...

Eimy
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:01
- Nahlásit

Garfield
Tak to je docela síla Ale hezkýho dalmatina máš, jen co je pravda Nevypralas ho náhodou nekdy v savu?

Nahoda
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:01 - Změnil/a: Nahoda
- Nahlásit

Hmmmm a kde má Gaf ty puňtíky????

Já už asi budu věřit všemu. . .
Mojí pepřatou knírajdu jeden pán odhadl na kokršpaněla, nezmohla jsem se ani na slovo

Eimy
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:02
- Nahlásit

Nahoda
To my, co máme skoro už 4letý štěně RR se k tomu ani nevyjadřujeme

evina
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:03
- Nahlásit

Garfield:To mi připomělo,jak mi říkal pán který zřídil v praze zvířecí hřbitůvek...učitelka se svými žáčky procházela parkem,kde je spousta různých dřevin a ke každému stromku něco říkala.Pána to překvapilo protože tam jsou i dost vzácné stromky,tak k ní šel a říká jí "to je neuvěřitelné,to máte takový přehled?" a ona "ne,já vůbec nevím,co je to za stromy ale ty puberťáci mě stejně určitě neposlouchají".

Nahoda
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:04 - Změnil/a: Nahoda
- Nahlásit

Eimy

viky
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:07
- Nahlásit

Garfield
tak to je husty. A jsi si 100pro jista, ze mas NO ?

Gája
Člen
- Nahlásit

Garfield
...občas (nám brunetám).. to taky ujede
mě se to stává taky, že mi některé plemena nic neříkají a pak rychle doma studuju psí encyklopedii, abych byla před dětma v obraze...když už su ten kynolog, tak jo, aspoň pejskař...

brut
Člen
- Nahlásit

Tak my máme doma pro změnu hyenu....takže mně vůbec nepřekvapuje, že si lidi pletou Gafa s dalmatinem....

Orry
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:11
- Nahlásit

brut
ale brut je vazne pekna hyena

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:17
- Nahlásit

Garfield
hele a je ten dalmatin s PP nebo bez??

Meta
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:18
- Nahlásit

Dodnes se stydím, jak jsem se jednoho pána odrovnala, když jsem se ho optala, zda jeho štěňátko je mix ovčáka a kolie.
Byl to belgičák...no, ale co, mně to s Bertem říkají taky stále, jé, to je hezký pejsek a cože je to za křížence?

wami
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:19
- Nahlásit

Garfield
ja jsem zvykla... Jdeme takhle s prateli na dogtreku po vesnici ve slozeni: gronsky pes, malamut, nova scotia duck tolling retriever a skorovlk.

A ozve se hlaska: "jeee, to je krasnej husky!"

(A nikdo nevi, na koho ta pochvala byla... )

moll
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:25
- Nahlásit

wami
ten husky byl vážený průměr z přítomných plemen

Orry
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:26
- Nahlásit

Meta
ja kdyz nevim presne rasu..tak se vzdycky raci ptam: a co je to za rasu?? (ne krizence..ikdyz mi tak pripada)

Eimy
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:26
- Nahlásit

wami
Já bych řekla, že to bylo na toho malamuta Páč ty si hodně lidí s huskounama plete

brut
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:32
- Nahlásit

Orry
Hyena....chudák Brut

Ale nejlepší historka byla s nějakým afričanem.

Potkala jsem ho na podzim, kdy byl Brut ještě malé štěnítko ( teda zase až tak malé né, ale....) kousek od našeho baráku. Zarazil se a začal na mně šíleně pokřikovat....jenže si asi neuvědomil, že vůbec nemluví "normální" řečí, ale nějakým nářečím. Drmolil, ukazoval na Bruta, vrtěl hlavou.....já na něj koukala, jak na blázna. Po chvíli nás došel nějaký pán, který se s ním dal do řeči....anglicky. To už jsem občas i něčemu rozumněla, ale stále jsem nechápala, co se děje.....jen do chvíli než jsem slyšela "hyena". Začala jsem vrtět hlavou, že tohle není hyena, to je pes. Se svými chabými znalostmi angličtiny jsem afričana přesvědčovala, že kouká na psa a ne na hyenu. Nepovedlo se , tak jsem se otočila a s pokrčením ramen odcházela, když v tom promluvil ten druhý....česky. Říkal, že kamarád pozná hyenu, protože je mají za vesnicí kousek ( no, nevím,co si mám pod pojmem kousek v Africe představit). Tak jsem mu vysvětlovala, že tohle je opravdu pes, jak se jmenuje plemeno, ať mu ho najde v nějaké encyklopedii atd. Pán pokyvoval hlavou, pak se rozpovídal v angličtině...zřejmě překládal, co jsem mu řekla já. Načež afričan začal podupávat, máchat rukama, ukazovat na Bruta, opisovat nad jeho hlavou rukama oblouk atd. a stále něco drmolil.
No, výsledek byl ten, že afričan odjížděl ( ten den odjížděl domů) od nás s tím, že se hyeny dají chovat ochočené doma, můžou se vodit na vodítku a přežijí i v Čechách....

Gája
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:34
- Nahlásit

..ještě jsem neměla naši bíglici a šli jsme takhle jednou celá rodinka do hospůdky ve vesničce, kde máme chatu.. hospůdka plná, tak jsme si přisedli k staršímu pánovi, který měl u nohy vzorně sedícího psa.. děti se mně zeptaly, cože je to za psa... a já, jen tak mezi řečí prohodila ..irský setr.. pán si mně uznale prohlédl a pak řekl mým dětem... hmm, maminka se vyzná...
od té doby jsem o pár cenťáčků vyšší...(aspoň před dětma)

žanda
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:41
- Nahlásit

brute-že se hyeny dají chovat ochočené doma, můžou se vodit na vodítku a přežijí i v Čechách....
jsme holt země neomezných možností)

Mar3
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:45
- Nahlásit

Garfield
hmm,tak když jsme u toho, tohle je boxer (identifikovalo ho takhle poměrně dost spoluobčanů):

Gája
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:47
- Nahlásit

Mar3
...a není...?????

Mar3
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:48
- Nahlásit

Gája
no je
každej mi říká: můžu si ho pohladit? jo? a co to je za rasu, boxer že?

moll
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:49
- Nahlásit

Mar3
hele - placatý čumák už má ... a až ještě trochu povyroste...

Gája
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:54
- Nahlásit

Mar3
...no a když nepovyroste... tak říkej "trpasličí boxer"... aspoň budete budit respekt...

Mar3
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:55
- Nahlásit

Gája
...no a když nepovyroste... tak říkej "trpasličí boxer"...

tak to zkusím - to příště určitě zkusím!

pigie
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 12:00
- Nahlásit

Garfield
Nic si z toho nerob. Ja mam doma cierneho slovenskeho cuvaca, cierneho bernardina a neviem co este

Gája
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 12:01
- Nahlásit

pigie
... to jsem nevěděla, že máš tolik psů a velkých a v paneláku....

nemethova5
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 12:02
- Nahlásit

nazdar lidi,ja se taky smeju,hajan je cistokrevny ovcak s rodokmenem a kazdy rika,je to je krasny belgicak,i kdyz belgicaka jsem jeste se znaky nevidela,toje lepsi varianta,je to je krasny chodsky pes,no to by se musel aspon o deset centaku srazit a pak me odrovnalo,jak nejaky pan znalec rekl,to mate pekneho chorvatskeho ovcaka,asi znalec,ja nevim,jo a taky miplno lidi reklo,ze mam peknyho krizence ovcak a s kolii,tak to uz jsem se vazne smala.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 12:06
- Nahlásit

tady nahodou vidite krizence,nebo,ze by chorvatsky ovcak,tak to jsem na tom jeste dobre,ze muj pes neni dalmatin,jako garfield.

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání