Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / ?Rodina nebo Pes?
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
nika00
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 08:47
- Nahlásit

Cemu byste dali prednost?
Ja sem se zrejme ocitla pred touto otazkou...Ale asi mam jasno...Vcera jsem totiz dorazila domu a ma draha maminka mi vylicila jak Jimmy vyndal boty z botniku a zacal je kousat, tak jak ho pekne nazerala a kdyz ho pak vyhodila na zahradu, tak ze rozhrabal pisek, tak jak dostal nakladacku zas. A ze kdyz prijdu domu, mela bych mu taky narezat nebo aspon vynadat, protoze ja sem jeho panicek....
Kdyz sem namitla ze ho nebudu trestat za neco u ceho sem nebyla, tak se prej mam nekoho zeptat, ze se to tak ma delat, ze ona uz se ptala, a ze ji poradili, ze psa ma normalne dotahnout k ty "zniceny" veci a narezat ho...
Jako perlicku bych uvedla jen to, ze ma draha maminka toho cokla uz doma nechce a mam si to udelat jak chci...

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 08:50 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

nika00
Kdyz sem namitla ze ho nebudu trestat za neco u ceho sem nebyla, tak se prej mam nekoho zeptat, ze se to tak ma delat, ze ona uz se ptala, a ze ji poradili, ze psa ma normalne dotahnout k ty "zniceny" veci a narezat ho...
Myslím, že Orry zakládala podobný téma, já tam opisovala úryvek z jedné knížky, tak to můžeš zkusit dát mamce přečíst, třeba jí dojde, že tahat psa ke zničené věci je fakt blbost

A k té původní otázce... U nás doma by takováhle situace nenastala, protože mamka na Eimy nedá dopustit a je to "chudinka" i když dostane vynadaný, když ji chytnu, jak žere jednohubky pro návštěvu ze stolu... Vždyť ona měla chudinka jenom hlad

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 08:55
- Nahlásit

nika00
Můžem doufat, že si to rozmyslí. Jí řekni, že přece přijde kastrovat-po kastraci s ním určitě bude cítit. A že musí mít trpělivost, je to mlaďoch a nalezenec, muší si zvyknout.

Anu
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 08:55
- Nahlásit

nika00
nejlepší řešení osamostatnit se.Já se svým psem nemůžu k našim ani na náštěvu.Vybrali si co chtěli.ani na vánoce mě tam dýl než na dvě hodiny nevidí.A zatímco u přítelových rodičů spíme celý víkend i se psem a trávíme dovču ,je vidím několikrát do roka.Já se rozhodla-pes s lidmi co nás chtějí oba.a zbylo jich dost.Jen ty rodiče ne...

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:14
- Nahlásit

Mucholabka
o trpelivosti a kastraci padlo uz veci...jenze....Sandy v jeho veku tohle nedellala takze on to delat taky nebude a tecka!

Kdyz oponuju tim, jakto ze bracha se blbe ucil, kdyz ja nosila samy jednicky...se mi nedostane odpoved...

Anu
no ja uz se asi taky rozhodla...je to smutny...nechtela sem aby to takhle dopadlo...u nas je to fakt des. nebo mama nema rada ani myho pritele...
pritelova mama nema rada me ani myho pritele...natoz my psy...

no mame to fakt tezky...

jen je problem vzit dva psy a kocku a chtit jit nekam bydlet...

Gája
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:15
- Nahlásit

Anu
nika00
... tohle fakt nechápu... nikoho nechci soudit, ale zničit si vztah a znemožnit kontakt s tak milovanou a nejdražší bytostí, jako je moje dítě... to ne...!! Dnes má moje dítě narozeniny a já si uvědomuji, jak je tento den pro mně významný..
Holky nedejte se tlačit ke zdi a vydírat... jednou jim to dojde, bude jim to líto (to mi věřte) a možná už bude pozdě..

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:17
- Nahlásit

nasi jsou zasadne proti psovi v byte ... proste k nim ®onie nesmi a nikdy u nich fakt nebyla. na druhou stranu maji malou zahradku kde travi v lete vikendy a tam ®onie muze a ke mne taky normalne jednou za pul roku na navstevu chodi .... proste se to podle me da pri jiste mire tolerance z obou stran ...

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:20
- Nahlásit

Gája
jj je to smutny..ja vim ze me moje mama miluje....ale na druhou stranu mi fakt ublizuje uz i tim ze k nam nesmi muj pritel...proste nechce abych s nim byla, tak k nam nesmi...kdyz se chci odstehovat, tak mama zacne brecet, jako ze uz ma jen me... a ze celou dobu usiluje o to aby dum byl muj a tak a ja ted odejdu a ze ma strach a tak...

ale kdyz vidim matku svyho pritele, tak je mi zle...to ste asi nezazili...no koneckoncu, reknete mi kdo zazil matku, ktera na svy dite poda tresti oznameni

je mi z toho zle...

kdyz uz ke me nesmi pritel, tak mam doma aspon ty psy, se kteryma se muzu pomazlit....a kdyz pak pridu a slysim jen jak zase znicil tohle a tamto a jak ho narezala...je mi z toho smutno

Anu
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:21
- Nahlásit

Gája
no s míma rodičema to je těžký.Mámu nemám a táta si našel jinou.Celý život mě vychovávala babička,takže nijak neteskním po nich. a když mě nechce ani v dospělosti,kdy se o mě nemusí starat a je výmluva pes,tak proč ne. Obešla jsem se bez nich celý život,obejdu se i tak.Stejně když fakt potřebuji pomoc,tak mi pomůžou přátelé a nebo přítelovi rodiče. Na své vlastní by mě v životě nikdy nenapadlo se obrátit.

nika00
a jak ses rozhodla?

Jirikovo
přítelovi rodiče neuzvají psa vůbec v bytě...no teď snima sedí u stolu,dostává větší řízky než já a chrápe jim na letišti.Máš pravdu chce to kompromis.Radikální.

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:21
- Nahlásit

Jirikovo
my mame psy doma...mame i zahradu...ale tam psi nesmej, neb jimmy ochcava mame tuje..a vyhrabava diry mezi kytkama....doma uz taky vlastne bejt nesmi, neb vsechno sezral...

taky to prej nikdy nevidela aby byli zvirata doma...prej si tam mam natahat i kravu a kone...

viky
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:23
- Nahlásit

tak to i kdyz kolikrat nadavam a hadame se, mam obrovsky stesti na rodice. Uz spolu sice nebydlime, ale kdykoliv potrebuju, muzu k nim dovezt vsechny svoje zvirata ( 3 kocky, krecek, morce, pes ) a staroch u nich dokonce bydli.

nika00
Člen
- Nahlásit

Anu
uz kdysi sem se rozhodla ze nikdy nenecham ublizit nekomu na kom mi zalezi...i kdyz je to pes...

takze je to jasny..

Jirikovo
Člen
- Nahlásit

nika00
no vidis. tak si tam na tyden natahej kravu a kone a po tydnu bude mama rada, ze je tam zase jenom ten pes ....

viky
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:24
- Nahlásit

nika00
ale kdyz vidim matku svyho pritele, tak je mi zle...to ste asi nezazili...no koneckoncu, reknete mi kdo zazil matku, ktera na svy dite poda tresti oznameni

matka myho pritele a to nebylo jeste to nejhorsi co svym synum provedla.

Jumi
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:25
- Nahlásit

nika00
no nevím jaké máte s přítelem příjmy, ale já bych prostě odešla a musím říct, že pokud není rodič ochoten respektovat mého životního partnera....nevím, prostě se člověk nesmí nechat citově vidírat brekem...
Je to těžké ale v životě každého člověka nastane chvíle, kdy by měl opustit rodné hnízdo. My jsme to s přítelem udělali letos v březnu, také více méně kvůli přítelově matce. Peněz moc nemáme, ale je nám líp a nevím, jak jsme s tím mohli čekat 5let!

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:27 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit

viky
tak to asi vis o cem mluvim....tohle snad nemuze bejt ani mama...

Jumi
taky tech penez nemame moc...a asi to budeme mit vsechno jen tak tak....je fakt ze me je mamy lito a nechci aby to bylo ve zlym...proste sem blba...
a vy ted bydlite v podnajmu nebo mate vlastni????

jestli v podnajmu mate tam i psa??? neni s tim problem? ja se totiz desim toho, ze podnajem se 2 psama jen tak nekde neprojde

Anu
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:29
- Nahlásit

Jumi
přesně tak.Mi byli též donuceni rodinou to hned řešit.a začali se dít věci.Najednou nám začali všichni podlézet,když zjistili,že musí změnit své chování jinak nás prostě neuvidí. Přítelovi rodiče to pochopili tak za půl roku.Mí to nepochopila do teď,ale to mě netrápí. Peněz taky moc nemáme, skoro všechno cpeme do psa a do akcí se psi.Pes je pro nás důležitý jako člen rodiny.

nika00
uvidíš,že hned se to změní.Babi byla stejná,furt ji něco vadilo,toto pak toto,pak vyhrožovala,že mě živý,pak se zas rozbrečela,že nechce abych odešla,kdyť ten byt je můj atd...no ale já odešla.A všechno je super. Radši budu jíst párek a mít jedny boty než se bát přijíd domů.

Gája
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:30
- Nahlásit

Anu
nika00
no nesmutněte holčičky moje.. bude líp , jó a taky máte nás, ne?? A jak psal Jirikovo, tolerance musí být, ale všechno má své meze... a zakazovat někomu koníčka .. to mi přijde dost drsné. Taky jsem pochopila (chvíli mi to trvalo), jestliže si chci chlapa "udržet" nemůžu mu zakazovat fotbal, politiku, nebo zajít si s kamarády na pivko... a za to on mně pustí na sraz.

younglady
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:30
- Nahlásit

nika00
s tema rodicema to znam, nasi sou v pohode, ale pritelova mama me nesnasi, videla jsem ji dvakrat v zivote (chodim s nim vic jak tri roky) a vubec k nim nesmim, natoz se psem. Kdyz se ke me pritel nastoval tak mu mama rekla ze uz neni jejim synem. Tohel asi nikdy nepochopim

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:31
- Nahlásit

Já od našich odešla v květnu. Už jsem to nějak nemohla vydržet, taťka nesnášel Ašu, o přítelovi jednou řekl že je blbec, podruhé že je super, navíc chlastá. Byl na mě asi dva měsíce nasraný a poštval proti mně i mamku, která si nechá nakukat cokoli. Jenom brácha mi tajně telefonoval. A teď jsou rádi, když se můžou občas přijít ukázat.

fromeli
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:32
- Nahlásit

Já mám asi fakt kliku - manželovo rodiče psa měli v bytě, takže v klídku a moji rodiče neměli moc na výběr.
Neřekla sem jim, že přijedu se štěnětem a když přišel čas naší pravidelné návštěvy prostě sem to k nim na vidlákov přihasila s Michelle.
Vědí, co si vychovali, takže trpělivě snášeli její loužičky a bobky a další měsíc se matka radovala, že Michelle je tak šikovná a už doma jen občas čůrá.

Teď sice někdy řekne, že jí zavřou do králíkárny, ale přitom jí láká k sobě na gauč a ani nehne brvou, když si Michelle jde lehnout navečer do jejich postele a ještě dodává, tak ji tam nech, na gauč se k nám asi nevejde

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:33
- Nahlásit

Anu
jj taky se obcas bojim prijit tam...asi sem srab udelat ten radikalni prvni krok...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:33
- Nahlásit

Gája
nemůžu mu zakazovat fotbal, politiku, nebo zajít si s kamarády na pivko
no to fakt nemuzes .... to by ti neproslo .... tolik tolerance zase moc chlapu nema

Anu
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:37
- Nahlásit

nika00
no holt se budeš muset rozhodnout.Já vím,že to je těžké,ale když jsme to dokázali mi tak ty a přítel taky. Je fakt že mi anuba měli až když jsme se nastěhovali do svého. Takže nikdo nemohl říct ani popel.Ale stejně je trnem v oku.Hlavně si to všechno tak nějak spočítat finančně atd.budu držet palce.Škoda že na srazu nepokecáme neb já to fakt asi nezvládnu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:38
- Nahlásit

Já jsem si několik let říkala musím se trhnout, koukala jsem na nabídky realitek. Jednoho dne jsem ale přiletěla z Edinburghu po týdnu, vzala jsem si psa a oblečení a šla bydlet s přítelem. Máme dva pokojíky, z toho v jednom bydlíme a v druhém máme muniční sklad oni v životě psa neměli, ale dotáhla jsem jim Ašu a teď ještě malého psa. A oni koukají, jak je možné, že jsou tak hodné (já taky čumím). Taťka si neustále stěžoval, že můj pes leží na schodech, že chodí po trávě, že dýchá, že vypadá jak Aša...a přitom je to klidný pes, vůbec o ní nevím. Vyhrožoval mi, že mi ji zabije. Pořád jsme se hádali, a i když to bylo, jako bychom se hádali o psa, bylo v pozadí něco úplně jiného-prostě dokonalá neshoda ve všem.

Anu
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:39
- Nahlásit

Mucholabka
no to by mi mohl říct,že ho zabije.To bych šla radši na ulici. Koukám,že nejsem jediná z nenormální rodiny.

Evik
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:41
- Nahlásit

Já tedy musím říci, že mám taky docela kliku, sice v naší rodině nikdo není takový blázen do zvířat, ale naštěstí mám hodné rodiče a přítele, kteří moji lásku tolerují - sice s určitými výhradami a omezeními, nicméně nemusím kvůli psům odcházet z domu. Jinak mám ale taky zásadu, že kdo mě nemá rád i s mými zvířaty, tak má smůlu. A přesně jak psala Anu....když jsem již párkrát řekla, že s rodiči na dovolenou nepojedu, pokud nemůžu svého psa vzít s sebou, tak při další možné příležitosti (pokud to bylo uskutečnitelné) mi nabídli, že jestli chci, mohu jet i se psem Jsem fakt ráda, že mám zázemí jaké mám...

Garfield
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:41
- Nahlásit

Vidím, že lidské osudy jsou nevyzpytatelné...
Je blbost vymýšlet si pana Müllera a Ramira, stačí se dívat kolem sebe, přemýšlet a psát. To by byl bestseller!

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:42
- Nahlásit

No nic, jedu zase na úřad do Opavy, aby mi dali aspoň dětské přídavky. Platím z nich telefon. Hele, já studuju takže příjem skoro nulový. Přítel dostává 20 tisíc, za pět a půl leasing, tři a půl inkaso, teď žrádlo pro psy, žrádlo pro nás, tisíc věcí na barák, každý týden 1600 na bezín do práce, ještě musí podporovat svoje rodiče-jeho taťka má exekuci na plat, pořád nám tady očumujou policajti, chodí vyslýchat, koukají, co bychom mohli ještě prodat. I když nám na konci měsíce nikdy nic nezbyde, všechno je pro mě lepší, než bydlet s našima.

viky
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:43
- Nahlásit

nika00
no to si rikam taky, ale jak neco potrebuje tak to zavola a ten muj vul, s prominutim, hned leti.
Na budouciho svagra podala trestni oznameni, ze pry ju honil se sekyrou po baraku a chtel ju zabit. No skoda, ze to neudelal.

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání