| Autor |
Zpráva |
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:24
- Nahlásit
Smečka
obě tato plemena jsou dosti dominantní a snaží se v hierarchii neustále "šplhat".
vidis, to mi nedocvaklo... Ale zase vlcouni jsou pomerne smeckovi, asi by pochopili, ze o 30kg tezsi kavkaz ma proste navrch...
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:25 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit
wami
Ok, hezká "skrovlčice" ze Slovenska: tady
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:27
- Nahlásit
wami
Vis, planuju casem deti, tak chci co nejmladsi fenecku, abych mela jistotu, ze jeste zvladnu dohnat socializaci co nejvic a ze jeste v tvarnem veku ziska psicka s detma co nejlepsi zkusenosti...
Tak na tohle je skvělá Ambra ona je opravdu svatá.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:29
- Nahlásit
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:30
- Nahlásit
rendik
Hele, diky za snahu...
Ale jednak - bude to az za rok, konec leta, podzim 2007...
Druhak si utulky prochazim pravidelne sama, at uz jen tak, nebo pro nekoho... V tom Zvolenu maji neustale typove podobny stenata, maji k tem mym ceveckam nejbliz. Docela me stve, ze si myslim, ze je to porad od jedny nebo dvou stejnych fen...
Ale kazdopadne, az nastane ten spravnej cas a ja budu moct, tak kouknu nejprve na nase utulky, jestli se tam nejaky cevecko ci jemu podobny nezatoulalo, a jestli ne, mrknu na Zvolen a jestli ani tam ne, tak si pockam, az me nejaky ociska chytnou za srdicko (tak, jako ta Stella)...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:33
- Nahlásit
Smečka
Tak na tohle je skvělá Ambra ona je opravdu svatá.
Lumpik taky, mam ho od stenatka... A je k detem fakt naprosto uzasnej, ted mam rocniho synovce, byli u nas doma... Fotky nemam, ale stalo to za to...
(Jenze treba takovej Deny, kteryho mam od dvou let, uz tak uzasnej neni. Nema lidi rad a hlavne - nema zabrany jim po psovsku vysvetlit, co chce a co nechce, a jak starne, je jeste protivnejsi... Tak staci, ze mozna bude doma on a dite, ale ntreoufnu si k tomu druhyho problemovyho psa... )
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:38
- Nahlásit
wami
Hele, nemáš zač ... Já procházim útulku celkem často, dělám stránky koliím a kníračům v nouzi a v každym útulku si vyberu minimálně 1 hafíka - zjistila jsem taky že čím dál je od nás nějaký útulek tím víc psů se mi tam hrooozně moc líbí, nejvíc samozřejmě na Slovensku ... Kdybych mohla, tak už máme psů doma nejmíň 6 . Hrozně se mi líbí ušatci, třeba jako tahle fenka (ze Slovenska )
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:45
- Nahlásit
rendik
malej minipes (klinovy) je planovany casem taky, ale to az jak se uvidi a jak pujde zivot... No a v takovem pripade to bude mrne "a la cesky strakac"...
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:46
- Nahlásit
wami
Jo, strakáče taky plánuju, nejlépe papíráka a k tomu nějakýho vořecha nejvořechovatějšího ušatýho z útulku
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:47
- Nahlásit
rendik
nejlépe papíráka
no, viz cela diskuze vyse...
Ja planuju cevecko s papirama, ale... Asi proste nikdy nebude...
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:50 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit
wami
No jo no... Ale jo, aspoň jednoho psa si s papírama určitě pořídim... I když...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:52
- Nahlásit
wami
(Jenze treba takovej Deny, kteryho mam od dvou let, uz tak uzasnej neni. Nema lidi rad a hlavne - nema zabrany jim po psovsku vysvetlit, co chce a co nechce, a jak starne, je jeste protivnejsi...
Tak to je něco podobného,jako náš Agar (7 let čsv).Všechny psy vychovávám stejně,nebo mám alespoň tu sahu...ale on je jiný.Je na nejvyšší pozici ve smečce a je prostě osobnost.Neberu mu jí,dávno jsem přišla na to,že je lepší naučit se žít s určitými omezeními(jako třeba v přítomnosti návštěvy psa zavřít do kotce) než ho neustále psychicky lámat a deptat.Co se týče soužití s našimi dětmi,řekla bych,bere je jako- takovou nutnost,nebo součást domácnosti .Nadruhou stranu je v neznámém prostředí nespouští z očí,a někdy až nebezpečně,pro okolí,hlídá.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:53
- Nahlásit
rendik
tyvoe, aj si fakt nemuzu vybrat normalni zvire... Jsem se koukla na ty stranky, ze kterych je ta slovenska fenka, a kdyz opominu Merlina (to uzasny stenatko), tak jsem se okamzite zakoukala do tohohle:
No a hadej, co o nem pisou... Povaha: dominantný, len do skúsených rúk, kde bude výcviku venovaná dostatočná pozornosť - bych si privedla dalsiho denyska, tak to uz fakt asi ne...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:55
- Nahlásit
Smečka
Je na nejvyšší pozici ve smečce a je prostě osobnost.Neberu mu jí,dávno jsem přišla na to,že je lepší naučit se žít s určitými omezeními
Tak nejak... Jen s tim rozdilem, ze ja si ho nevychovala odmala a je teda jakoze fakt vostrej. A mou nadvladu ma problem uznat i po 7 letech... Ted mu bude za par 9 let, a i kdyz spolu 3/4 casu vychazime v pohode, tak je to opravdu zivot s mnoha omezenimi a s ocima na tykadlech, abych mela o okoli vzdy lepsi prehled, nez on...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:05
- Nahlásit
wami
Chápu
To je věc,kteru řeší 90 % majitelů psů samců s vlčí krví.Kynologické akce ale i obyčejné procházky vyžadují od majitele holt větší koncentraci a jasnozřivost,nejlépe i za roh
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:09
- Nahlásit
wamiTak nejak... Jen s tim rozdilem, ze ja si ho nevychovala odmala a je teda jakoze fakt vostrej.
Netipuju k tobě,že bys byla schopna aplikovat na něj nějaké lámací metody.Takže pokud je pes osobnost,nejspíš bys jeho povahu zase až tak dalece neovlivnila,i když bys ho vychovávala už od štěněcího věku.Co by bylo nejspíš jiné,je jeho vztah k tobě,to ano,to rozhodně.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:22
- Nahlásit
Smečka
holt větší koncentraci a jasnozřivost,nejlépe i za roh
to je moc hezky receno...
Co by bylo nejspíš jiné,je jeho vztah k tobě,to ano,to rozhodně
Ono prave presne o tohle jde... Psy, ktere jsem mela odmala, tak ti patrili do meho sveta. S Denym je to jine. Tam mam proste jen to stesti, ze smim patrit do sveta jeho...
Ale s tou vychovou - mozna bych to neumela od zacatku, ja se to na nem musela naucit. Ale myslim, ze ve spouste situaci by mel "letecky den" mnohem driv, nez takhle mel. A urcite by prvni blizsi seznameni neprobehlo tak, ze mi pes skoci po krku...
No co, ale stejne je to proste muj zubatej milasek...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:26
- Nahlásit
Smečka
To je věc,kteru řeší 90 % majitelů psů samců s vlčí krví.Kynologické akce ale i obyčejné procházky vyžadují od majitele holt větší koncentraci a jasnozřivost,nejlépe i za roh
nejen vlčích...já taky patřím do klubu tykadlíků
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:36
- Nahlásit
Anu
ja to obvykle shrnuju pod ta "primitivni a prirodni plemena"...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:37
- Nahlásit
wami
no ty jo,ty jsi už poučena....tady smečka ještě ne...se musím přpomenout...měj se
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:39
- Nahlásit
wamiA urcite by prvni blizsi seznameni neprobehlo tak, ze mi pes skoci po krku...
..no dobrý.
Já si nemohu pomoct,ale já zas nesympatizuji s vítacími psy.Ale uznávám,čeho je moc,toho je příliš
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:40
- Nahlásit
Anu
Co máš za vklodlaka?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:43
- Nahlásit
Smečka
s vítacími psy
tak ti nevim... dedek prijde, nezne ohryza rucku a je privitano. Mladej prijde, ohryza rucku, je mu to malo, donese botu a ohryza hlavu a teprve pak je privitano...
Me jsou sympaticti oba...
(Ale pokud jsi to myslela jako "vitani cizich", tak to od dedka je s jizvama a od Lumpa zatim jen s polostekotem, polovytim. Ale to je furt jeste mlade, az dospeje, moc velka sranda s nim pro cizi taky nebude - pokud ho neseznamim... )
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:48
- Nahlásit
wami
Ano myslím s vítáním cizích
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:51
- Nahlásit
Smečka
No, tak to asi moc vitaci psy nemam...
Onehda mi Denyho hlidal chlap na chalupe, vlezl jim tam soused (bez varovani) a s prokouslym predloktim pak chvalil, ze je ten pes kurevsky rychlej a jak je fajn mit takovyho hlidace na baraku...
Jinak Anu ma basenjiho...
|
ira
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:51
- Nahlásit
Se omlouvám, že Vám lezu do diskuse, ale musím se pochlubit svojí smečkou.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:53
- Nahlásit
ira
co bys kam "lezla", fsak fpoho... tady je uz stejne vsechno OT...
A smecka je pekna, hlavne ten vlkosed...
|
ira
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:56
- Nahlásit
wami
dík ,ta vlkošedka je moje zlatíčko IRA , po ní je můj nick .
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 15:02
- Nahlásit
ira
hm... me to neco rika... ten nick...
nema nahodou od tebe Ebony Muminka...?
(ze bych te znala z brunifidu... )
|
ira
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 15:16
- Nahlásit
wami
Ten můj nick se tu občas objevuje v diskusi, když mám čas a šéffstvo mi nestojí za zadkem, tak i něco napíšu. Jinak Ebony ode mě nemá nic , ani Muminka
|