| Autor |
Zpráva |
Anu
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 10:47
- Nahlásit
Sterkule
nějak nechápu jak najel na pesánka?Kdyť si ho měla na vodítku u nohy ne? Nebo si šel po cestě sám? Bohužel jak řikám i u nás si v lese pletou les za závodní dráhu,tak z toho mám docela bobky,teď když to čtu.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 10:48
- Nahlásit
Sterkule
myslím že zabránit si tomu nemohla nijak....na to fakt ani nemysli..a snaž se aby to jednou nebylo nějak extra dlouhý
|
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 10:49
- Nahlásit
Garfield
jo, starý věci.Ale nemohl to být jeden a ten samej člověk, jelikož tenhle leží v Brně v nemocnici s přelámanejma žebrama a zlomenou nohou- vyhrožoval jednomu pánovi a ten to neunes.ale to se ví jenom v okolí.Drahý "vyhrožovatel" řekl, že se vyboural na kole.Myslim, že od toho už bude pokoj.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 10:49
- Nahlásit
Sterkule
O tom nepremyslej, tys to nemohla nijak ovlivnit, vycitky ti moc nepomuzou, jen se dostanes hloubeji do deprese.
Mohl za to kreten, kterej jezdi, kam nema, nekouka vlevo vpravo a je bezohlednej...
Vim, ze ted to nejde, ale az se budes citit silnejsi a pripravena dat svou lasku novemu psikovi, koukni se okolo sebe, je strasne moc psich oci, ktere neci lasku velmi potrebuji...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 10:51
- Nahlásit
Sterkule
žádný už nebude jako Dzerz,ale třeba se na mě jednou usměje štěstí a přijde ten pravej
Určitě bude ten pravej, každej pes, když už je náš, je ten pravej. A nepřemýšlej, jak se tomu dalo zabránit, prostě nedalo, byla to strašná smůla. Je mi to hrozně líto...
|
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 10:52
- Nahlásit
Anu
jo, pesan byl u nohy,ale když se chlap vynořil, já uskočila a on tam prostě zůstal.Víc nevim,neviděla jsem to,pak už jsem jen slyšela tu tupou ránu a.....
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 10:53
- Nahlásit
Sterkule
Nebyla to Tvoje chyba! Mohl tomu zabránit pouze ten blbec na motorce, Ty ne! (Mimochodem, dost vážně porušil zákon, když ujel)
Žádný pes nebude jako Dzerz, to nejde. Ale ve chvíli, kdy se světýlko (které Dzerz nosil v srdci a svítil Ti s ním na cestu) připojilo k těm, co odešli dřív, všichni pejsci bez pána našpicovali uši. Protože ucítili, že je někde jedno lidské srdce, které potřebuje nové světýlko, čisté psí dušičky, které mu bude svítit na cestě životem.
Ten pravý přijde a když necháš své srdce otevřené, přijde brzo.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 10:54
- Nahlásit
Sterkule
A ještě dotaz, on se ani nevyboural? Nespadl, nic?
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 10:55
- Nahlásit
Sterkule- .........žádný už nebude jako Dzerz........žádnej pesan nebude jako byl ten, kterého teď oplakáváme. BUde jinej a je to dobře, nemá smysl srovnávat,každý je "osobnost". A možná, že kdyby byl stejný, o to víc by nám připomínal pejska,který už s námi není. Vyplač se.....uleví se ti a bolest se pomalu odplaví....Mám už čtvrtého psího kámoše, ti předešlí -každej byl jinej, každej byl milován a oplakán a každej z nich byl jedinečnej.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 10:56
- Nahlásit
Anu
myslivci nadávaj, že lozim se psem na stopovačce v zimě do lesa, ale, že tam zbohatlíci jezdí jak blázni na čyřkolkách dvakrát denně, to už je jedno, jsou hrozně neohleduplní a bezohlední
|
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 10:57
- Nahlásit
Syska
podle stop tam byl asi smyk, já jsem to neviděla,ale prostě jel dál, nevim jak to bylo, neviděla jsem tam, byl to mžik.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 10:58
- Nahlásit
Sterkule
Jasně, vybral to, hajzl jeden...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 10:58
- Nahlásit
tosca- krásně jsi to napsala
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 10:59 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Sterkule
Nejhorší na tom vždycky je, že si to člověk musí vyžrat sám, není mu pomoci. Neexistuje úleva, není způsob, jak to ulehčit. Velmi zlá bude první noc a hlavně první probuzení bez pejska, kdy se budíš a vůbec nevíš, jestli to byl sen nebo ne. Je v člověku ještě velká zmatenost a naděje, že se mi to jen zdálo... To procitnutí je strašná facka a pak už je to jen lepší. Pomali, dlouho, ale lepší.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 11:00
- Nahlásit
dost vážně porušil zákon, když ujel)
ten zákon porušil už tím, že jezdil na motorce po lese......... a na takováhle hovada prostě neplatí žádný krištof ani bodový systém, ale jen kámen dobře mířený do kola. proč by boural - mašinu měl asi silnou, jezdit uměl a třeba si chudáka psa ani nevšiml - v lese to prostě drncá a pejsa asi moc velký nebyl. je to smutný, ale je to realita dnešního života
|
moll
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 11:02
- Nahlásit
Kalliope
vykládej anu něco o zbohatlíkách...........
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 11:02
- Nahlásit
Kalliope
já chodím též na stopovačce a několikrát jsem potkala tydle maniaky.Jenže já z nich mám popravdě bobky a hned jak slyším,tak skáču i se psem do křoví,nebo prostě pryč. Myslivec mi nadává,že mám psa na stopovačce,nadávámi že když jedu na koni,tak kůň podkovami ničí kořeny stromů,ale těhle pracháčů se každý bojí.Já po útoku na Anuba už nevěřím žádnému zákonu,žádné spravedlnosti,jen vím,že ten kdo má prachy může vše....
Sterkule-taky oruduji za nového hafíka a jet na sraz...lidičky tam ti budou rozumět líp než kdokoliv jiný...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 11:04
- Nahlásit
Sterkule
Pojed, pohladime po dusicce...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 11:05
- Nahlásit
Všem
Přemýšlím, jestli je rozdíl ve ztrátě pejska, kterýho máme pár měsíců nebo pejska, kterýho máme 10 a víc let... Myslím si, že ta prvotní rána je úplně stejná a šok stejně hluboký a bodavý, ale čímž kratší dobu člověk se psem žil, tím rychleji se srovná s tím, že už není. Alespoň si to myslím. Oproti tomu žít po boku psa jeden život na jednom místě v neskutečně zaběhnutém stereotypu soužití např. 14 let a pak to v minutě skončí, to je tak na dalších 10 let na srovnání se s tím. Co myslíte?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 11:05
- Nahlásit
Sterkule
je mi to moc líto, opravdu. Nejhorší je, že to byla prostě "tak blbá smůla" a ten hajzl si jel dál, jako kdyby se nechumelilo! Znala jsem toho tvýho lumpa jen chvilku, ale stejně mě to moc mrzí. Bude to lepší, i když teď se to tak blbě poslouchá, je to dost brzo, pár hodin....
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 11:08
- Nahlásit
Garfield
Tak možná to záleží jak pro koho, ale dá se říct, že je to tak ja píšeš. Ale v tu chvíli ti to přijde stejný, úplně bez rozdílu
|
moll
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 11:08
- Nahlásit
Garfield
myslím, že když máš psa jen chvíli a přijdeš o něj, tak jseš v šoku a ptáš se proč tak brzo, když byl ještě malý a měli jsme vše před sebou. u starýho psa je otázka jiná - co budu dělat bez parťáka.................... už taky řvu
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 11:10
- Nahlásit
Garfield
Myslim, ze zalezi na okolnostech. U stareho psa mas sanci se s tim vyrovnat, ze jednou nebude, smirujes se s tim dlouho dopredu, nez ta chvile prijde. Kdyz ti odejde stene, je to mnohem drsnejsi...
Doba vyrovnani se bude u kazdeho cloveka jina, ale jinak si myslim, ze je to v konecnem dusledku stejne u stareho psa, jako u stenete - se stenetem jsi kratsi dobu, ale na smrt stareho psa jsi pripravenejsi...
Me uz umreli dva, z toho jeden dvoulety a jedna 14leta, oboji bylo drsny, ale pro Certika jsem rvala tyden, se smrti Blesky jsem se vyrovnavala 3 dny, tam uz jsem tak nejak vedela, ze to nejde jinak.
A ted mi starne Denysek a uz ted se toho bojim - ale zaroven s tim se pripravuju na to, ze jednou tu ten zubatec nebude...
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 11:11
- Nahlásit
žanda
To není z mojí hlavy. Nedávno se na Zvířetníku Neviditelného psa na toto téma objevilo několik povídání. Každý z nás se vyrovnává se ztrátou někoho blízkého (ať člověka nebo zvířecího kamaráda) jinak. Mně je nejbližší tato "víra".
Garfield
Šok je to vždycky. Pokud v minutě přijdeš o starého psa, máš víc vzpomínek, v životě je větší "prázdno". U mladého psa je hlubší pocit - vždyť mohl ještě spoustu let žít, tak proč???
(K rozloučení se starým psem mám ještě jedno povídání, je to jakási "předmluva" k Duhovému mostu. Pro tento případ se tak úplně nehodí, předpokládá právě dlouhé soužití se psem. Kdo má zájem, ozvěte se na e-mail - je pod Členem - pošlu. Aren už jsem ho poslala)
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 11:11
- Nahlásit
Garfield
Nevím, nemůžu srovnávat, mě vždycky umřel pes starej, a člověk s tím zase tak trochu počítá, že se psovi pomalu naplňuje čas. Že už neběhá jako dřív, nezajímají ho hračky je dýchavičný a hodně času prospí. Takže když potom umře, člověk ho sice obrečí, ale bere to tak jakože to musí být. nakonec svoje si užil a musíme tam všichni, ale malý štěník ......nedovedu si představit že by moje mališká najednou nebyla, ještě si nic neužila a je tak plná života.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 11:12
- Nahlásit
Tohle je děsný, řvu tu jak malý dítě
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 11:15
- Nahlásit
Také nemůžu posoudit. Když manžel musel nechat utratit jedenáctiletou setřici, protože jí cukrovkou odešly všechny orgány, tak brečel jako malý dítě. Brečel tak půl dne. Věděl, že to pro ni bylo vysvobození, zakopali jsme ji v lese a každej rok tam chodíme, teď už i s prckem. Kdyby mu na silnici přejel nějakej kretén momentální mimi, věřím, že by dostat se mu pod ruku, neodešel by po svejch. Bylo mu jedno, že bude mít nakrku ublížení na zdraví. A myslím, že by se z toho nevzpamatoval ani do týdne...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 11:23
- Nahlásit
tosco- s tvou vírou-jak píšeš, se plně ztotožńuji.......na druhý břeh mi odešlo už tolik mých nej, že jinak bych se uplakala k smrti..............tohle člověku dodá vnitřní sílu.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 11:29
- Nahlásit
Sterkule
Sedím a brečím s tebou. Myslím stejně jako ostatní, že pro tebe by bylo dobré jet na sraz, kde budou lidičky, kteří ti rozumí a podělí se s tebou o bolest.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 11:30
- Nahlásit
Jinak, nevim, jak komu, ale me hodne pomohla tahle stranka...
http://memoria.mysteria.cz/
Teprve, kdyz jsem takhle vystavela pomyslny pomnicek svoji pejsine, doslo k uplnemu smireni s tim, ze uz neni...
|