Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jak na chlupy
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:52
- Nahlásit

jana33

Neboj,poradím.Vím,že už to tady někdo doporučoval a myslím i na retrívra.Ale je to delší dobu,tak se možná pletu.
Ona je takový neosrstěný zlaťák

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:55
- Nahlásit

Když je neosrstěnej,tak nepotřebuješ kartáč ne?

jitka HS
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 00:44
- Nahlásit

Ahojky,já mám dlouhosrstého jezevčíka a dochází k nám dlouhosrstá čivava takže chlupů je u nás stále dost.Skoušela jsem všechno možné máme i pořádný vysavač,ale chlupů jsem se nezbavila.Nyní to řeším tak,že máme psí deky,psí přehozy a když přijde návštěva,tak je sundám a schvám.Na česání psů používám psí hřeben.Skoušela jsem různé kartáče,rukavice,různé návleky na ruku,dokonce mi poradili i trimovací hřeben,ale nic nevyhovovalo.S chlupama se musíme smířit to je asi jediné co se s nimi dá dělat.Mějte se hezky ahojky.

MORIE
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 06:41
- Nahlásit

Když už je tady téma o chlupech.....čím mám vyčesat kříženečka, který má typ srsti jak boxer? Tzn. krátký, rovný, tvrdší chlupy? Takovým tím hustým "všiváčkem" to nejde, zkoušeli jsme i ten měkký hustý kartáč, taky bez výsledku. Vyčesat ji chceme, protože teď dost líná a chlupy máme doma fakt všude

Mar3
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 07:26
- Nahlásit

MORIE
gumovej kartáč nebo gumová rukavice na vyčesávání

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 07:28
- Nahlásit

Jak je to s tou pemzou? To by mě docela zajímalo.
Jinak na chlupy z oblečení (srst ze šeltie a NO, pumice díky bohu nelíná) se mi nejvíc osvědčila izolepa. Musí se jí koupit hooooodně moc, roztáhnout, smuchlat do volné kuličky - pokud možno tak, aby co nejvíce té lepící plochy zůstalo směrem ven a odchlupovat a odchlupovat..... funguje to snad na všechny chlupy, ale je to babračka.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 07:35
- Nahlásit

Hele, ten trimovací hřeben a trimovací hrabičky a pila je pěkná kravina. Škube zdravé chlupy a s trimováním nemá nic společného. Trimování se prostě nedá dělat takhle hromadně, to chce prostě vzít psa na dvě hoďky do parády a chlup po chlupu přebrat. Ovčandu češu každý den, něco z ní stejně pořád padá, ale ení to katastrofa. Na hladkosrsté je asi nejlepší mokrá ruka nebo moká jelenice a hladit a hladit. Ta pemza by mohla být dobrá. Jelůikož stříháme psy, máme s chlupama na oblečení hooodně zkušeností. Vybíráme už jenom oblečení, které nechlupatí, používáme sušičku, používáme extra oblečení, které psa nikdy nevidělo, lepící válečky, vodní vysavač, různé kartáče...

Syska
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 07:53
- Nahlásit

A kde koupím ten lepící váleček ples? Jinak můžu potvrdit to s tou izolepou, pokud potřebuju narychlo dostat ty nejhorší chlupy z koberce (třeba zavolá návštěva za 5 minut jsme u vás), tak je to opravdu dobrý...

Syska
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 07:54
- Nahlásit

Mělo tam být pleas, ne ples...

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:04
- Nahlásit

Jsem ze štěka taky bezradná. Dokonce mám pocit, že kdybych o tu chlupovou zkázu přišla, tak budu mít tiky a nějaké neurotické potíže, protože se sežeru nudou, když už nebudu muset 24 hodin denně chodit a sbírat a uklízet a zametat a vysávat, asi pak začnu fetovat nebo co.

Ale teď si tak chodím po světě a pořád každýmu ohrabávám psy a prohlížím si oděvy pánečků a vyhodnocuji si, která plemena (kromě pudlů) jsou na chlupy a línání "nejméně škodlivá". Zatím žiju v pocitu, že není nic horšího než ovčáčí podsada - neverending story, perpetum mobile...

Vyveďte mě z omylu, ale patří dobrmani, ridgebaci apod. k těm nejluxusním antichlupákům?

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:07
- Nahlásit

Garfield
nechci se vychloubat,ale řekla bych že nejluxusnější má srst basenji,který nelíná neboť žádnou podsadu nemá a jako VŮBEC NELÍNÁ. S tebou samozřejmě soucítím neboť kde byl Gaf tam bylo rázem hnízdo s chlupů pro malé bezdomovce.Nejdřív šel pes,pak výr chlupů se tetelil ve vzduchu a pak ty. A Jirka chudák,než stačil zařvat na tvého psa tak měl plnou hubu chlupů které mu ucpali hlasivky,zalepili oči,zatasili nos a to jen pes v klidu seděl....

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:11
- Nahlásit

Garfield
Absolutně nejluxusnější antichlupák je pumice, z té nebyl v životě jediný chlup. Ovšem vynahrazuje si to hmotnou škodou těžko říct co je horší. Ovčáčí podsadu plně potvrzuju, šeltice líná spořádaně dvakrát do roka, zato Braisy pořád, neustále a furt.... Děti brečí, že mají psí chlupy v jogurtu a Lájoš jim ironicky říká "Nekecej, kde by se tadyvzal psí chlup

jana33
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:22
- Nahlásit

Mucholabka
Trimovací pilka není žádná kravina,ale není to kalsické "trimování" - vyškubávání srsti. Na plemena typu labrador není nic lepšího. To,že není vhodné na tvé psy neznamená,že je na nic

Mar3
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:24
- Nahlásit

a neexistuje pro krátkosrsté něco jinýho než ty gumový? protože já když ho vyčesávám,takto z něho lítá na všecky strany,ale klidně 10 minut potom si sedne na zem, za chvilku vstane a na místě kde seděl je takovej koláč chlupů až hrůza...

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:33
- Nahlásit

Anu

...a to von normálně takhle nechlupatí... Normálně ho stačí 1x denně vyčesat a je klid, upustí pár chlupů za den.

Teď?

Kdybych ho česala 24 hodin v kuse, tak zamořím svět chlupama a nikdy to neskončí, protože nová podsada mu roste hned přímo před očima tzv. pod rukama.

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:36
- Nahlásit

Anu
Mimochodem jsem se ptala na nejluxusnější antichlupáky psy, o kočkovitých šelmách tu zatím řeč nebyla, hele vy basanjiologové, vy jste skupina sama pro sebe se svojí africkou kočkou.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:37
- Nahlásit

Garfield
no jestli chces, ukazu ti kufr meho auta, co tam po nem zustalo .... asi budes muset prijet na brigadu ...

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:38
- Nahlásit

Garfield
to teprve teď liná? Nebo už dolínal a rozhodl se trochu schodit? By by jsi si měla dát do bytu i do auta takové to centrální odsávání jak mají firmy-jen trubku do zásuvky a už to jede a bere to bordel se země 24hodin denně...zauvažuj o tom. A pak jestli není takové zařízení přenosné do hospody a tak.By mě zajímalo kolik sáčků do vysavače vyhodil Jirikovo za vyluxování kufru...

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:41
- Nahlásit

Anu
Jirikovo
On (Jirikovo), Ty (Jirikovo) jsi to auto vysával?
To je přece úplná pitomost, já myslela, že Ti nemusím vysvětlovat, jak je to s kanystrem benzínu a zápalkou...

No jo no, nezkušené mládí.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:42
- Nahlásit

Garfield
ne, to auto je v puvodnim stavu a ceka na tve pracovite ruce, abys ho bez pomoci benzinu a zapalek uvedla do puvodniho stavu pred Gafem ....

... ty starecko jedna

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:43
- Nahlásit

Garfield
jinak ta moje kočka mě ochrání víc,než tvůj rádoby vycvičený obranářský pes...včerejšek je toho příkladem

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:44
- Nahlásit

Anu
Kohopak zmrzačil?

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:45
- Nahlásit

Jirikovo
Garfield
hele není vám toho auta líto? kdyť to za nic nemůže. Já bych ho nechala odvést do servisu a řekla,že prožilo živelnou zkázu že ho chci vyčistit a zaslat účet Garfieldovi

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:46
- Nahlásit

Anu
to by se ji libilo, kdyby se zase vyhnula praci a jen zaplatila penize. zadny takovy, tohle si vlastnorucne odpracuje a ja na to dohlidnu s fotakem v ruce, abych vas mohl potesit hezkymi zabery ....

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:48
- Nahlásit

Jirikovo
abych vas mohl potesit hezkymi zabery ....

otázka je jestli s fotky něco vyjde,přes ten výr chlupů to ani foták nemusí vzít.Hlavně ať si vezme ty krautěnké šatičky aby až se bude naklánět nad kufrem jsi z toho taky něco měl,když nejseš ten sporťák a chlapy tady na fóru taky.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:52
- Nahlásit

Anu
no co sukynku, normalne dostane spodni dil plavek a to bude jediny, co bude mit povoleny ... ono totiz u nas na benzince je strasny naval na ty vysavace, tak potrebuju vystrasit a odehnat ty, co tam budou pred nama ....

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:55
- Nahlásit

Jirikovo
ty nemáš vysavač? Já jenom,že u nás se za vysavač platí na čas....by se ti ještě víc prodražilo než ten servis.Ale jak myslíš.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:56
- Nahlásit

Anu
platit bude samozrejme ona ... takze je mi to uplne jedno ...

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:57
- Nahlásit

Jirikovo
v tom případě se přijedu podívat na kolabs Prahy...jen aby na té benzínce měli dost pytlíku či místa na odpad.Oni chlupy neskladné mrchy

monika
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:07
- Nahlásit

co takhle udělat ze všech psů naháče.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání