| Autor |
Zpráva |
Gája
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 14:08
- Nahlásit
wami
jo, ty mně vždycky uklidníš...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 14:09
- Nahlásit
Zdenka
Tak bacha ať jí neodnese proud....
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 14:14
- Nahlásit
Tak naše celá rodinka celé roky jezdíme po vlastech českých, moravských atd. (pouze jednou jsme byli v Chorvatsku), takže s pořízením naší čubinky to neměníme. Nejradši máme nějakej kemp, v kempu bungalov nebo chatičku v blízkosti vody, lesa a tam kde se dají plánovat výlety do okolí. Dneska mě tak s..e šéf, že už se netěším jen na dovolenou, ale v této napjaté situaci i na víkend.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 14:17
- Nahlásit
Gája
jo, ty mně vždycky uklidníš...
nejdriv rozhodim a az pak uklidnuju, co...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 14:19
- Nahlásit
wami
tak nějak, ale nestěžuju si....
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 19:32
- Nahlásit
Gája
Když čip splňuje ISO normu, znamená to, že je standardizován a přečtou ho všechny čtečky (nebo by měly). Když nesplňuje normu, může se ti stát, že čtečka, kterou to budou chtít třeba na hranicích přečíst, to nedokáže...
Jinak, já mám datamars, a v pasu pro psa mám vylepený jeho číslo a na té nálepce je přímo napsáno datamars. Někde bys to napsaný mít měla, aspoň třeba na účtu od veta, případně by ti to měl sdělit vet.
O čipování na www.veterin-info.cz:
V České republice se používají dva různě technologicky řešené systémy čipů a odečítacích zařízení. Jden ze systémů je doporučen Komorou veterinárních lékařů ČR a používá ho valná většina kolegů, kteří psy a kočky čipují. Tento systém je kompatibilní i s normami ISO 11784 a 11785, což v podstatě znamená, že je to systém vzájemně kompatibilní. Tento systém reprezentují i registrované typy čipů pod komerčními názvy DATAMARS (Švýcarsko) a INDEXEL (Francie). Doporučeny jsou i výrobky firmy Texas Instruments (USA). Naproti tomu systém EURO I.D. Trovan není Komorou vet. lékařů pro psy a kočky doporučen.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 20:21
- Nahlásit
Mel
Trovan je ten, ktery by mel mit omezenou distribuci myslim... Takze uz by se s nim nemel v podstate nikdo setkat - snad...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2006 12:44
- Nahlásit
wami
Jo, je to možný, ten článek už je dost starej. Nicméně tady z diskutujících, tuším, že Eimy, jím má čipovanou čubinku. Takže asi se s tím taky dá občas setkat..
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2006 20:31
- Nahlásit
Ahojky,máme devítiletého jezevčíka který jezdí všude s námi. Miluje jízdu autem,autobusem,vlakem/sice moc nemá rád košík,ale nechala jsem mu udělat na míru takzvaný medvědářský a ten snese/.Nyní již 7let jezdí se mnou do lázní a je to v pohodě.Už se tam vyzná a má spoustu psích kamarádů.Chce to jen se nebát.Jediný problém je že nesnáší vysavače.Nebojte se vzít svého mazlíčka na dovolenou.Mejte se fajn.
|
em_de
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 10:43
- Nahlásit
byla jsem na dovolené hodně daleko a princezna snášela dlouho jízdu i to horko bravurně a užila si tu dovolenou snad více než my. Formality nejsou většinou tak komplikované a ruku na srdce, když se svým pejskem trávíte celý rok, užili byste si dovolenou v absolutním klidu, když byste věděli, že váš miláíček po vás někde teskní? Nevím, jak vy, ale já mám závislačku, která sice přes den bývá doma sama a občas ji strčím na den k mámě, ale kdybych ji opustila na dva týdny, tak steskem asi pukne.
I sebeodolnější povaze pejska musí páníček tak dlouhou dobu strašně chybět a může si myslet, že jste ho osputili. Netrapte své miláčky a berte je sebou, když můžete. Uvidíte, bude to senzace.
|
em_de
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 10:44
- Nahlásit
ještě bych chtěla připojit dotaz:
už jsem slyšela ledajaké zvěsti o tom, v jakých podmínkách cestují pejsci v letadle za oceán. Má s tím někdo zkušenosti? Letos se tam, chystám a mám opravdové dilema s velkým "D"
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 10:47
- Nahlásit
Mluvíš mi ze srdce a o letadle vím jenom, že musí být v přepravce a snad nic jinýho jako normálně pas čip,ale to mi říkaly známí takže to nevím přesně
|
em_de
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 10:52
- Nahlásit
Zdenka
já jsem slyšela, že psi s tebou samozřejmě nesmí na palubu a v zavazadlovém prostoru je zima jak v Rusku, přepravky nejsou zabezpečeny proti pohybu a všeobecně jsou tam takové podmínky, které při osmihodinovém letu můžou pejska stát i život. A vůbec i při nakládání a vykládámí... přepravka je jako každé jiné zavazadlo. Tomu bych princeznu v žádném případě vystavit nechtěla
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 13:07
- Nahlásit
Já mám basenjiho a s basenjim normálně lítají do Řecka atd letadlem.Pes do 15kg může sedět s tebou na sedačce v letedle. Jenom je podmínka,že může být jen jediný pes v letadle kde jsou lidi. Což si myslím,že to je dobré.Jak to je s přepravkou netuším,ale do 15kg to je pohodlnější než autem několik tisíc kiláku.
|
em_de
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 14:00
- Nahlásit
Anu
o tom, že by se pejsci mohli brát na palubu, jsem ještě neslyšela. Ale možné to (doufám) je. Jenže rozdíl je letět do Řecka (cca. 1-2 hodiny) a letět do Ameriky (8-9 hodin jenom od pobřeží k pobřeží)... a to se autem vyřešit nedá. Každopádně děkuju a zkusím ještě zjistit víc
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 14:13
- Nahlásit
em_de
Na palubu do přepravky pejsci můžou(i dva), ale je dobré ověřit si to na informacích přímo letecké společnosti. Jinak při letu do USa jsou psi skutečně v zavazadlovém prostoru, ale zima není hrozná a mají velké přepravní klece, kde se můžou i pohybovat a mají tam vodu i jídlo. Jinak zase doporučuju informace přímo u let. společnosti. Po dobu letu jsou kontrolováni personálem.
|
em_de
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 14:21
- Nahlásit
Jimmi
konečně nějaká optimističtěší zpráva. Děkuju
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 14:50
- Nahlásit
em_de
no ještě jsem zapomněla dodat, oni to přežijí v pohodě fyzicky, ale jsou vystresovaný z hluku a taky musí kálet ve své kleci(pokud letí daleko), proto bych psa nikdy do letadla na dobu delší než tři hodiny nevzala...to se týká i malých psů v kabině, na delší trasu ti ho nedovolí do kabiny vzít
...je to prostě složitý..a drahý
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 15:27
- Nahlásit
http://netimpuls.cz/radapro.phtml?id=148329
|
em_de
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 15:59
- Nahlásit
Jimmi
angie je bytový pes a pochybuju, že by vykonala potřebu v kleci... spíš by to udělala neprodleně poté, co by z ní vylezla. Ať je to jak chce... takovému stresu jí vystavit nehodlám, takže si tentokrát bude muset výlet odpustit
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 10:47
- Nahlásit
em_de
ono nejde o to, že by byla nevychovaná, ale je v té kleci dlouho, při cestě do AUstr, nebo N.Z i víc jak 24 hodin bez možnosti venčení...o to jde, tvého pas jsem se nechtěla nijak dotknout
|
redhead
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 11:11
- Nahlásit
Na palubu pejsek smí, ale tuším, že jen do 3 kg a musí být v letadle jediný. Celou dobu musí být v přepravce, která musí mít přesné rozměry a odpovídat předpisúm IATA. Větší pejsci musí do nákl. prostoru letadla, který je normálně klimatizovaný a přepravky jsou zabezpečeny proti pohybu. Jde asi spíš o stres u zvířat, zvlášť pokud někde přesedáte na jiný let a pes musí čekat několik hodin bez pána a zavřený v kleci. Taky vám ho s největší pravděpodobností zrentgenujou i s klecí . Já osobně bych psa do letadla nebrala...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 11:23
- Nahlásit
redhead
Já nevím známa brala basenjíka jak jsem psala do Řecka a každá společnost to má jiné.Oni měli do 15kg že může normálně na palubu-má dokonce fotky a pes ji spal v klidu naklíně.Letušky řikali,že to nejhezčí pasažér a vše bylo v poho.Ale pravda je ,že to není daleko a jednalo se o menšího psa
|
sofa
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 14:46
- Nahlásit
Anu, nevíš náhodou s jakou společností letěla....chceme také letět do Řecka se 14kg psem (na klín se vejde) a téměř 100% jsem počítala s tím, že čubina bude muset jet v zavazadlovém prostoru v přepravce.
|