Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Slunce, seno, pes a dovolená...
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
wami
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 12:58
- Nahlásit

Gája
různé státy mají specifické požadavky
specificke pozadavky ma Velka Britanie a Irsko. Tam musis mit serologicke vysetreni na vzteklinu.
Kamkoliv jinam po EU ti staci pes ocipovany s europasem.

Jine to je, pokud vyjizdis mimo EU, ale to se me netyka...

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 12:59
- Nahlásit

Počkej bez čipu to nejde? Já se vlastně nezajímala jak je to přes hranice (když my můžem na občanku..)

Garfield
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 12:59
- Nahlásit

Zdenka
Copak můžeš vzít psa do chráněné KKO Plitvických jezer?
Je to tam nádherný, překrásný, prostě fantazie, ale netuším, jestli tam může i pes.

Orry
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:00
- Nahlásit

Gája
ale voni umej plavat, neboj

nels
to my jedem az na Gargano..(ten vybezek na druhe strane..)takze taky dalka...jednou urco Rockyska vezmu k mori, ale ted je jeste stendo (skoro 4mesice) a Orrycek je uz dost stary (13let) a ten je i dost problemovy, takze by se z neho nejspis italove zblaznili a Orry by se u more ustekal, neb je to pes zachranar
moje znama doktorka takhle se psem jezdi k mori kazdy rok (sarpej) a vzdycky ma stejny rezim jako doma...proste se i prospi v apartmanu, chodi ho vencit, na prochajdy...zadny problem!
akorat v te italii (a to hlavne na jihu) jsou k tem psum takovy divni..nemaji moc pochopeni a musis peclive vybirat plaze a psa si i celkem hlidat..prijdou mi dost bezcitni a je tam spousta toulavych pejsku..vzdycky je mi jich strasne lito, ale mistni to vubec neresi..je tam faaaaaakt hodne malo pejskaru a lide jsou k nim dost kruti (alespon s cim jsem se setkala ja)

wami
Člen
- Nahlásit

Terri
Teoreticky by melo stacit oznaceni tetovanim, ale dost lidi rikalo, ze jsou s tim problemy (slozitejsi kontrola tetovani, necitelnost...) - navic ja mam vorechy, takze mi stejne nic jineho, nez cip, nezbyva...

Hafina
Člen
- Nahlásit

Loni jsme byli v Beskydech a letos jedem do jižních Čech. Všechno s pejskem. Vždycky si pronajmeme chatu a jezdíme na výlety po okolí.
Bez psa bych na dovolenou nemohla. Stejně bych si to neužila...

fromeli
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:02
- Nahlásit

Terri
pokud vím, tak čip nebo čitelné tetování (myslím, že některé země už to ale neuznávají) a pas.

Gája
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:03
- Nahlásit

Terri
No s tou občankou bych neriskovala ani do Rakouska, tam speciálně si zakládají na všechny náležitosti vč. pasu, oranžových vest, dálničních známek a přísné dodržování bezp. předpisů, co se týká psa, to bude stejné a je to též země EU. Čip mít musíš.

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:04 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

tak to abych začala vyřizovat. Z tetování totiž nezbylo nic!... A to mi ho načipujou a pas vystaví kdekoliv? A kolik to asi prosím stojí? A jak dlouho to trvá?

Ještě že jste mě nakoply, já bych na to přišla asi tak týden před dovolenou a chytla vélkého sprda víte od koho

Syska
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:05
- Nahlásit

Frog
To znám, kolem jezdí vláček že? Lokálka...a není tam někde kousek i Borač? Tam kamarádka jezdila na tábor...

fromeli
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:08
- Nahlásit

Terri
čip a pas Ti dá skorem každej vet, jen si dej bacha, aby ten čip měl kod ČR, takže nejjistější máš asi načipovat čipem DATAMARS, stojí to zhruba od 500 do 1000 podle veta.

Frog
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:09
- Nahlásit

Syska
Jo jo. Mě se na tom líbí,že se tam daj chodit super výlety

Terri
Nás stál čip teďka 500,-

Jinak taky je to nádherný na Šumavě a na Želivce

Syska
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:10
- Nahlásit

fromeli
Lidičky, jak se takovej čip vůbec "aplikuje"...jasný, že jsem o tom slyšela, ale v praxi ještě nikdy neviděla..

wami
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:10
- Nahlásit

Terri
cipovani + pas te u veta vyjdou na cca 500,-
jen si u veta trvej na tom, aby byl cip ISO normovany (ted uz se ale ty stare typy stejne uz psum nedavaji), jak me vet poucil, nemusis trvat na nejakem tom konkretnim predcisli - to si jen vymyslela firma Datamars, aby lidi chteli prave jejich cipy...

Ale zas kdyz nechas psa ocipovat Datamarsem, mas registraci v ceskem narodnim registru zadarmo...

fromeli
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:12
- Nahlásit

Syska
je to jako očkování, jen ta "injekce" má dutou jehlu a v tý je ten čip, takže vet bodne, ozkouší čtečkou, zda čip funguje a vyplní lejstra a je hotovo.

Orry
Člen
- Nahlásit

ja mela moznost vybrat si ze dvou variant cipu..bud levnejsi za 500 a nebo mezinarodni za 600,-

Syska
Člen
- Nahlásit

Frog
Projížděli jsme kolem, když jsme vloni jeli na kola do Novýho Města, je tam fakt krásně.
My možná pojedem na pár dnů k Starému Hobzí, na Loucký mlýn, máme tam známé, je to u rybníčka a řeky Dyje, obrovský areál a dva skvělí pesani, samozřejmě Tess s náma..

Orry
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:13
- Nahlásit

ale takovou poradnou dutou jehlou..az slysis jak ta jehla projde kuzi...formulare pak musis odeslat na urcene urady

Syska
Člen
- Nahlásit

fromeli
Děkuju...

fromeli
Člen
- Nahlásit

Jinak u našeho veta jsem za čip platila 550 kč, ale pas nemám, ten zatím nepotřebuju

wami
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:14 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Orry
bud levnejsi za 500 a nebo mezinarodni za 600,-
No, mezinarodni by ale mel byt i ten levnejsi...
Zalezi, jestli je normovan podle nejake te ISO normy (netusim ted z hlavy cislo, je to rok a neco zpatky, co jsem si to hledala), pokud neni, tak je ti ten cip uplne k nicemu, protoze k nemu ani nebyvaji bezne ctecky...

Jinak ja formulare nemusim posilat vubec nikam, jen jestli se rozhodnu, ze chci mit psa v registru...
To posilani plati pro Prahu, jinde to zalezi na obecnich uradech, u nas se to nevyzaduje.

Gája
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:14 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit

fromeli
Tak to mně se vůbec vet neptal, jaký druh čipu chci. Pejsu očipoval na levé straně přední končetiny a dal mi k vyplnění registrační kartu, kterou jsem následně odeslala na Komoru veterinárních lékařů ČR, evidence u nich v Brně trvá dlouho a zhruba za 2 měsíce mi paní hlásila, že už ji tam mají zaevidovanou. Žádostí je velmi, velmi mnoho a tak se může stát, že než psa zaevidují a mezi tím se ti ztratí, tak je ti čip téměř k ničemu. Tolik můj postřeh, jestli se pletu, vyveďte mně z omylu.

Frog
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:14
- Nahlásit

Syska
Je to taková speciální jehla, ve které je čip. Ta se napíchne pod kůži a stejně jakoby píchal injekci tvému psu aplikuje čip ...

fromeli
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:16
- Nahlásit

Gája
no já se zeptala jakej čip má a on řekl, že Datamars a tak jsem to odkejvala, protože sem věděla, že ten chci
Číslo čipu jsem tady v Praze nahlásila na Magistrát, zavolala ho na městskou část do evidence a poslala do Národního registru.

wami
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:17
- Nahlásit

Gája
s tema registrama je to nahouby... Do te veterinarni maji pristup jen zaregistrovani vetove (takze ne vsichni!), pak jsou tu jeste dalsi 2 nebo 3 registry, samozrejme spolu vubec nespolupracuji...

Ja asi necham psisak zaregistrovat v ceskem narodnim, prijde mi mezi lidmi i veterinari nejrozsirenejsi...

Terri
Člen
- Nahlásit

Takže dokud to nezanesou do té databáze, tak nemůže nikam jet??

Orry
Člen
- Nahlásit

wami
no ja ted nevim..asi pred 2 rokama jsem ockovala toho naseho starouse a tomu jsem dala ten levnejsi a prave ze vet rikal ze ten levnejsi je spise pro pejsky kteri nebudou cestovat ze nektere staty s tim delaji problemy...rockyskovi jsem ted dala ten drazsi a to mi rekl ze bude i v mezinarodnim registru takze kdyby se ztratil v cizine dokazi ho identifikovat taky...

Gája
ja myslim ze ten cip funguje hned ne?? nebo se fakt musi cekat nez se to vyridi na uradech??

fromeli
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:18
- Nahlásit

Terri
čekat nemusíš

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:19
- Nahlásit

tak to jo, my to tedy asi fouknem naráz, oslaví 1. narozky a půjdem na RTG a čipovat.

Evik
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:20
- Nahlásit

Garfield

pokud se týče těch Plitvických jezer, tak moji známí tam byli se svou fenkou....takže psi tam asi smějí.

Jinak my asi s pejsama letos budem cestovat po vlastech českých. Do zahraničí nás to netáhne

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání