| Autor |
Zpráva |
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:20
- Nahlásit
Terri
Takže dokud to nezanesou do té databáze, tak nemůže nikam jet??
Ale muze, databaze - registr - by mel slouzit jen k vyhledavani ztracenych pejsku...
Orry
Ale to je to, co rikam - chtel ti dat starsi typ bez ISO normy, nejsou na nej ctecky a nejsou tudiz citelne ani v zahranici... Nicmene tyhle typy by dnes uz nemel mit zadny veterinar k dispozici, ted by mely byt uz jen ISO cipy...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:21
- Nahlásit
Garfield
Na plitvice i na vodopády Krka můžeš se psem, jen ho nesmíš pouštět z vodítka...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:22
- Nahlásit
wami
aha..no tak ja se v tom nak uz nevyznam...takze Orry ma ten starsi typ...proste ten co slozi jako "splnila jsem povinnost vyhlasky a nic vic" ale snad kdyby se ztratil a dostal do utulku nebo k policajtum tak ten cip prectou ne???
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:22
- Nahlásit
Orry
Já fakt nechci kecat, vím o tom prd, ale myslím, že i když čip funguje a není žádná registrace, tak není možnost zjistit komu pes patří, zda má řádné očkování, atd.
wami
Já mám kopii reg. karty, kterou jsem posílala do Brna a myslím, že tam je ten národní registr, ne?
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:24
- Nahlásit
já myslím, že pro přejezd hranic, stačí prostě ten čip mít, nemusí být dohledatelný v nějakém registru
podle mě jde jen o označení psa, že ten, co má tenhle čip, má to a to očkování atd.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:25
- Nahlásit
Gája
ja taky nevim...az bude pesa zaregistrovany tak nam ma prijit nejaka karticka z uradu....jinak urco zatim vedeny u veta...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:25 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit
wami
Jak zjistím, že čip, který máme, splňuje ISO normu?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:25
- Nahlásit
zuzka
Nemusí být zaregistrován, ale je nutný, aby to byl ten druh čipu, kde nemusíš používat vlastní čtečku.
Jinak mám odzkoušeno, že téměř nikde na hranicích pas psa vidět nechtěli, jen minule Slovinci (ti občas rádi šťourají)... a člověk může klidně na občanku...
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:26
- Nahlásit
Pes tam může bez problémů na vodítku, když si najedeš na ty stránky mají to tam napsaný, hledala jsem to.A s tím čipem mi veterinářka říkala, že když je čitelný tetování, tak nemusí bejt, ale pupinka má chlupatý bříško, tak jsem jí ho pro jistotu nechala dát.No a jak někdo píšete o tom, že každej máte rád něco jinýho, tak u nás je to stejný já miluju moře a přítel hory a v tom chorvatsku jsme to skloubily on lezl po horách a já se válela u moře, byl pyšnej, že to vyšlápnul a pak vegetil s náma.Jinak mám malýho syna, takže musíme mít slunečník a vždycky jsme částečně i ve stínu, takže si myslím, že to s pupinkou nebude problém a apartmán máme objednanej skoro u moře, takže i když jí nechám ve stínu na terase uvidí na nás a na procházky večer to je v pohodě a berem samozřejmě její tašku i batůžek .A nevyšlo to ani zas tak draho za nás všechny tři a pupinku 12 000 na dest dní.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:28
- Nahlásit
Zdenka
Kam přímo jedete?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:32
- Nahlásit
Orry
snad kdyby se ztratil a dostal do utulku nebo k policajtum tak ten cip prectou ne???
Covece, osobne myslim, ze nemusi - zalezi, jestli a kdy si poridili jakou ctecku...
Gája
Jak zjistím, že čip, který máme, splňuje ISO normu?
Jednak podle vyrobce, druhak podle cisla a za treti podle toho, jestli ten cip precte ctecka i nekoho jineho, nez tveho veta...
Ted to fakt nestihnu dohledat, ale kdesi na netu je o tom pekny clanek...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:33
- Nahlásit
Gája
Tak treba tady neco je...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:34
- Nahlásit
Já bych taky ráda už konečně vymyslela, kam letos na dovolenou, ale nějak pořád váhám. ráda bych třeba na Šumavu, jenže budu mít dovolenou max. od 1.července do 6. - což je čtvrtek, státní svátek, v pátek budu muset asi trapně do práce - takže nám nikdo asi ani žádnou chalupu nepronajme, protože bychom tam nemohli být od soboty do soboty, navíc netuším, kdy bude Berni hárat - měla by až konec července ale věřte tomu že jo a zbytek dovolené musím šetřit na srpen, kdy jedeme na hafíkovský tábor do jižních Čech (a jak si tipnu, tak jako na potvoru si nechá Berni hárání až na tábor - jako vloni - ona musí totiž být za každou cenu středem pozornosti) ... tak nevím, jak ten červenec vymyslíme ... nemáte někdo volnou chaloupku? kdekoliv kde je hezky
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:36
- Nahlásit
Je to Pelješac apartmány Mak Drače.Minulej rok jsme byli kus pod Makarskou živogošče blato nevim jestli to píšu dobře, ale bylo tam hezky.Chtěly jsme někam kde je klid a není hlava na hlavě a přelidněný pláže.Rádi šnorchlujeme a tam je spousta ostrůvků na potápění a podmořskej život.Máme k tomu zdarma loďku k dispozici a kola, takže si myslím, že to bude fajn.A na nějakou tu couračku do většího města se mnou zajedou autem, to se vždycky aspoň jednou nebo dvakrát večer objetujou a můžu si scournout nějaký ty krámky a hadříky a udělat si radůstku, no jo ženská.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:38
- Nahlásit
wami
O výrobci čipu žádné info nemám, nedostala jsem do ruky nic, kromě té karty a europasu, kde číslo je, ale žádné ISO a s tou čtečkou..., jak zjistím že je čip "univerzálně" čitelný?? To mně to stálo 600 Kč a jestli je to k ničemu, tak snad na něj vlítnu...Tyto informace by měl podávat vet, né že si to budeme vyhledávat na netu.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:39
- Nahlásit
Zdenka
Pelješac je nádherný, mám tam kamaráda, Čecho-slováka, který provozuje potápěčskou školu...
Ale je pravda, že je to kus cesty...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:39
- Nahlásit
Jandula
Zdenka
Tak to je super. To by byl s hafem docela zážitek.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:43
- Nahlásit
Gája
Asi ti nezbyde, nez mit duveru ve "sveho" veta. Ten nas jezdi i na konference, a tak kdyz jsem na nej jednou vlitla s tim, ze jaktoze mi ocipoval psa cipem, ktery nezacina ani "CZE", ani "203" (zacina "907"), tak me pekne rychle zchladil s tim, ze pozadavek "country code" vypisuje vzdy narodni registr, protoze ma dohodu s Datamarsem (jediny cip od Datamarsu ti zanesou do evidence zadarmo).
Ze zalezi na tom, kde byl cip vyroben, firem je vice a vsechny splnuji normy. Protoze vim, ze na ta skoleni fakt jezdi a vubec, tak mu proste verim.
Zatim, co jsme byli se psy v zahranici (jeden ma Datamars, druhy nejaky jiny), tak nikdy zadny problem nebyl.
Jen hodne vaham, jestli ma vubec smysl je nechat evidovat v nejakem registru, kdyz stejne nemam jistotu, ze se do nej nekdo podiva... Takze mame cipy kvuli cestam do zahranici a na obojku maji psiska tagisky s telefonnim cislem...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:43
- Nahlásit
Garfield
No jestli se Gaf rád koupe, tak je to skutečně zážitek... Sáru jsem na Plitvicích neustále rvala, aby se nechtěla potápět, ale jakmile jsme došly k vodopádu, tak na ten štěkala...
V létě mi přijedou rodiče, tak je chci vytáhnout na vodopády Krka u Šibeniku, zvažuju, jestli vzít Sáru, je to tam nádherný, ale v létě spousta lidí a úzký lávky...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:46
- Nahlásit
No my máme letos zlaté písky a maltu . Dělám si legraci, přestavujem barák a navíc dogina bude mít 3 měsíce tak letos nikam. Chtěli jsme jet na Želivku, loni jsme tam strávili krásný týden, ale s tím prckem ještě nechceme jet tak daleko. Takže Vám přeju všem kráááásnou dovolenou s mazlikama.
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:48
- Nahlásit
Tak to jsi mě potěšila za měsíc pojedeme od prvního máme pobyt ale musíme vyjet dřív abysme skoukly ty jezera a pak to v poho dojedem.S přítelem se střídáme v řízení, sice si do toho kecáme on mě, že jedu pomalu, já zas, že on rychle, on poslouchá tvrďárny, já zas Petra Koláře,ale vždycky je sranda zastavíme si, kde chceme a je to fakt pohoda.Po tom celoročním shonu z práce do práce, kdy se vidíme všichni doma až večer, tak si tu dovolenou opravdu užíváme i to že jsme všichni spolu.Jo a pupinku budu muset naučit plavat nejdřív ve vaně, zatím ještě nikdy neplavala.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:50
- Nahlásit
monika
vsak mezi maltou a piskem taky nebude spatne
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:52 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit
wami
Díky za info, teď jsem to rychle přelouskla a volala jsem na uvedené číslo, pán mně ujistil, že pokud je čip od veta, mělo by to být v pořádku a čitelné univerzálně, já nic za evidenci v národ. registru neplatila a myslím, že nemáme Datamars, tak nevím...Přesto mi ten pán tvrdil, že o tom s kolegou psali spíše jako o zajímavosti a novince a je lepší si do dané země zavolat na hraniční přechod, jestli máš vše v pořádku. Tak teď jsem z toho zmatená. Pravda je, že já se nechystám do zahraničí s pejsou, ale co kdyby jednou... Když už jsem do toho investovala, tak chci, aby to k něčemu bylo a nestojím o zbytečné nepříjemnosti...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:53
- Nahlásit
Zdenka
Tak to bude fajn, hlavně opatrně, nepřecenit se, je to doopravdy dost náročný...
Co máš za psisko?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:54
- Nahlásit
Jé jak to tak čtu, tak se hrozně těším...kamkoliv.¨
A věříte že manžel ("doma pes nebude") taky? A hlavně na to, jak se k němu pes v noci přitulí, jak si lehne mezi nás a jak budem pořádat tůry..no já ho nepoznávám!!
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:54
- Nahlásit
Jo jo tuhle část života už mám taky za sebou, když jsem v létě nosila kameny na plot nebo když jsme trhaly podlahy v podkroví a já byla pořád špinavá a zaprášená a byla jsem ráda, že jsem se opláchla hadicí na zahradě, ale to už mám naštěstí za sebou.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:55
- Nahlásit
Orry
jó maltu a zlaté písky střídáme už tři roky teď už bychom docela i rádi vyrazili na jakoukoliv chaloupku do krásné přírody... (a o móři podvodních zážitků si necháme zdát do některého z dalších let(ovisek) )
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:56
- Nahlásit
Gája
zalezi, jestli mas registraci opravdu v narodnim registru nebo jinde...
Ale hlavne, ze uz jsi trochu klidnejsi...
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:57
- Nahlásit
Čubinka je kapesní dobrman, takže pražská krysařička,takže ty její dvě kila to je jak kousek šunky, co vezeme sebou.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 14:07
- Nahlásit
Terri
To je moc fajn, že se těšíš, proto jsem toto téma nadhodila, vždycky je moc fajn, když se máš na co těšit a k tomu ještě víkend před námi, tak ať to vyjde..
|