Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Trtká váš pes???
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:19 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Syska
No já nevím, to je na Tobě. Já to Mercíčkovi zkouším trochu rozmluvit, a když jinak nedá a přetlak je veliký, tak ho nechám, no. Mně to nic neudělá a jemu se uleví.
Moc často to ale nenechávám (tak obden), protože mám strach, aby si neublížil.
Slyšela jsem o pejskovi, který si tak vytahal předkožku, že ho museli nechat utratit (?). O fenku bych se ale nebála, ta si nemá co jak zničit.

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:24
- Nahlásit

aren
Bomba

Břetislava
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:25
- Nahlásit

Gája
Díky za téma, už jsem sem ohledně toho taky chtěla psát. My máme zase takový problém, že náš labrouš začne šu... pelech (tak tomu zase říkáme my), když je rozdováděný - třeba při hře. Na lidi to nedělá, to jsem mu hned od šťěněte zakázala. Ale četla jsem v jedné chytré knížce, že by se to mělo psům zakazovat, ať už to dělají s čímkoli, protože to povzbuzuje jejich sexualitu. Tak nevím Taky by mě zajímalo, co to může znamenat.

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:29
- Nahlásit

To já byla o víkendu u kamarádky v Praze a na návštěvu přišla její známá s obrovským RR, osmiměsíčním štěnětem. Stala jsem se objektem jeho touhy a kolikrát jsem měla opravdu dost, když na mě zničeho nic skočil, div jsem s sebou neflákla...naštěstí se pak uklidnil. Jinak nádhernej pesan...

spacek799
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:31
- Nahlásit

Souhlasím plně s Evikem, tak jako lidé mají sklony k různým slabostem, jestli se to tak dá říci, tak samozřejmě i psi a ostatní zvířata mohou mít stejná chování. Otázka je, co jim kdo dovolí! I když setkala jsem se i s jedincema u kterých člověk mohl dělat co chtěl a bylo to prt platný. A co ve společnosti? pak nebývá nic jiného, než se naučit svého psa dokonale znát a včas vše odhadnout!

aren
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:31
- Nahlásit

Břetislava
Tu knížku psal někdo, komu to taky v mládí zakazovali.

Břetislava
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:33
- Nahlásit

aren
Nevím, kdo to napsal. Četla jsem to v knihovně. Vím jen, že se to jmenovalo Péče o psa. Mě ale spíš zajímá, proč to dělá s pelechem jen když je rozdováděný.

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:35 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit

Syska
Říkáš, lepší nádhernej pes, než ošklivej chlap..

Taky bych to brala, že na tom nic není, jen to obtěžuje a ve společnosti je to nežádoucí. Tragedii bych z toho neděla. Spíš mně zajímají vaše zkušenosti, reakce, příhody a rady, nic víc.

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:38
- Nahlásit

Břetislava

já to o tom šustění s pelechem psala o pár příspěvků výše....domnívám se, že není třeba to psovi zakazovat, když to dělá při hře.....jsem toho názoru, že to pes dělá prostě pro vybití přebytečné energie....Já tomu říkám, že prostě pejsa potřebuje zrovna někomu "nakopat zadek" a tak se uklidnit. Pelech je ideální, můj pes to dělá a dělá to jenom s tím pelechem, moc dobře ví, že něco podobného si nemůže dovolit na mě či na staršího psa. Ani v kontaktu s jinými psy to nedělá, takže ho klíďo nechávám, aby pelechu "nakopal pr...."
Jinak souhlasím s aren, že tu knížku psal někdo, komu to zakazovali v mládí

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:39
- Nahlásit

Gája
No přece jen...ač byl Bazinek sebenádhernější, tak...zoofil opravdu nejsem.

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:42
- Nahlásit

Syska
Tessie to na tebe zkouší? A jak? Naskakuje ti na nohu? Ta moje jak si hraje, tak mám třeba překřížené nohy na zemi a ona na ně štěká a vrčí a kouše a pak otočí zadek a chce, aby ji tou nohou drbala na bříšku a slabinách. Tak nevím, jestli je to něco podobnýho nebo ne. Ale já mám z otho spíš teda srandu. Jak se to projevuje u vás?

Hanka20
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:43
- Nahlásit

Já když si hraju s velkým pejsou (jsou to takový divoký a zuřivý hrátky) tak ho to někdy chytne a zkouší to na mě,ale je to jen vyjímečně, teď to bohužel začal zkoušet na štěndo, protože je to fenka a už mu voní, ale zkouší to na ní z jiný strany - vždycky si vybere hlavu . Naštěstí je hlídáme,když si hrajou a když to na ní začne zkoušet tak okřikujem.To ho to pak rychle přejde.

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:45
- Nahlásit

Verca
Klasicky, jako kdyby to dělal pes. Hlavně o nohu se snaží....

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:48
- Nahlásit

Syska
potvůrka jedna.

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:49 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit

Syska
To je jasný, ale nádhernýho psa odstrčíš a na ošklivýho chlapa voláš policii....

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:49
- Nahlásit

Ted jsem si vzpomněla, že když jsme byly na návštěvě u kníračky, tak na Phoebe taky naskakovala a pak na ní vystrkovala pipinu a nebo jí pipinu dávala na hlavu. No my se spíš s kamarádkou smály a nechaly je, ať si to vyřídí spolu.

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:50
- Nahlásit

Verca
Už se na ni zase těším...
Gája
To máš teda pravdu...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:03
- Nahlásit

Já vám teda nechci kazit srandu, ale podle mě hlavně u fen v tomhle nejde o sex, ale o vyjadřování dominance. Naše Salina za normálních okolností (tj.když Bresta nepečuje o vrh jako zrovna teď) ji aspoň 1x týdně oš*ká, aby jí připomněla, že je stále alfa a že na tom nic nemění ani její věk, ani nic jiného.

tahle fotka tu svého času vzbudila jistý rozruch
Jinak pokud jde o psí oš**ávání lidí, tak to bych netrpěla ani psovi, ani feně.

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:07
- Nahlásit

Ketrin
Děkuji moc za názor, jsem ráda že to píšeš. Tady ale vidíš, že co člověk, to názor a z čeho si pak vybrat. Tak mě možná ta moje pejsa má fakt za "šéfa", protože ke mně si to nedovolí, nebo ne nedovolí, prostě to nedělá.

Jandula
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:12
- Nahlásit

Ketrin
Máš pravdu, u nás v ulici to dělají dvě retrieverky, resp. máma dokazuje dceři, že ona je stále ještě ta hlavní (a to zvlášť v těch situacích, když mladice se přižene k plotu a nechá se od nás hladit, radostí nadskakuje s blemcá Sáru)...

Mirka2
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:16
- Nahlásit

No naše fenka, když hárala (bylo to asi 13. den), tak si to rozdala taky s pelechem (to bylo její první hárání) a teď v lednu si to nechala udělat od labradorky, se kterou se kamarádí (taky 13. den)...

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:17
- Nahlásit

Ketrin
No právě. Já taky slyšela, že jde o dominanci a nadřazenost, proto jí to rázně zakazuju. Takže v tom budu pokračovat.

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:26 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

Ony jsou mezi těmy způsoby oš*kávání různé nuance a ty je NUTNO rozlišovat, protože některé to "šustění" je z dominance, jiné jak píše Ruda z obdivu k pánovi, další jen tak na vybití energie a některé prostě s tím sexuálním podtextem.
Takže tady na fóru si nemůžeme jeden druhému říci třeba "tvůj pes šustí, proto že ti chce šéfovat"...protože to nemůžeme vidět jistě, neboť jsme si ty psy navzájem při té "akci" neprohlíželi a nevíme tudíž, jaké u toho dělají grimasy apod.....Tady se můžeme nanejvýš dohadovat a ty naše příspěvky můžou sloužit maximálně k tomu, aby si je ostatní přečetli jako možné varianty a zkusili si sami z chování svého psa poznat, z jakého důvodu "šustí"

Markét
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:26
- Nahlásit

Ano, jedná se opravdu o projev dominance. Ovšem pokud se smečka sžije, vzájemně si tyto hrátky oplácí a fungují pak metodou každý s každým.... tedy mluvím o smečce čtyř fen. Na obrázku dvě boxerky, ale to stejné platí i pro dvě fenky malého plemene, ty rozhodně nezaostávají....

aren
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:26 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Někde se se tady objevil odkaz na článek, bohužel ho už nemůžu najít, že ty výzkumy o vztazích ve smečce, dominanci a submisivnosti, se dělaly jednou a dost povrchně, a pak to různí autoři jen od sebe vzájemně opisovali. Ve skutečnosti jsou vztahy ve smečce o hodně bohatší a složitější a zdaleka v nich nejde jen o to, kdo má navrch nad kým.
Sexuální pud má milion výrazů a pokořování druhého může být jedním z nich. Neznamená to, že je špatně všechno sexuální chování.
Já sama jsem svědkem "dominantního" obskakování nikdy nebyla.

aren
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:28
- Nahlásit

Evik
ty naše příspěvky můžou sloužit maximálně k tomu, aby si je ostatní přečetli jako možné varianty a zkusili si sami z chování svého psa poznat, z jakého důvodu "šustí"
Geniální.

aren
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:30
- Nahlásit

Jo, teda mého Mercíčka ani jedinkrát nenapadlo, že by měl mít nějaký vrch nade mnou.

Evulik
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 15:31
- Nahlásit

Podle mě se jedná o dominantní chování. A psovi bych na nohu nikdy naskakovat nedovolila. Člověk se pak vyhne mnoha trapnostem.Tak a tedˇjdu přečíst ten článek od Rudy.

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 15:43
- Nahlásit

Gája
fakt jsem se i pobavila
našemu psovi jsem cestou domů z útulku koupila barevnej polštář....mno...spí vposteli,návštěvy a nás obtěžoval jen chvilku,to jsem mu zatrhla a od tý doby má Nandu...nevím kdo na to přišel ale on s tím polštářem co je Nanda nejen trtká,ale ještě po té probíhají důvěrnosti..ožužlávání a čuchání....prostě láska jako hrom a když jí jednou za čas vyperu..bleee....tak je s toho chuděra hotovej

brut
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 15:49
- Nahlásit

sarax
To si dovedu představit. Jsem zvědavá, kdy začne trtkat mladej. Polštář by neprošel ( rozcupoval by ho). Ještě že máme kočku, když mohla jezevčí dáma, tak proč ne náš "drobeček"

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání