Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Trtká váš pes???
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Gája
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 11:12
- Nahlásit

Předem se omlouvám za toto choulostivé téma a možná se ani nikdo neodváží mi popravdě odpovědět. Předem vysvětlím, že "trtkání" je název vzniklý z hlaviny mé dlouholeté, krásné kamarádky Markéty a označuje "sebeuspokojování psa". Kamarádka měla psa Ronyše a ten "trtkal" všude a s každým, nevyjímaje návštěvy významné i méně významné. Občas to dopadlo i nemilým trapáskem, jakým, to asi chápete. Máme fenku 8 měsíců a má tento problém rovněž, už to dost přehání, bohužel "jde" vyloženě po dětech. Dá se tomu nějak zabránit?? Není to nic špatného, spíš trošku společensky nevhodné (dost se červenám a ještě jednou se omlouvám).

Orry
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 11:18
- Nahlásit

gaja

my jsme Orrymu usili takovy velky polstar a on kdyz to na nej prijde se uspokojuje na nem...na lidi jsme mu to zakazali a rychle pochopil ze ten polstar "cubinka" je na to

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 11:22
- Nahlásit

Gája
Tobě to dělá fenka na lidi? Tyy jo. Tak ta naše prďola mám pocit to zkouší na plyšáka,ale žádné pohyby nedělá, jen ho drží v tlamě a posouvá si ho k pipině a pak na něj "zuřivě" štěká (asi není dobrý no ) a přitom je vlastně tak nahrbená, takže soudím podle toho, že jde o trtkání. Vůbec se nečervenej, vždyť je to normální.

žanda
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 11:22
- Nahlásit

já to psovi zakázala jednou pro vždy, puberťák si tak ukazuje svou nadřazenost.......

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 11:27
- Nahlásit

Verca
Já jsem vůbec netušila, že fenky taky, ale přitom to vypadá jako by byla pes, muž se mě na to hned zeptal, jestli není...no vždyť víte, taky na fenky, ale to snad u psů není, nebo jo?? Dost silně ji plácnu přes zadek, ale za chvíli ji znovu nachytám, děti z toho mají švandu a neodstrčí ji, za to je potom taky hubuju, že mi kazí výchovu.

handula
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 11:28
- Nahlásit

náš pes "pytlikuje" (toť zas náš výraz) zásadně a jedině na našeho souseda, kterýho bezmezně miluje, když ho slyší na chodbě tak kňourá a chce za ním...

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 11:29
- Nahlásit

Jako co u psů není? jako že by byla na holky? A proč ne? Ona naskakuje venku na fenky? Nebo to prostě nechápu...

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 11:30
- Nahlásit

handula
Šťastný to soused..

Anu
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 11:31
- Nahlásit

babi vždycky spala na boku s nohama u sebe a Ťapina na ni skočila a hoblovala ji-náš výraz-babi vše prospala,jen se pak divila,že má kokrý nohavice...fena nikdy nebyla připuštěna a ani se nikdy k tomu nechtěla přimluvit ani když se hárala.Mám tušení se nepovažovala za psa.

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 11:33
- Nahlásit

Verca
Teď by mi pomohl Jirikovo, kdyby tu byl, no zajímá mě, jestli pejsové jsou třeba taky orientovaní na své pohlaví, jako lidé, chápeš?? Ptám se proto, že to nevím a ptal se mě na to můj manžel a já mu neuměla odpovědět. Naše fenka to nedělá na fenky, ale když trtká, vypadá u toho spíš jako pes, než jako fenka.

monka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 11:35
- Nahlásit

Precitajte si odpovede pana Desenskeho na podobny dotaz http://dogs.erbak.com/viewtopic.php?t=900

Jandula
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 11:45
- Nahlásit

Gája
Kamarádky labrador to dělá doma s polštářem a někdy doopravdy dojde až do konce... a to je pak nadělení...

Fenky, no Sára to jako štěně taky dělala, to jsem jí nechala být, ale od nějakých osmi měsíců jsem jí to zakazovala, protože to sice bylo ve hře, ale na psa povalenýho na záda... Na lidi bych to zakazovala velice, velice důrazně (tohle dělala jedna z našich kokřic, už si nepamatuju která)...

brut
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 11:46
- Nahlásit

Nám takhle hobluje setr všechny pány ve svém okolí. Vždy jen v určitém období, ale je to dost nepříjemný. Začínal to dělat jako puberťák na dětech a i na ženskejch, ale teď už jen na pánech. Jinak je zasloužilým otcem, takže nevím. Ale naši známí měli fenku jezevčíka a ta vždy hoblovala kočky. A ty držely, dokud ona nebyla hotová a neodešla. Tak je měla ta malá potvora vycvičený. Myslím, že i psi můžou být homoseksuálové. Dokonce to snad někde psali.
Nám vždy radili, okřiknout, jemně stáhnout a dát nějakýpovel. V případě nouze nahradit nohy lidské hračkou. Ale u setra to nefunguje.
Jo, a naše "babča" při čůrání zvedá nohu jako pes. Ani při hárání nikdy pejska nechtěla, tak jsme usoudili,že spadá do kategorie 4%

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 12:00
- Nahlásit

Děkuji vám přátelé za radu, opět jste mě potěšili, že v tom nejsem sama, jen jsem si naivně myslela, že když pejsa na mě netrtká, tak mě bere za vůdce, po přečtení Rudových stránek jsem zklamaná, protože Ruda píše, že obskakováním ,dává pes najevo svoje sympatie k dotyčnému. Z toho vyplývá, že když moje pejsa trtká na všech jen néé na mě, tak vlastně na mě prdí. Otázku bych tedy měla otočit, co dělat, aby na mě trtkala?? (To byl jen pokus o srandu)

Jajina
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 12:16
- Nahlásit

Tak to je zajímavý - našemu pesanovi budou skoro dva roky a přestože je dost velkej sexuální maniak, nějaký "náhražky" nevyhledává ani na lidi to nedělá... ovšem jak potkáme nějakou feňuli, to je hned ostuda, protože on se ani neobtěžuje seznamováním a očucháním, ale hned (prostě hned, bleskově!!!)si ji šteluje pod sebe...na cvičáku (když byl menší) to dělal hlavně na psí kluky, takže jsem si taky říkala, jestli on nebude na hochy, ale pak už se přeorinetoval správně veterinář si ze mě dělal srandu, že se to psům prý nejvíc líbí s koženou bundou ... tak koženej kabát mám, ale půjčovat mu ho teda rozhodně nebudu!!!!

aren
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 12:28
- Nahlásit

S radostí jsem si přečetla Rudovy odpovědi, protože i podle mého pozorování je "naskakování" převažně projevem sympatií.
Fenka moje je docela eroticky "chytlavá", takže naskakuje i venku na fenky, které se ji líbí, a když hárá, naskakuje na psa (alfu Píďu), který ji s vrčením shazuje. Dřív se i samoukájela jazýčkem, pištěla u toho a mrskala nožičkama, ale teď už ve čtyřech letech je klidnější.
Dvouletý pejsek Mercy se mi téměř obden "udělá" na předloktí, ale nevyvozuje z toho vůči mně žádné dominantní závěry.

aren
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 12:33
- Nahlásit

Taky je jak který pes. Třeba Píďa by nikdy nebral žádnou náhražku, jde jen po fenkách a bezpečně pozná krycí dny, jinak se nežinýruje.
Korálek zase (2roky), ač rodný bratr Mercíčka, je romantik a platonik, nenaskakuje nikdy na nic a s fenkama si chce jen hrát.

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 12:41
- Nahlásit

aren

Dřív se i samoukájela jazýčkem, pištěla u toho a mrskala nožičkama, ale teď už ve čtyřech letech je klidnější.

Tak to je mazec...to slyším poprvý v životě..

aren
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 12:48
- Nahlásit

Syska
Já jsem taky zpočátku čuměla co to je, ale nebylo pochyb.
A představ si to zoufalství, když nám chudinka ztloustla, takže si tam o pár cm nedosáhla! Museli jsme nasadit hladovku v jejím vlastním zájmu
Dnes už je klidnější, máme to tak 2-3 krát do měsíce.
Holt, sexuální pud je silný. Se podívej, co to kolikrát dělá s lidma.

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 12:51
- Nahlásit

Syska
aren
Musím se pochválit, že je to docela zábavné téma

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 12:53
- Nahlásit

Syska
Ty jo, taky nestačím zírat.

aren
A představ si to zoufalství, když nám chudinka ztloustla, takže si tam o pár cm nedosáhla!

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 12:58
- Nahlásit

jéžiš vy okolo toho naděláte řečí Stejně jako je normální sebeukájení u lidí, je to normální i u psů. Tak jako různí lidé mají různé způsoby, které k k sebeukájení používají, tak i psi mají své oblíbené způsoby. Jeden se líže, druhý skáče po nohou.....není na tom nic divného a pitvala bych to.

Taky stejně jako homosexualita se běžně vyskytuje mezi lidmi, tak i mezi zvířaty psy nevyjímaje se může vyskytovat. Četla jsem, že např. u velkých kočkovitých šelem je to procento dokonce i dost vysoké

brut
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 12:59
- Nahlásit

aren

Nejdou mi smajlíci

aren
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:00 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Evik
Jasně, jasně. Však tady máme fórum na vykecávání se, ne?
P.S. Samozřejmě díky za poučný příspěvek.

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:06
- Nahlásit

Evik
Ber to s humorem, je pravda, že zpočátku ostych byl, když jsem se vás ptala, ale přesně jak píše aren, jde o vykecání. Navíc, když si to řekneš z úst do úst, tak je to taky jiné, než když o tom píšeš před národem. Nechtěla jsem nikoho pohoršit, tak proto vždy raději opatrně, víš??

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:11
- Nahlásit

Gája
Naše prďolka to na mě zkouší taky, ale důrazně ji to zatrhávám...já nejdřív četla: TRKÁ váš pes taky...Jsem si fakt myslela, že Tvoje bíglice trká jako beran...

aren
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:12
- Nahlásit

No možná by tohle fórum mohlo být dobré pro ty, kteří chudákovi psovi rázně zakazují jakékoliv sexuální aktivity aby náhodou neutrpěla jejich ctihodná autorita. Pro ty (a hlavně pro jejich psy) je velmi užitečný příspěvek Evik a odpovědi Rudy Desenského.

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:13
- Nahlásit

aren
Zkouší to sem tam...tak to jí mám nechat?

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:16 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit

Syska
Jediný beran v rodině jsem já, jen občas trkám, ale netrt.... Bíglice je taky paličák, ale netrká jen trtká.

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:17
- Nahlásit

aren, Gája

jo jasně, v pohodě. Však já se taky směju Co si myslíte...mně to psi dělají taky....Včera jsem musela vyčesávat a mýt našeho Griffču, protože měl břicho (bimbuláka nevyjímaje) celé od bahna....Byla to vcelku fuška, protože se mě během toho pokusil asi 5x "znásilnit"......U něj to má skutečně ten sexuální podtext, protože si prostě usmyslel, že jsem jeho fenka.....feny jako takové ho nezajímají, sexuální objekt jsem pro něj jenom já Toto chování jsem u něho nikdy netrestala (jak píše Ruda, nejde o žádnou dominanci apod...), jenom usměrňuju do patřičných mezí povelem "dolů" či "NE"....pejsa ví a dá si říct.
Jinak můj mlaďoch "trtká" se svým pelechem, ale u něho to má zase jiný význam....Dělá to z momentální touhy "někomu nakopat zadek" a protože ví, že ke staršímu pejsovi si to dovolit nesmí, tak prostě zkope, seřve a "otrtká" pelech.

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání