| Autor |
Zpráva |
leon
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:26
- Nahlásit
Gája
Mluvíš tady o útulku v Jimlíně. Před chvílí jsem našla tohle www.utulek-jimlin.wz.cz
Mám z Jimlína totiž šarpíka, tak mi to nějak zaujalo. Jestli je to tedy stejný Jimlín.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:33
- Nahlásit
leon
Moc díky, já ty stránky fakt nenašla a ani Dejavu je nemohla najít, proto navrhovala, abych se pozeptala, jestli s nimi nechtějí pomoci. To je moc fajn, jen jestli to opravdu není práce milé a dobré Dejavu?? Odkud jsi, že jsem tak smělá??
|
leon
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:38
- Nahlásit
Jsem z Plzeňska.
Já jen viděla Jimlín (náš miláček se tam před skoro šesti lety narodil), tak jsem zbystřila.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:48
- Nahlásit
leon
Tak to je trošku z ruky od Jimlína, už jsem koukala na ty jejich drobečky, jeden vystrašenější chudáček než druhý. Musím zorganizovat nějakou pomoc, třeba zainteresovat do toho třídu kam chodí naše malá. Mají skvělou paní učitelku, se kterou občas pomáhají opuštěným zvířátkům, naposledy kočičkám. Sama paní učitelka má pejska (voříška) z útulku a je mu přes 18 let.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:05
- Nahlásit
P.S.:
Teď to vypadá, jakože zorganizovat pomoc, to by mi šlo a zapojit se sama, to néé. Jasně, že jsem myslela pomoc s mou účastí (to jen tak naokraj).
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 16:25
- Nahlásit
Gája
to není má práce ty stránky, ale hned je propojím s databázemi a rescue projekty, aby tam prislo vice lidi, diky, ze jste je nasli.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 17:02
- Nahlásit
Gája
leon
napsala jsem ted Jimlinu mail s nabidkou konkretni pomoci, uvidime, co odpovi. Chci se zeptat, pujde tam nekdo z vas v dohledne dobe se podivat? Pokud ano, napiste mi, prosim, na mail, mela bych par dotazu. Mail mam novy coracos@seznam.cz
ten dana@dreamworx.cz uz nefunguje
|
leon
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 17:15
- Nahlásit
dejavu
Já bohužel ne, i když bych velice ráda pomohla, ale jsme doopravdy od Jimlína vzdáleni dost daleko.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:22
- Nahlásit
dejavu
Teď jsem ti psala na mailovku, tak snad Ti to přišlo.
|
kac
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:04
- Nahlásit
Dejavu - Ahojky, nevíme náhodou, jak je Silverovi ? Je už po operaci ?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 08:24
- Nahlásit
nejnovější zpráva - dnes byl Silver na rentgenu a operaci se nevyhne, budou mu tu pánevní prasklinu spravovat kovovými plátky, předběžný odhad takové operace je 12000 korun + 6 týdnů rehabilitace. Tak snad si to zase nerozmyslí.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 08:34
- Nahlásit
Silver uz ma po operaci a zotavuje se, spravili mu tu prasklinu v panvi.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 08:44
- Nahlásit
dejavu
Děkujeme za info a přeji Silverovi pevné zdraví... Prosím, určitě nám piš, jak pokračuje rehabilitace... Díky...
|
utulek LOZ Olomouc
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 09:53
- Nahlásit
A zázraky se dějí aneb spousta pozitivních zpráv!!
Včera večer si přišel páneček pro pejska Evžena do útulku.
Pro ty, kdo nevědí pejsek se dostal do útulku dne 2006 v dosti zbídačeném stavu.
Byl přejetý autem a časem jsem se dozvěděla, že člověk co ho přejel jel bez zájmu dál.
Naštěstí pro pejska hned za tímto člověkem jeli další, kterým osud nebyl lhostejný předjeli pána, jenž pejska přejel a donutili jej pejska naložit do auta a odvézt k veterináři. Po základním ošetření byl pejsek převezen do Olomouckého útulku. Byla zjištěna zlomená páteř a pánev. Čekalo se zda pejsek vůbec bude mít chuť bojovat. Naštěstí to je veliký bojovník a tak přijímal pití i potravu což je první výhra, dále se čekalo až zmizí otoky, aby se zjistilo jak veliké poškození míchy je. Přišel den D a pejsek zavrtěl ocáskem a pohnul zadními končetinami druhá výhra za námi co náš optimismus trochu zkazilo,bylo to, že po další době měl pejsek snahu vstávat, ale byla zde horší koordinace pohybu i předních končetin na levé došlo již k atrofii svalstva a tak nás čekalo znovu čekání na kolik se pejsek zotaví a zda zranění budou vůbec slučitelná s dalším životem. Našla se dokonce dobrá duše, která si jej vyhlédla na našich www.djax.cz/olomouckyutulek/ a která přislíbila finanční podporu na jeho léčbu, i když jeho zranění byla spíš o zázraku než o penězích.
Lidem, kteří zastavili auto jenž pejska přejelo nebyl osud pejska lhostejný a tak prý se snažili najít pánečka a to se jim podařilo hurá! Starší pán pejsek štěstím bez sebe se snažil vstát a šlo mu to fakt líp, než, když k tomu neměl pádný důvod- neviděl zbožňovaného pánečka.
Bohužel v tu dobu jsem již nebyla v práci, ale rozbrečela jsem se štěstím jen když jsem po telefonu slyšela ten radostný ryk pejska, kterého si páneček našel. Je to člověk ze srdcem na pravém místě, neboť řekl, že si pejska okamžitě odveze a že i s vážným postižením jej nechá u sebe dožít. Teď si asi říkáte, že je to snad samozřejmost, ale ze zkušeností, které mám z útulu vím, že není. Není to totiž tak dávno, kdy jsme tady měli fenečku taky po sražení autem její zranění nebyla vůbec vážná, byla slučitelná se životem a po operaci měla naději, že bude chodit po čtyřech s mírným kulháním. Taky jsme byli rádi, že se ozval páneček ovšem tento, když zjistil, že pejsek potřebuje operaci /nikterak drahou/ šel za veterinářem a řekl utratit a tak jsme si raději fenku nechali. Po operaci mírně kulhá a dnes již má novou paničku, která ji opečovává jak jen to jde.
A ještě něco pěkného. V povodních jsme nabídli pár míst pro pejsky ohrožené vodou a byla využita. Potěšil mě hodně jeden z pánečků, který měl u nás schované dva pejsky a ač sám zkoušený velkou vodou si každý den udělal čas a za svými mazlíky se přišel podívat a potěšit je něčím dobrým k snědku, pohlazením a procházkou. V sobotu jich dokonce přijela celá rodina a včera si je přišel rychle vyzvednout vždyť voda již opadá a pejskům nic nehrozí no prostě paráda. Kéž by všichni chovatelé měli stejný vztah ke svým svěřencům.
Dědochová Hana
|
aren
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 12:37
- Nahlásit
Hanko, jste moc hodná, hned je člověku líp, když to čte. Držím Vám palce a moc děkuji za Váš krásný přístup.
|
Kajka
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 18:38
- Nahlásit
utulek LOZ Olomouc
Chtěla bych Vam moc poděkovat,za informace,které zahřejí u srdce.Velice si vážím Vašeho vztahu k umístěným pejskum a přeji jim Vam mnoho štěstí!!
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 19:31
- Nahlásit
Jsem moc rada, ze to pejskovi z Olomouce takhle vyslo, to je skoro zazrak, opravdu.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 19:32
- Nahlásit
Jinak co se tyce Sivera, zotavuje se z operace, brzo budou dalsi fotky a drzte mu palce, ozvala se jedna slecna, ktera o nej ma zajem, tak snad mu to taky vyjde.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 21:49
- Nahlásit
tady je Silver po operaci, je vidět, že má pěknou a nehnisavou jizvu a pěkně se to hojí.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 07:08
- Nahlásit
jo a už je to pěknej macek
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 07:29
- Nahlásit
fromeli
no jo, u Vladky se vyzere kazdej pes, ona jim vari
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 07:49
- Nahlásit
dejavu
Jé, já nějak nepostřehla, že Silver nakonec na tu operaci šel. To je dobře, že to s ním vypadá nadějně a opravdu je vidět, že přibral ! Díky za zprávy !!!!!
|
kac
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 08:24
- Nahlásit
Dejavu - Moc díky za informace, mám velkou radost, že snad Silverovi bude líp..Je mi ho líto, když ho takhle vidím, chudáčka..Ale opravdu se trochu zakulatil, to potřeboval..)
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 05:44
- Nahlásit
No tak konecne happyend O Silvera se zajimali nejaci mladi lide, ale pak si to rozmysleli, vcera vsak prijeli zajemci, kterym se libil, umozni mu jak byt doma, tak na zahrade a odvezli si ho do noveho domova. Silver uz beha i skace.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 05:46
- Nahlásit
Vsem, co tomuhle zazraku napomohli, moc diky, byli jste skveli.
Taky diky vsem, co pomohli marodum v Ostravskem utulku, uz jsou zoperovani a hoji se jim to, pribyl k nim jeste dalsi trinohy kocour Kdyby nekdo vedel o domove pro nejakou z tech trinohych kocicek nebo pro Bobinku, jezevcici, ktera uz je uplne fit, ozvete se Jane Strisove, kontakt je na strankach http://utulek-ostrava.estranky.cz
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 07:14
- Nahlásit
dejavu
Díky moc za informace o Silverovi, je to moc dobře, že se vše tak povedlo a hlavně díky tobě. Doufám a přeji si, aby většina pejsků dopadla stejně dobře...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 09:16
- Nahlásit
dejavu
plně se ztotožňuju s tím, co píše Gája
|
haji
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 09:37 - Změnil/a: haji
- Nahlásit
Tak to je dnes alespon jedna pozitivní zpráva,která zahřeje na duši tak mu přejem dlouhý ,plný už jenom dobrého, život a jeho novým páníčkům at jim dělá jenom samou radost a i když ráda pomůžu když můžu tak at už nikdy naši pomoc nepotřebuje
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 10:14
- Nahlásit
Silver dostal v novém domově jméno Dany. Podívejte se na jeho fotky z nového domova a přečtěte si, co o něm píší jeho páníčci. O zdravotním stavu jeho končetiny svědčí i to, že chytil zajíce. Bydlí u hodných důchodců, kteří jsou s ním doma a pes má zároveň i dostatek pohybu, který je pro něj nutný.
Fotky a dopis od majitelů je zde:
http://www.utulek-sternberk.estranky.cz/clanky/nap sali-nam-novi-majitele/majitele-silvera
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 10:26
- Nahlásit
dejavu
Super.... to je víc, než dobrá zpráva.
|