Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Prosba o pomoc pro zraněného psa
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
dejavu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 08:42
- Nahlásit

Byl nalezen pejsek Silver, který byl, patrně po autonehodě, nalezen přimrzlý na sněhu s tězkými zraněními - rozseklá hlava, vykloubená kyčel a zlomená pánev, velmi podvyživený. Zprvu mu veterinář nedával mnoho šancí na přežití, ale pejsek se zotavuje, začíná chodit, ale taká zadní nohu.

Pes by naléhavě potřeboval operaci zadní končetiny, aby v budoucnu mohl normálně chodit, na kterou není dostatek peněz. Je potřeba asi 10 000,- Pokud chcete pomoci, přispějte na něj, prosím, na konto útulku.
číslo účtu 196233585/0300
Pejska můžete vidět na několika fotografiích na stránkách útulku zde http://www.utulek-sternberk.estranky.cz/stranka/k- osvojeni

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 08:46 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

dejavu
Prosim ta, ako velky je ten psik a kolko moze mat rokov? Aha, uz citam mlady. Velmi mi pripomenul psika, co nam zmizol z dvora, ale bolo to x rokov dozadu.

Barča
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 08:46
- Nahlásit

Já žiji i díky Amy od výplaty k výplatě,ale jestli to nebude vadit že pošlu jen 500,-Kč,tak ráda pomůžu.Zítra skočím do banky

viky
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 08:48
- Nahlásit

Taky nemuzu moc, ale urcite rada poslu aspon 5tistovku, doufam ze to pomuze.

dejavu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 08:49
- Nahlásit

Barča
Jsi moc hodná, díky. Myslím, že pes má slušnou šanci na uzdravení a normální chůzi, ale nahodit vykloubenou kyčel do zlomené pánve bez operace nelze.

dejavu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 08:50
- Nahlásit

viky
Díky taky moc.

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 08:55
- Nahlásit

dejavu
Má se uvádět nějaký variabilní symbol? A co konstantní symbol?

dejavu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 08:57
- Nahlásit

Jandula
myslím, že to není potřeba.

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 09:01
- Nahlásit

dejavu
Tak snad to dojde tam kam to má. Díky

fromeli
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 09:06
- Nahlásit

Konstatní symbol není potřeba, slouží jen jako statistický údaj.
Variabilní symbol je pro společnosti, když chtěj k někomu přiřadit platbu, např k nějakému zákazníkovi apod.
Takže to není bezpodmínečně nutné

kac
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 09:17
- Nahlásit

Já také nemůžu moc, ale 500 Kč hned dneska pošlu.. Chudák pejsek ! Hlavně, aby to opravdu použili na tu jeho operaci, aby věděli, že to posíláme pro něj..

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 09:21
- Nahlásit

dejavu
Tak si myslím, že těch 10000 se sežene za chvilku... Já jsem taky teď dala příkaz do banky... a do poznámky jsem uvedla, že je to pro Silvera.

Tak snad bude v pořádku a brzy najde nový domov.

wensday
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 09:22
- Nahlásit

Text jsem s dovolením hodila i na fórum www.labrador.cz a penízky pošlu, jen co dorazí výplata.....

jindriska
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 09:25
- Nahlásit

taky posílám pár kaček, které ještě můžu uvolnit. Ta představa, co si pejsek musel vytrpět je hrozná!

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 09:26
- Nahlásit

dejavu
Poslala jsem to mámě a ta to rozhodila na mail v cesky pojistovne, tak snad se najde vic lidi, kteri prispeji.

monka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 09:40
- Nahlásit

Ja som poslala 500 Kc, nie vela, ale aspon nieco. Dufam, ze sa najde este vela dobrych ludi, co pomozu.

dejavu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 09:41
- Nahlásit

jeste sem nakopiruju kus mailu od jeho osetrovatelu, co o nem pisi

je hodnej,kamarádskej a už tak nesténá, když ho beru, spíš když si lehá nebo se chce převalit a při vstávání. Je bojácnej a bál se vyjít z koupelny a vůbec neposlouchá na zavolání apořád stojí. Před obědem se ko nečně přesunul do kuchyně a lehl vedle Málinky a čučel na Vlaďku a čichal. Po páté se přesunul na svůj pelíšek do koupelny a doteď tam chrupčí, jen zavrtí ocáskem a nechá se pohladit. Je společenskej, nechá se hladit a smutně kouká a čeká, že mu pomůžeme,aby mohl žít a běhat jako ostatní pejsci a měl domov, kde ho budou mít rádi. Byl zachráněnej za půl minuty dvanáct, dehydrovanej a zbídačelej a vyhladovělej. Asi vybíral koše a odpadky u popelnic, protože se cpe k igelitovejm sáčkům s odpadkama.
Na jídlo se přímo vrhal, aby o něj nepřišel. Jídlo vyloženě hltá a vrhá se na něj, odpoledne poprvé trošičku nechal, zatím dostává tak 6 x denně po troškách. Jinak zážitek z natáčení, po koupání(to taky byla hrůza a já měl křeče v rukách, protože on je slabej a stojí na třech a ty se mu pořád rozjížděly)se rozběhl do pokoje a tam "bingo" se tak krásně "posral", že se to rozstříklo po půlce pokoje, měli jsme "voňavou" pohodu!!!!!, ale vůbec nám to nevadilo, hlavně, že ta zlomená pánev(stydká kost) nevadí . Už si na jídlo zvyká, bo dnes to bylo hustší, ale ne doma, je zvyklej chodit ven i čůrat. Čurá vždy strašně dlouho a jak holka. Ty úrazy jsou staršího data, bo z rtg je vidět, jak se to hojí a srůstá. Při rtg se taky počůral, ale bolestí, jak sme ho natahovali, aby byla vidět pánev, to byla hrůza ajá málem brečel, jak sem ho viděl. Dnes už je to šikula, ale od čtvrtka brečeli všichni, kdo ho viděli a veterinář mu moc naděje nedával.
Po dvou dnech v teple je o 1000% lepší, je veselejší, přítulnější a snad nám věří, ale pořád má strach, třeba nakoukne na chodbu a i když ho voláme, tak nejde a stojí, měli jsme strach, že neslyší, bo v uších měl strupy zaschlé krve, asi poúraze hlavy. Pravá zadní mu bezvládně visí a klimbá se při chůzi, když stojí, zak ji jen položí na zem ataky si ji skoro vždy pokaká. Při koupání z něj tekla červená voda, asi zaschlá krev.

wensday
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 09:46
- Nahlásit

Ach jo, chudáček malej, to je hrůza, fakt.....

Aknah
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 10:00
- Nahlásit

korunky poslany, ale taky nemuzu moc v poznamce je Silver

dejavu
muzes pak nam dat vedet jak dopadla operace?

jindriska
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 10:02
- Nahlásit

dejavu
email s prosbou jsem poslala některým známým. Vrací mi email s otázkou, že klidně peníze zašlou, ale kdo jim prý zaručí, že peníze půjdou opravdu na operaci. Vadí mi jejich okamžitá nedůvěra v zneužití, na druhou stranu se jím nedivím, ale nevím, čím mám argumentovat a jak platbu na operaci podložit fakty. Poradíš prosím?

Barča
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 10:02
- Nahlásit

no to je hrůza,ale at si veterinář chystá fidlátka,protože my ho v tom nenecháme.Domluvila jsem se s manželem,že pošleme trochu víc,at se uzdraví a nic ho nebolí

monika
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 10:07
- Nahlásit

chtěla jsem taky přispět ale nefunguje mi servis24, zase mají výpadek, takže hned jak to půjde, tak taky posílám příspěvek.přeju pejskovi hodně štěstí

dejavu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 10:10
- Nahlásit

jindriska
mohou promluvit primo s pani Koudelovou 604551696, ta by jim to mela zarucit, je to malinky utulek, ktery nema penize skoro zadne, takze cokoliv na ten ucet prijde, tak jde okamzite na Silvera a na operaci, o jeho stavu budu informovat, samozrejme.
Pokud by se tam seslo vice penez, pouziji se na inzulin a diabeticke granule pro fenu Azalku, ktera tam je taky asi na dozivoti, protoze ji nikdo nechce.
Aknah
to samozrejme budu!

Aknah
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 10:11
- Nahlásit

jindriska
to Ti nikdo nezaruci, ja budu verit ze korunky budou pouzity pro Silvera a kdyz ne pro nej tak aspon pro Azalku, ta je potrebuje taky a nebo pro utulek jako takovy. proste je to na duvere. taky bych nerada aby to nedo zneuzil, ale Silver je fakt v hroznem stavu a kdyz jsem se podivala na myho pejsu a uvedomila si, ze ho klidne taky muze srazit auto a pak se zabehne a bude taky potrebovat pomoc, tak jsem mu ty korunky odtrhla od huby, mysleno doslova, byly z jeho obalky)))))

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 10:12
- Nahlásit

dejavu
Já si myslím, že oni to pro sebe nevezmou... Já to rozeslala kde jsem mohla, máma taky. Snad se peníze najdou brzo.

Kdo ho bude operovat?

dejavu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 10:13
- Nahlásit

jindriska
jeste mne napadlo, ze by si mohli vyzadat primo telefon veterinare, ktery by jim podal podrobnosti, jak se to vyviji a kolik to stoji, ja nevim, co by je presvedcilo

Aknah
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 10:14
- Nahlásit

dejavu
diky, Azalka je na tom taky zle, mozna hur nez Silver ta nema nadeji na uzdraveni, Silver ano

dejavu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 10:15
- Nahlásit

Jandula
to nevemou, sami do toho utulku nalili ze svyho 40 000 za lonsky rok a ted se jim tam sesli takovi tri lazari, jeden uz se uzdravil a sel do adopce (Badik, mel nejakou infekci), ale stalo to taky spoustu penez.
jak se jmenuje ten olomoucky vet, co bude operovat, to nevim, zjistim a napisu.

jindriska
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 10:20
- Nahlásit

dejavu
děkuji za kontakt

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 10:20
- Nahlásit

dejavu
Někdo mi možná řekne, že jsem důvěřivá, ale já ty peníze poslala bez toho, aniž bych něco prověřovala, je to potřeba, je, tak snad to pomůže...

A snad se toho sejde víc, aby to pomohlo ještě i někomu jinému.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání