Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Prosba o pomoc pro zraněného psa
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Aknah
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 22:29
- Nahlásit

viveka
ja sice neznam tu vilu, o ktere je rec, nevim jak vypada a uz vubec nevim zda tam nekdo zije, ale tady v Praze je naprosto bezne, ze ve zrekonstuovane, nadherne vile, ma sidlo nekolik firem a vlastnikem je uplne nekdo jiny. To jako dukaz zneuzivani lidi nevidim.

Aza
i stara zraneni LZE operovat!!

dejavu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 22:32
- Nahlásit

SEAR je sdruzeni nekolika lidi, kteri provozuji utulek ve Starnove, na adrese Videnske sidli jeden jeji clen, ktery sponzoruje prestavbu utulku a krmeni a kastraci toulavych kocek, mimo jinych dobrovolnych aktivit, rozhodne to neni tak, ze by profitoval z nejakych daru utulku, to jsou naprosto liche obavy.
Pes je momentalne u Koudelu doma, protoze neni ve stavu, kdy by mohl byt v utulku ve Starnove.

dejavu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 22:35
- Nahlásit

Aza
myslim, ze misto pomluv a plivani jedu by bylo na miste si osobne tohle vyjasnit primo s cleny SEARU, ja uz dale na tebe reagovat nebudu.

viveka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 22:36
- Nahlásit

dejavu
Děkuji, tak to by šlo.

dejavu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 22:42
- Nahlásit

psa videli dva veterinari a oba shodne hovorili o moznostech operace, protoze kloub je mimo jamku a vazy nejsou pretrhane.
Konecny verdikt nad psem vynese sam dr. Galko ve stredu.
Faktem je, ze nektera zraneni jsou stara a nektera nova, coz je videt i na fotkach, neco spravit pujde, neco ne, to je jasne.

sarax
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 23:09
- Nahlásit

taky jsem poslala...a přesně jak bylo psáno,pokud to nepomůže Silverovi,tak aspoň Azalce,nebo jinýmu pesovi...za sebe říkám,že pokud ,jak tu někdo psal to půjde jinam,tak mě to nezabije,poslala jsem ne mnoho,momentálně je spíš tíseň a chci nakoupit k Rudovi Desenskýmu nějaký potřebný věci,ale tohle fakt investuju ráda....

dejavu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 23:37
- Nahlásit

sarax
diky

sarax
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 23:42
- Nahlásit

dejavu
no to fakt není zač děti budou chvilču bez kapesnýho,než matka přestane na chvíli zachraňovat potřebný

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 08:55
- Nahlásit

dejavu
Děkuji za reakci... Ta osoba mě fakt naštvala... Zaregistruje se jen a jen, aby mohla popíchnout...

Paní Koudelková,

děkuji, že se o něj staráte a ty peníze, které jsem poslala použijte nejen na Silvera, ale i na ostatní... Uvedla jsem to i ve zprávě pro příjemnce...

VlastaK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 14:10
- Nahlásit

dejavu
sarax
Jandula

Tak jsem dnes poslal těch 5000. Doufám, že se dostanou tam, kam mají, tj. na operaci Silvera popř. pro jeho rekonvalescenci. Šetřila jsem si na plesové šatičky, tak si je holt zase půjčím od kamarádky. Namám chuť zjišťovat pravdivost pomluv, věřím dejavu. Pokud by toho někdo zneužil, doufám, že se bude jednou smažit v pekle.

sarax
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 14:15
- Nahlásit

VlastaK
já poslala včera a mladá mi sdělila dneska,že to bylo na nějaký slíbený džíny.....no smůla já je taky nemám...a jak říkáš,věřím,že pokud by toho někdo zneužil,ono na něj někdy dojde

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 14:31
- Nahlásit

VlastaK
Přesně tak, Dejavu narozdíl od té osoby, která tu začala osočovat se tady angažuje dlouho, věřím, že peníze zneužitý nebudou, já poslala tisícovku, máma taky, její kolegyně taky...

sarax
Džíny počkají...

viveka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 14:35
- Nahlásit

Mně to přece jen nedalo, a trochu jsem zapátrala. Vila na Vídeňské 2 zpoloviny skutečně patří předsedovi sdružení SEAR. Je jen zlomkem jeho majetku. Patří mu též nová Toyota Avensis před vilou.
Nevím, jestli toto Dejavu věděla, když psala, že SEAR jsou chudí. Já jim to nezávidím, a obdivuju je a vážím si jich za to, že se starají o opuštěná zvířata, o pejska Silvera zvláště.
Nevím ale, jestli je za těchto okolností správné hrát zraněným pejskem na city lidí, kteří musí počítat každou korunu aby vyšli od výplaty k výplatě, a kteří kvůli daru, kterým přispěli, budou mít problém se zaplacením nájmu, ochudí děti o kapesné, či sebe o vlastní plesové šaty. To si musí přebrat sdružení samo.
Jinak si vážím lidí, kteří na Silvera přispěli. Sama bych taky poslala, ale už mi nezbývalo, poslala jsem již předtím něco Desenskému.
Nemyslím si, že by sdružení chtělo na sbírce profitovat, jen že ji nemělo zapotřebí.
Pejskovi Silverovi samozřejmě přeji brzké a )úplné uzdravení, ať si užije radostného psího života jak má být.

kac
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 14:40
- Nahlásit

Já jsem dnes také poslala těch 500 a doufám, že to Silverovi pomůže..Bylo by fajn se pak dozvědět, zda se operace podařila... (A jestli to někdo zneužije, dostane po kebuli !)

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 14:40
- Nahlásit

viveka
Kdybych ty peníze poslat nechtěla, tak je nepošlu... A kdybych je neměla, tak taky ne...

To že má někdo Toyotu Avensis (ano, to je jeho soukromý majetek, jak k němu přišel...?) neznamená, že má desítky až stovky tisíc na to, aby sponzoroval z vlastní kapsy operace psů...

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 15:25
- Nahlásit

viveka
Je rozdil mezi majetkem jednotlivych clenu a majetkem sdruzeni, to za prve.
Na uctu SEAR, pokud vim, je opravdu jen par tisic, je moc prima, ze jeden clen ma movity majetek, ale kolik z nej prepusti kam, je jeho soukroma vec a nikdo ho nemuze nutit. Na utulek prispel zakoupenim pozemku a rekonstrukci budovy, ktera na nem stoji. Krome toho prispiva jako nevidomy na aktivity nevidomych a sponzoruje x zenskych, co krmi toulave kocky a nevim koho vseho jeste. Platil a plati lecbu Azalky, ale pravda je, ze kam se kolem sebe podiva, vidi vsude jen natazene ruce a mozna uz je na to alergicky.
Nevim a nechci za nej hovorit, on sam se tezko pripoji, protoze jako nevidomy duchodce nevyuziva pocitace.
Ja jsem se o jeho financni situaci nezajimala a pomaham jim pres rok zcela zdarma. Jsem rada, ze pomaha tak, jak pomaha a budu doufat, ze tomu bude tak i nadale.
V pripade, ze se tam ovsem nachazi pes v takovem stavu, jako je Silver a bez operace, na kterou se tam šťárají doslova koruny, vsak tezko mohu prihlizet a mam potrebu pomoci, proto jsem tu vznesla prosbu.
Nesnazim se tu nikoho citove vydirat a odirat od posledni koruny, jsem moc rada, ze se situace kolem psa vyresi a jsem moc vdecna vsem, kdo pomohli a taky se mi to spatne cte a je mi lito, ze nekteri s tim maji spojene materialni stradani.
Bohuzel to vsak ve svete takhle bylo a je porad, ze spis da chudy nez bohaty a ja to asi nezmenim.
Tak, jak ty se divas na majitele te vily, se na nas a na to, co resime a jak zijeme, se patrne divaji s nevirou cernosi, kterym umiraji deti hlady a stejnym pohledem nas soudi i misionari, co jim pomahaji.
Nemuzu spasit svet a zmenit lidi, muzu se jen pokusit zlepsit a zmenit osud par lidem a psum, co jsou v nouzi.

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 15:34
- Nahlásit

dejavu
Díky díky díky...

wensday
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 15:36
- Nahlásit

dejavu
ano, díky.... já jen furt nechápu, proč do toho někdo furt takhle rejpe.... štve mě to.

sarax
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 15:39
- Nahlásit

já to teda myslela s velkou nadsázkou že děti jsou bez kapesnýho a mladá nemá džíny..tohle mi fakt vrásky nedělá,dostávají dost,takže v klídku počkaj,ba naopak mladá domlouvala ve škole zda by šla udělat beseda s Rudou,každě dítě by dalo asi 20 kč,celej druhej stupeň,možná i první...bylo by to pár tisíc na psy....a nemyslím,že pokud někdo provozuje útulek,že musí třít bídu,nebo každýho pesu operovat ze svýho...to taky nejde,stačí když věnuje ten čas....

moll
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 15:40
- Nahlásit

spis da chudy nez bohaty

to stejné mě napadlo, když jsem se tady dívala na TV NOVA o psech, kterým pomáhá ruda d.a spol - všichni úředníci od malých až po nejvyšší zúčastněné seděli ve více či méně honosných kabinetech, určitě berou trochu víc než je průměrný plat (aspoň někteří z nich) a všichni plná pusa řečí o tom, že na nic nejsou peníze a že smečce psů pomůže změna zákona či vyhlášky či čeho - pokud možno v příštích 5 letech. moll

Gája
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 15:43
- Nahlásit

dejavu
Myslím, že i tak už děláš dost a díky za to. Nemá cenu se tím trápit. Kdo chce přispět, tak přispěje a dál to neřeší. Člověk v životě přijde o víc, než o pár stovek. Nemusíš se za nikoho zaručovat, tam kde je tvoje jméno, je pro mě záruka serióznosti. Když můžu, pomůžu ráda.

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 15:43
- Nahlásit

S dobrovolnictvim tyhle otazky vzdycky vyvstavaji a je treba tohle v sobe vyresit a rici si tak nejak diky vsem, za to, co delate a co do toho davate. jakmile se to stoci smerem "Proc ten a ten si neadoptuje dalsi dite, kdyz ma jen jedno a proc neproda sva 2 auta, kdyz mu staci jedno, proc nedela po pracovni dobe v utulku nebo nedoprovazi nejakeho invalidu, kdyz ma tolik casu a proc ten a ten nezachranil agresivniho psa na utraceni, kdyz se zivi vycvikem, bude z toho jen rozcarovani a zavist, ja uz se naucila, ze lidi delaji jen to, co mohou a chteji a za to jsem jim vdecna a nevyslycham je, proc nemohou a nechteji vice, kazdy k tomu ma sve interni duvody, do kterych mi je houby a ktere se casto nedozvim a ani po nich nepatram, ja uz jsem vdecna a stastna, kdyz se na chvili ke mne pripoji a bezi vedle mne a drzi tempo a kdyz se odpoji, nepronasleduje mne zklamani a nastvani, ze jsem zas sama, ale s vdecnosti za nim zavolam to Diky a kdyz ho nebo ji potkam na te ceste zase nekdy priste, jsem rada.

VlastaK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 15:44
- Nahlásit

dejavu

Díky. Jak už jsem napsala, věřím ti, tvé příspěvky jsou vždy smysluplné a cituplné. Kdybych ty peníze nechtěla dát, tak je nedám.

sarax
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 15:49
- Nahlásit

dejavu
jo hezky řečeno..taky by mi někdo mohl říct že můžu dělat víc..a dávat víc,ale prostě každej dělá co umí a kritizovat že může dělat víc může jen ignorant....

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 15:51
- Nahlásit

dejavu
Ahojky Taky nechapu zlucovite vylevy nekterych osob. Nenech se otravit. Kdyby kazdy delal aspon kapku toho, co pro pejsky delas ty, bylo by hned veseleji na svete. Kazdy, kdo chce, pomuze dle svych moznosti.

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 15:52
- Nahlásit

Ja mam pro vas cerstvou a naprosto neuveritelne uzasnou novinu, po nekolika mesicich se nasla panicka Azalky, nakopiruju sem kousek mailu od Vladky:

Včera za mnou do práce prisla pani, ze cetla v Olomouckem profitu, kam jsem davala inzerat na jeji pripadnou adopci, ze ten inzerat cetla a chce se zeptat, jestli nemame takovou fenecku a ukazovala mi fotku Azalky. Fotka je asi 2 roky stara. Ukazovala jsem ji i ja fotky na nasich stránkách a ona ji fakt poznala.

Pani mi to vysvetlila, ze je z Lužic – to je kousek hned vedle Sternberka, ze Bobina (tak se Azalka jmenuje) byla nějakých lidi v Lužicích, ale protože zestarla, chteli ji nechat utratit a pani se ji ujala a ma ji moc rada. Rikala, ze si myslela, ze ji prejelo auto, ze ji uz všichni doma obreceli a ted tolik radosti.

Jsem tak šťastna, ze ani nevis jak. Včera jsem ještě nevedela na 100 % jestli je to opravdu Azalka, ale dnes mi pani volala ze se domluvily s pecovatelkou Azalky na dnes na 17,00 hodin, ze si pro Azalku prijedou. Je to takova nadhera a odlehceni, fakt. Nehlede na to, ze další pejsci cekaji na pomoc.

moll
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 15:55
- Nahlásit

dejavu
to je super zpráva!!!!

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 16:01
- Nahlásit

Ja jsem moc rada, ze to tak dopadlo, ale trochu je strach ohledne toho, jak pani stravi, ze fenka ma cukrovku, coz nevedela a naslednou peci o ni, ktera je financne narocna, kazdopadne Azalka, nyni tedy Bobina s sebou dostane vsechno vybaveni inzulinem a granulemi, co se tam pro ni nachazi a Vladka se urcite bude snazit s nimi byt v kontaktu.

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 16:04
- Nahlásit

dejavu
Tak to je super, kdyby bylo něco potřeba /třeba zafinancovat granule nebo inzulín/ tak napiš...

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 16:13
- Nahlásit

Jandula
diky, snad toto potreba nebude, tam je jeste jeden problem a to je pes Bax, ktery je moc prima, ale nikdo ho nechce, ja uz se, priznam se, jsem kapitulovala, protoze jsem ho inzerovala nekolik mesicu. Je to zdravy, hodny, mlady, temperamentni pes, pokud by nekdo mel nejaky napad, tak budu vdecna.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání