| Autor |
Zpráva |
wensday
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 16:18
- Nahlásit
Jé, s tou Azalkou/Bobinou je to super !!! Ta bude šťastná, když se vrátí k paní !!!!!!
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 16:29
- Nahlásit
wensday
Ja doufam, ze na ni uz da lepsi pozor a ze to Vladka ohlida, jak se tam fenka bude mit.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 20:25
- Nahlásit
dejavu
to je super s Azalkou stastny konce nejsou jen v pohadkach, jsem moc rada.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 20:52
- Nahlásit
viveka
no to jsi sice zapátrala , leč nevypátrala jsi nic ....majetek předsedy sdružení je jeho osobní soukromý majetek,není to majetek sdružení a jestli on naněco přispívá či ne , to jednak asi nevíš a především to je jen jeho věc. Pleteš dohromady hrušky a jablka .
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 21:32
- Nahlásit
mac1
No, velký šerlok zrovna nejsem, máš pravdu. Teď po tom, co napsala Dejavu, vidím, že to má i jiné vysvětlení.
Stejně si ale nejsem jistá, jestli je obecně v pořádku, když bohatí členové prezentují chudé sdružení. To je ale jejich věc.
Přišlo mi líto lidí, co dávali z mála. Píšou, že to dali rádi. Jsou zlatí.
V tomto případě se tedy SEARU i panu předsedovi omlouvám.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 22:01
- Nahlásit
viveka
Ja te chapu a rozumim ti, kdyby mi bylo 18 nebo 20, asi bych se na veci divala mozna podobne. Ono se tohle fakt moc tezko vysvetluje. Navic nejsou bohati clenove, ale jen jeden clen a je prima, ze pomohl tak, jak uznal za vhodne v ramci svych moznosti. Na druhou stranu fakticky se stara o psy Vladka s Honzou Koudelovi a tem nezavidim tu situaci, kdy sami maji do kapsy hluboko a ted jim vsichni rikaji neco podobneho, co ty.
Ja mam docela skolu v tomhle od zivota, kterou bych nikomu moc neprala.
Moje mama se podruhe vdala a napred trela bidu s nouzi, ale pak po restituci uz ne, ale my, jeji starsi deti jeste porad jo, takze jsem byla v situaci, kdy jsem chodila na vejsku, mela manzela invalidniho, ktery zacinal chodit po tezke infekci nervoveho systemu a docasne obrne, byla tehotna a chodila si pri skole aspon privydelavat do nemocnice na vikendove sluzby, v noci nekdy hlidala na stavenisti metra se psem a psala linejsim studentikum na kseft diplomky.
Pri tom jsem se divala, jak si manzel mamy koupil nove auto, bazen, treti chatu a jezdej s mamou po svete a muzu ti rici, ze to byl celkem tezky orisek se s timhle popasovat, ale nakonec i to jsem zvladla, protoze mi doslo, ze se bud budu zlucovite uzirat nespravedlnosti a zavisti a mamu uz nikdy nebudu chtit videt nebo to prijmu takovy, jaky to je a budu ji mit rada a budu vdecna za cokoliv, co dostanu, necinic si vsak narok na nic, ale tohle je opravdu neprenosna zkusenost, ktera mne sice naucila se celkem rychle se postarat o sebe a jednat bez zavisti a naroku s bohatymi lidmi, ale tezko tohle od nekoho cekat, fakt bych to nikomu neprala.
Promin, ze te tu unavuju nejakym svym soukromim, to sem vubec nepatri.
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 22:09
- Nahlásit
dejavu
Ne, neomlouvej se, naopak, děkuji Ti.
Víš, co je zvláštní? Že nejlepšími lidmi se stávají ti, co je postihlo nějaké neštěstí. Někdy je to těžká nemoc, ztráta blízké osoby, zklamání, materiální či jiná nouze. Opravdu mám tu zkušenost, že když potkám moudrého dobrého člověka, má většinou za sebou překonání něčeho velmi těžkého.
To mně přivádí na myšlenku, že nám ty rány osudu vlastně v jistém smyslu pomáhají...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 22:14
- Nahlásit
viveka
Ano, mas pravdu, bohuzel, ani to neni univerzalni, nekterym lidem nepomuze ani tezka choroba ke zmoudreni a nekoho ty rany osudu zlomi, nekdy se to u lidi taky meni, ze stokrat zafunguji a pak selzou nebo naopak... ale mozna bych te potesila jednou povidkou, jestli mas chvilinku cas si ji precist....
Jedna ústřice se obrátila na svou sousedku a začala se jí svěřovat: "Cítím v sobě tak ohromnou bolest. Je ve mně něco těžkého a kulatého a jsem tak vyčerpaná."
Ta druhá jí odpověděla pyšně s uspokojením: "Chvála nebi a moři, já žádnou bolest nepociťuji. Jsem na tom skvěle a jak zevnitř, tak zvenku jsem zdravá."
Právě v tu chvíli se kolem plazil rak
a zaslechl, co si ty dvě ústřice povídají.
Obrátil se k té, která se cítila tak zdravá zevnitř i zvenčí, se slovy:
"Jistě, ty se cítíš skvěle a jsi zdravá. Ale bolest, kterou tvá sousedka nosí v sobě, vytváří perlu nevšední krásy."
|
Aza
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 23:49
- Nahlásit
Včerejších pár vět nebyly pomluvy a plivání jedu, ale holá skutečnost. Pokud já vím, žádný útulek ve Štarnově není. A kdo si myslí, že nějaký dobrodinec zakládá útulek bez jistoty, že bude mít taky příjmy? Lidi proberte se! My jsme taky přispívali na řadu podobných aktivit, ale škola života nás zavedla do reálu.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 23:59
- Nahlásit
Aza
a nějaký důkaz pro své sqělé řeči máš???protože to co píšeš není moc směrodatné a rozhodně to není moc ve smyslu fair play ne?
|
haji
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 06:42
- Nahlásit
Ahojky!Náhodou jsem narazila na tuto diskuzi a nestačím se divit proč si lidi myslí,že pokud někdo má peníze musí je rozfofrovat na věci o které by se měl starat stát,někdo z těch nedůvěřivců jim ty peníze snad dal,nebo mu je ukradli?Jestliže zaplatil pozemek opravu budovy přispívá na krmivo,tak si myslím že dělá až moc.Proč tito nedůvěřivci kazí lidem,kteří ještě nejsou zkažení lidstvím,pocit že dali peníze na někoho kdo si za své zranění nemůže ,měsíčně nám z kapes bere několik tisíc stát a nikomu to nevadí ,protože se to musí,jakmile se ale něco stane nejsou peníze na nemocné dospělé ,děti,psy ani kočky prostě na nic a nikdo do nich nešije,že mají majetky.Nikdo tu nikoho nenutil aby peníze posílal kdo chtěl poslal kdo nechtěl v pravém horním rohu prohlížeče je červené tlačítko stačí zmáčknout.Čau je možné že to není pravopisně v pořádku ale vidím rudě!!
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 07:24
- Nahlásit
Ach jo, tohle je presne duvod, proc s tebou nikdo nechce pracovat, i kdyby ses milionove postarala o par psu, co jsou v nouzi.
Jestlize sama navhnes, ze se postaras a pak si za to budes neco narokovat (placene zamestnani ve Starnove v dobe, kdy tam nejsou penize ani na dostavbu ani na operaci psa s oduvodnenim, ze prece ti to musi platit onen bohaty clen, kdyz je tak bohaty) a kdyz se ti nevyhovi, prijdes sem a budes tu prat na verejnosti spinave pradlo a skodit, tezko se muzes divit, ze nemas praci, ze se od tebe lidi odvraceji a nechce s tebou spolupracovat ani veterinar, ani te nechteji v dobrovolnem sdruzeni. Po pravde receno, jsi jedina osoba, se kterou ja nejsem ochotna spolupracovat v nicem a skoncila u mne v ignore listu.
To, ze Starnov je v prestavbe neni zadne tajemstvi a je to na titulni strance a taky neni a nebylo tajemstvim, ze handicapovani psi psi museli byt za nejvetsich mrazu u externich pecovatelu, protoze ve Starnove se jeste neda topit.
Bohuzel tu slouzis jako nazorny priklad, ze casto to tahne ke zviratum lidi, co maji problemy s lidmi a taky na techto problemech jejich pece skonci, protoze at delas, co delas, komunikaci se nevyhnes.
Ty budes ovsem presvedcena, ze te vsichni vyuzili a odkopli a ze pro dobrotu na zebrotu a ani stinem si nepripustis, ze za to muze ve skutecnosti tva arogance a sebestrednost, protoze toto u sebe nevidis, chybu vidis vzdy jen ve druhych lidech.
Bohuzel jedine, co te muze vzpamatovat na sobe zacit pracovat, je uplna socialni izolace, ktera te dozene k tomu to resit, i kdyz ve tvem veku to pujde uz hodne ztuha, moc ti drzim palce, protoze ja se na tebe nezlobim, je mi te lito, ale nemuzu ti pomoci a je skoda, ze nekdo, kdo ma takovy talent k peci o psy, to podela a znehodnoti takovym chovanim.
Bohuzel, nejsi sama, nedavno mi vypravovala jedna pani, co pracuje v utulku, ze potrebovala jet na dovolenou s detmi a na tyden sehnala dobrovolne pecovatelky - kocickarky. Kocickarky prisly, zacaly prestavovat nabytek, aniz se zeptaly, strhaly ze zdi pro ne nevhodne plakaty, na ktere se chudinky kocicky musely divat a to, ze maji kocicky prujem, neresily. Kdyz se znama vratila z dovolene a zacala nabytek vracet zpet, protoze tak, jak byl, jim pro praci nevyhovoval, kocickarky se urazily, utekly a samozrejme zacaly chodit po meste a pomlouvat utulek, jak je strasny a jak tam muci zvirata.
Moc drzim palce Sternberku, aby se mu podarilo dobudovat a na plno rozjet utulek tak, jak to ma v planu a jsem rada, ze i za tech 9 mesicu, kdy Starnov nebyl ani v tom stavu, kdy tam mohl byt jediny pes, se podarilo umistit vsechny psy ze Sternberka primo z policejnich kotcu, aniz by prosli utulkem a aniz mesto dalo utulku jedinou korunu.
Strasne mne mrzi, ze jsem tohle musela vytahnout, protoze to povazuju za prilis osobni a doufam, ze uz se k tomu nebudu muset vracet, ale je tezke se nebranit, kdyz tu nekdo hazi spinu, i kdyz se mne to primo netyka, protoze nejsem ani clen sdruzeni, ani tam v okoli nebydlim.
Doufala jsem, ze se k tomu nebudu muset vyjadrovat, ale ty s tim evidentne neprestanes a je mi celkem jedno, kolik vytasis cerstve zaregistrovanych klonu "svych kamaradek" a kolik spiny tu jeste vytasis a kolik faktu prekroutis s tim, ze je to, jak ty rikas, "hola pravda".
|
aren
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 07:41 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
dejavu
Dejavu! Pozor prosím! Aza není ta Sylva, co se stará SEARu o psy! Se Sylvou jsem v posledních dnech několikrát mluvila, ona sem nechtěla nic psát, ani nepsala. Aza musí být někdo jiný, kdo ji zná.
Co se týče Sylvy, ke které se tady zřejmě obracíš, tak ona si nenárokuje žádné zaměstnání. Doteď byla na pracáku, a proto mohla mít u sebe a starat se o Azalku a Baxe. Pouze teď už s ní pracák končí a ona si musí najít zaměstnání. Pak už by se nemohla SEARu o zvířata starat tak, jako doposud. Proto našla možnost, že by ji SEAR zaměstnal, na místo by přispíval Úřad práce, a měli by psi péči i Sylva po starostech. Nevím, jestli si myslíš, že práce v psím útulku je natolik dobře placená, že by se tam někdo dral jak na teplé místečko. Taky nevím, jak chce SEAR bez zaměstnanců zabezpečit chod útulku, nevím, jestli tam kdy nějaký pes vůbec doposud byl, když byli skoro všichni zatím u Sylvy, předtím u mně a u Koudelů doma, a nevím, jestli to Koudelovi po práci mohou všechno stíhat sami. Sylva jim byla dobrá aby se starala o psy, když Štarnov dosud nefunguje, ale za člena již dost dobrá není.
Samozřejmě si Sylva klidně najde jinou práci, nebude s tím mít problém.
Taky jsem se do toho nechtěla míchat, ale teď už mi to nedalo.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 07:41
- Nahlásit
No a ted bych se, s dovolenim, vratila k Silverovi a pro priste uz se striktne drzela pouze tohoto tematu. Verim, ze uz na operaci bude penez dost, ale slibila jsem, ze o jeho stavu a vyvoji budu informovat, protoze lidi, co prispeli, celkem logicky a pravem chteji vedet, jak to se psem je a ne se tu brodit spinou a dohady o necem, co se Silverem nesouvisi.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 07:50
- Nahlásit
dejavu
Ahoj, nenech se otrávit, myslím, že většina lidí je s tebou Budem Ti vděční, když napíšeš, kolik peněz dorazilo Silverovi na operaci a jak se mu daří.
Držím palce
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 07:56
- Nahlásit
wensday
Nejsem otravena, neboj a o Silverovi budu informovat, jak budu moci a neco vedet, nebudu tu uz delat ani soudce ani advokata, mne slo o toho psa a zbytek at si vyridi primi akteri mezi sebou, myslim, ze to nezajima ani mne, ani vetsinu ostatnich lidi.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 08:05
- Nahlásit
dejavu
Já taky držím Silverovi palce, a Sylva taky, přece, Ty víš, že jsme obě opravdické. Jen mně mrzelo, jak ses do ní teď ráno obula, ale to omylem, fakticky.
|
haji
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 08:48
- Nahlásit
dejavu
Tu poslední větu nechápu asi jsem napsala nějaké skryté slova které já se svým vzděláním nevidím nikde jsem v tom nenašla,že bych schvalovala házení špíny na druhé kteří pomáhají potřebným.Ale to je mimo chudáka psa který potřebuje pomoc a jemuž přeji brzké uzdravení a co to půjde vzhledem k jeho zdraví slušný zbytek života.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 08:52
- Nahlásit
haji
To nebylo smerovano na tebe, ale k Aza, promin, ze to tak vypadalo, mela jsem to adresovat
|
haji
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 09:46
- Nahlásit
Tak to jsem ráda ne že ba mne to urazilo,ale zamrzelo.Je pravdou že těchto lidí je spousta ale zatím se najde ještě pořád dost takových jako ty a snad se k nim můžu přidat i já a proto to s náma není snad ještě tak špatné a máme pořád šanci stát se zase lidmi!!!!Takže pomáháme seč můžem i padesát korun poslaných od srdce je dost ať si myslí každý co chce.
|
utulek LOZ Olomouc
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:16
- Nahlásit
Musím se taky zastat p. Emlera.
Je dlouholetým členem LOZ (Ligy na ochranu zvířat organizace Olomouc) Olomouc a přispívá na pejsky a kočičky.
Za co si jej vážím ještě víc je však to, že si osvojil pejska s pohnutou minulostí,který se dostal do Olomouckého útulku LOZ se zraněním na hlavě a podříznutým krkem. Jednalo se o NO, který měl skončit někomu na talíři. Pejska by si těžko kdo osvojil, neboť po takovémto zážitku měl každý strach z toho jak se bude chovat po této zkušenosti k lidem. Na lidi pracující v útulku si také zvykal pomalu. Dále vypomohl loni s třemi koťátky, které někdo vyhodil na Lafayetově ulici a které byli v zuboženém stavu.V Olomouci stále chybí útulek pro kočičky a tak by nebyli kam dát a v tom stavu, jakém byli nalezeny by těžko na ulici přežili.
Ohledně peněz na nákladné operace je pravdou, že i dotovaným útulkům se ne vždy dostává dostatek financí a myslím, že je výborný nápad, dostat toto do povědomí lidí. Každý chce většinou vidět jen to pěkné, ale v útulcích nejsou jen krásní mladí pejsci, ale je zde hodně pejsků zraněných, handicapovaných popřípadě hodně starých. Prosím tímto, kdo můžete osvojujte si pejsky tzv. na dožití ať alespoň na sklonku života poznají něco pěkného. Je strašné vidět v útulku pejska starého, hluchého, slepého nebo jinak postiženého a po určitém čase v útulku se tváří docela spokojeně, jako by to tam bylo to nejlepší co kdy v životě poznal. Vím, že většina z Vás se do toho nepohrne, neboť, každý kdo svého přítele již někdy musel doprovodit na cestu poslední si nechce vzít pejska se kterým by ho to čekalo v brzké době znovu, ale pokuste se vžít i do pocitů pejska útulek bych v tomto případě přirovnala k domovu důchodců popřípadě k děcáku ( a kdo z nás by tam chtěl dožívat) mají vše ale chybí přítomnost pána-jistota, spousta hlazení a trocha toho rozmazlování.
Dědochová Hana
|
utulek LOZ Olomouc
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:22
- Nahlásit
Musím se taky zastat p. Emlera.
Je dlouholetým členem LOZ (Ligy na ochranu zvířat organizace Olomouc) Olomouc a přispívá na pejsky a kočičky.
Za co si jej vážím ještě víc je však to, že si osvojil pejska s pohnutou minulostí,který se dostal do Olomouckého útulku LOZ se zraněním na hlavě a podříznutým krkem. Jednalo se o NO, který měl skončit někomu na talíři. Pejska by si těžko kdo osvojil, neboť po takovémto zážitku měl každý strach z toho jak se bude chovat po této zkušenosti k lidem. Na lidi pracující v útulku si také zvykal pomalu. Dále vypomohl loni s třemi koťátky, které někdo vyhodil na Lafayetově ulici a které byli v zuboženém stavu.V Olomouci stále chybí útulek pro kočičky a tak by nebyli kam dát a v tom stavu, jakém byli nalezeny by těžko na ulici přežili.
Ohledně peněz na nákladné operace je pravdou, že i dotovaným útulkům se ne vždy dostává dostatek financí a myslím, že je výborný nápad, dostat toto do povědomí lidí. Každý chce většinou vidět jen to pěkné, ale v útulcích nejsou jen krásní mladí pejsci, ale je zde hodně pejsků zraněných, handicapovaných popřípadě hodně starých. Prosím tímto, kdo můžete osvojujte si pejsky tzv. na dožití ať alespoň na sklonku života poznají něco pěkného. Je strašné vidět v útulku pejska starého, hluchého, slepého nebo jinak postiženého a po určitém čase v útulku se tváří docela spokojeně, jako by to tam bylo to nejlepší co kdy v životě poznal. Vím, že většina z Vás se do toho nepohrne, neboť, každý kdo svého přítele již někdy musel doprovodit na cestu poslední si nechce vzít pejska se kterým by ho to čekalo v brzké době znovu, ale pokuste se vžít i do pocitů pejska útulek bych v tomto případě přirovnala k domovu důchodců popřípadě k děcáku ( a kdo z nás by tam chtěl dožívat) mají vše ale chybí přítomnost pána-jistota, spousta hlazení a trocha toho rozmazlování.
Dědochová Hana
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:30
- Nahlásit
utulek LOZ Olomouc
díka za tato slova , moc mě mrzí ( a ještě víc štve) , že vždycky se najdou lidi,kteří se pokusí znehodnotit dobré skutky druhých a otrávit další a další lidi a sebrat jim chuť pomáhat .Ale jsme jen lidi a ti hned tak kepší nebudou. Přiznávám, že i já jsem "po Vrbátkách" si řekla, kašlu na to , pomáhám jinde , to stačí, takhle už přispívat nebudu. A stejně mi to nedalo a na Silvera jsem přispěla a ráda a doufám, že mu to pomůže a když ne jemu, tak jiným. To,že někdo třeba někdy pomoci zneužije neznamená, že k jinému potřebnému se nedostane . Ale už dost , doufám že informace o Silverově zdravotním stavu budou kladné - to mě totiž zajímá .
|
aren
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:39
- Nahlásit
utulek LOZ Olomouc
Hezky napsané, děkuji. Nedá mi, abych se nepřidala a neztotožnila. Pana dr.Emlera znám osobně, velmi si ho vážím. Málokdo z nás toho tolik dělá pro zvířata, co on. Zachráněný pes NO Brit ho velice miluje, to je radost se dívat. A paní Emlerová ač již vyššího věku a se zdravotními potížemi, se sama stará o několik opuštěných koček doma.
Za staré pejsky z útulku se také přimlouvám, udělat jim hezkých ještě těch pár let, co je čeká, Vždyť člověk se se smutkem ze ztráty přítele vyrovná lépe, než útulkový pes se svou opuštěností a beznadějí.
Taky mám radost, že psi v Olomouckém útulku LOZ mají hodnou vedoucí.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:46
- Nahlásit
Každé umístěni staršího nebo handicapovaného zvířete vnímám ne jako úspěch, ale jako zázrak
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:00
- Nahlásit
Zase mám na krajíčku.
Vzpoměla jsem si na včerejší zážitek s mladým mužem, který nám nesl letáky do schránky a měl s sebou krásného zrzavého jezevčíka, když jsem pejska hladila, řekl mi, že si ho vzali z útulku, že jeho paní je nevidomá a všech pejsků je jí líto a najraději by si je všechny vzala domů. Ještě mi povídá "víte oni ti nevidomí mají nadbytek citů" tak mě napadlo, kdyby to šlo a někdo by té mladé ženě mohl "dát trošku dobrého zraku", ona by na oplátku "dala trošku citu", bylo by to dobře. Ale tyhle zázraky se nedějí. Promiňte je to mimo téma, ale o tento včerejší zážitek jsem se chtěla s vámi podělit.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:17
- Nahlásit
Neměla jsem vůbec chuť se vyjadřovat k problému Sear/péče o psy/Silver a Azalka. Byla jsem z toho všeho dost smutná, ale po rytířské obraně mé osoby Aren a naopak urážení a lžích od dejavu už nemůžu mlčet. Nejvíc tím ale dejavu vypověděla o sobě. Jinak opravdu nechápu, proč členové Searu mezi sebe a časem do útulku nechtějí člověka, který o psech ví dost a bez váhání a nároků! pro ně dělá maximum. Obavy členů sdružení o tom, kolik by je to stálo, jsou opavdu zbytečné. Asi pro to mají důvody, kt. nelze při pomáhání pejskům zveřejnit. Dejavu má neúplné informace o situacích, takže by to neměla překrucovat a sprostě posuzovat!! A už vůbec nezacházet až tak daleko, že ani neodpoví na maily v nichž sháním fenku pro zájemce, který je ochotný se psa nalezence ujmout. Já jsem ze situace, že můžeme pomoct dalšímu pejskovi měla radost a myslela jsem, že zůstává toto podstatou naší snahy, ne? Se zmíněným vetem jsem se nedohodla, protože on bez kompletního vyšetření Azalky (při prohmatání bříška by objevil několik tumorů), bez poslechnutí srdíčka atd., trval na okamžité kastraci. Ta by Azalce, v jejím stavu, jak potvrdili další dva vet., jen ublížila. Ne li ohrozila na životě. Tak kde je chyba? Mimochodem Azalce je 13 let a nejmenuje se Bobina, ale Riki a s jejími majiteli je to taky trochu jinak. Péče o ni opavdu byla nelehká. První dny v bídném stavu z neléčené cukrovky, potom několi dní a nocí průjmy z nového inzulínu, nebezpečné hypostavy, její časté pití, čili i venčení a potom zas hárání. Protože mám v bytě mladého psa, prosila jsem Sear o pomoc na pár dní, kdy má fenka tzv. krycí dny a o mého psa zřetelně stála. Taky má mít diabetik klid. Zkuste si v bytě představit dva, kteří se chcou. I lidi to těžko zvládají a řeč je o psech.. Členové sdružení zaujali postoj mrtvého brouka. Jako by Azalka nebyla pes Searu a jejich povinnost končila přijímáním inzulínů, granulí a peněz od dárců. Azalka byla původně nalezena v jedné z vesnic u Šternberka, koryto říčky je až druhá verze. Proto jsem opakovaně prosila o vylepení letáků na obchody v těchto 3-4 vesničkách a jinou inzerci. Ne každý, kdo hledá psa, má net. A i kdyby, nenapadne ho hledat tam. To mi potvrdili i majitelé Riki. Gantasticky to dopadlo a jsem za tuto babču ušatou šťastná! Jen to mohlo být mnohem dřív. Já mohla mít u sebe třeba Silvera, protože se stejným zraněním i pooperačním stavem psa mám bohužel zkušenost. Stále na Silvera myslím a moc moc doufám a přeju mu, ať se podaří ho co nejlépe vyléčit. Na nepochopitelný postoj Searu vůči mě doplácí všichni. Bohužel i ti naprosto nevinní. Snad už konečně jaro přijde, takže pejsci, kteří budou čekat na štěstí na MP (teď už teda po mé snaze aspoň v zateplených boudách), nebo v tzv. útulcích, nebudou aspoň nemocní ze zimy. Po všech jsem první dny utírala doma loužičky, a léčila podchlazení. Málinka dokonce byla díky postoji MP, dva dny na kapačkách. U mé pomoci u mě doma (téměř bez pomoci a nároků!), nešlo jen o Azalku, ale taky o Málinku, Lumpíka, Šmoukyho, Arona, Berušku a Baxe. Lumpíka si nadále užívám, protože jeho panička měla podmínku k osvojení tohoto pejska, občasné hlídání, když odjíždí. Baxe, který se mimochodem jmenuje Ron, má u sebe doma doposud můj kamarád. Mockrát už chtěl, aby si ho Sear vzal do svého útulku, ale znovu a znovu ho prosím ať to ještě, dokud jsou mrazy, s Ronem vydrží. To není jen tak, protože Ronyš je veselej, milej, ale hyperaktivní pošuk. Majitel, který sportuje v přírodě, nebo chce dělat psí sporty, by s Ronem vyhrával a byli by oba šťastní. Mimo škody, jež Ron způsobil v domácnosti, byl jiný problem, ale Sear byl opět mrtvý brouk.
Tak doufám lidičky, že jsem napsala něco pro vaše aspoň nahlédnutí k pravdě a přestane ze mě Sear dělat černou ovci. Podotýkám, že nejsem první naivní nadšenec, co odchází od nich jak spráskaný pes.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:23
- Nahlásit
toto fórum bylo založeno kvůli Silverovi , zkusme se prosím držet tématu a netahat sem osobní spory . Ty se na netu stejně nikdy nevyřeší .
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 17:51
- Nahlásit
Asi bych se pridala k mac1 toto tema bylo zalozeno na pomoci Silverovi, jake jsou vase osobni vtahy je mi pomerne jedno, to je vas boj, neznam vas nikoho osobne, ale kdyz mate vy mezi sebou nevrazivost, at uz jsou duvody jakekoliv, vsem vam jde o jedno, aby Silver a nejen on, dostal peci, kterou potrebuje. Proto prosim vratte se k Silverovi a informujte nas o jeho stavu.
Sylva
nevim jestli byly ty utoky mireny na Tebe, neznam ani Tebe ani Dejavu, ale kdyz tady predevcirem, nebo kdy, kdosi psal, ze penize, ktere lidi poslali budou zneuzity, tak se ji nedivim, ze se postavila do role OBRANY at uz pana Emlera ci sdruzeni.
takze nechme toho at se jeste par dobrych dusi neodradi od dalsi pomoci
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 21:54
- Nahlásit
Takže, výsledek dnešního resumé se třetím veterinářem: vzhledem ke zlepšujícímu se stavu psa se operovat nebude a rozhodli se pro dlouhodobou konzervativní léčbu, takže Koudelovi slíbili vrátit všechny peníze, kterými dobří lidé přispěli na jeho operaci.
Doufám, že si to zas někdo nebude vykládat jinak a hledat za tím skryté významy, zdravotní stav se mění a zpalaťbůh, že se peníze nevracejí z obráceného důvodu, že pes pošel.
Ostatně doufám, že se tady k tomu Koudelovi ještě vyjádří podorobněji a taky doufám, že se na mne nezlobíte, že jsem vás zprudila zbytečně, ono to v neděli opravdu vypadalo se psem ještě jinak.
|