| Autor |
Zpráva |
dorfa
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:03
- Nahlásit
handula
Anu
Dá se říct, že nemine týden abych titulem "blbec", nepočastovala svého psa. Musím říct, že minimálně 1x týdně mě něčím naštve a já ho takto tituluji. A zase na druhou stranu nevím, jak bych reagovala, kdyby mi ho takto nazval někdo cizí. No asi bych se divila, jak to tak rychle přišel.
|
Anula
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:04
- Nahlásit
Handula
Ty si působíš jako slunce mezi mraky
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:05
- Nahlásit
dorfa
my našemu říkáme "demente" a on krásně kroutí hlavou a je k sežrání..a sprostý nadávky venku někdy teda proběhnou taky....však se jako idiot a debil někdy chová..jenže tedka má po žížalách..Ruda naordinoval stopovačku aby teda bylo aspo%n nějaký přivolání a on zuří
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:06
- Nahlásit
Já to taky nemyslím ve zlém. Taky řikám mýmu psovi,že je blb.Ale to jsou furt naše individuální psi-naše skušenosti.Jen mě zařáží že by někdo (a to nemyslím vůbec Rudu) dokázal ohodnoti plemeno-né konkrétního psa-za blbé.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:07
- Nahlásit
Anu
ale to ohodnotí kdekdo..já si teda třeba o kokrech myslela,že jsou malinko tupí a vylízaní,přítelova Cornelie mi ukázala ,že ne každej,ale obecně třeba toto plemeno není moc chytrý a snášenlivý
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:07
- Nahlásit
sory za chyby píši rychle v práci
|
handula
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:09
- Nahlásit
Anu
teď jsem si vzpoměla, že náš pes, když mu bylo asi půl roku, tak si honil ocas, ale jaksi po nějaký době zapoměl, že je jeho a kousl se do něj, pak zakňučel, vyskočil a šel uraženě za mnou abych ho politovala. Co myslíš, že jsem mu na to řekla? Ze záchvatem smíchu že je blbější plemeno mít ani nemůžu....
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:10
- Nahlásit
Anu
Já si myslím,že nemá nikdo právo řikát o nějakém plemeni,že je blbé
No kdyby někdo napsal o knírači, že je blbý, a já jsem s ním nesouhlasila, tak bych si akorát myslela o něm, že tomu plemeni vůbec nerozumí. Ale problém, je v tom, že knírači se osvědčili nejen jako služební ale i jako společenské plemeno takže snad kromě canis terapie všestraně použitelný pes.
Takže o něm každý maximálně napíše jen že je to uštěkanec a taky s tím nic neudělám i když vím, že je to jen půl pravdy.
Nemá cenu tady bojovat za urážku na cti tvého nebo jiného plemene. Pes si na nějakou čest, v očích lidí vůbec nepotrpí.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:12
- Nahlásit
no nevim,hodně plemen nemám ráda,hodně plemen se mi nelíbí, hodně plemen nemusím ale o žádném neříkám,že je blbec -jako plemeno. Jak tady někdo psal nebudem slovíčkařit.V naší smečce vždycky za toho blbce vyjdu stejně já,takže to je jedno
|
handula
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:14
- Nahlásit
Konkrétně Artemis se docela dobře bavil, když viděl jak můj pes naběhl na jeho smečku, jako že je všechny zpacifikuje a když pak vytáhl na svýho psa Difusil (sprey proti blechám), tak náš pes lezl po gauč....to opravdu nešlo říct, nic jinýho že je to blb...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:14
- Nahlásit
Jinak já nemyslela,blbé plemeno jako celek ,ale na chápání.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 17:49
- Nahlásit
Anu
Jinak já nemyslela,blbé plemeno jako celek ,ale na chápání.
Mě je jasné, že jsi myslela vlastně to psí IQ. Ale problém je v tom, že to stejně nemůžeš nějak překousnout. Podívej nediv se, když má někdo zkušenost, že nadprůměrně inteligentnímu psovi stačí k osvojení nějaké dovednosti něco s ním 4x-10x zopakovat, průměrně inteligentnímu psovi 15x-50x no a s tím natvrdlým to prostě může opakovat do nekonečna a stejně to pořád nechce pochopit, takže při svém vyjadřovacím slovníku prostě řekne, že je to blbé plemeno.
Otázkou zůstává jestli je to opravdu 100% pravda, a nebo se člověk jenom nechce smířit s tím, že toto plemeno se prostě tu určitou dovednost nikdy neosvojí. I taková může být skutečnost. Proč se asi RR používá ve své domovině pouze k jedné činnosti? Proč se ho tam třeba nesnažili využít k pasení stáda koz? Nemyslíš, že něco na tom bude? Tím teď nechci říct, že bych si o RR myslela, že je to blbé plemeno. To vůbec ne.
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 22:35
- Nahlásit
RR je často paličatý, není bezpodmínečně poslušný, neprovádí povely, které jsou z jeho pohledu nesmyslné a přemýšlí proč má plnit povel (vlastní 5ti letá zkušenost ) - to ale neznamená, že není inteligentní. Je jen trochu obtížnější na výcvik. Proniknout do jejich "způsobu myšlení" vyžaduje od majitele opravdu hodně času, trpělivosti a energie. Jsou prostě trochu jiní, ale určitě ne blbí!
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 07:11
- Nahlásit
Dorfa
Nevím.Já totiž nehodnotím plemeno dle výcviku. Nemám RR takže mi t vlastně může být jedno,ale jen příklad. Mám basenji-to se nedá prakticky vůbec vycvičit. Táta retrívra.Přesta celá rodina se schodnem že můj basenji je mnohem inteligentnější ve věcech řešit věci samostatně,dokáže si v každé situaci samotatně poradit.Nežto retrívr (teď myslím ten konkrétní) je takový trouba,fakt trouba a vypadá vedle něj jak blbec.Kam ho člověk položí tam je,není schopen se postavit situaci a smíří se se vším. Přesto retrívr má Zkoužky z výcviky,které mi nikdy nezvládnem.Já prostě nepovažuji inteligenci psa -jako schopnost naučit se povelům,ale jak se chová samostatně. Aspoň že jsme si to vysvětlily.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 07:32
- Nahlásit
Anu
Já prostě nepovažuji inteligenci psa -jako schopnost naučit se povelům,ale jak se chová samostatně. Aspoň že jsme si to vysvětlily.
No vždyť o tom to je. Pro tebe bude to, že tvůj pes dělá doma u baráku věčně nějaké nory, důkaz toho, že je schopný na zahradě přežít i bez boudy, kterou tam má, pro jiného to bude jasný důkaz naprosté tuposti psa, který není schopen pochopit, že ty nory se tam dělat nemají.
Já si osobně myslím, že není nutné aby se lidé snažili nějakým způsobem měřit IQ mezi jednotlivými plemeny. Je to zbytečné.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 07:35
- Nahlásit
Měřit IQ ? to by bylo dobrý,pak by nakonec vyšlo na svět,že leckterý pes je inteligentnější než jeho pán
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 07:35 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
Já bych tu "blbost" nebrala až tak kriticky, občas o svojí psici taky řeknu, že je to debil a já nevim, co ještě, to když dělá něco, co fakt dělat nemá a o čem si myslí, že to dělat má a to, že jí to panička zakazuje je jen zbytečná buzerace nebo, když jdeme po 10 minutách znova ven a ona si začne hrát s ptakopyskem a může ho užužlat samou radostí , že jde po taaaak dloooouheeee době ven
No a brácha jí běžně říká "kravko" "krávo" , ale ne myšlený ve zlým a ona k němu přijde, vrtí ocasem a je nadšená
Taky se pro ni vžilo označení vůlpes vůlpes... vypadá jak lištička, tak to není zas tak daleko od pravdy
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 07:48
- Nahlásit
Já vím Eimy tady nešlo o kontrétního psa,ale že někdo vyslovil,že rhodeský ridgeback je blbý-na chápání.Každý řiká o svém psu občas že je to blbec.tak jsem se ho chtěla zastat,neboť si nemyslím,že nějaké plemeno v celku je blbé na chápání.
|
stamir
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 07:58
- Nahlásit
Myslím, že víc než na plemeni záleží na tom, kolik té "inteligence" do každé jedné štěněcí makovice nadělí psí sudičky ... A jsem ochotný věřit i tomu, že tzv. chytří psi vyrostli většinou v bytech, ne v kotcích. Jako u dětí... když se jim od mala věnuje hodně času, ono je to pak vidět.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 08:14
- Nahlásit
Pravda o Rudovi Desen. zeptala jsem se ho přímo na 2věci,které tu na tomto portálu zazněli a to jestli "dělá" všechny plemena-řekněme i ty primitivnějí-konkrétně jsem se tady bavili o basenjim, a jestli si myslí o RR že je to blbý pes.
takže:
Je ochotem pomoc všem plemenům,zvláště pak primitivním jako je basenji,ale celkově všem
to o RR je blbost a nevím kdo na to přišel.
Myslela jsem že je dobré,aby to bylo vidět dál.
|