Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Co je na tom pravdy?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Dannie
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 12:23
- Nahlásit

nels
Chytrej to pejsek!!!!

Anu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 12:25
- Nahlásit

tak za prvé můj pes -není hloupý.To vůbec neměřím výcvikem-jsme všude za vámi,ale způsob jak řeši situace,jak si dokáže poradit je prostě úžasné.Není prakticky vychovaný-samozřejmě umí lehni,sedni,k noze, odložení tak cca.na 1hodinu,umí se plazít,umí na povel skákat,umí za jistých situací ke mě,ale todle nepovažuji za vycvičení psa. Jsou to jen takové poveli nutné k běžnému životu.

Jen příklad porovnání povel STŮJ
pro vás co máte řekněme lehce vycvičitelná psi pohoda.Né tak pro mě. anubis nechápal proč se má na louce zastavit. Proč nemůže dál běžet.Pravda zastavil,ale až třeba po ujití 3metrů. Tak jsem na to šla jinak. Vzala jsem ho do města a na kraji chodníku zařvala stůj-tam 3metry hrají dost roli.Psa málem několikrát přejelo auto a teď na louce řeknu stůj- a zarazí se jak hřebík.Prostě pochopil proč to po něm chc-že to není jen buzerace a zbytečný cvik,ale že jde především o něj. .Já vím,že někteří to nechápou,ale na tydle psi se musí jinak-myslím RR a basenji.
Problém který s nim je když nepočítám lov je že je nesoializovaný (né moji vinou) a neumí se vyrovnat se psi-respektive je nepadá.Dokáži ho vzládnout aby nenapadal ale nebaví mě to,furt být ve střechu a nechápu proč to dělá.myslela jsem že mi to Ruda vysvětlí.Teď mám strach tam jet. Nechci po něm aby mě někdo vycvičil psa,ale aby mi řekl,že to debil,to tam radši nepojedu.Teď to nepíši nijak ve zlém.

fromeli
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 12:29
- Nahlásit

Anu
ale Ruda není cvičitel ve stylu cvičáků, koukne na psa, koukne na Tebe a sdělí Ti, kde je chyba. Nečekej, že Ti to zabalí sladkýma řečma, ale jde přeci o Tvého hafa, tak co, hlavně když to pomůže. Možná to trochu nabourá Tvoje ego, ale.......

Anu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 12:36
- Nahlásit

Na to jsem připravena. Může mě nabourat. Jsem připravena,že mi řekne že je rozmazlený,nevychovaný,popřípadě špatně vychovaný,že je hajzl a všechno. Ale zarazilo mě,že někdo psal,že si myslí o nějakým psem že jsou blbý.

pajinka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 12:37
- Nahlásit

Ja si myslim, ze nejsou hloupy psi. Zalezi na tom, jak se jim jejich panik venuje. Spis si myslim ze jsou psi hodne chytri a prumerne chytri, ja ma dva psiky, jeden hodne chytrej, druhej normal a vsichni maj pocit ze ten mene chytry je absolutni blb. Protoze maji srovnani a to dost propastne...

Anu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 12:39
- Nahlásit

Aby jsem si rozuměli,nejde vůbec o mého psa,jen mě překvapilo,že člověk takových kvalit,který zná psi nejlíp si myslí o nějakém plemenu že je blbé.

fromeli
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 12:41
- Nahlásit

Anu
no jen aby to nebylo jedna paní povídala. Spíš se zeptej přímo jeho Když sem tam byla já, tak se věnoval zrovna jedné RR a všechno probíhalo v klídku a pohodě.

Anu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 12:45
- Nahlásit

jasný taky to může být kec a nebo nějaký majitel co neunesl kritiku si to přeměnil. Docela by mě to totiž zarazilo,kdyby zkušený chlap dokázal o jednom plemeni říkat,že je blbé..

fromeli
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 12:46
- Nahlásit

Anu
tak tak

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 12:52
- Nahlásit

podle me je vubec blbost zakladat takove tema o nekom,kdo tady neni aptat se nekoho jineho o vecech,ktere se mozna staly.ten dotycny je tim vlastne poskozenej i kdy se to puvodne nechtelo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bud si promluvim s primo s nim,nebo radsi mlcim!!!!

pajinka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 12:55
- Nahlásit

dzejba

klidek, kazdej si na to udela svuj nazor Je to takovy ten pripad jedna pani povidala

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 12:59
- Nahlásit

pajinka
jenze to je prave ono,ze si kazdy udela nejaky usudek.vem si,jak by bylo treba tobe,kdyby ses dozvedela,ze te nekdo takhle probira??!!nikdo Artemise nezname,tak nemuzeme rikat,co asi rikal,nebo delal!!!takhle vznikaji famy a pomluvy!

pajinka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:01
- Nahlásit

jezis o mne uz treba slo takovejch pomluv
Myslim ze ti co chodej na tohle forum tak desenskyho znaj ci o nem slyseli a nemyslim ze budou verit nejakejm pomluvam...

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:05
- Nahlásit

pajinka
jak znaj,ze tam byli na konzultaci?takze vedi co komu rika??!!
prave proto,ze pak kolujou pomluvy,by se takove tema nemela na sklo vubec davat!!!!maximalne s nekym neverejne!!prave,ze je tady spousta temat jedna pani povidala,tak to tady ztraci kvalitu!!

pajinka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:07
- Nahlásit

jezis jsme na diskuznich foru...

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:10
- Nahlásit

pajinka
jenze se podivej,jak to forum vypada!
to,ze je to diskuzni forum,neznamena,ze se musi o nekom za jeho zady drbat o nesmyslech!!toto je forum o psech,kdyz nekdo chce drbat o kravinach,at si jde na nejake jine forum.pak se tady divite,ze ty zkusenejsi sem nechodi a probira se tady cely den,jestli venku kvetou kyticky a podobne kraviny..

pajinka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:13
- Nahlásit

Anu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:14
- Nahlásit

jak řikám,já na něj názor nezměním-sice jsem tam nebyla,ale věřím skutkům-a ty jeho jsou víc než jen jedna paní povídala.Nepotřebuje reklamu,takže není čeho se bát.
Právě proto mě zarazilo ,že člověk takových kvalit by dokázal označit jedno plemeno za blbé.

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:17
- Nahlásit

Anu
ty sice ne,ale precte si to hodne zacatecniku,kteri nevedi,ktera bije a fama je na svete.pokud mam moznost se zeptat toho dotycneho,tak se zeptam jeho a ne to rozmazavat jinde..

Kalliope
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:18
- Nahlásit

joo, inteligence psa je podle mého názoru odvislá originál od originálu, tak třeba můj Píďa (rotvík) - leckdo by řekl, že je blbej jak vantroky, ale já řikám, že je po mě (což je naprostá pravda, jsem sebekritická, takže mi nedělá problém přiznat to i před veřejností ) prostě je trošku pomalejší, leckdy mu dost dlouho trvá než mu něco dojde do kebulky, na všechno má spoustu času, proč taky pospíchat, není tak rychle chápavý jako NO, ale zas když už se to naučí tak navždy. Když mu dám povel, nejdřív přemýšlí jestli je to nezbytně nutné, když na něj houknu, jako že ano, že je to opravdu nutné, pak to teprve provede, ale domnívám se, že zcela nechápe význam a souvislosti – ale sama za sebe můžu říct že Píďa je prostě NEJLEPŠÍ i kdyby mi sto lidí řeklo, že je hloupej, a tak to má být……..

Anu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:19
- Nahlásit

Pravda je,že já tam nebyla a chystám se tam až tam nebude toho mít tolik a bude lepší počasí -bydlím 300km od něj. Ale rozhodně bych mu teď jen tak nezavolala a neptala se ho ,jestli si myslí ,že je nějaký pes blbý,protože jsem to slyšela.

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:22
- Nahlásit

Anu
myslim,ze by to bylo porad lepsi forma ,nez tahle.uplne nejlepsi v tomto pripade by bylo mlcet.kdybych mel porad nekoho otravovat,ze jsem nekde neco slysel,tak nedelam nic jineho

Anu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:30
- Nahlásit

Hele já jsem v tom nevině já si nezačala. Jen mě zarazilo,že by odborník dokázal říct o nějakém plemeni že je blbé.Což se mi nezdálo.a pak jsem se snažila vysvětlit můj názor na téma-blbý pes. Nic víc,nic míň.

pajinka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:31
- Nahlásit

Anu v pohode, vubec nic se nedeje.

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:35
- Nahlásit

Anu
ja vim,ze jsi v tom nevine.ja jen,ze to forum,tady jse fakt pekne dolu...

Anu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:43
- Nahlásit

Nevim já jsem tu teprve tak půl roku.za tu dobu jsem se ledasčemu přiučila.Našla partáka na coursingi,kamarády. nevím co bylo před tím. Pravda že sem někdy píšou úplný děti a tam mám pocit,že to je mluvení jak do dubu:co se týče tohodle téma,dle slov mám taky pocit,že to psalo nějaké dítě. Já jen že dle tématu bych musela mí úplného psa blba. tak jsem na to reagovala. A pak RR trochu znám tak mě to zajímalo.

monika
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:44 - Změnil/a: monika
- Nahlásit

holky a není to jedno?diskuze je o tom, že se diskutuje a mnohdy se to sveze k něčemu jinému.Anula to slyšela, Rudu tím nechce obtěžovat, má dost starostí a ptá se těch co s ním už byli v kontaktu.Nevidím na tom nic špatného.Ona přece neřekla, že to Ruda řekl,ale že to slyšela a to je rozdíl.Myslím si, že Rudu to nijak nepoškodí.Má své stránky a kdo chce a má zájem nebo potřebuje si cestu najde a neodradí ho ani tahle diskuze.Pro někoho je blázen a pro nás všechny je to prostě skvělý chlap, který žije a dýchá pro psy.Kdo je na druhé straně vodítka je mu jedno, řekne co si myslí.

sarax
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:47
- Nahlásit

z vlastní(sobotní )zkušenosti můžu říct,že Ruda si fakt servítky nebere,ale člověka nakopne trochu jinam a otevře mu oči,řešila jsem s ním letmo mého psa,teda jeho strach a fakt jeho metody léčby zabírají....stejně jsme rozebírali i to,že si bereme štěně stafíka a lidi co tam byli,teda Ruda a Sali mi taky ukázali,že to nemusí bejt úplně OK,takže teďka vím,že než platit za nějakej cvičák pro štěnda,dám to Rudovi na psy a budu jezdit tam,základ je fakt super socializovanej pes a to chci..jak mi bylo řečeno,pes musí umět žít....

Anula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:50
- Nahlásit

Koukám, že se debata rozjela, nestihla jsem to dočíst dokonce. Ale chci upozornit na to, že opravdu není jisté, že i to Ruda o RR myslí...abychom mu zase nekřivdili! Nicméně pár cvičitelů už se takhle o RR vyjádřilo.....

sarax
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:51
- Nahlásit

Anula
hele myslím si že možná nějaký psy fakt nedělá,ale problémovýho vezme každýho..jeho srdeční záležitost jsou ČsV,ale nám dával ty rady na našeho malinkýho vořecha úplně v klidu

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání