Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Co je na tom pravdy?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Anu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:52
- Nahlásit

Já se tam taky těším, a nic me neodradí,ale když vím,že vás je tady hodně co k němu pravidelně jezdíte tak jsem čekala nějaké odpovědi.prostě mě to zajímalo. Jsem zvědavá na nás.
Anubis je ve všech ohledem problémý pes takže si myslím,že nám to oběma jen prospěje. Chtěla bych ho pochopit,ale vymyká se všem mým dosavadním nabytým zkušenostem a jsem s ním v koncích.Škoda že je tak daleko.

pajinka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:52
- Nahlásit

No ja nevim, znam jen jednoho RR, ma ho moje spoluzacka ze skoly a ten pes je uzasnej, posloucha na slovo, ted v zime s nim chodila na bezky a v lete s nim beha orientak a pes je suprove ovladatelnej i v terenu, zvere si ani nevsimne. Rozhodne tedy neni blbej

Anula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:54
- Nahlásit

Presně to jsem nechtěla, abyste mě kamenovali! Proto jsem na to šla opatrně a předem jsem Rudu neodsuzovala, chápu, že na mě máte vztek, ale jste tu taky lidi, co s ním máte zkušenosti....tak jsem jen chtěla slyšet váš názor.

handula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:54
- Nahlásit

Anula

tak jestli tě to potěší, tak mě bylo řečeno, že mám rozmazlence, hazjla a vůbec se mu nelíbí - myšleno vzhledově...já se tomu musím smát, názor na něj to nezmění. On prostě s těma zvířatama to umí líp jak s lidma....a taky se tím netají...

Anu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:58
- Nahlásit

handula
fakt ti takhle řekl?

handula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:00
- Nahlásit

Anu

neřekl to takhle jednou větou ale po kouskách jo...., ale pak to vylepšil, řekl, že když si ho prohlíží zblízka, tak prej má hezkou hlavu....

Anula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:00
- Nahlásit

Moniko, děkuju!
Koukám, už aby si tu člověk bál se na něco zeptat.....

Anu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:04
- Nahlásit

handula
ten vzhled ten bych brala,že řekne,že je rozmazlený taky,ale hajzl? To jsou takový silný slově. O člověkovi to říct taky beru ale o psovi?

pajinka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:10
- Nahlásit

jezis lidi, nebudte tak pruderni, ja na svy miminka taky nekdy rvu ze jsou hajzlove

Anula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:11
- Nahlásit

Handula
Jo jo to už psala nejen moll, že si nebere servítky, to je vcelku sympatické......hlavně, že má ochotu pomoci i těm NEJBLBĚJŠÍM psům.

Koukám, že jsem tady dneska za kazisvěta fóta. Jsem tu nováčkem, jak jsem si to tady pročítala, tak jsem koukala, že tady píšete o všem možném, co se týče psů, myslela jsem, že o tom to je.....Ale to jsem ještě netušila, že by asi bylo vhodnější diskutovat na vyšší úrovni nejlépe v kruhu mnohaletých zkušených chovatelů!

handula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:11
- Nahlásit

Anu

jo a ještě když náš pes napadal jeho smečku, tak na něj řval že ho zabije. ...nedělej z toho kovbojku, on ví co dělá...co se týče psů je opravdu dobrej....!

sarax
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:13
- Nahlásit

Anu
ale on co na srdci to na jazyku,taky jsme zaslechli že máme malýho už nevím co,ale zle to míněný není,von je fakt takovej,že si servítky nebere a neřeší co si kdo o něm myslí,se psama to umí a vím,že s problémem jen na něj,jinam ne e

fromeli
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:15
- Nahlásit

handula
tak u toho řvaní šlo podle mě spíš o ton hlasu, než že by chtěl psa zabít
Já taky občas řvu na svoji rozmazlenou chlupatou potvoru věci, za který by se nestyděl i dlaždič

Anu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:17
- Nahlásit

tak já taky na mého psa řvu že ho zabiju. V sobotu jsem opravdu málem zabila-musela jsem ho vyvěsit jak králika,až se dusil a lapal dech,než byl ochoten ze svého světa přejít na můj-jeho byla srnka,co nám přelítla přes cestu.Byl neuvěřitelnej,v tranzu,tahal,škubal,chtěl překousat vodítko a utéct,úplně v očích prázdno.Až když mu docházel vzduch,tak se zklidnil a postavila jsem ho na zem.Podíval se na mě s výrazem: málem jsi mě zabila. a byl klid.capal jak štěnátko.Je to drastické ale jediné co pomáhá.Jenže mě to už nebaví při každém srnce nebo psovi,mu furt dokazovat,že mě prostě bude poslouchat. Jinak to je mílius. Sice hajzl ale mílius.

dorfa
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:18
- Nahlásit

Evik
Pokud jsem si všimla tak Borek inteligenci definoval ve svém příspěvku zcela jasně tj. schopnost řešit problémy a schopnost učit se. Takže žádné tupé vykonávání příkazů. Mimochodem asi jsem viděla v televizi stejný pořad o inteligenci jako Borek a NO skončil na 3 místě a borderka byla bezkonkurenčně 1.

sarax
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:18
- Nahlásit

fromeli
to je jasný,ale jak Ruda říká,psovi dám najevo,že ho zabiju,aby nedělal co nemá,je to lepší než když si ublíží sám....já tu léčím pesa šokem po jeho radě a lidi si myslí,že miá hráblo,že ho mám už dýl a starýho z útulku a on tedka chudák chodí na šňůře a doma ho fotíme pořád toho se mooc bojí ale vážně to funguje..jeho rady

Anu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:19
- Nahlásit

Nic proti Rudovi,ale myslím,že na nás nezapomene. Nebude věřit co je v takovém 13kilovém prapsu. Nevím jestli nemám počkat až po výstavě. co kdyby třeba přišel o ucho? Samozřejmě si dělám srandu.

sarax
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:20
- Nahlásit

dorfa

dorfa
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:41
- Nahlásit

Nechápu proč vás tak pobouřilo, že někdo řekne, že některá rasa je hloupá, nebo má nižší inteligenci. Vždyť to je přece normální, že se inteligence liší rasa od rasy a pes od psa. A bylo by mě úplně jedno jestli to řekl nějaký p. Desenský a nebo p. Novák. Je to prostě fakt.

dorfa
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:45
- Nahlásit

Jak jsem se dočetla ze všech příspěvků tady, tak problém není v inteligenci jednotlivých psů. Vždyť spousta lidí co tu diskutují, mají svého psa právě pro to jaký je jak je tupý a natvrdlý.Proto ho mají rádi a za nic na světě by ho nevyměnili a to je správné. Jinak souhlasím se Sarax, že pro bezproblémové soužití člověka a psa je základ správně socializovaný pes.

Anula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:50
- Nahlásit

Já vím, byla to chyba sem psát.....
Hodně lidí jsem rozčílila, což nebyl vůbec můj zájem.
Dofra
Plně s tebou a se Sarax souhlasím, mě přeci nejde o to, že by mě trápilo, že můj pes je hloupý, to si o něm vůbec nemyslím, a vím, že je nejdůležitější, co si o něm myslím já.....
Mě to jen trochu zarazilo...nečekala jsem, že se z toho vyvrbí taková diskuze

Anula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:52
- Nahlásit

Nechtěla jsem napsat zájem ale ZÁMĚR...

Anu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:52
- Nahlásit

dorfa
Nezlob se na mě ,ale pojem blbý-se nohodí pro psa. Když řeknu konkrétně o psovi,že je blbý možná-ten individuální.Tady spíš byla reakce na plemeno,že je blbé. A to podle mě není žádné plemeno.

dorfa
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:54
- Nahlásit

Anu

Aby jsem si rozuměli,nejde vůbec o mého psa,jen mě překvapilo,že člověk takových kvalit,který zná psi nejlíp si myslí o nějakém plemenu že je blbé.

No pokud uznáváš jeho kvality, tak by si možná mohla věřit v jeho zkušenosti a přijmout tuto informaci jako axiom. Vždyť to, že p. Desenský je sám socializován pouze na soužití se psy a už ne s lidmi taky o něčem vypovídá. Sám se tomu ani nebrání.

A pak v inteligenci našeho psa přece nejsou obsaženy ty skutečnosti, proč jsme si ho pořídili, proč ho milujeme a žijeme s ním.

dorfa
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:55
- Nahlásit

Anu
Tento výraz byl přičítala spíše právě tomu stupni samotné socializace toho,kdo tento výraz vyslovil, ale asi bych nezpochybňovala samotnou skutečnost co se pod tímto výrazem skrývá.

handula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:57
- Nahlásit

fromeli

já s oblibou řvu na psa, ať mě " NESERE" ono tohle slovo zní jako vrčení, takže to funguje...

Anula

proč chyba? co blbneš? aspon se připravíš na nejhorší a pak budeš mile překvapená, uvidíš...

Anula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:00
- Nahlásit

No koukám, že nejsem sama, kdo se tady omlouvá. To je tady na tomhle fóru normální, že se lidi bojí na něco zeptat, třeba jak teď někdo píše zase o granulích, tak se hned u toho omlouvá....vy tady umíte teda nahnat strach

Anu
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:01
- Nahlásit

Teď nerozumím co tím chcete říct? Myslíte teda,že by v knize o psech mělo být uváděno u RR -je to blbý pes?
Teď to nemyslím v souvislosti s RD. Já si myslím,že nemá nikdo právo řikát o nějakém plemeni,že je blbé. Možná že hůř chápe,možná je že je problematičtější výcvik,ale že je blbé?
Znova píší teď to nemá s RD nic společného.

handula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:01
- Nahlásit

Anu

já bych tak neslovíčkařila a tak to neprožívala, já když o psovi řeknu, že je blb, tak tím myslím, že momentálně dělá co se mi vůbec nelíbí, říkám to svýmu psovi, když mi nepřijde na zavolání, říkám to sousedovic čoklovi, kterej umí jen cenit zuby a ječet, říkám to psům našich, který jsou natolik rozmazlený, že se oháněj po všech a po všem, říkám to psovi mý ségry, kterej žere zajíčky....atd..atd...ale to neznamená, je je nemiluju a že je nezulíbám, když je vidím.

sarax
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:03
- Nahlásit

Anu
hele přítel měl kokřinu a taky nám u Rudy říkali jak jsou kokři blbí a já to vím..jsou a agresivní,ale pořád jsou mezi nima vyjímky,já mám taky pár plemen.který nemusím,ale uznávám že i mezi nima jsou vyjímky
dorfa
sice mě u Rudy varovali,že nám malej staf sežere našeho vořecha,ale aspoň vím,že než na výcviku ,zapracuju na přivolání a socializaci...chci psa pro život

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání