Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Venuše
Člen
# Zasláno: 28 Led 2007 19:02
- Nahlásit

Ahojky fšem
Nevím jestli je to problém nebo to mám nechat být, ale vím, že tu máte všichni 2 a víc hafů, tak se chci zeptat jak jste řešili různé aktivity s pejskama různých věkových kategorií. jde mi o to, že starší Romík je hyperaktivka a 1,5 h prochajda s poskakováním a blbnutím na všechny způsoby ho zlehka nabudí na provozní teplotu pro to, aby jsme mohli něco dělat trochu vážněji, je mu 13 měs.. Ale na mladšího Jimika (6m) si myslím, že je to ažaž, neříkám, že toho má plný kecky, ale přeci jen není tak akční, rád si pospí a odpočine, no prostě "normální" pes
Buď je to tím sněhem, že je z toho víc unavenej, páč je malinkej a dá mu víc práce se brodit sněhem než tomu staršímu, taky pravda nemajíc chudáček toliko chlupů jako Romik, tak mu taky může být dřív zima, no vím já?
Zase se mi nechce, když vidím jak blbnou ve sněhu a vyhrajou si, s něma chodit odděleně, a taky je to časově náročný že ano
Vždycky totiž přijdeme damoj, malej sebou plácne a je mrtvolka, velkej ještě chce přetahovanou, kousanou no prostě se ještě vyřádit, a až pak konečně lehne.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 28 Led 2007 20:35
- Nahlásit

Venuše
no já to mám trochu naopak Starší sice sníh miluje, ale není akční, stačí jí hodit pár kouliček, zasypat sněhem a pak se jen tak procházet x metrů za mnou ve vyšlapané cestičce, má málo chlupů (letní srst) a sice moc nedává znát, že je jí zima, ale když se blížíme dom, tak zrychlí. Mladší je extra mega hyperaktivka, ta když se blížíme domů, tak musím mít něco moooc zajímavýho, nebo musí být na vodítku, abych ju domů dostala jinak lítá jak pominutá, honí sníh, "zdravě" se rozčiluje, když ho na ni sypu, lítá v závějích, miluje honění dlouhých klacků, kterej za jeden konec držím a druhej táhnu po zemi a v té závěji jí to dává docela zabrat, že funí jak splašená, jazyk až na vestu, já jsem spocená až na vlasech a pořád na mě štěká, že chce něco dělat Musím ju krotit at se nestrhne, přijdem dom a ještě chce, abych ji honila s plyšovou ovečkou kolem křesel a jádra pak se najednou svalí a spí a já se svalím do křesla a pomalu spím taky

Venuše
Člen
# Zasláno: 28 Led 2007 21:11
- Nahlásit

Shelticka
Tak to je dobrý, aspoň se můžeš řídit podle mláděte
Tak to já mám něco podobnýho, ale u staršího Halt mlaďoch musí stíhat

petl
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 10:54
- Nahlásit

Ahoj všichni, mám obrovskou novinku že čekáme malé Smolíšky pacholíšky. Včera jsme kryli Kuli Smokeym
A k tomu všemu si Nanynka v sobotu z Trenčína přivezla první slovenský CAJC

Madabiš
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 11:03
- Nahlásit

petl
Gatuluju k CAJCíkovi a hlavně k budoucím miminkům
Nebyla by nějaká fotka ženicha?

gabifi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 11:03
- Nahlásit

Shelticka
Venuše
u nás je to stejné. Akimek už by uvítal kratší procházky, takové ty čuchací poblíž bydliště, Kendyk potřebuje denně uběhnout mnoho kilometrů. Navíc, my máme problém i s počasím. Akim může ven za každého počasí, Kendymu vadí silný déšť.

petl
tak to jsou skvělé novinky!

V pátek jsme s dcerou koupily dva malé koberečky do ložnice. Těšila jsem se z jejich krásy přesně 2,5 dne....dneska časně z rána Akimek jeden z nich poblil. U nás to prostě nemůže vypadat jako u lidí!

petl
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 11:08 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Madabiš
Hrdý otec
Budoucí maminka

Držte nám všechny končetiny a drápky ať to vyjde a všichni jsou zdraví

Jimmi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 11:09
- Nahlásit

petl
no paráda
tak hlavně hodně miminek a hodně dalších CACÍKů

Venuše
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 11:09
- Nahlásit

petl
Bezva zprávy, jak s mimčama, tak s oceněním, gratuluju
V Trenčíně podle všeho všechny ceny "zblajzli" Češi I šeltičkám se dařilo

Venuše
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 11:11
- Nahlásit

petl
Tak to je paráda, krásnej pár budoucích rodičů, to se musí nechat.Dobře jste vybrali

Jimmi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 11:13
- Nahlásit

petl
jak se otecko jmenuje? jsou oba fešáci

petl
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 11:16
- Nahlásit

Jimmi
To je přece náš Smokoušek Old Smokey Des Beldones
kukni k nám na web

Jimmi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 11:37
- Nahlásit

petl
promiň, já si to vfšecko nepamatuju

petl
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 12:02
- Nahlásit

Jimmi
to my se zase připomenem - budeš v Nitře?

gabifi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 12:29
- Nahlásit

byla jsem pilná, v pátek jsem přihlásila jedny závody, v neděli druhé a dneska třetí. Teď jdu hledat sponzora

Jimmi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 12:35
- Nahlásit

petl
v Nitře budu, pojedu s kamrádkou, která vystavuje podengy

Jimmi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 12:36
- Nahlásit

gabifi
až ho seženeš, přihoď tam nějakou výstavu pro mě ju?

gabifi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 12:45
- Nahlásit

Jimmi
ne, ne, sponzora nepůjčím - nedostatkový artikl

Jimmi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 12:54
- Nahlásit

gabifi
...hele nechci slevu zadarmo!!....

petl
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 13:29
- Nahlásit

Jimmi
To jsou ty divné kraťandy ?

Jimmi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 14:10
- Nahlásit

petl
jasně to jsou ony, jsou si dost podobný, skoro ty jemný detaily nerozeznáš

http://www.bohemia-balada.info/podenco.htm

jen tak mimochodem, nevíš o někom, kdo pojede do Opole a měl by místo navíc pro mě a mého malého psíka?

Renata a Celine
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 14:18
- Nahlásit

petl
Ahoj, taky moc gratuluju. Nanu je pěkná, je to typ kolie, který se mi moc líbí. Když jsem ji viděla, tak vždycky hrdě ležela a vznešeně pozorovala svoje okolí - prostě nezapře aristokrata.
A Kuli ať je hlavně zdravá i její dětičky a ať se jich narodí hodně moc moc.
Už kryl Smokey i jiné feny v ČR?
Prosím ještě dotaz, má kolie při výstavě stát přirozeně nebo má mít trochu zadní nožičky posunuté dozadu?

petl
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 14:37
- Nahlásit

Renata a Celine
Děkujeme za pochvalu i za přání - to víš, Nanynka je "Von"
Smokey kryl i jiné feny a na Slovensku už má i 7 potomků v ch.s. Fatranský sen.
Jinak kryl u African Gold fenu Baden Court Zlatna Jalna a Amber Beauty Leawrey.

ad postoj:
Nejde o ukročení ale o to že hlezna mají směřovat kolmo k podložce. Jinak vždy obě přední a obě zadní vedle sebe.

Renata a Celine
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 15:01
- Nahlásit

petl
Děkuju, tak jsem zase o něco chytřejší.

petl
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 15:07
- Nahlásit

Renata a Celine
kraťandy hoďte sem nějakou fotku echt postoje, u vás je to víc vidět

Madabiš
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 16:19
- Nahlásit

petl
to je pěknej fešák, můžeš mi prosím připomenout tvoje stránky?

Postoj snad dodají Jimmi nebo Gabifi a klidně se o tom víc rozepiš - pro mě je to věčná věda a třeba se nám to do budoucna taky někdy bude hodit

gabifi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 16:33
- Nahlásit

Renata a Celine
nemůžu radit s výstavním postojem, protože jsem psa vystavovala tak, jak se zastavil. Je to typ, který nesnáší jakékoli srovnávání pozice nohou. Když se postavil hodně špatně, otočila jsem se kolem vlastní osi (přirozeně i se psem, který musel obejít kolem mně) a postavila ho znova.

Pokud chceš trénovat na výstavu, tréninky probíhají v ČB hale každý víkend, cca od půl desáté ráno. Trénink vede paní Drtinová a v hale je postavený skutečný výstavní kruh. Navíc je tam v té samé době trénink agility a tudíž si pejsek může vyzkoušet úplně všechno = skutečný výstavní kruh, povrch podlahy a rozruch kolem.

gabifi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 16:38
- Nahlásit

Renata a Celine
na výstavní postoj se mrkni např sem: (úvodní fotka trikolorka)
URL

Natažení zadních nohou dozadu sice vypadá elegantně, na druhé straně narušuje úhlení zadní části těla. KKa DK se vystavují trošku jinak, proto je dobré poradit se s někým, kdo vystavuje DK. U KK záleží hlavně na pohledu zboku, u DK je důležitý i pohled zepředu.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 16:41
- Nahlásit

já o postoji moc nevím, neb se stavím já ke psu a jsem mnohdy ráda, že stojí

gabifi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 16:46
- Nahlásit

Jimmi
to mi silně něco připomíná...jednu mou kynologickou noční můru

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání