Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Dasha
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 12:49
- Nahlásit

gabifi
Já jsem právě s pí. Horskou mluvila na výstavě v Olomouci, byla mi straně sympatická a ochotně mi odpovídala ne všechny sem tam stupidní dotazy Asi to je blbost, ale já se nechám hodně ovlivnit i lidma okolo těch chovek a když mi někdo není úplně "po chuti", tak se prostě mrknu někam jinam. No a paní Horská mi teda po chuti je! A kromě Reggého se mi líbí Dejdý, ale to jsem zase ovlivněná Pavlem... No prostě tak. Právěže jsem se dívala na Flying ear, že budou všechny barvičky jak po Reggém, tak po Dejdým. Takže se už jenom rozhodnout.

gabifi
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 13:03
- Nahlásit

Dasha
ty máš vlastně vyřešeno Aby ti sedl chovatel je taky důležité. Prostě tenhle způsob považuji za nejlepší - osobní známost se psy. Jak přeskočí jiskra, nemůžeš udělat chybu

U nás, pokud bude třetí přírůstek, bude to určitě fenka. Rozhodla jsem se, že je lepší řešit cca každých 7-8 měsíců hárání, než případné trvalé dohady mezi klukama. Že je u nás mezi kluky všechno OK je sice fajn, ale může to být díky obrovskému štěstí a na pokoušení tohoto štěstí podruhé už nemám odvahu.

Dasha
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 13:12
- Nahlásit

gabifi
Aha, vlastně mám!

S tou fenkou, já právě taky pořád řeším, jak to bude vypadat, až do smečky strčím dalšího psa, čtvrtýho(a Venuše chce, až bude ten domeček, ještě dalšího). Šelťáci jsou v pohodě nebo si aspoň myslím, že budou, jednokulkáč nemá tendence psy nějak terorizovat a piraňka sice straší, ale skutek utek. Strach mám z vepřadora, on je docela bručoun. Sice šelťáky přijal v pohodě, ale to jsou dva roky, teď by to mohlo vypadat jinak.

gabifi
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 13:35
- Nahlásit

Dasha
fenka nebo pes, to je otázka
U nás je to taky proto, že šeltimu je už devět a bojím se, že by ho mládežník mohl terorizovat. Neřeš, jaký je tvůj starší pes teď, protože to se může s příchodem dalšího psa otočit. Akim chce vraždit každého čokla, co překročí náš práh a přesto si s Kendym vybudovali hezký vztah.

Dasha
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 13:43
- Nahlásit

gabifi
Jako že by rozpřáhnul tlapy a s nadšením ho oblízal? No, vlastně i to se může stát, pokud štěndo před příchodem domů namočím do medu... Ale ne, já to chápu, nemá cenu řešit něco, co se ještě nestalo. Jenže člověku to nedá, že.

gabifi
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 14:44
- Nahlásit

Dasha
namočit do medu, na krk pověsit řetěz z párečků

Dasha
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 14:47
- Nahlásit

gabifi
A do tlamičky strčit vééélikou kostičku

gabifi
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 14:55
- Nahlásit

Dasha
a tyto úpravy štěňátka nedělat hned u chovatele, nemusel by to rozdejchat

Dasha
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 14:57
- Nahlásit

gabifi
ale třeba kdybych chovateli vysvětlila, že mám doma labilního agresivního trhače, tak by to pochopil, ne?

gabifi
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 15:05
- Nahlásit

Dasha
neboj, chovatelé jsou chápaví. Akorát někteří by si pomysleli, že tenhle typ krmení je kapánek drahý

Dasha
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 16:41
- Nahlásit

gabifi

Jsme dneska potkali ooobrovskou šeltii, jako fakt jsem si nebyla jistá, jestli to není gólije! I chlupy měla víc střapatý, ocas chundelatej...Tak opatrně řikám, jééé vy máte ale pěknou...šeltii? A paní, že ano. Tak řikám, ale je taková větší, že? A pani, no, je malinko přerostlá.Ty voe, jako když to přirovnám ke KK, tak ta by jako přerostlá musela vypadat jak doga! Fakt to bylo tele chlupatý. Jsem chtěla být vtipná, tož pani řikám, že to už není minigólije ale maxišeltije, načež mě asi 3x upozornila, že se neříká Gólije, ale Kólie a že šeltie mají jen jednu velikostní kategorii, žádné mini, střední a maxi. Takže jsme se s vepřadorkem slušně rozloučili a rychle se pakovali pryč.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 17:19
- Nahlásit

Dasha
já si nemůžu stěžovat, že by Jim přijal andyho nějak špatně a to jsem se taky docela bála, ještě tedy musím počkat, co s mladým udělá puberta, jinak jsou v pohodě, takže na tohle ti asi nikdo neodpoví, pokaždý je to jiný

Dasha
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 17:49
- Nahlásit

Jimmi
já vím, bohumile, já vím...jenže Jim je přece " nekonfliktní pes, vyrovnané, milé, přátelské povahy, milující svou smečku, laskavý k dětem, vždy připraven doprovázet svého pána při jakékoliv činnosti..." nebo jak to bývá v těch standardech, ne?

pokaždý je to jiný, každýmu psovi sedí jiný granule, každej pes má jiný životní tempo...prostě jako ve škole, hlavně INDIVIDUÁLNÍ PŘÍSTUP!

Venuše
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 18:48
- Nahlásit

Hele když tady tak hezky rozebíráte "bude ho mít rád" nebude ho mít rád", tak se vmísím s prapodivným chováním mladšího Jimika. Jako šéf je Romiš, a taky mu to dává najevo, ale Jimba má poslední dobou docela zkratovitý jednání vůči Romišovi. Viz např. oba leží, unavení spí, a najednou Jimik vstane a začne na Romiša vrčet a kroužit kolem, ten se zvedne a odchází, Jim vrčíce ho pronásleduje, no a Romiš ve finále začne kňučet. Přitom ve rvačce vždycky zvítězí Romiš,prostě v silovejch akcích má navrch Romiš a po většinu času si Jimik nedovoluje, ale z toho vyvede tohle. Tak co s tím?

gabifi
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 19:34
- Nahlásit

Venuše
nevím, co s tím, můžu jenom napsat, jak řeším naše kluky. Když se mi zdá, že Akim příliš buzeruje, sprdnu ho. Ale taky sprdnu Kendyho, když si moc dovoluje. Závažnější konflikt byl u nás jeden, kvůli kostičce. Kendymu bylo 7 měsíců a Akim mu vzal kost. Kendy po něm dost tvrdě vystartoval, načež já natvrdo vystartovala na Kendyho a pak uklidila doma všechno, kvůli čemu by mohl vzniknout konflikt. Jídlo a hračky. Asi před rokem jsem vrátila na zem hračky, ale s jídlem bych si to nedovolila.

Venuše
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 19:56
- Nahlásit

gabifi
tak to takhle sprdávám pravidelně oba dva, teď už kostičky a hračky musím schovávat taky, Jimik je bere jako podnět pro konflikt. Anebo, mají misky vedle sebe, Romiš žere nikoho si nevšímá, sežere odejde, Jimik čumí a čeká až dožere Romiš, až pak začne žrát a navíc nedej bože aby se kolem něj ochomejtl, tak to eště přidá vrčení, stihne odběhnout, ale jakmile se Romiš vrací směrem k misce, tak rychle utíká zpátky a dožírá. Já vím, jakmile to nesežere hned, sebrat a dostane až další dávku, ale něco to znamená ne? Romiš žrádlo neřeší, svoje sežere a odchází, ani se k jeho misce nepřiblíží s úmyslem mu to sežrat, chodí kolem jeho misky bez povšimnutí.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 20:14
- Nahlásit

tj zvláštní, ono je to asi tím, že máte dva psy ne? jsem myslela, že je to jedno jaký pohlaví spolu žije, ale já mám dvě feny a jsou v pohodě. Kámoška si ted pořídila k 7 letýmu vořechovy (malýmu) 3 měsíční štěně vořecha (hoodně vělkýho), tak jsem zvědavá jaký to bude až bude dospívat, ale tedka jsou taky v poho a hrajou si, spíspolu v jedné boudě... ale je to zatím jen štěně že, takže uvidíme až to povyroste...

gabifi
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 20:15 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Venuše
misky dávám od sebe tak, aby se při jídle nerušili. Oba mají zakázáno chodit při jídle k tomu druhému a jakmile dojí, obě misky uklízím, aby je nenapadlo tu svou si bránit. Akim je s jídlem vždy pozadu a někdy jí jenom proto, aby to tomu velkýmu nezbylo. Je to složitý, u nás je taky pořád pošťuchovačka a malej u toho vrčí a občas velkýho pěkně sjede, ale ten mu vždy ustoupí. Na druhé straně, velkej furt doráží a prd si z malýho vzteklýho dělá. Nejni to jednoduché

Venuše
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 20:28
- Nahlásit

gabifi
no tak nějak je to i u nás, staršímu se moc nechce do konfliktu, a když už, tak ho sjede raz dva tři, akorát někdy teda začne starší fňukat, což taky nechápu proč. Anebo že by mladší furt zkoušel že by jako převzal velení, ale na to teda jaksi nemá hlavičku, je to takovej rádoby "hrdina", navíc stačí na něj houknout a hned leží na zádech ve stylu "já nic, já muzikant a malý bezbranný mimi"

Venuše
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 20:31
- Nahlásit

Shelticka
ba právě naopak, u fenek sem slyšela, že když už se začnou prát, tak je to horší než u psů, ale nevím jak u šeltiček, fenky sou prej na tom hůř, máš asi štěstí že se sešly dvě nekonfliktní povahy

Dasha
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 20:34
- Nahlásit

gabifi
A do toho vlítne vepřador! Tak proto právě začínám uvažovat o fence...

Shelticka
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 20:43
- Nahlásit

Venuše
jo? tak já nevim, ono se obecně říká, že stejný pohlaví je problém, my asi naštěstí nemáme. Jako třeba když jedna má hračku nebo kost a druhá se ocitne moc blízko, tak zavrčí, ale tj normoš... naštěstí se neperou

Jimmi
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 20:47
- Nahlásit

Dasha
Jim se s tím moc nepáře, někdy sprdne i fenu, když moc otravuje
taky nerad cizí mláďata...dospělým psům se tak nějak vyhne

sarax
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 20:51
- Nahlásit

Jimmi
někdy sprdne i fenu, když moc otravuje
hmm ale teda některou nesprdne i když je jak zimnice
von je totiž zlato

gabifi
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 20:54
- Nahlásit

Jim se s tím moc nepáře, někdy sprdne i fenu, když moc otravuje taky nerad cizí mláďata.

naši klucí demokraticky sprdnou fšecko, co je nasere.

Dasha
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 21:13
- Nahlásit

Jimmi
Fakt? Ježiš, tak ty kraťandy asi nakonec budou normální a ne mimozemšťani!
Lenny se s tím moc nepáře, někdy sprdne i fenu, když moc otravuje
taky nerad cizí mláďata...dospělým psům se tak nějak vyhne...jsem si dovolila jenom vyměnit jméno, ono to totiž sedí na vepřadorka
Ale s fenama se teda snáší opravdu líp, to bych naopak řekla, že je vlezlý až neomalený! Dneska si hrál s feňulí černou vepřadorovou a ta mu cvakala zubama před čumákem jak kraťanda a on furt mlel to svoje eh uh eh uh kvík kvík eh eh kvík

Venuše
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 21:38
- Nahlásit

All
a co myslíte že dělají teď????? pěkně svorně hajají vedle sebe jak můj s mojó a já už chtěla psát Rudovi

Jimmi
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 21:56
- Nahlásit

sarax
nazdárek pani, se na vás zítra těšim, já píšu ze sklepení v pauzičce, páč čumim na helouboje

Jimmi
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 22:00
- Nahlásit

gabifi
počkej až doroste Soptík, teď se totiž schovává za všechno co je větší než on a z bezpečného úkrytu paralyzuje nepřítele nepřátelským štěkotem a znechucenej Jim to musí jít obhlídnout

Biluška
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2008 14:04
- Nahlásit

Holky co řešíte? Normoš to třikrát denně zmlaťte traverzou a je klid. Nerve se nikdo s ničím. U nás teda ve smíru žije sedm fen pohromadě. Akorát s Šagynou jsou problémy, ale lepší se to. Ještě tak dva-tři vrhy a bude z ní normální fena . Občas někoho zmlátí Puma, ale o tom se ví a včas se jí v tom brání.

<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání