Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Dasha
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2008 12:01
- Nahlásit

Jimmi
S tím vetem to bylo výstižné!Ale já myslela, že Jim a vlastně všechny KK jsou hodné, přátelské a rozumné a nad vepřadory se povznáší!
Pche, vepřador by neměl podle oka rozhodčích šanci, vedle na tématu "Překrmení psi na výstavách" jsem se o tom přesvědčila. A když jsem potkala velice převelice dokonalou afektovanou majitelku jiného labíka, který si právě odkudsi dovezl jakejsi titul, bylo mi jasné, že by na mě zavolali Kubišku a nebo odborníky z Psího života, protože je vepřador chudák podvyživenej a týranej.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2008 13:08 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit

Dasha
všechny KK jsou hodné, přátelské a rozumné jak kdy a jak na koho

mám synáčka po Kendíčkovi, takže jsem brzy narazila na určitou neochotu, dělat ze sebe mazlicího vola

Dasha
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2008 18:14
- Nahlásit

Jimmi
gabifi
Holky, ptám se tady, prče na Mujpes bych rozjela mega diskuzi a to se mi nece. Asi položím další nesmyslný dotaz, ale jak je na tom KK s psychickou odolností? Myslím, jak by snášela větší naž malé množství psych. zátěže? Měla by šanci konkurovat třeba NO(v tom jejich smyslu pro zodpovědnost...)? Samozřejmě za předpokladu přístupu "škola hrou".

gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 10:40
- Nahlásit

Dasha
hm, docela těžký dotaz. U nás fungují psi jako rozmazlení mazlíci a my všichni doma kolem panáčků skáčeme, aby se pod žádný psychický nebo fyzický tlak nedostali. Když porovnám naše dva kluky, tak Kendy se dokáže daleko lépe vyrovnat se změnami a je to myslím hlavně díky tomu, že není tolik upnutý na mne, jako Akim. Kendy přítomnost rodiny miluje, ale má taky svůj svět, ve kterém dokáže být spokojený.
Jediné, co by se v jejich životě dalo nazvat tlakem (ale velmi vzdáleně), byly výcvikové tábory. Oba vždy patřili k té části psů, kteří cvičili se stejným nasazením jak na začátku tak na konci a a pak klidně další víkend si s vervou odběhli dvoudenní závody, jakoby se nechumelilo. Protože jsem na táborech potkala spoustu psů, kteří toho po třech dnech měli plné zuby a o závěrečných závodech nemohla být řeč, považuji to za jejich přednost. Když jsme s kamarádkou, která má fenu maliny chtěly, aby psi na závodech lépe cvičili, museli jsme je jít den předem tak trošku uštvat.....pak při prvním běhu nepadali překážky nadšením Ale říct ti, že tohle všechno bylo proto, že patří ke koliím a šeltiím nemůžu, protože to nevím. Bude to asi směs plemeno plus famílie plus přístup k psovi.

gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 10:50
- Nahlásit

Dasha
klidně se na Mujpes ptej a z následných bouří si nic nedělej. Předpokládám, že rozumní dospělí si tyto dohady nijak nepřipouští k tělu.
Mělo by to tam sloužit hlavně jako info pro zájemce o plemeno. Pokud se lidi nebudou ptát, bude to tam sloužit akorát jako místo pro pokec a soutěžení, čí pes je lepší a ještě lepší, a to by byla škoda.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 12:37
- Nahlásit

Dasha

Já osobně si myslím, že vydrží hodně...ale já nikdy žádnýho jinýho psa neměla, za to vidím psy ostatních.
Taky nevím jakou přesně psychickou odolnost si představuješ. Darja má canisterapeutickýho a to je taky určitě pro psa zátěž, nechat po sobě šmátrat děti a potom ještě u nich bez hnutí ležet.
Pod tlakem Jim si moc není. Zase na druhou stranu i ty výstavy určitě musí nějak vnímat. Potom je pod tlakem na flyballu, kde se musí srovnat s tím, že na něj nalítavaj psi a feny, když se střídají. Další věc, jsou srazy tady na CZ-psu. Jezdíme s našima psiskama a nutíme je být hodně pohromadě a nesmí se servat, nebo jinak si stěžovat.
Další věc je štěně. Jim to vzal docela klidně až podřízeně. Někdy mám na něj vztek, že Andymu všecko dovolí. Klidně čeká u misky a dokud nedostane i Soptík, tak se do granulek nepustí.
Tak nevím, jestli vůbec pod nějakým tlakem je.

Dasha
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 23:11
- Nahlásit

gabifi
Jimmi
Díky díky za názory!
O té canisterapii vím(Darju i Hanku Outratovou znám )a KK mi přijde pro tuto "práci" vhodná(to asi není nejlepší slovo, v podstatě je vhodnej každej pes s tou správnou povahou, chutí a pánem, ale víte jak to myslím)stejně jako labrouši a zlaťáci. To je jeden z dalších důvodů, proč chci kraťandu. To jak Jim přijal štěndo ti závidím, docela řeším vepřadora, co on na to jednou řekne, až TO přijde!
Já měla na mysli trošku jiný psych. tlak a teď se nesmějte!!! Prostě, teď v zimním semestru jsme měli supr předmět Kriminologie se super chlapíkem a nějak(jak asi, jsem to samozřejmě nadhodila, ve třídě už mě mají za blázna a to studuju speciální pedagogiku a terapie!!!)se narazilo na téma psi u policie. Major byl nadšenej, že to někoho zajímá a zřejmě pojal pocit, že se chci stát psovodem u PČR. Takže mě začal div že né lanařit atd. A mě tak napadlo, jestli by na to KK měla. Teď nemyslím třeba práci přímo v kontaktu s pachatelem(zadržení a atd.), ale třeba vyhledávání zbraní a já nevím čeho všeho. Viděla jsem, že to může dělat kokršpaněl, tak co KK? Je to blbost?

gabifi
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2008 10:26
- Nahlásit

Dasha
věřím, že KK se s výjimkou obran hodí na všechno, včetně speciálního výcviku na vhledávání zbraní, drog atd. Se zadržením pachatele nejsem si jistá. KK není od přírody samonasrávací, jako jsou například pracovní maliny. KK musí mít k útoku na člověka pádný důvod. Navíc, například pracovní linie u malin se nešlechtí jenom na povahu, ale taky na určitý druh exteriéru potřebného k razantním obranám - kvadratický formát, silná hlava, čelist, širší postoj končetin, svaly atd. atd.....KK jsou proti nim trapné baletky, nebo zřícené stodoly - není to o velikosti, je to o typu postavy.

Dasha
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2008 10:45
- Nahlásit

gabifi
Jasný!Já právě myslela to vyhledávání zbraní a tak, jak píšeš, nešla mi na ty obrany jak povaha(i když s Fajným se myslím kouše, ne?), tak tělesný dispozice. KK není od přírody samonasrávací

gabifi
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2008 10:57
- Nahlásit

Dasha
ono se kouše s více KK, ale já jim to kousání uvěřím, až se prokoušou opakovaně na mistrák, ne přes ZM

S pracovními malinami značky Malidaj jsem bydlela nějaký čas na jednom cvičáku. Bylo by to na dlouhé vyprávění, ale KK a pracovní malina jsou dva úplně rozdílné světy, naštěstí. Pracovní malina prostě není rodinný pes, život s ní je určitým způsobem řehole. Miluju je, obdivuju je, ale domů bych si nepřivedla ani fenu. Musela bych předělat plot, vybudovat jí oddělené ubytováné od ostatních psů, nemohla bych jí venčit mezi psy navolno a bez košíku.....

Dasha
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2008 11:09
- Nahlásit

gabifi
Ono se dá kousat i se šeltií, jednoho šelťáka znám, ale ten to, narozdíl od ostatních psů, bere smrtelně vážně a toho chudáka figuranta by nejradši sežral vzteky!

Já rozhodně nechci dělat z KK nějakou mutaci maliny, povaha a jakási "univerzálnost" kraťandy je to, co mně na ní zajímá a proč ji chci Já jsem třeba s vepřadorem taky zkoušela kousat a bylo mi řečeno, že kdybych se tomu věnovala, strčil by do kapsy NO a spol.u nás na cvičáku. Ale obrany nejsou to, čemu bych holdovala, já radši to mazleníčko na canisce a hopsání

gabifi
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2008 11:18
- Nahlásit

Dasha
mi se ta univerzálnost taky líbí. Mám pana psa, který mne ochrání (vyzkoušeno - naživo a natvrdo u nás v parku), ale při venčení nemusím přemýšlet, jak ho zabezpečit, aby neslovil všechno živé v okruhu 5 km.

Dcera "kousala" s Akimem, dostal přezdívku vzteklá liška, neb u toho dělal největší divadlo z celého cvičáku....akorát že mu to s těmi jeho 12 kily nikdo nevěřil. A na kamarádšofty s figurantem taky není, ale on se nekámoší s nikým

Dasha
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2008 11:28
- Nahlásit

gabifi
Já si toho šelťáka kámošky představuju, jak visí na peškovi, očička do ruda nažhavený, nožkama mlátí ve vzduchu a nepříčetně se u toho třepe a zmítá! A prý nejsem daleko od pravdy!
A naši šelťáci, no Romiš se k tomu postavil velice zodpovědně a opravdu se zakous, ale Jimmik jen poskakoval dva metry od figuranta, vpřed vzad vpřed vzad a ječel u toho. No komédije!

gabifi
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2008 12:12
- Nahlásit

Dasha
očička do ruda nažhavený, nožkama mlátí ve vzduchu a nepříčetně se u toho třepe a zmítá! přesně takhle to je. A ještě u toho vydává zvuky, jako by šlo o život. Kendy je proti němu čajíček

Jimmi
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2008 15:05
- Nahlásit

Dasha
gabifi

na to kousání mám názor jako vy, určitě sportovně to jde, ale povahu na to nemá dělanou, taky zdržení pachatele kolií si nějak neumím představit, pořád si myslím, že jsou na to jiný a lepší plemena

jinak asi na vyhledávání čehokoli...prosím to je jiná, záchranařina, stopování, klidně

mě bylo řečeno, že na správný plný zákus se musí pes cvičit a né každý se to naučí
navíc jsou tu jisté předpoklady, jako je laicky řečeno "velká tlama", kolie jí má úzkou a je zvyklá spíš štípat...tolik jeden figurant

gabifi
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2008 16:43
- Nahlásit

Jimmi
Dasha
sportovní obrany se sice dneska nacvičují jakože na přetahovanou, ale tam někde ve výšinách, na samém vrcholu jsou pouze psi, kteří to myslí doopravdy.....viz poslední mistrovství světa IPO, kde figurant po pár psech sdělil, že s figurováním končí, protože se pejsků bojí

gabifi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 17:18
- Nahlásit

rendik
ten blue merle šeltík, co je v nabídce na Kolie a šeltie v nouzi nemá chybu! Počítám, že v tomhle případě bude adopce téměř bleskovka.

Dasha
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 17:36
- Nahlásit

Teď jsem se vrátila z útulku, kde jsem byla odevzdat nějaký granulky a jsem trošku zklamaná(teda zklamaná, protože jsem sobec!)-jsem si myslela, že budu prospěšná a že bych taky mohla chodit venčit hafuny, jak to tady všude čtu a oni mě nechtěli! Teda ne mě konkrétně, že prostě nechtějí venčení, protože to není pro psy dobrý...

gabifi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 18:06
- Nahlásit

Dasha
tohle znám z našeho městského útulku. Ale tam to záleželo na tom, kdo z ošetřovatelů měl službu. Někteří psy půjčovali, a rádi, pro některé to byla práce navíc a tak pyskovali. Ale psi se měli ok. Venčit útulkáče je docela dobrá životní zkušenost a do jednoho pejska jsem se tam zamilovala a myslím na něj pořád, i když to bylo asi před 4 roky

Dasha
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 18:11
- Nahlásit

gabifi
Mě by to asi ani nenapadlo, ale že jsem to tady pořád četla...měla jsem dojem, že je to vítaná pomoc a že jinde to funguje.

gabifi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 18:19
- Nahlásit

Dasha
to je těžký. U nás někteří šikulové, přes veškeré příkazy a zákazy, vypustli venčeného psa z vodítka a pak je museli honit městskí strážníci, ptže se pejskům pochopitelně na procházce zalíbilo tak, že se nehodlali v dohledné době vrátit.

Dasha
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2008 18:35
- Nahlásit

gabifi
Paní mi řekla, že nevenčí, protože neví, kdo je co za člověka a že to není pro pejsky dobrý...tak asi mají zkušenosti...

gabifi
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2008 19:37
- Nahlásit

pokouším se koupit na internetu pelíšek nebo polštář do pelíšku a už 2x mi odepsali, že to, co jsem si vybrala nemají.

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2008 20:06
- Nahlásit

gabifi
ten blue merle šeltík, co je v nabídce na Kolie a šeltie v nouzi nemá chybu! Počítám, že v tomhle případě bude adopce téměř bleskovka.
paní, krutě se pletete. V tomto případě bude adopce téměř zázrak. Dneska jsem tam telefonovala. Pes je na tom velice bídně jak psychicky, tak zdravotně. Pravděpodobně prodělal psinku, nebo nějaký podobný sajrajt. Chybí mu asi polovina zubů, takže lidé zajímající se o chov od něj dají ruce pryč. Je totálně v háji s povahou, šílený nervák, při sebemenším stresu se rozklepe, sliní víc než buldoci a má nervové záškuby ve tváři. Takže agiliťáci od něj dají ruce pryč. Odmítá si hrát, odmítá komunikovat s lidmi, nejraději je někde zalezlý a z bezpečného úkrytu monitoruje situaci. Neví se jak je na tom s dětmi, ale s dospělými moc nevychází. TAkže na mazlíka taky nebude..... a k dovršení toho všeho má nejspíš nějaké vážné problémy s trávením. Fakt nevím kam takového psa umístit
Jo a podle popisu té paní ho nějaká slečna dostala jako nevhodný dárek a nezacházela s ním zrovna v rukavičkách

gabifi
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2008 20:48 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Biluška
holka, asi jsem už dneska totálně hotová, ale já tam toho kluka merlovýho nemůžu u šeltiček najít! Jedině že by si ho už odvezla ta paní, co o něj v návštěvní knize projevila zájem, má už prý jednu šeltku z útulku.

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2008 20:59
- Nahlásit

gabifi
Nemůžeš ho najít, protože ho Rendík smázla, protože jsem na něj měla zájemce. Jenže to měl být agiliťák a to tenhle pejsek určitě nebude, takže ho tam Rendík klidně může vrátit . Pejsek je v jakémsi azylu pro problémové pejsky a nejspíš tam dlouho zůstane . V sobotu do těch končin jedem, tak si udělám krapítek zajížďku a mrknu na něho, ale fakt nevím komu bych ho vnutila. Je mi ho děsně líto, zvlášť když je na tom tak blbě zdravotně, ale Tomáš se postavil tvrdě proti tomu, abych ho přivedla domů. Každopádně mě zajímá alespoň ten rodokmen, chci vědět po kom je. Paní slíbila, že mi zjistí jeho papírové jméno.

gabifi
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2008 21:05
- Nahlásit

Biluška
a v jakých končinách se nachází? Já si ten inzerát vůbec nepamatuji. A co ta Martina, co je v návštěvní knize na Kolie a šeltie v nouzi?

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2008 21:14
- Nahlásit

gabifi
a v jakých končinách se nachází?
U Prahy, nebo u Kladna, podle toho z které strany se na to podíváš .

A co ta Martina, co je v návštěvní knize na Kolie a šeltie v nouzi?
To nevím, tu neznám.

gabifi
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2008 21:22
- Nahlásit

Biluška
ok, tak ho vomrkni, hlavně se zeptej, esli je to bouďák nebo byťák. A nezapomeň po návratu dát echo.

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2008 22:08
- Nahlásit

gabifi
esli je to bouďák nebo byťák)
Nevím co to bylo dřív, teď je to unimobuňák a sejří si přímo v té buňce, takže s nějakou hygienou bych v jeho případě asi nepočítala. Problém bude nejspíš v tom jeho trávení, paní říkala, že jeho lejna příšerně smrdí. Prý tak, že za dvacet let u psů něco takového ještě nezažila. Vyšetření pochopitelně ještě žádné neabsolvoval.

<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání