| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 11:05
- Nahlásit
Garfield
Můžu se zeptat....jak už je to dlouho, co Tvůj hafík umřel?
|
viky
|
# Zasláno: 6 Led 2006 11:06
- Nahlásit
Garfield
hele neh uz toho, ja ted nedelam nic jinyho nez ze si prohlizim fotky vsech svych mazliku ( krome chlapa, ten jedinej me asi prezije ). A vzpominam na ty, kteri uz tady se mnou nejsou a na to jakym zpusobem odesly. Nekteri byli bohuzel odejiti zavistivima a hnusnyma lidma.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 11:08
- Nahlásit
Předloni na jaře, bylo mu 14 let.
Syska
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 11:13
- Nahlásit
Garfield
Bystra, ta fenka IS, měla dvanáct. 7 let žila s cukrovkou a to ji veterinář nedával moc nadějí...pak když jsme tam vždycky chodili na kontroly, vždycky moc chvílil. Já ji znala jen ty dva roky, co jsem byla s mužem, ale bylo to zlatíčko. Vím, že těch peněz, co do ní investovali, nebylo málo. Ale čert vem ty peníze, nemohly být investovaný líp, protože žila plnohodnotným životem i s tou strašnou nemocí. Byla prostě fantastická a tak pořád doufám, že jednou bude rod. domek a my si toho "iřánka" opět pořídíme...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 11:19 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Syska
Ja som si az teraz vsimla, ze to je "podla skutocnej udalosti".
Tak a mate ma na svedomi. Chudak Hugo, uz ma mokry krk a vobec nechape co sa deje. Mate nas obe na svedomi oboch.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Led 2006 11:25
- Nahlásit
štěstí, že sedím v kanclu sama, řvu tu hůř jak o pohřbu a vzpomínám na svou první pejsu. Tohle téma není k zahození,ale nehodí se na pátek - když se všichni radují z konce týdne a z představy, jak si užijí se svými pesany víkendu.
Člověk, co neměl psa nás "postižené" nemůže pochopit a navíc, když bulíte u práce na PC - to je pro kolegy nářez
|
viky
|
# Zasláno: 6 Led 2006 11:31
- Nahlásit
Anonymní
to my povidej, ted tu byla kolegine a myslela si ze rvu protoze mi neschvalila objednavku na laptopy. Tezko se to vysvetluje a o to hur, ze v pracovni dobe trcim na netu.
|
klára
|
# Zasláno: 6 Led 2006 11:37
- Nahlásit
viky
Hlavně se nepřiznej, že bulíš kvůli příběhu o psu na netu! To je velká strategická chyba Sveď to na to, že jsi citlivá duše a zamítnuté laptopy tě hroooozně mrzí. Příští objednávku ti 100% přiklepnou
Zapomněla jsem se předtím přihlásit - to asi z dojetí a taky, že jsem pro slzy neviděla
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 14:28
- Nahlásit
AChjo, při pátku smutný příběhy... Já zažila utracení jen pejsanů, ke kterým jsem neměla až tak velkej vztah, sice jsem je měla hodně ráda, obrečela jsem je, ale to nebylo takový... Absolutně si nedovedu představit, co budu dělat, až budu muset na tu poslední cestu doprovodit svoji pejsinu... I když doufám, že na to je ještě času víc než dost....
|
Klárča
|
# Zasláno: 6 Led 2006 14:47
- Nahlásit
Garfield
To je porvé co jsem se pravdu rozbrečela nad nějkým článkem a to jsem měla ještě tak super náladu než jsem si to přečeltla, doufám,že ted nevypadám ubečaná,všichni jsou doma... A proč tu dáváte tak příšerně krásně smutné příběhy?Už přestávám chtít psa.....
|
sara03
|
# Zasláno: 6 Led 2006 15:06
- Nahlásit
Ahojky.
Tak dík.Mám teď přesolenou polívku.
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 15:14
- Nahlásit
Je to opravdu smutný a musim přiznat, že mi slza taky ukápla(no vlastně jich bylo víc)bord s tebou naprosto souhlasim
|
Klárča
|
# Zasláno: 6 Led 2006 18:08
- Nahlásit
Ale fakt,měla by tu být nějaká výstraha-POZOR ŠÍLENĚ DOJÍMAVÉ A SMUTNÉ! Ani jeden článek o bezdomovci,kterému umřel jeho milovný pes a jeho kámoši se složili a koupili mu nového,mě takhle nerzozbrečel.FUJ! Že se nestydíte rozplakat 12-ti letou cérku!Ještě,že jsem nejedla u PC,asi bych dopadla jak sara03 a to doslova.....Doufám,že nikdy nebudu psát takové smutné články....
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 00:10
- Nahlásit
Teda vy mi dáváte zabrat,můj hafík nechápe proč má mokrý kožíšek.Bohužel už mám tohle taky za sebou.Dodneška vidím ty šíleně smutné oči a beznaděj mé fenky,když jsem ji musela nechat uspat.Dodnes si vyčítám,že kdybych přišla domů o pět minut dřív,tak bych ji možná zachránila.Teď tu mám další seniorku s epilepsií a děsím,se,že jednoho dne budu muset sebrat všechnu odvahu a udělat pro ní to poslední co ještě pujde.Proč vždycky ty,který milujeme odchází dřív,než bychom chtěli Nevím,jestli existuje recept,jak se vyrovnat se smrtí milovaného hafíka.I když tu mám okolo sebe smečku dalších,tak mám stejně pocit,že po smrti mé první feny něco odešlo.Přestalo se mi dařit,topím se ve vzpomínkách.Jo deprese jak hrom a případ pro Chocholouška.Nechápu jak někdo může psovi ublížit,nebo ho vyhodit.Kdybych mohla,tak si snad bezmu všechny ty opuštěný psí dušičky a budu je přesvědčovat,že svět není tak zlý.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 00:21
- Nahlásit
Jak to tady čtu, tak všichni necháváte své psy uspat... Já se modlím, abych to nikdy nemusela nechat udělat a pejsina mi odešla přirozeně.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 01:19
- Nahlásit
Joker
Tak toto si ja hovorim stale a dufam, ze to tak aj bude. Bohuzial, mne nikdy nic, co si prajem nevyjde. Vzdy iba polovica z toho...
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 14:53
- Nahlásit
Pejsek mích rodičů to štěstí měl.Bylo mu 18 let a veterináře znal jen z očkování.Rozběhl se k taťkovi na louku a najednou upadl.Nic ho nebolelo,prostě silný srdeční infarkt s okamžitým úmrtím.Takže některý hafík to štětsí má.Já doufám,že u našich papišů vzhledem k jejich věku nebudu tohle smutné téma muset ještě dlouho řešit.A naše senirka se i přes tu zatracenou epilepsii zatím drží zuby nechty.
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 20:33
- Nahlásit
teda holky,já tady bulím jako želva a vzpomínám na svoji Bamboo,která mi umřela v náručí......bolí to.....
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 22:59
- Nahlásit
Abych začala z kapku jiného soudku...v kterém útulku jsou ti nádherní psi,kterří jsou vyfocení na první stránce v tomhle foŕu?A jsou ještě v útulku?Díky za odpověď.
|
viky
|
# Zasláno: 9 Led 2006 07:00
- Nahlásit
arsiela
ahojky pri pondelku. Pejskove jsou v Brnenskym utulku mestske policie a jeste tam jsou. A mnoho dalsich s nimi. Jukni na www.mpbrno.cz
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 07:52
- Nahlásit
Kamarádce teď umřela fenka NO. Taky utíkala venku, hrála si se psy a padla mrtvá. Infarkt. Tomu říkám já štěstí. Štěstí pro obě.
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 13:05
- Nahlásit
Tak teď jsem na to koukala,všechny si vzít nemůžu,ale jednoho určitě.Manžel se sice tváří všelijak mám tu už pět hafíků,ale nějak ho zlomím.Jen musím ještě 14 dní počkat,až odrostou naše štěnka.teď je fenka ještě moc brání a nebylo by to asi dobrý.Ale určitě se tam potom zajedu podívat a nějakého pejska vezmu domů.Pokud platí manželovo heslo,že pejskové se mají u nás líp než on,tak by snad mohl být nějaký nalezenec u nás spokojenej.Nevíte jaký tam mají přístup k zájemcům a jestli tam musím volat předem?Co je lepší jim dát navíc za pejska kterého si vezmu(kromě částky za očkování a odčervení)peníze,nebo kvalitní krmení?S prázdnou tam rozhodně jet nechci.Díky za odpověď.Jinak přeji všem moc hezký začátek týdne,tady svítí sluníčko,ale je pěkně namrzlo.Půjdu venčit ty naše šmudly,tak doufám,že se někde nepřizabiju.
|
viky
|
# Zasláno: 9 Led 2006 13:09
- Nahlásit
arsiela
no ja jsem chtela od tam kotatko, kdyz jsem tam volala, zvedla to moc mila pani ( kotatko uz nebylo ) a zvala me at se prijedu podivat. Nakonec jsem tam nejela, protoze hodni lide u nas kotata vyhazuji k popelnicim jako bordel, tak mam jedno od popelnic.Telefonicky na me ale udelali dobry dojem. Mozna jim dej krmeni pro pejsky, nevim proc, ale vzdycky me to prijde tak nejak ucelnejsi.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 13:29
- Nahlásit
holky, holky, co mi to děláte....takové smutné téma......Já si to zatím vůbec nechci připouštět, protože pes, se kterým sem prožila velkou část svého dětství, už má teď skoro 15 let a já, i přestože je to teď už pěkně nerudnej a protivnej psí dědek, si nedovedu představit, že by tu někdy nebyl.....až k tomu vlivem času bude muset dojít, budu si taky moc přát aby to bylo přirozenou cestou a bezbolestně.....Když pejsek zemře stářím, dá se to pořád přežít lépe, než když je nemocný a musí se nechat uspat.....to se "překusuje" hodně špatně u jakéhokoli zvířátka. Já takto obrečela sice "jenom" morče, ale tehdy to byla moje nejlepší kamarádka.....
|
viky
|
# Zasláno: 9 Led 2006 13:37
- Nahlásit
Evik
plne te chapu, ja rvu i o krecka. Kdyz zemre zviratko starim, neprijde to tak zle, ale kdyz jsem musela TO rozhodnuti udelat sama, byl to nejhorsi den v mym zivote. Dodneska si to vycitam. Ronnymu bylo 15 let a mel rychle po sobe dve mozkove mrtvice - ochrnul. Vet. rikal, ze by mu mozna mohl davat injekce a treba by se to zlepsilo, ale predstava, ze jenom lezi, nemuze se zvednout a jit se vycurat a tak me prisla jako tyrani. No a hned po TOM jsem si to zacala vycitat a delam to dodnes. Nemela jsem to prece jenom zkusit, neudelala jsem to ze sve pohodlnosti, opravdu to bylo pro jeho dobro ? Doted nevim.....
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 18:36
- Nahlásit
Já jsem si taky vyčítala,že jsem fenu nechala uspat.Měla už podruhé torzi žaludku,bohužel jsem přišla domů a bylo ji už zle,takže jsme jeli okamžitě k vetovi.Sice je hned otevřel,ale sám mě upozornil,že má nekrózu střev a vzhledem k věku strašně malou šanci(bylo ji 11 let)navíc byl problém se srdíčkem.Já jsem chtěla aby to zkusil,že snad přežije,ale manžel a taťka mi to rozmluvili,po tom co slyšeli co nám řekl.takže usnula v narkóze.Nevím dodnes,jestli to bylo dobře,nebo jestli jsem měla zkusit zda by boj vyhrála.Jediné co vím,že se aspoň v posledních chvílích netrápila.Když jsem mluvila s jakýmkoli vetem,tak každý řekl,že to bylo nejlepší řešení.Ale svědomí je potvora výčitka mám stále.Byla jsem z toho tak zničená,že jsem dokonce neudělala ani přijímačky na vejšku,prostě jsem tam dva dny potom nebyla schopná jet.Je to už přes pět let,ale stejně se mi to vrací.Mám tu její vnuˇčku přesnou kopii,stejně ji místo Axo říkám ˇAťo protože první fena se jmenovala Fatima a říkali jsme ji Fáťa.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 09:32
- Nahlásit
arsiela
Kdyby sis brala z brnenskeho utulku tu cernobilou fenulku nebo jeji stenatko, jak jsem tu hazela fotky... Mela bych prosbicku...
Mohla bych ji pak nekdy videt? Je to jako kdyby se moje Bleska najednou objevila zase tady na zemi - jenze ja si ji vzit proste nemuzu...
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 09:56
- Nahlásit
Jo samozřejmě,ale momentálně se mi to zkomplikovalo tím,že mi hrozí složitá operace,takže musím počkat do příštího týdne ,jak se doktoři rozhodnou.Pokud mě operovat nebudou,tak tam pro pejska pojedu.pokud bych na operaci musela,tak to odložím.Manžel bude mít v tom případě dost práce se synem a s hafušenma co tu sou.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 09:59
- Nahlásit
arsiela
to je jasny... V pohode, ja jen, ze kdyby tam byla a kdyby sis ji vzala... A tak. A jestli se na ni prijedu kouknout, tak se vam tam rozbrecim...
Copak ti hrozi za operaci?
Drzim palecky, at to neni nic hrozneho a at je dobre...
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 20:22
- Nahlásit
Jenom totální endoprotéza kyčle,nic vážnýho,to zvládne i vrátný ve výtahu,nebo zručný sanitář.Jen doktoři furt melou něco o tom,že to je složitý. Musej se tvářit důležitě,aby bylo poznat,že mají atestace a tituly před a za jménem.
Uvidím,stejně měli určitě jen pomatení smyslů a špatnou optiku na rtg
|