| Autor |
Zpráva |
nefer
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2005 11:30
- Nahlásit
Není to samožřejmě tím,že by rodiče měli nefer míň
a jak to víš?
ne, máš pravdu, Evičko. Naši dřív brali psa podobně jako Phoebe (možná o něco hůř). Pak jsem si ale přivedla Geenu a naši pochopili ten rozdíl, když pes žije s rodinou v bytě. Žádný jiný pes, který byl na zahradě se snámi tak nezžil. To byla první změna na jejich přístupu ke psům. Další nastala, když jsem jim oznámila, že se budeme stěhovat do jiného města. Hl. táta si nedokázal představit, že se mnou půjde i pes. No, a pak se stalo, ža nám Geena zemřela. Tohle teprve zanechalo tu obrovskou stopu a troufám si říct, že obrovskou změnu v celkovém přístupu. Když jsem sháněla štěndo, ptala se mě máma jestli nechci počkat až dodělám školu, že toho na mě bude moc - práce, domácnost a ještě štěně. Ale nakonec mi sama řekla, že jí bez psa přijdu divná, prý taková opuštěná a že mě je jenom půl. Teď mám Virginii, které říkáme zase Geeno a naši ji mají jako druhé vnouče. A kolikrát ji ani po hlídání nechtějí vrátit, narozdíl od synovce (on je totiž hrozný divoch)
|
iva
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2005 21:13
- Nahlásit
phoebe247
Přečetla jsem si diskusi a prostě nechápu, proč sem píšeš? Připadá mi to, jako když chceš provokovat ostatní. Tvoje názory ti nikdo nebere, já jen lituji tvého psa - z tvých příspěvků čiší chlad. A ten bod 4. -proč by měl zaútočit ? Není již tato připuštěná možnost daná tím, že svého psa pořádně neznáš, nemáš k němu blízký vztah a tak mu vlastně a priori nedůvěřuješ ?
ostatním
V posteli s námi s mužem spí čivava a brabantička, úžasně hřejí, tulí se a spí déle než my. Teď jsem marodila s chřipkou a holky se mnou náramně nadšeně trávily celý týden v posteli. Rozhodně si nemyslím, že by to podporovalo dominanci, naopak určitě to sbližuje.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2005 22:21
- Nahlásit
iva
Souhlasim s tebou, Phoeben pes je proste jen na hlidani, ne jako clen rodiny a to je skoda. Preci jen jsou psi tvorove spolecensti a neni pro ne moc fajn byt uvazani u boudy.
|
haha
|
# Zasláno: 11 Úno 2005 19:29
- Nahlásit
phoebe 247,souhlasím s nefer a myslím že člověk který mluví jako ty by si měl na hlídáni baráku radši pořídit elektronický zabezpečení a ne psa,pes je zvíře kontaktní ,potřebuje nejenom boudu na zahradě a krmení ale hlavně lásku a lidskou společnost, a pokud ti na něm vadí pach a podobně ,nevím na co sis ho vůbec pořizovala,u nás běžně spí všichni naši psi v posteli a mohou se volně bohybovat v celém domě ,staráme se o ně ,jsou zdraví ,čistí, máme je rádi ,jsou to členové rodiny,a naopak mám starost abychom je nenakazili my třeba chřipkou, přizpůsobili jsme jím svůj byt svou práci i celý svůj život a nesouhlasím s tebou ani v případě utracení ,jak píšeš o svých dětech, je totiž strašně jednoduché zbavit se tvora, kterého lidi zkazí svou neschopností a nebo ho předhodí dětem jako hračku na týrání a pak se diví že se to ubohý zvíře dovolilo bránit se a věř že vím o čem mluvím protože mého Rona taky předešlý majitel pořídil dětem na hraní a potom se ho zbavil když se pes začal bránit a nechoval se jako nějakej plyšák na tahání a ještě dnes když pes vidí chlapce tak kolem dvanácti let tak ho mám co držet
|
hahaha
|
# Zasláno: 11 Úno 2005 19:30
- Nahlásit
phoebe 247,souhlasím s nefer a myslím že člověk který mluví jako ty by si měl na hlídáni baráku radši pořídit elektronický zabezpečení a ne psa,pes je zvíře kontaktní ,potřebuje nejenom boudu na zahradě a krmení ale hlavně lásku a lidskou společnost, a pokud ti na něm vadí pach a podobně ,nevím na co sis ho vůbec pořizovala,u nás běžně spí všichni naši psi v posteli a mohou se volně bohybovat v celém domě ,staráme se o ně ,jsou zdraví ,čistí, máme je rádi ,jsou to členové rodiny,a naopak mám starost abychom je nenakazili my třeba chřipkou, přizpůsobili jsme jím svůj byt svou práci i celý svůj život a nesouhlasím s tebou ani v případě utracení ,jak píšeš o svých dětech, je totiž strašně jednoduché zbavit se tvora, kterého lidi zkazí svou neschopností a nebo ho předhodí dětem jako hračku na týrání a pak se diví že se to ubohý zvíře dovolilo bránit se a věř že vím o čem mluvím protože mého Rona taky předešlý majitel pořídil dětem na hraní a potom se ho zbavil když se pes začal bránit a nechoval se jako nějakej plyšák na tahání a ještě dnes když pes vidí chlapce tak kolem dvanácti let tak ho mám co držet
|
phoebe
|
# Zasláno: 12 Úno 2005 16:40
- Nahlásit
a víš ty co hahaha, já lituju tebe
Phoebe
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2005 19:47 - Změnil/a: niniel
- Nahlásit
phoebe
Proste jste narazila na lidi, kterym vadi, jak berete sveho psa a jen vam rikame svuj nazor. Myslim, ze tento web pro vas proste neni, tady se bavime o svych milaccich, ne o "tvorech na hlidani".
|
phoebe
|
# Zasláno: 12 Úno 2005 21:02
- Nahlásit
ninieli,
mě by zase líto mojí kočky, kdybych poslechla vaší radu, jak spřátelit kočku a psa (v podstatě návod na týrání kočky).A nebojte se, jsem tady fakt naposled, protože vy opravdu nejste na takové úrovni, aby jste pochopili, že jsem zde říkala jen svůj názor na spaní psa v posteli. Já vás opravdu nenutím, aby jste ze svých postelí své psy vyhnali do boudy. Mě je líto lidí zaujatých, neschopných přijmout druhých a v okamžiku konfrontace sahajících k urážkám. Jako začínající chovatelka psa si tedy přečtu raději nějakou odbornou knihu a tomuto hysterickému webu se již napříště vyhnu.
|
Tonny
|
# Zasláno: 12 Úno 2005 21:22
- Nahlásit
Já se musím Phoebe trochu zastat (i když nevím jestli si to přečte), některé odpovědi tady jsou opravdu trochu histerické. Nechtěla jsem se do této diskuze zapojovat, ale pak jsem si vzpomněla na svoji sestru, moje sestra by taky psa do postele nepustila a pes je většinu času venku (samozřejmě ne v mrazech, když se bojí bouřky apod. to je doma). Vím ale moc dobře, že rozhodně to zvíře netrpí, celá její rodina to zvíře opravdu miluje, chodí s ním denně na procházky (což u psů v rodinném domku není zrovna pravidlem), kupují mu dobroty, pořád by se s ním mazlili. Sestra má dvě malé děti a tak ji nepřijde hygienické, aby ten pes byl třeba v dětském pokoji nebo v posteli. Pes je to tak naučený odmala a respektuje území, které má vymezené. A jestli bych snesla v posteli psa já to nevím, protože jsem měla zatím jen jednoho a to byl takový chlupáč, že pokud nemrzlo, nechtělo se mu přes noc zůstávat ani v bytě...
|
hahaha
|
# Zasláno: 12 Úno 2005 21:36
- Nahlásit
phoebe,nemusíš mě litovat,a asi si nepochopila co jsem ti chtěla napsat nemám nic proti tomu když je pes chován venku existují plemena u kterých by bylo chování v bytě týrání,ale mám výhrady proti tvému vztahu ke psu jako takovému a ke zvířatům vůbec,lidi jako ty by si totiž neměli pořiyovat ani křečka natož psa nebo kočku,kdyby si lidi nepořizovali zvíře např. pouze proto že se hodí k jejich pěknému domku bylo by méně ubožáků v útulcích ale i méně problémů jako jsou třeba pokousaní lidé.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2005 21:49
- Nahlásit
phoebe
Mužu se teda zeptat jak správně zvykat psa na kočku a opačně? Předem říkám, že pes zavřenej na zahradě a kočka doma řešení není.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2005 09:49
- Nahlásit
Evicka
8 Úno, 2005 09:00:16
S odpvovědí pro Phoebe naprosto souhlasím,hlavně kdo nemá určitý věk a určité zkušenosti,nemůže klást kontroversní otázky a dávat jednoznačné odpovědi-ty totiž neexistujou...krizovka je moment,kdy volíš instinktem,ne rozumem,a instinkt velí zachránit svou krev.....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2005 09:56
- Nahlásit
Evicka
a ad já-víš,ono je všechno těžký a všechno má dvě strany....mít stejnou náturu,jako měl bejvalej,tak mám psy kotcovaný,převlíkám se v předsíni a ruce si meju automaticky po každém návratu do domu...a vůbec by mi to nebránilo dělat kynologii třeba na velmi vysoké úrovni...jen bych striktně oddělila domácnost lidskou od provozu psího a taky by nikdo nebyl poškozený...opakuju,jen mít stejnou náturu.
Průšvih byl v něčem jiném-v žárlivosti na ty psy,v žárlivosti na moje hobby...a v povahovém založení toho o 26 let staršího policejního právníka,který uměl velmi precisně vymačkat lidi jak citron a odložit je ad acta,když změnil směr aktivit...měla jsem to vidět,jak se chovák jiným,a vědět,že se mnou udělá jednou to samý...dneska už to vím.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2005 10:59
- Nahlásit
niniel
phoebe
Proste jste narazila na lidi, kterym vadi, jak berete sveho psa a jen vam rikame svuj nazor. Myslim, ze tento web pro vas proste neni, tady se bavime o svych milaccich, ne o "tvorech na hlidani".
...když to bereš takhle striktně,tak tento web není ani pro mě...já taky nemám miláčky,dokonce by mě hrubě urazilo,kdyby mě takto někdo označil,ale only a pouze psí sportovní partnery...možná se u mě mají líp než leckteří miláčci,možná ne,ale mají to,co potřebují-společnost,vyžití ve hrách,práci a odbornou znalost v péči kolem nich... ale nejsou to lidi,nejsou a nikdy nebyli...
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2005 11:35
- Nahlásit
Sali
Ale alespon se psovi venujete, on s vami travi velkou cast dne. Mne nevadi, kdyz je pes venku, ale nesouhlasim s tim, aby clovek bral psa jako vec a ne jako zivou bytost. Kdyz vidim, kolik je zavrenych psu v kotcich a "panickove" prijdou jednou denne s krmenim. Proste si myslim, ze pokud ma clovek psa, tak se mu ma venovat, at uz ho ma jako mazlicka nebo jako sportovniho partnera. Pes prece muze hlidat a byt clenem rodiny zaroven.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2005 15:01
- Nahlásit
niniel
Já kotcuju jen ve své nepřítomnosti a to tady v naší části domku jen maliny,pro dobrmany teprv budeme stavět vytápěnou ubikaci,je to nutné,když se tady plánuje na podzim vrh...a ty maliny kotcuju spolu,v sehrané dvojce,pinzetice bude na podzim bydlet s mladým pinzeťákem...jinak po návratu z práce to všechno pouštím dohromady a vyrážíme na procházku nebo trénink,a až když jdeme spát,dávám maliny zase spát ven(pokud není mráz) y jediného prostého důvodu-bylo by moc psů v posteli.
Tři ovčandy bydlí ve druhé části domku se svým dvorkem u tchýně a její režim je jen její,ten se mě netýká...ale dost mě dostává,ona se s nima zavírá v 20m místnosti bez psích dveří,se třema chlupatejma hovadama,neb si přeje jejich společnost...když jde s jednou ven,dává druhej košík a nechá je dvě v tý místnosti zavřený,aby si na sebe neodvykly,a tak podobně...prostě je strašně kolem sebe miluje,takže když se spolu na malým prostoru nemusej,nebude to respektovat...
Že vysavač a jiné věci,co si půjčí dolů,se už pro neskutečný pachový znehodnocení mě vrátit nedají,jí netrápí...že jsem se dole na jejím novém bytě dřela jak máčo a te´d je y toho smradlavý zachlupený čoklí hnízdiště,to trápí jen mě...
dole se jí na dvoře přednostně dělala pro dvě mladší,co spolu pečou, ubikace,co leží ladem...
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2005 15:25
- Nahlásit
Sali
No vidite, proste se o sve psy starate a berete je jako partnery pro sport i bydleni.
Ja uklizim kazdy den a stejne mam ve vsem chlupy Je to o prioritach, radsi budu mit psa u sebe i s chlupama, nez aby byl zavreny venku v kotcich, ktere jsou 300m daleko. Nemela bych na to srdce.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2005 15:41
- Nahlásit
niniel
VÍŠ,TO CHCE SI nejdřív položit otázku,co chci a na co mám,ne si pořídit věci podle svých přání a pak v tom lavírovat...kotce 300 m daleko není to pravé,chce to koupit barák s pozemkem a kotce mít jako součást domu,slyšet psy v nich přes zeď ložnice... kdyby někoho postihla náhlá příhoda břišní(třeba torse...)
ale obecně chlupatá plemena by měla bydlet v teplotách jiných než bytových,a psi na práci už natrvdo...odolnost vůči chladu při pobytu v bytě sakra rychle mizí a pes na soutěži na jaře nebo na podzim je mraženej chudák...není to o tom,jak moc miluju jejich tělíčka výhřevná pod peřinou,ale jak moc chci chránit při výkonu jejich zdraví...dobrmani s vytápěnýma boudama na 12-15 stupňů moho bydlet venku trvale a těch pár hodin mezi příchodem z práce a nočním odpočinkem mohou klidně trávit v jaké teplotě chtějí,to je nerozhodí....
stejně je blbina nechávat v nepřítomnosti pohromadě víc než dva psy,a to jen sehranou spolu pečící dvojici...
pak si opravdu člověk musí klást otázku,co chce čistě pro své uspokojení a co by měl udělat pro dobro celku...
Já mám do baráku psí dveře,místnosti s dlažbou nebo plovoucí podlahou a v mé přítomnosti psi pokud nemají nařízený odpočinek před výkonem,lebedí společně v obývací jídelnokuchyni...s volným výstupem na dvůr,mohou odejít do svých ubikací už spát a taky to maliny dělávají,jenm tam pak ya nima yavřu...
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2005 16:00
- Nahlásit
Sali
No ja bydlim na koleji a kotce jsou u fakulty Skolu temer nemam, takze hafani jsou porad se mnou nebo s pritelem. Jestli jsou tu tydne dve hodiny sami, tak je to hodne
S tou teplotou. Netopim ani v zime a mam porad otevrene okno. Radeji se vic obleknu, nez aby bylo psum horko A v lete jsou porad ve vode, takze jsou spokojeni.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2005 16:20
- Nahlásit
niniel
no,na vlastním domečku se pak žije trochu líp a trochu jinak...a já už nejsem nejmladší,a teplo mám ráda
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Úno 2005 16:36
- Nahlásit
...možná se u mě mají líp než leckteří miláčci,možná ne,ale mají to,co potřebují-společnost,vyžití ve hrách,práci a odbornou znalost v péči kolem nich... ale nejsou to lidi,nejsou a nikdy nebyli...
a můžes mi říct, co je víc
|
Ebony
|
# Zasláno: 13 Úno 2005 16:38
- Nahlásit
nakonec, proto je máme, že nejsou jako lidi: zkažený, neupřímný, pomlouvačný, nepřejícný.......
to předtím jsem taky já
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2005 18:10
- Nahlásit
Ebony
...jsou to prostě naši pracovní psi-dříči,šílenci,nadšenci,parťáci,paka i polobohové...pro ně jsem tady...ale lidi jsou jinde,v jiným šuplíčku,a i mezi nima jsou ti,co bez nich nebudu
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2005 18:12
- Nahlásit
Sali
Vsak ja taky po studiich rada do domecku pujdu Nejlepe nekam na vesnici. A poridim si dalsi pejsky, at mam doma veselo
|
iva
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2005 18:23
- Nahlásit
Sali
Jen k tomu nechávání více psů pohromadě - máme v bytě smečky 4 fen - 9letou boxerku, 5letou brabantičku, 4letou čivavku a 2,5letou čivku. Holky se snáší naprosto bez problémů. Je to i o plemenu, povahách, výchově a fungující hierarchii. Pokud nejsme doma, holky všechen čas tráví společně a vetšinou všechny stulené na pelíšku boxerky, ač mají každá svůj a čivavky mají i domácí boudičky. Prostě chtějí být v kontaktu. Jinak je s nimi spousta legrace, pozorovat jejich hry je daleko lepší než televizní program. Jsou to domácí mazlíci, ale všechny mají základní výcvik, boxerka ZM, brabantice je výstavní šampionka a nejmladší čivinka složila v létě ZOP na 100 bodů a úspěšně závodí v agility. Potřebují nějakou náplň a my s nimi.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2005 18:37
- Nahlásit
iva
Oni nasi psi (ziju se Sali) muzou bejt taky pohromade, ale jsou to psi pripravovany pro sport na pomerne vysoky urovni a tim padem jsou tahany v sebevedomi a koristnickem pudu nahoru jak to jenom jde. Takze cas od casu jsou nejaky drobnejsi trenice kdyz jsme u toho nic se nedeje, ale rozhodne nestojim o to aby se nekdy chytli vaznejc kdyz u toho nebudu.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2005 18:41
- Nahlásit
iva
není problém...ale přesto riziko úrazu kvůli blbině je u spor´táka příliš vysoký,a už se mi stalo,že se cvakly v mé nepřítomnosti,krátce poté,co jsme se sem přistěhovali...není o co stát a nedoporučuju to nikomu.Spárovat ideální dvojice,ty,co spolu spí,spolu žerou a navzájem o sebe pečují při odpočinku,a v nepřítomnosti majitele je pozavírat někoho do kotce,někoho nechat v baráku...
Mám dost nabušený maliny a dost nabušený dobrmanky,a oboje jsou vznětlivá plemena a v nich půlka mých čub jsou vznětlivé typy.
Nikdo ničím netrpí,separovaný nejsou jednotlivbě,ale po dvojicích,a v mé přítomnosti je smečka plně funkční a pohromadě...
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2005 09:10
- Nahlásit
Přesně jak psala Sali, taky máme smečku a dovolíme si je nechat všechny pospolu jen v naší přítomnosti. Máme totiž tu zkušenost, bohužel i draze zaplacenou, že pokud dojde k nějaké potyčce, tak to nejslabší člen smečky odnese životem. Pokud jsme nablízku, dovedeme rvačce zabránit nebo ji zkorigovat do patřičných mezí. Psi jsou pro nás příliš cenní, než abychom znovu dopustili, že se stane něco vážného. Smečka nám totiž před asi čtyřmi lety tímhle způsobem zlikvidovala naši v té době nejlepší fenu, šampionku x zemí a super pracovní fenu. Máme 6 psů a máme vytvořeny páry, které si splu rozumí. Nejstarší fena 9 let + štěně fenka 4 měsíce, event. dcera této feny, 6 let. Další pár jsou sourozenci pes a fena -4 roky. Kápo naší smečky musí být zásadně sám, je mu deset a je to mrzout a samotář.Psi jsou v naší nepřítomnosti nebo přes celé léto, ale i v zimě, když není velký mráz venku. Udržují si tím skvělou fyzickou kondici, vynikající kvalitu srsti a jsou potom připraveni pracovat v náročných venkovních podmínkách. Někdy totiž takový hon trvá celý den a pes musí vydržet náročné tempo po celou dobu. Zbytečné hýčkání některých plemen co se domácího teplíčka a prostředí týče je jim spíše na škodu.
|
andromeda
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 15:09
- Nahlásit
niniel
Jak velcí jsou psi? A jak velká je postel? To si nedovedu představit...
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 15:12
- Nahlásit
andromeda
psi jsou velci asi
taaaaaak
a postel je velka asi
taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakhle
|