Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jsem na rozpacích..
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 11:49
- Nahlásit

phoebe247
4. pokud se stane, že náš pes bezdůvodně zaútočí a jakémukoliv dítěti způsobí těžké zranění - dáme ho utratit

Zajimalo by me jak urcis ze to bylo "bezduvodne" pes (az na patologicke vyjimky) neutozci bezduvodne krome toho ze utraceni psa z jinych nez zdravotnich duvodu je protizakone (pokud se nejedna o primou sebeobranu)

nefer
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 11:55
- Nahlásit

pokud se stane, že náš pes bezdůvodně zaútočí a jakémukoliv dítěti způsobí těžké zranění - dáme ho utratit
spíš by ses měla starat o to, aby si svého psa vychovala tak, aby k podobné situaci nedošlo, než dávala do éteru, co uděláš kdyby se tak stalo. útoky psů na děti nejsou bezdůvodné, ale důsledek špatné výchovy. pokud se ti to přeci jen stane (což nepřeju tobě ani nikomu jinému), nemusíš ho nechat utratit. je dost lidí, kteří jsou schopni takového psa dostat zpět do normálu
http://artemis.erbak.com/

ve druhém bodu jsme se shodly a k prvnímu se nevyjadřuji, neznám okolnosti. každopádně žebříček hodnot mám opravdu "jiný", ale to snad každý. neznám dva stejné lidi, kteří by si ho sestavili naprosto stejně.

Evicka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 13:31
- Nahlásit

Phoebe, asi hodně z nás má jiný žebříček a ten tvůj absolutně nectíme. Samozřejmě nikdy nesrovnávám lásku k jinému člověku, tím více, pokud je to vlastní dítě, ale pes je prostě člen rodiny. Žije s námi, komunikuje, sdílí s námi trápení, úspěchy, žít se psy vedle sebe ve vzájemné harmonii a porozumění je náš způsob života. Ale na tak vysokou úroveň se ty bohužel nikdy nedostaneš. Bohužel ke tvé škodě. Sice máš psa, staráš se o něj po stránce materiální zřejmě dobře, ale to je tak všechno. O nějakém sdílení čehokoliv nemůže být ani řeč. Bohužel a je smutné, že tvůj bývalý muž nejeví o dítko zájem, ale to už tak někdy v životě chodí. Třeba potkáš někoho, kdo se bude k tvojí holčičce chovat líp, a koho bude moci nazvat otcem. V tomhle ti přeji hodně štěstí. Jinak s většinou lidí na tomto foru toho nemáš moc společného. My pro náš koníček prostě žijem. A všechno se dá skloubit, i rodina, děti a psi.Ale i v tomto soužití jsou určitá pravidla, především týkající se dětí. Ale to je na jinou diskuzi. Chtěla jsem jen, abys pochopila ten propastný rozdíl mezí tvým pojetím mít psa a našim.

nefer
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 13:40
- Nahlásit

jo jo, já bych odcitovala, tady hodně diskutovaného, pana Dostála: je rozdíl žít se psem a žít vedle psa

Anna
# Zasláno: 7 Úno 2005 13:48
- Nahlásit

Phoebe, taky nemusím psa v posteli, ale to je tak asi vše v čem se shodnem. Jak napsal Tchor neznám psa, který by na dítě zaútočil bezdůvodně a z vlastní zkušenosti můžu říct, že ač zdánlivě bezdůvodně, pátráním v minulosti se důvod vždy najde: Drobný zážitek ze života - měli jsme chatu na konci cesty a děcka z ostatních chat po té cestě jezdily na kole a čubice na ně štěkala, no a co je ještě větší zábava? přeci házet na toho psa klacky, kameny, písek atak pod. A jednoho dne milý chlapec přijel ve chvíli, kdy byla čubice venku. Takže kluk odhodil kolo a dal se na útěk. Čubice okamžitě vystartovala a štípáním do zadní části těla ho hnala až do jeho pokoje v jejich chatě. NAŠTĚSTÍ měl rozumné rodiče a nic mu neudělala, takže z toho nebyl žádný problém - od té doby už psa nedráždil. Ale v tu chvíli to vypadalo jako bezdůvodné napadení.
A neumím si představit jet třeba na dovču a psa nechat doma.

Evicka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 14:00
- Nahlásit

Na dovolenou my už dávno nejezdíme. Nemůžeme totiž najít dobrovolníka,k terý by se chtěl starat o 6 divokých , ale slušně vychovaných terierů. Takže jezdíme na střídačku. Phoebe, chápeš, veškeré naše dění v rodině, veškerá naše rozhodnutí jsou podřízena našemu koníčku - psům. Já se pořád snažím ti ten obrovský rozdíl ukázat.

A k tomu napadení psem. Nikdy to není tak černobíle, jak se to jeví. Pes, pokud byla jeho výchova v pořádku nikdy bezdůvodně člověka nenapadne. BUď ho nejdřív upozorní, že se mu to nelíbí nebo odejde. Ale člověk a obzvláště děti si někdy nedají říct a zkouší psí trpělivost. Nikdy není vina pouze na straně psa, vý´ždycky je tam nějaký podíl viny člověka. Jedině pokud je pes ve výrazném afektu, tak může člověka kousnout bez přemýšlení, např. když se snažíš oddělit rvoucí se psy, nebo jde o afekt při lovu, kořistnický pud, ale to je o něčem jiném. Ale v klidu se tohle samo od sebe nestává.

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 14:11
- Nahlásit

Ahoj všichni,
na této diskusi jsem právě pro ten "společný" názor toho "žití se psem a ne vedle něj".
Můj manžel však má velmi podobný názor jako Phoebe. Pes je pes a tudíš v žebříčku kdesi na konci, což ale není nic špatného, jsou záležitosti, které v žebříčku nejsou vůbec.
Alias na otázku pes v posteli by řek: "a co bych tam s ním proboha dělal?".
Je to opravdu naprosto odlišné pojetí vztahů člověk/pes, ale obávám se, že není úplně změnitelné. Snad jen tolerovatelné (tj. můj manžel si holt musel vybrat, zda já a pes nebo nikdo ).
Na druhé straně jsem ráda,že tu Phoebe zavítala - protože už to je kladný bod pro nás

Tak ať je nás "psích lidí" čím dál víc!
I když pozor, někdo to ještě člení na kynology a pejskaře - já osobně si myslím že to jsou "podkategorie".

phoebe247
# Zasláno: 7 Úno 2005 15:48
- Nahlásit

teda fakt jsem netušila, kolik lidí mě bude obrazně rečeno kamenovat za to, že mám raději děti než psy a psa do postele tedy opravdu nemusím
naše teta má psí útulek, o psech ví svoje, a to, že pes zaútočí naprosto bez důvodu rozhodně nevylučuje (ono záleží na povaze - úplně stejně jako u lidí, když to pořád srovnáváte)
takže moje děti vědí, že nemají tahat pejskovi z tlamy hračku, že na něj nemaj ječet a vůbec se mu divoce "šmrdlat"před očima
ale opravdu si nepřipadám méněcenná, že žiju pouze vedle psa, doufám, že mi to prominete, on by totiž jinak skončil stejně jako jeho psí sourozenci v potoce (nebo tak nějak - u toho jsem nebyla, než mi začnete opět spílat), zkrátka o voříšky zas taková rvačka není

Evicka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 16:02
- Nahlásit

Phoebe, my tě nekamenujeme, jen se ti snažíme vysvětlit ten rozdíl v kvalitě psího i lidského života. Ovšem chápu, že každý máme jiný názor na svět, tedy i na psy. Takže si z našich řečí zase tak moc nedělej a klidně piš dál. To víš, na naše miláčky jsme háklivý, a aby žili jen venku je pro nás nepřípustné. Tak nám odpusť, že jsme se na tebe vrhli jako supi. Nebýt tvého příspěvku, tak se tu nerozvine diskuse na dvě stránky. Ahoj

nefer
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 16:08
- Nahlásit

Lidi tady se ti nesnaží vysvětlit, že mají raději psy než děti, ale že se to dá postavit "na stejnou" úroveň. nedá se to vůbec popsat, tak jak se snažíš ty - asi takhle: to že miluješ svého manžela, neznamená, že nemůžeš stejně milovat své rodiče. ale to může pochopit asi jen člověk, který právě se psem žije a ne jen vedle něj

a tvoje teta v útulku by měla moc dobře vědět, že ti psi, kteří koušou "bezdůvodně", důvod opravdu mají. jen se stačí pořádně dívat a přemýšlet, jak se tam dostali a jaký byl jejich život před tím. nebo si myslíš, že pes, který má např. strach z lidí se v útulku zázrakem změní, protože pozná, že mu ty lidi chtějí pomoci? ne, na to je třeba sposta práce a pozornosti a té se v útulku těžko dočká, na to tam nikdo nemá čas

Ebony
# Zasláno: 7 Úno 2005 16:34
- Nahlásit

phoebe247
No rozhodně si jiná krevní skupina, a asi je logické, žes tu narazila. Každej má něco, pro co žije. Moji psi obohacují můj život úžasným způsobem, ale to lidem, kteří mají psi jen jako další "věc" k domu, stejně nevysvětlím.

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 17:21
- Nahlásit

Já mám podobný problém jako Terri - moje okolí taky nechápe mé plné zanícení pro mé psí miláčky - polevila jsem v tom, že si je tedy nesmím brát do postele, ale jinak se všechno co dělám snažím dělat s nimi. Partner mi občas vyčítá přílišnou lásku ke psům a snad trochu i žárlí, rodiče zase říkají - je to jen pes, nemůžeš ho zlidšťovat, jemu stačí,když s ním jdeš odpoledne ven...No prostě mají všichni naprosto zcestné názory a nikdy mě v tomhle nedokáží pochopit. Moji psi jsou plně součástí mého života, který už si bez nich ani nedovedu představit. Jak tady krásně vyjádřila nefer - můžeme milovat své manžely a děti stejně jako jiné členy rodiny, kterými jsou i psi. To je právě to, co se mi doma občas vyčítá, že své psy příliš miluju. Proto jsem strašně ráda, že mám dost přátel mezi opravdovými pejskaři, kteří jsou na tom se svou láskou k pejskům stejně jako já.

phoebe247
# Zasláno: 7 Úno 2005 17:32
- Nahlásit

nefer
já tedy rozhodně nemiluju svého manžela jako svoje rodiče v tom tedy vidím dost rozdíl ( a taky mám raději kočku než psa) ale vážně: mě jde o to, že za nenormální považuji, když někdo staví psa výše než člověka (dítě). Evoluce vám nic neříká? Když jsem měla malé dítko (1rok), tak jsem doslova šílela, když ho oblíznul cizí vlčák a jeho "páníček" se jenom smál, že "on je hodnej, on nic neudělá!"

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 17:38
- Nahlásit

Evik
Píšeš mi z duše!! Jako bych se viděla .

phoebe247
# Zasláno: 7 Úno 2005 17:39
- Nahlásit

a nakonec mám pro vás hypotetický dotaz (asi ne zrovna fér)
Představte si, že jste požádáni přes noc pohlídat cizí čtyřletý dítě. Bydlíte sami v domku se psem. Průběh večera je hrozný - cizí spratek je rozmazlený, pošťuchuje vašeho psa, tahá ho, šlape a strká mu pastelku do ucha. Neposlechne ani vás, zničí vám koberec a servis po babičce.
V noci vás vzbudí kouř. Dům hoří a vy musíte vyběhnout přes hořící schodiště. Ani psovi ani dítěti se nechce ven. Můžete zachránit pouze jednoho. Takže koho si vyberete ?

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 17:40
- Nahlásit

Phoebe
Manžel-rodiče je podobné jako pes - dítě. Zjednodušeně řečeno, každého jinak. Myslím že všichni mluvíme o kvalitě a ne kvantitě našich citů k dětem, manželům a psům..

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 17:43
- Nahlásit

phoebe247
Clovek neni nic jineho nez zvire, a pokud se nekomo zda ze je neco vic je docela namyslenej. Neumi toho pro preziti ani zdaleka tolik co pes.

K tomu diteti, na jednu stranu je ze stany majitele psa minimalne neslusne nechat psa dojit az cizimu diteti na druhou stranu pravdepodobne zadne nebezpeci nehrozilo. Rozhopdne to neni duvod k "sileni".

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 17:43
- Nahlásit

Phoebe
Tos mě fakt teď docela pobavila, no takovýho spratka bych přeci nehlídala!!
A za druhý, chňapneš dítko a pes poběží za tebou jako za správným vůdcem - to je přece jasný, ne?
A za třetí - když už je ze mně (a psů) manžel moc frustrovaný (bobánek můj), tak se mě vždycky zeptá, koho bys zachránila, psa nebo mně? (Promiň, jen jsi mi to připomněla)

Anonymní
# Zasláno: 7 Úno 2005 17:46
- Nahlásit

a taky mám raději kočku než psa
No, tak to jste trochu divná K čemu čekáte, že se tu dodebatujete? Že všichni vykopneme svoje psy z postele na zahradu?
Jo a zachránil bych asi svého psa

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 18:04
- Nahlásit

Fist
Ale jak to vysvětlit svému okolí? Tedy že je to nejen normální,ale i OK? (Proč vlastně vysvětlovat možná namítneš, protože myslím blízkou rodinu, ti ostatní vyjma Phoebe jsou mi putna..)

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 18:24
- Nahlásit

Fist
takže jsem vcelku štastnej člověk
Tak to jsi
Druhá věta (i když jsi to v podstatě pochopil ) - chtěla bych aby to blízká rodina chápala. Mí rodiče resp. mamka určitě, ta je stejný cvok jako já, otec zase toleruje. Okolí už jsem se naučila neutrálně blokovat (hmm, ano..) a myslet si své. Ale přeci jen okolo mně panuje to, co popsala EVIK o něco výše (asi bych to napsala podruhé stejně a možná ne tak dobře) a to bych ráda nějak změnila.
Ale možná až si pořídíme s manželem svého Hafa, tak se to změní samo

niniel
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 19:01
- Nahlásit

Musim rict, ze pokud by muj pritel byl proti tomu, abych mela v posteli psa, tak bych s nim asi moc dlouho nevydrzela. S pritelem mame psa opravdu misto ditete a oba ho neskutecne milujeme, od te doby, co ho mame, mame i hezci vztah. Proste uz si neumim predstavit zivot bez psa.

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 19:07
- Nahlásit

Niniel
S pritelem mame psa opravdu misto ditete
No asi má mé drahé okolí strach z odsunutí pozice ve smečce (tj. dle nich: manžel,dítě....nic nic nic..pes; dle mého manžel-dítě-pes, i když by asi nikdo neváhal, koho bych odnesla z hořícího domu..
Postel oželím, horší jsou další věci (třeba dovolená, společné vycházky, třeba spolu i na cvičák..), trochu mě to mrzí. Obzvlášť když čtu vaše spokojené příspěvky. Ale co, netřeba dopředu harašit. Až bude "náš" doma, tak se to snad změní

niniel
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 19:09 - Změnil/a: niniel
- Nahlásit

Terri
No na dite nemame penize-oba jeste studujeme VS. A pes je i vdecnejsi

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 19:12
- Nahlásit

Niniel
No na dite nemame penize-oba jeste studuje VS
Tak to máte ještě i čas
A pes je i vdecnejsi
A taky je dřív samostatnější, čistotnější, poslušnější, ..ach jo

Sali
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 19:16
- Nahlásit

phoebe247
ad tvůj vztah ke psům a vztak k nim tvého muže-nežiješ ty náhodou s mým bývalým???
Tohle jsem si totiž všechno prožila,chlap otočil o 180stupňů,jen jsem se k němu na barák přestěhovala,a koupila se malina k mému bobrmanovi,a kromě těchto argumentů ještě časem vyvinul nesnášení pachu Sava nebo moderních nemocničních úklidových prostředků,kterými jsem měla ze začátku nakázáno dezinfikovat barák po kontaktu se psy,takže psi do domu potom už vůbec neé,po sáhnutí na psa jsem si musela viditelně umít ruce,převlékat se do hadrů ke psům mimo prostory k odpočinku a přípravě jídla,v jeho autě jedině kenelky,když už jsem si ho musela půjčit,nedejbože residuální chlup...jo a žááárlil na to,že můžu mít ke psům i k lidem stejný vztah,že neřadím psy hluboko pod lidi,ale beru je paralelně...

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 19:20
- Nahlásit

Sali
Ještě že máš Tchoře!!!

Sali
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 19:21
- Nahlásit

niniel
Terri
Já s Tchořem máme psy úplně paralelně k lidem,patří do jiného šuplíku,jsou to PSI,NE NÁHRADNÍ LIDI...mají svou kategorii,milujeme je neskutečně,ale nikdy je neřadíme do kategorie vymezené pro lidi...ale asi je jasné,která kategorie,který šuplíček je mi bližší...

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 19:23
- Nahlásit

Sali
Naprosto s Tebou souhlasím!! Totálně!! Ale můj manžel si asi myslí, že ty šuplíky míchám a to není pravda - to je to, co se mu snažím pořád vysvětlit!!! (a nevím jak).

Jupík
# Zasláno: 7 Úno 2005 19:27
- Nahlásit

Taky naprosto souhlasím, ale některý lidi jdou tak daleko, že žárlí na psa, a nepochopí že tahle láska je jiná, taková duševní a čistší.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání