Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jsem na rozpacích..
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2005 09:23
- Nahlásit

Moje pejsina je zvyklá spát v posteli, sice pro některý to není duvod ke "chlubení", ale včera večer mě napadla jedna otázka. Psice k brachovy do postele nesmí, to ví a respektuje to, ale když já ještě nejdu spát, tak si lehne bud za mamkou do postele nebo do pelíšku. Jakmile ale slyší, že se ke spanku chystám já, tak přiběhne a jde si lehnout za mnou do postele... Myslíte, že to má nějakej vyznam? Že mě třeba považuje za nejslabšího člena smečky nebo to znamená, že jsem pro ni vůdce? Možná trošku padlá otázka, ale odpověď na ni by mě fakt zajimala... Diky moc za odpovědi.

Anonymní
# Zasláno: 5 Úno 2005 10:00
- Nahlásit

SES BLAZEN.ZNAMENA TO ZE SE ´JEDNOU BUDES DIVIT AZ NA TEBE ZACNE BYT AGRESIVNI KDYZ SI JI NECHAVAS LEZET V POSTELI ZACNE BYT BRZY DOMINANTNI.

niniel
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2005 10:44
- Nahlásit

Eimy
Pokud je to jinak hodna fena a zvladate ji-posloucha, necha si od vas saha do jidla nebo na sebe, tak bych to tak nehrotila jako Anonym. Muj pes taky lezi jen na moji strane postele, k priteli nechodi. Pritel ho proste parkrat poslal v noci na zem a hafan leze ke mne. Mne to nevadi, agresivni neni ani nahodou a aspon hreje

Vally
# Zasláno: 5 Úno 2005 10:46
- Nahlásit

Anonyme jseš trouba. Možná že někdo psa v posteli neuznává, ale moji psi v posteli se mnou spí a o agresivitě nebo dominanci to vůbec není. Mám spíš pocit že jsou pohodlní a postel se jim líbí a nebo mě prostě mají rádi a chtějí být co nejblíže i v noci, protože k nikomu jinýmu do postele nejdou i když by mohli. U nás totiž nikdy nikdo psa z postele nevyhazuje. Taky jsou jen jednou na světě a proč jim to teda nezpříjemnit.

Eimy
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2005 11:10
- Nahlásit

Anonymní
Možná sem blázen, ale ona si ode mě nechá udělat uplně všechno Ještě se mi nestalo, že by na mě nebo na kohokoliv jinýho zavrčela nebo se jen křivě podívala A myslím, že kdyby to zkusit chtěla, tak to zkusila už v pubertě ne?

niniel
Jak sem psala výš, nechá si ode mě dělat všechno, jídlo jí mužu klidně z tlamy vytáhnout, od sladkostí, který spadnou nazem a ona je "ukořistí" po granule, který má v misce. Zvládnutá je a poslouchá vcelku dobře.

jinak pro všechny ostatní,co by mě chtěli nějak osočovat:
Stačí mi jediný slovo, aby z té postele slezla a šla si lehnout zpátky na místo.

Eimy
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2005 11:42
- Nahlásit

Ještě mě jen tak napadlo pro Anonyma. Zkus se zamyslet a přestan oduvodňovat dominanci psů tím, že spí v posteli možná ti to pomuže při vychově toho tvýho...

Jupík
# Zasláno: 5 Úno 2005 11:53
- Nahlásit

Já si taky myslím že to chlupáči spí v posteli hlavně proto,že nám chtějí být nablízku. Vždyť kolikrát ležej úplně nepohodlně ale hlavně že se můžou přitulit a předat někomu to teplo a tu lásku který jsou tak plný.

Eimy
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2005 12:36
- Nahlásit

Jupík
Taky sem o tom přemýšlela, že psice občas si chce lehnout tak blízko ke mně, že skoo sedí, ale prostě je tak spokojená a abych pravdu řekla, tak já jsem si na to za ty dva roky už taky zvykla a ted jsem nesvá, když nespim s ní (když byla týden s přitelem na slovensku a pod.). Kdo to nezažil tak to asi nemuže pochopit

Ivana
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2005 13:15
- Nahlásit

S námi spala v posteli dobrmanka do svých sedmi let.Pak se narodilo mimino a mě vadilo,že mimčo je celé od chlupů a tak již do postele nesměla.Spala v ložnici před postelí nebo pod postýlkou a nikdy nebyla agresivní,dítě milovala,nechala si od něj všechno líbit.(tahat za uši,lezlo jí do žrádla atd)Nemyslím si,že když pes může k páníčkovi do postele že se stane agresivní.I další naši psi se do postele snaží dostat,jsou rádi když se můžou přitulit (jedná se o malé a obří plemeno) a nikdo agresivní není a povaha se nijak nezměnila.

niniel
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2005 14:01
- Nahlásit

Ono je to proste hrozne fajn Kdyz nemuzu spat, tak psa aspon drbu a mam pocit, ze nejsem vzhuru nadarmo
Jo, hlidam i tri psy, kteri normalne do postele nesmi ani nahodou. U me spi v posteli a jsou naprosto spokojeni. Proste si toho ten pes vazi

Tchor
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2005 15:07
- Nahlásit

Anonymní
Hele mam v posteli smechu peti sportovne vedenych psu s vysroubovanym sebevedomim na maximum a nejak jsem si nevsim ze by klesla moje autorita vuci nim. Mam strasne rad kdyz nekdo papouskuje poucky ktere cet a nedokaze je napasobvat na praxi.

niniel
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2005 15:20
- Nahlásit

Tchor
To se jich tam vejde najednou pet?

Eimy
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2005 15:35
- Nahlásit

Tchor
Ty jo... Já mit tu svou psici v posteli 5krat, tak bych se rovnou mohla přestěhovat k ni do pelechu Problém by byl v tom, že ona by se tam stejně nacpala v těch 5ti provedenich za mnou, takže bych si asi nepomohla...)

haha
# Zasláno: 5 Úno 2005 18:19
- Nahlásit

já beru psy do postele taky odjakživa a s agresivitou to nemá co společnýho ,pes je rád že může být co nejvíc s náma a ne že je sám doma když jsme v práci a potom ještě znovu celou noc zavřenej sám ¨třeba v chodbě,jsme jeho smečka , v přírodě spí smečka taky pohromadě a nevyhání nikoho za dveře

Evicka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 08:55
- Nahlásit

Já jsem taky pro, pokud je všechno ve vztahu pán -pes v pořádku, pes respektuje svého pána, poslouchá a neprojevuje nijak svůj pokus o dominanci, tak ho klidně nechte v posteli. Pejsek má příjemný pocit kontaktu se svým pánem a vztahy se utužují. Navíc hřeje a je to fajn. Naši hafíci museli postel opustit kvůli mé alergii na psí srst. Ale doma jsou pořád, jen už nespí v posteli.

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 08:58
- Nahlásit

niniel
I vic kdyz jsou nahore i dovlni ovcice ) No mame postel 2x2

nefer
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 09:35
- Nahlásit

Tchor
A to se tam vejde ještě i Sali ?

Nám bude za chvíli postel 2x2 malá a to mám jen jednoho hafana.
Čubina se hrozně roztahuje, hlavu na polštáři, a když ještě natáhne všechny tlapky...ani to ale není důvod, ji vyhnat. V pohodě mě respektuje a do postele chodí až po mě a na můj povel a opravdu mi nepřijde, že by u toho byla agresivní
Moje minulá čubina zase spala hned vedle mé postele, kde měla svou matraci (ke mě se bohužel opravdu tenkrát nevešla)...takže pověry typu: pes nesmí mít přístup do vaší ložnice, mě nechávají chladnou.
Pokud nebudu mít u psa respekt, bude na mě z postele klidně vrčet, to je jasné. K autoritě ale nikdy nebude stačit psa naučit, že do ložnice nesmí

phoebe247
# Zasláno: 7 Úno 2005 10:17
- Nahlásit

jsem začínající chovatelka psa a můžu říct, že představa psa v mé posteli je pro mě naprosto nepřijatelná a promiňte ten výraz -prostě se mi to dost ekluje. To vám to lidi fakt nevadí ?
Paraziti v kožíšku, špína, tělesný pach, drápky a ještě se to vrtí.

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 10:23
- Nahlásit

Ne opravdu mi to nevadi. paraziti v kozichu nemaj co delat taky tam standardne rozhodne nejsou, telesny pach neni o nic horsi nez lidskej, spina taky neni nic hroznyho akorat se musi castej prat a nepustit je tam kdyz se pred tim valeli v blate. No a drapky a vrteni oni se dost rychle nauci ze kdyz tam chtej bejt ze nesmi budit.

nefer
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 10:26
- Nahlásit

pokud vidíš psa takhle, nechápu proč ho máš. pokud se o něj budeš pořádně starat, prazity v kožíšku mít nebude, nebude smrdět a nebude špinavý. s drápkama asi nic neuděláš, těch ho prostě nezbavíš a že se vrtí? můj přítel se v posteli také vrtí a nevyhazuji ho kvůli tomu . ostatně já taky, takže by mi docela vadilo, kdybych kvůli tomu musela společné lože oželit.
víš, nemusíš mít psa v posteli, do toho tě nikdo nenutí, ale pokud máš ke zvířeti vztah, jak o něm můžeš mluvit takovým stylem? dítě se také kolikrát vrátí z venku jak čuně a nikdo se ho neštítí.
možná to pochobíš až nebudeš "začínající chovatelka", ale budeš mít psa jako člena rodiny a svého společníka

Jandula
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 10:39
- Nahlásit

Rozhodně souhlasím s Nefer, pejsek příjemně hřeje a je hezký se ráno probudit s tím, že se k tobě někdo lísá atd... Já mám holt smůlu, že moje čubina nemá ráda horko, takže do postele jí dostanu tak na čtvrt hodinky v sobotu a neděli ráno... Ale táta si dal závazek, že jí to naučí...

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 10:45
- Nahlásit

Já osobně bych si svého mazla choďáka taky nejradši vzala do postele, ale doma mi to bohužel není dovoleno.(Přítel by se asi zbláznil kdyby měl náš chlupáč spát s námi:biglol I když pejsa ač hrozně chlupatý vůbec nelíná, do postele zkrátka nemůže - každý večer, když leží na svém pelíšku a já odcházím do ložnice po mně vždy vrhá takové pohledy jak by strašně rád šel se mnou....
Spojovat dominanci psa s tím zda spí či nespí v posteli je prostě kravina! Jó kdyby spal pes v posteli a pána tam nechtěl pustit, to už je důvod ke znepokojení....ale když chce být pejsa páníčkovi co nejblíž, třeba i v posteli, nevidím žádný důvod, proč by nemohl... Jinak se plně ztotožňuji s posledním příspěvkem od Nefer. Ono navíc, každý máme v posteli různé druhy roztočů a jiných fujtajblíků, o kterých ani nevíme, takže nevím, co by tam ještě mohl zanést pes, o kterého je ze všech stran dobře postaráno.

hanule
# Zasláno: 7 Úno 2005 10:53
- Nahlásit

Můj muž nemá rád psi v posteli,ale vždy když odejde do práce,tak si je tam na chvíli vezmu.Oni krásně zahřejí a mě rozhodně mí psi voní.Hladím je a čmuchám k jejich kožíšku.Máme se prostě rádi.A náhodou jsou poslušní,jak už tady zaznělo,že nemůžou,to je kec.

phoebe247
# Zasláno: 7 Úno 2005 10:53
- Nahlásit

nefer, myslím, že pes, který žije venku na zahradě se nepotká tu a tam s nějakým parazitem a taky neříkám, že smrdí, ale prostě je cítit jinak než člověk
do mojí postele můžou kromě manžela ještě děti
psa máme proto, aby hlídal barák a doufám, že na nás kvůli tomu napošleš Srstku s Kubišovou
psa máme rádi, pečujeme o něj, ale odsuď podsuď
můj bejvalej má psa místo dítěte (sám to říká)-takovýhle lidi lituju nepřipadaj mi normální ( trochu i tvoje reakce zavání hysterií )

phoebe247
# Zasláno: 7 Úno 2005 10:55
- Nahlásit

nefer, myslím, že pes, který žije venku na zahradě se nepotká tu a tam s nějakým parazitem a taky neříkám, že smrdí, ale prostě je cítit jinak než člověk
do mojí postele můžou kromě manžela ještě děti
psa máme proto, aby hlídal barák a doufám, že na nás kvůli tomu napošleš Srstku s Kubišovou
psa máme rádi, pečujeme o něj, ale odsuď podsuď
můj bejvalej má psa místo dítěte (sám to říká)-takovýhle lidi lituju nepřipadaj mi normální ( trochu i tvoje reakce zavání hysterií )

nefer
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 11:11
- Nahlásit

povinností člověka není mít dítě a ti lidé, kteří jej nemají nejsou podle mě adepty na lítost. můžou mít stejně bohatý život jako ostatní a je jedno jestli ho sdíli s kočkou nebo se psem. a jestli ti přijde takový člověk nenormální, tak to promiň - společnou řeč nenajdem a asi to bude mít stejně dost lidí na tomhle fóru. pro mě je normální člověk ten, který si váží života v jakékoliv podobě a nepohrdá člověkem, který se rozhodne nemít děti. asi tě nenapadalo, že k tomu bude mít důvod.
Hele, já nemám nic proti psům, kteří jsou na zahradě a hlídají barák, pokud je o ně postaráno. Ale k tomu nestačí jen voda, krmení a občasné procházky. i takový pes musí být bez parazitů. jestli ti moje reakce zavání hysterií - prosím. Mě ta tvoje zase velkou arogancí...jinak bys to pochopila

Evicka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 11:14
- Nahlásit

Phoebe, asi svého psa nemiluješ dost a považuješ ho jen za účelovou záležitost,tj. očekáváš od něj jen splnění účelu k jakému sis ho pořídila, tj. hlídat dům. Ale my ostatní k nim máme vztah na zřejmě zcela jiné úrovni. Když jsme si koupili nové štěňátko, tak jsme si od něj asi 14 dnů drželi taky odstup, než jsme je pořádně odčervili, nastříkali proti parazitům a než načichlo vůní našich psů. A teď tu malou potvoru pusinkuju, hezky voní - po našem a je to naše holka. Pokud je pes opečovávaný, tak proč mu neprojevit city po lidském způsobu.

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 11:22
- Nahlásit

phoebe247
Tak, abys vedela ja mam psa taky misto ditete a neni to tim, ze bych mimco nechtela, ale proste ho mit nemuzu. A nemyslim si, ze bych kvuli tomu mela byt menecenna a nebo nejaka chudinka . Navic to nase stene neni ani nejak rozmazlene, ale urcite pravidla musi dodrzovat. Je pravda, ze ze zacatku v posteli spat nesmela, ale nakonec jsme ji to povolili a nemyslim si, ze bychom kvuli tomu meli byt nejaky omezenci.

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 11:30
- Nahlásit

phoebe247
My se Sali mame psy jako sportovni partnery jejich psichycke pohode a tim i vykonu je podrizenej cely nas system zivota. barak se kupuje s ohledem na moznost tam mit bez problemu smecku psu, jestli tam pujdou udelat psi dvere vpripade nouze oddeleny výbehy, jestli nebudou psi moc ruseny okolnim provozem aby si mohli v klidu po treninku odpocinout, u auta se nejdriv zjituje jak tam pujdou zamontovat mrize, jak se to auto da v lete vetrat atd. Opravdu se nepopvazuji za normalniho cloveka, ale jsem tomu rad.

phoebe247
# Zasláno: 7 Úno 2005 11:41
- Nahlásit

nefer
1. nepřipadá mi normální, když můj bejvalej říká o svým psovi, že je to jeho dítě a na svojí holčičku se vybodnul
2. souhlasím, že není povinností člověka děti mít
3. máme děti, psa a kočku a především cítíme obrovskou zodpovědnost a staráme se o ně, jak nejlépe můžeme
4. pokud se stane, že náš pes bezdůvodně zaútočí a jakémukoliv dítěti způsobí těžké zranění - dáme ho utratit
pokud máš jiný žebříček hodnot, tak se opravdu nedomluvíme
psa mám ráda, ale přece jinak, než děti a do postele prostě nepatří

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání