| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 06:16
- Nahlásit
maya
hm by me zajimalo jak s tim mejdlem chodit prej dobry namocit do lihu to vysusi a prej to funguje.
veci tam maj nadherny treba cajovou konvici bych si dala libit. rychlovarku sem si poridila az do myho samostatnyho zivota, ale ma.vyhodu, ze na ni muzes zapomenout
osobne mam rada tyhle cesky veci, jsou kvalitni, pekny a pritom treba pripominaji detstvi nebo babicku.
kachna
to je dobre, ze jen plane vystraseni, urcite maja bude v poradku a budes ji mit brzo doma.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 08:23
- Nahlásit
cernejcaj
treba by stačilo ty ponozky namydlit prej to mejdlo udela klouzavou vrstvu ktera zabranuje treni coz asi jo
zas z tech ceskejch veci je to otazka kvality ta moje nova rychlovarka je taky ceska a mouchy nejaky by se nasly
mame jsem koupila radsi philipsku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 08:32
- Nahlásit
Maya
jo, to by asi mohlo. doporucuje se i dobre namazat. Jinak me se tvori puchyre spis jako otlaky vetsinou z tvrdych bot. tam vetsinou nepomaha nic
no ale tak zalezi dost na cem, ne vsechno "cesky" je 1) vyrobeny u nas 2) udelano kvalitne a dobre. Ono nakonec i treba polskej vyrobek muze byt kvalitni a dobrej, stejne jako cinskej, ale v principu proste víc věřím českýmu smaltovanýmu nádobí, co tu má tradici a používala to moje maminka 30 let bez ztráty kytičky, než nějakým hliníkovým hrncům za 150kč z tesca kde je česká firma dovozce a výroba v číně. Na druhou stranu třeba u elektroniky sou východní státy prakticky špička.
Jakou tu rychlovarku teda nakonec máš?
Jinak samo ještě záleží, jak to namyslí výrobce a jak náročnej je pak taky zákazník. Já dostala asi 5let zpět rychlovarku fagor (nevim, odkud to je znacka), ale krom děsně zakamenovaný tý síťky, kterou sem nakonec vyhodila, protože mi nešla vyčistit, nemám ke konvici jedinou výhradu. Vaří vodu a dobře se manipuluje s víčkem.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 08:42
- Nahlásit
cernejcaj
tak ja mela taky nejakou levnou konvic sencor, vydrzela par let nez ted zacala blbnout ze se prestala vypinat
ted mam teda tuhle https://www.bravospotrebice.cz/p/217/bravo-b-4381- luisa-zelena
ohriva tu vodu dyl a to drzadlo je prolamovany na prsty na blbym nepouzitelnym miste
jinak se zda dobra a hlavne se na ni hezky kouka
kdysi jsem mela od tyhle firmy sendvicovac a tam se celkem brzo odloupal teflon
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 08:53
- Nahlásit
Maya
mozna ma slabsi prikon, dneska uz vsechno ma slabsi prikon aby to nenarusovalo normy EU, takovy vysavace co ani nesajou a tak
no jinak kdyz se blbe drzi drzadlo, to je naprd.
mam dilema ohledne tech skrini. Ted mam skrine 250cm vysoky 200+50nastavec a sou kolem stolu, postel je pod voknem. Budem davat postel kousek od skrine, takze delsi cast postele bude rovnobezna s celou skrini a ted nevim, zda tech 250cm neni pocitove moc vysoky, aby clovek mel pocit trochy toho prostoru? postel bude asi 55cm od skrini. Tak si rikam, ze nastavec bych nechala jen jednopolickovej na cca 30cm, ale nevim, jestli me tech 20cm pocitove muze zachranit? asi to ale bude lepsi, co... uplne bez nastavce se mi do toho nechce kvuli mistu a za dverma pak budu mit cca 222 vysoky dalsi skrine, takze by to i opticky bylo srovnanejesi...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 08:55
- Nahlásit
cernej caj
cajovou konvici bych si dala libit.
já jí mám jako zálohu, když vypnou proud.
To silnostěnný nádobí koupila před dvaceti lety mamča a mně se líbí hrozně moc.
A ty duhový hrnce (ty už teda v nabídce nemají, jak jsem koukala)
Já bych si ještě být tebou časem přikoupila hrnec s teflonem (taky jsem se ofrňovala, ale na guláše... je super).
Asi vyhodím ty kovové hrnce a dokoupím jeden černej.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 09:09
- Nahlásit
kachna_
Časem možná nejed do zálohy nějakou pěknou čajovou koupím. Teď už jsem se vyčerpala hrncema
Dík za tip na ty hrnce, zrovna gulášky bych ráda znova obnovila do budoucna snahu o jejich výrobu Plán je začít sadou a pak případně podle potřeby doladit. My sme doma měli hromadu hrnců, ty smaltovaný s plastovýma ušima, ty sem chtěla ale nepodařilo se mi je vůbec sehnat ani na bazarech k tomu pár nerezovejch, nějaký skleněný a smaltovaný pekáče, několik pánviček, tlakáč... Půlka těch hrnců se použila 1x za rok a nerada bych na tom byla stejně hned z kraje. Jako za 30 let vlastnění kuchyně se to stát může, to jo, ale je lepší to nemít jako startovací čáru
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 09:11
- Nahlásit
Maya
sencor má asi obecně docela špatnou pověst.
Konvici mám fagor a blbě se zavírá. Nejspokojenější jsem byla s Amica s teploměrem, ale už jí nedělají.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 09:21
- Nahlásit
kachna_
sencor obecne sou levny cinsky veci ale zas kdyz to pouzivas malo a obcas, nevyplati se dat za to x-krat vic...
amicu mam sporak, neni polsko jako polsko ale ta moje fagorka ma vicko paradni nastesti, ale uz sem taky videla nektery konvice takovy blbe pouzitelny a pritom konvice ma delat dve veci... dobre se do ni dostat a varit...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 09:23
- Nahlásit
cernej caj
neni polsko jako polsko
já taky, ale jako nadšení po letech žádný (zas ani velká nespokojenost), přijde mi, že trouba peče čím dál víc nerovnoměrně. Má za sebou asi sedm let intenzivního používání
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 09:28
- Nahlásit
cernej caj
používám minimum malých (ale to může být velikostí rodiny ) hrnců (mám jich samozřejmě dost ), dva-tři střední (20) a 1 velký, ale užila bych dva, protože dělám hodně polévek a musím přelévat. Asi vyměním jednoho nereza a přikoupím jeden velký a budu spokojená.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 09:41
- Nahlásit
kachna_
no tak nase stara mora taky uz po nejakych 7mi letech pekla hur a po cca 13 sme ji stehovali s tim, ze jak se dorekonstruuje u nasich, ze si koupi novej sporak. Mela odhadem 16let nez ji nahradila nova a posledni roky uz byla skoro nepouzitelna jako trouba, tatinek ji nekolikrat pridelaval a resil dvere a pekla uz tak spis jen z pulky
no jo, ale ty mas hromadu hladovejch krku JJ, ono nejlíp to vytuníš až časem, co bys použila a co je doma spíš nazbyt. Já polívky nedělám vůbec, ale ráda bych trochu začala, protože su polívková a tak by bylo dobrý, kdybych si mohla udělat vlastní bez integrovanejch nudlí
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 09:50
- Nahlásit
zajimavy
http://m.vitalia.cz/clanky/slozeni-ktere-necekate- v-rohliku-je-bezne-sadlo-a-v-lecich-lepek/
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 09:59
- Nahlásit
Maya
me ani neprekvapuje bohuzel. maminka si koupila tunaka jednou a krz alergiim poctive cetla. to rajce tam nenapsali, ale nastesti toho nesnedla moc, takze zabraly leky a nebylo to na odvoz do nemocnice...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 12:50
- Nahlásit
neco pro kachnu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 12:59
- Nahlásit
Maya
jinak feri v noci sem poustela ven jen jednou, ale necekane pri veceri prisel muz s kamosem si odskocit z prace neco z domu vzit a zapomela sem je sledovat, co kterej sezral tak doufam, ze ta vylizana ryze byla vylizana ferinkou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 13:02
- Nahlásit
cernejcaj
tak snad bude Ferinka ok prinejhorsim bude mir rejzi jeste dneska
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 13:10
- Nahlásit
Maya
jj, pro jistotu
su desne ospala, posledni mesic furt zivam a su furt unavena. nejakej recept co s tim?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 13:49
- Nahlásit
Maya
ti posasili clanek chybi fotky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 14:04
- Nahlásit
cernejcaj
tak sem furt grogy a co s tim teda nevim jedine snad jaro a slunicko
no koukam nejen tenhle tam nejsou fotky nikde majitelku tech stranek znam bud to predelavaj a nebo rusej neb tyhle super stranky vicemene skoncili kdyz se vdala a ma uz tusim 3 deti
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 14:06
- Nahlásit
Maya
aha, to je skoda... by bylo fajn, kdyby aspon clanky zustali dohledatelny... i kdyz ty tvoje mas i u sebe ze
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 14:06
- Nahlásit
tak jsem koukla do menu databazeknih do sekce chci si koupit a mam tam uz zase minimalne 10 knih, asi budu muset zacit krast
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 14:09
- Nahlásit
cernejcaj
tak ja mam tech fotek vic ale ktery konkretne jsem davala k tomu clanku nebo k tem dalsim uz fakt nevim
tak ono udrzovat hosting nefunkcnich webovek kde tim padem asi klesne navstevnost, asi taky neni nic moc
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 14:13
- Nahlásit
Maya
jako co tam ses, bych se mrkla na seznam
no to je jasny, no, z eto je navic s dnesnim nastupem fakbuku naprd
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 14:13
- Nahlásit
ale na fakbuku nejde ani vyhledavat takze zkus hledat informaci treba 2roky starou...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 14:40
- Nahlásit
cernejcaj
mysliím assil
tak fb je dobrej na pokec a prezentaci neceho ale davat tam nejaky clanky jako na webovky nema smysl
ale majitelka tech stranek neni ani na fb
ono jako spravovat neco takovyho zabere spoustu casu takze kdyz byla na vejsce ten cas mela, ted už ne
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 14:59
- Nahlásit
Maya
jj, na pokec a prezenci ale jinak vubec... jako forum ala cz pes kde chces jednou resit vycvik a podruhe nezravost se tam neda nic najit, na vse se odpovida x krat a je jedno, na jaky tema se to resi...
jo to chapu, no. Jen skoda, ze nejedou zrejme ani stary clanky dobre.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 15:14
- Nahlásit
cernejcaj
tak jasne ze je to skoda byvali to nejlepsi stranky o spicech a v necem jeste jsou a kdyz klub jeste nemel stranky tak je v podstate suplovaly tyhle
ty clanky nikde jinde nejsou takze kdyz to zmizi bude to skoda
n ektery veci co tam jsou jsou ted na klubovkach ale vetsina ne
ale chapu ze ty penize za hosting holt radsi nekdo vyuzije jinak
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 16:16
- Nahlásit
ale muze to byt i na zdarma hostingu prece... ty clanky psala u majitelka webu nebo je to od ruznyvh lidi?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 16:34
- Nahlásit
cernejcaj
i mjitelka i x ruznych lidi ma tam i stary plenenky a zatnamy z bonitci a fotky co nikde jinde nejsou druv tam i bejvala spici diskuze jako skoda to je ale zase to chapu ze ji uz zajima rodina a deti a webovky jsou ji nekde ono i maly minimum spravy zsbere dost casu proto js skoncila se stranksms psu i stredaku a bakonec i s cypomoci na kklubovejch webovkach a databazi
|