| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 06:45
- Nahlásit
brut hlavně zdraví, ať co nejvíc spolupracuje Vnouček je na jednu stranu výborná rehabilitace, na stranu druhou dá babce jistě zabrat
čaj krásná šelmička - má veselý pohled, na věk nevypadá
kdyby se snad někdo nudil, tak dneska na Zvířetníku je náš výlet
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 07:58
- Nahlásit
Xerxová
pekny povidani
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 07:59
- Nahlásit
brut
tak preju hlavne hodne zdravi vsem
cernejcaj
to je krasnej selmijak mnohem hezci nez ty zlaty
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 08:06
- Nahlásit
Xerxova
hezky povidani
to si takhle dopodrobna pamatujes a nebo si pises denicek?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 08:22
- Nahlásit
Maya tím, že trasu plánuju - tak si ledacos načtu, abych věděla, co cestou stojí za vidění a něco o památkách tušila (na Pepu nemám, ten má historii zmáknutou výborně). A z toho plánování mi něco v paměti zůstane. Navíc tyhle texty na Zvířetník píšu většinou brzy po návratu - a to má člověk ještě vše v živé paměti.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 08:27
- Nahlásit
Xerxova
tak to jo ja si rikala jak to muzes po case takhle napsat
vlastne mas teda denicek na zviretniku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 08:52
- Nahlásit
Maya
meli sme 4zlaty selmie a tahle jedina je cerna (i kdyz je pravda, ze to byl "muj" pes), me se libi i ty zlaty.
ja ctu na pokracovani ten pct denik je bozi a jak je online tak je to parada
Xerxová
me se libilo ze vostry je z wostrey, to sem ani netusila a to se mi libilo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 09:47
- Nahlásit
PetraK
dyz me by asi prislo horsi, kdybych sla treba do prace a doma nekdo umrel necekane sam...
je supr, ze ste si tak uzili a ze teda bubi se predvedla, ale teda vubec tlapku nepouzivala?
drzim palce bazalce, at se vzpamatuje, ale snih teda bych necekala
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 10:07
- Nahlásit
cernej caj
šelmí fotky až doma tady mám smolikof
Xerxová
ááá to jste se měli pěkně na výletě, moooc pěkně a krásný fotky, člověk je úplně tam.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 10:16
- Nahlásit
PetraK
sem nevedela ze matr chalupu na Sibiri a nebo v Svedsku co jsem vuddla na lapich fotkach maj tam taky snih furt :F
z hopikaty Bubice by me teda svihlo
kolegyne odesla marodit ale predtim tu na me dve hodky prskala bacily a jeste me uklidnila infornaci ze nase spolecna doktorka si zlomila krcek takze dlouhodobe neni a ons mela dneska stesti na zaskok v ordinaci kdezto id pristiho tejdne zaskoky tak ruzne po Praze takze uz se vidim jak v horeckach prolejzam mesto a hledam nekoho kdo mi napise neschopenku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 10:22
- Nahlásit
Maya
a nemate nejakyho firemniho doktora nebo doktora pobliz prace/autobusu proste kam by se ti hodilo zajit to docasne resit?
taky kdyz mam horecky pripadne prujem, je jako bozi jet 40minut do brna a pak jeste dalsich 40 k doktorce, a pak to absolvovat jeste se zastavkou s neschopenkou v praci, coz ke spatecni ceste hodi minimalne 30 minut navic
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 10:31
- Nahlásit
cernejcaj
mame tady v praci doktorku ale s obavam ze k cizimu doktorovi muzes nakracet jen v poslednim tazeni se smrti na jazyku
s tim dojizdenim to znam prima to bylo s chripkou v horeckach to uz jsem zastavku prace vynechala
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 10:33
- Nahlásit
Leje. Hodně leje. Třeba bude aspoň trochu vody, než to všechno někam odteče...
Dneska na procházce jsme to vzali schválně cyklostezkou. Cyklistů kvůli počasí nebylo moc, ale pár jsme jich potkali. Choval se přesně tak, jak má - jede cyklista, Adam přijde ke mně a počká až přejede. Funguje to i když jedou poměrně blízko a rychle. Přemýšlím, jak ten nácvik ztížit, aby to bylo náročnější, než ta včerejší situace a přitom bezpečný...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 10:34
- Nahlásit
cernej caj
dyz me by asi prislo horsi, kdybych sla treba do prace a doma nekdo umrel necekane sam...
tooo jo, to by bylo pro tebe horší. ale pro něj? kdyby to přišlo takhle náhle? Bez dlouhýho trápení? Já jsem zpětně hrozně ráda, že Ešus odešel takhle. Že ještě ráno jsme si střihli pohoda procházku, den předtím řádil jak černá ruka, v čekárně ještě oblboval obdivovatele a nic niic ho netrápilo. a bylo to to, o co jsem se opírala. Že žil naplno až do poslední chvíle, jak byl frajer, tak jako frajer odešel. Za to jsem vděčná.
ze teda bubi se predvedla, ale teda vubec tlapku nepouzivala?
no to právě jo, ale ne naplno a má ty nohy vachrlatý, takže to je o přeražení. a můj infakrt.
, ale snih teda bych necekala
jako nebylo to dlouho, pak to přešlo v déšť, ale kosa byla slušná, tak to až tak nepřekvapilo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 10:40
- Nahlásit
Maya
.z hopikaty Bubice by me teda svihlo
hele ona je blásen prostě. včera utikla po schodech nahoru. Přijeli jsme z chalupy, já vláčela fůru věci, Rumajzla jsem poslala nahoru, posadila, jí posadila dole a vláčela věci nahoru. Myslíš, že ta krůta poslechla?????? ne! Ale tak za tohle jsem docela i ráda, protože to je jednak o tom, že ta nožka je už trošku lepší, když si na to troufne a druhak si jí trénuje. Dolů to zas už nedá, což jsem ráda, že tam se brzdí a nesurfuje.
atr chalupu na Sibiri
já to do včera netušila taky
tak ruzne po Praze takze uz se vidim jak v horeckach prolejzam mesto a hledam nekoho kdo mi napise neschopenku
tak se drž!! třebas tě to mine?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 10:57
- Nahlásit
birma
figuranta s chranicema?
PetraK
tak zvireti je to asi jedno, jestli umre samo necekane nebo cekane (starim, nemoc), ale myslim, ze i clovek by mel rad moznost se rozloucit nebo si poresit veci a ne ze je zdravej a OK a v dalsi minute uz neni... jakoze prechazis pres prechod a sejme te auto, nevim, osobne bych asi radsi byla tyden v tezkym stavu na jipce a rozloucila se s blizkyma, rekla jim co mam na srdci a co je pro me dulezity, kdyz odchazim jim sdelit a ne ze zcistajasna prestanu byt...
tak je ale zas dobre, ze trochu ji pouziva, ale chapu, ze to bylo o infarkt, aby nekde nespadla nebo tak
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 11:08
- Nahlásit
ted nad tim tady premejslim a radsi bych snad brala to sejmuti na prechodu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 11:41
- Nahlásit
birma
myslíš, že máš šanci natrénovat reakci na leknutí?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 11:45
- Nahlásit
cernej caj
Když já to vnímám jinak, no. To že někoho mám ráda, ti dotyčný ví, protože tak jednak konám a jednak jim to hlavně říkám a nic jinýho bych v podstatě na srdci neměla, než to, že od nich nechci jít pryčů A kdyby mi dal fakt někdo vybrat jestli tak a nebo onak, beru tu svou variantu. Ona je totiž - teda z mýho pohledu - myslím i pro ty co tu zůstanou, nakonec milosrdnější. Protože když mám toho druhýho ráda, tak mě ničí to, že vidím jeho trápení a nemůžu mu pomoct. A takhle by jen řešili to, že tu nejsem a ne období, který by tomu předcházelo.
Tož každej člověk to vnímá jinak.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 11:49
- Nahlásit
Maya
ted nad tim tady premejslim a radsi bych snad brala to sejmuti na prechodu
já taky, ať bych na tom přechodu měla být já, a nebo ten kdo je mi blízký. U něj bych si mohla říct - tak jako u našeho nej kamaráda Martina - že se tak třeba vyhnul něčemu mnohem horšímu, a že hůř i při umírání může být.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 12:25
- Nahlásit
kachna_
já si nemyslim, že u něj jde o úlek. Spíš mi to přijde jako loveckej start, kdy prostě vyběhne dřív, než mu došrotuje, že požadovaný chování je jiný a on když už běží, tak nemyslí (obecně, nejen v tomhle případě). Navíc je to pro něj těžší třeba v tahu než při běžný procházce a tak. Takže nějaká možnost, jak to ztížit, pořád ještě je. Tenhle stav se mi rozhodně nelíbí...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 12:30
- Nahlásit
cernej caj
táto-ty ses zul!
treba nechcu davat pristup k uctu pribuznym, kdyby neco ale takhle by se zas dalo poresit
když to už je pro mě osobně proti tomu argumentu co jsem psala, už taková podružný věc, no.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 12:36
- Nahlásit
PetraK
jasne, tak ono zalezi na kazdym jednotlivci. urcite je ale rozdil, kdy treba onemocnis, tyden to de z kopce a konec, nez kdyz ses mesice a roky ve stavu, kdy se ceka az to prijde... a myslim, ze je porad rozdil v nejakym relativne plnohodnotnym zivote s tezkou nemoci a rychlym definitivnim koncem nez blik a konec a pak taky hroznym stavu mesice nekde bezmocnyho. treti pripad podle me musi byt fakt hroznej ale ten prvni, kdy dokud to jde, mas nadeji a pak je to rychly...
birma
a ty kamosi cyklisti furt nedostatecny zbozi co
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 12:55
- Nahlásit
cernejcaj
ja teda osibne neznam nikoho s tezkou nemoci kterej by zil nejak extra plnohodnotny zivot vetsinu casu travej po doktorech a nemocnicich a az kdyz k lecba skonci tak je bud zivot nebo smrt
nejaky ucty nebo dedictvi by mi byly ukradeny a kdyz uz nekomu ne tak mu nikdo nebrani napsat zavet a dat to tam
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 13:00
- Nahlásit
Maya
tak kdyz si treba vemu maminku, tak i s tema chemoskama to zvladala fakt paradne, do prace chodila, vsichni sme verili, ze se uzdravi. a pak najednou skok a do mesice byla pryc. rekla bych, ze ty 3roky zivota, co jeste mela, byly relativne plnohodnotny i pro ni, v nemocnici byla parkrat vzdycky jen na nekolik dni.
urcite asi rozdil od cloveka, co neopusti treba v nemocnici nekolik mesicu luzko s hadickama... a nevim, jestli bych ja osobne za sebe taky nebyla radsi mit takovyhle 3 roky navic nez to srazeni na prechodu okamzity...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 13:01
- Nahlásit
cernej caj
a ty kamosi cyklisti furt nedostatecny zbozi co
no když je Adámek žere, tak se nediv
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 13:10
- Nahlásit
cernejcaj
jenze takovy bezoroblemovy to ma asi malokdo a ja jsem holt realista
ja znam lidi co stravili dvs roky po nemocnicich, chemoskou a ozarovanim a v podstate celou dibu nevytahli patx z domova jak jim bylo blbe takze kdyz to pak vezme blbej konec tak je to zracenej cas
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 13:34
- Nahlásit
PetraK
Tak tim si ji udelala nejvetsejsi radost.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 13:38
- Nahlásit
Fifi
pteju vsechno mejlepsi a at ji to jeste dlouho pajda
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2016 13:49
- Nahlásit