Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Ešusovou IV
<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 547 . 548 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 09:35
- Nahlásit

kachna
znaji tveho spice ze ho nechteji?

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 09:54
- Nahlásit

Maya
no, ano
Ale nevědí, že hraje hru "projdi plotem" a myslím, že neprošel spíš kvůli zdání, že by z něj bylo moc chlupů a náročná údržba nebo vzhledu. Že to nečešu mi neuvěří. Doporučovala jsem i eurasiera.
cernej caj
snad bude lip
no ona to není žádná tragédie, toho jsem si vědomá, holky se na Evu strašně těší, taky už se po ní ptaly.
Mě spíš fascinuje ta důslednost (několik let byla pauza, kdy jsem narozeniny neslavila).

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 09:55
- Nahlásit

kachna_
až v neděli

TAK TEDA EŠČE JEDNOU ŠÉÉCKO NEJ

tak to pojmi tak,že oslavíš v den, kdy tam ona nebude a až přijede tchyňa bude malá oslava a tam bude tchyňa suplovat ty rajčata-budete se snažit nepadnout rypáčkem do zákusku

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 10:01
- Nahlásit

kachna_
takze to ma i pozitiva, to se hodi

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 10:12
- Nahlásit

cernej caj

, nez bude uplne 4noha? ze vcera drandila a tak se treba unavila?

se bojim, že úplně 4nohá jak byla nebude. Ta noha hrozně atrofovala, dokonce mi přijde, jak když něco žere ten sval.
Moc unavená být nemohla, šli jen koused od baráku mi naproti, to není daleko. Uvidíme, prostě stejně, co vzhledem k věku můžu.

Maya

a ty si taky pěkná sviňucha

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 10:21
- Nahlásit

PetraK
Ta noha hrozně atrofovala, dokonce mi přijde, jak když něco žere ten sval.
co poprosit Hipíkatou o masírovací radu?

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 10:25
- Nahlásit

PetraK
a ještě bych možná zkusila kvalitnější maso. U Mili to zabralo.

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 10:35
- Nahlásit

kachna
taky preju vsechno nejlepsi k narozkam a uzij si to s tchyni i bez
PetraK
taky mam spice a tudiz vim jaky ma odrazovaci mimikry

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 10:41
- Nahlásit

kachna_
hipikata se tomu nejak vic venuje?

PetraK
no me taky prijde, ze feri vubec neni tak rychle v kondici, jak sem cekala, ze prej po pulroce rekonvalescence by to mohlo byt OK a jako vim, ze sem necekala, ze budem chodit dogtreky ale nejak me nenapadlo, ze bude problem treba 25km/den...

snad teda ji aspon trochu bude zatezovat vic, aby neatrofovala tolik... nejaky cviceni na tu zadni nozku nejde? nejaky hry na doma aby ji trochu pouzivala vic?

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 10:46
- Nahlásit

cernej caj
hipikata se tomu nejak vic venuje?
radila mi s Ciraty, posílala nějakou masejrovací literaturu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 11:21
- Nahlásit

kachna_

co poprosit Hipíkatou o masírovací radu?

hmm nápad, zkusím. dík ad to maso - hele dostávají fakt kvalitu, různorodý. od držtěk přes srdce, kusový hovězí, vepřový, kuře. Mletinu mám výjimečně. Dávám obecně hodně kusový, abych jednak viděla co dávám a druhak aby museli kousat. Teď jsem se u Bubinky vrátila i "ke kostem" dostává kuřecí hřbety, protože bylo vidět, že jí kosti chybí - jakmile je nedostává má potíže se stolicí, když má kosti, vytvoří bobek natošup. No žbrňďa by se smál, ale prostě je to tak. Kost, je prostě kost

Maya
tudiz vim jaky ma odrazovaci mimikry

prostě špice jen pro odolné jedince, jo?

cernej caj
ze feri vubec neni tak rychle v kondici, jak sem cekala, ze prej po pulroce rekonvalescence by to mohlo byt OK a jako vim, ze sem necekala, ze budem chodit dogtreky ale nejak me nenapadlo, ze bude problem treba 25km/den...

tak jako ale Ferinka byla po velký operaci. Ale je pravda, že ona s tou nožičkou začla mít takový nenápadný problémy i předtím - škobrtla několikrát na schodech, párkrát bylo vidět, že se jí ze schodů nechce- tak jsme jely spolu výtahem, pak to zas bylo dobrý. Je možný že ten úraz jen rozvinul původní problém.

nejaky cviceni na tu zadni nozku nejde? nejaky hry na doma aby ji trochu pouzivala vic?
jojo, cvičíme. A dneska jsem jí nechala "balancovat" nožkou na balanční bačkoře aneb bačkorou jsem simulovala takovou tu balanční čočku. Tu si musím domů dotáhnout.

birma
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 11:28
- Nahlásit

Adam ráno ploval a cákal si vodu do huby, pak líííítal za balonkem citronkem a pak dělal ípo psa, aby ze mě vyrazil pečený hovězí srdce - to teda dělal, když jsem potřebovala, aby vyčural tu nádrž, co vypil při plování No a doma nafasovalů morkovku a snídani. A já musela do práce. Závidim mu

kachna_
taky bych viděla berňáka. Možná ještě kudrnatýho retrívra? ale o těch toho moc nevím - hlavně o tý aktivitě teda. No a pak velcí mollossi - takovej bullmastif vetřelce odradí a k rodině je plyšovej

birma
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 11:32
- Nahlásit

PetraK
čočky fakt doporučuju! super jsou i takový kostky z eva pěny, ale to je na mě zatim taková darda, že nemáme ani jednu... Bomba je donut, ale řekla bych, že to je pro Bubrdlínku teď zbytečně vysokej level...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 11:40
- Nahlásit

PetraK
spis to myslim tak, ze vsichni rikali, ze za pul roku bude moct vse co pred operaci a neni to pravda... nemuze jeste ani pulku porad

tam sem tim chtela rict, ze kdyz bubi s tim mela par tydnu potize, tak se muze hodne unavit i kratkou prochazkou kde vic pouziva i tu bolavou a pak se to muze projevit takhle spatne druhej den - ze je nozka po "vykonu" proste jeste moc unavena.

tak to urcite je supr, ze nozku trenujete

birma
uz je vydri sezona, co

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 11:59
- Nahlásit

cernejcaj
jestli ono to tvrzeni nebude tom ze vetsina lidi beznym rezimem nemyskli dalkove pochody

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 12:00
- Nahlásit

birma
Adam ráno

si ho pěkně užil to ráno. Miluju tuhle dobu, kdy je venku hezky a člověk si to užije.

Možná ještě kudrnatýho retrívra

to se bojim, že by mohl být trooošinek pro neznalý oříšek. když chtějí uměj svoje

čočky fakt doporučuju!

jojo, zkusím.

cernej caj

tam sem tim chtela rict, ze kdyz bubi s tim mela par tydnu potize, tak se muze hodne unavit i kratkou prochazkou kde vic pouziva i tu bolavou a pak se to muze projevit takhle spatne druhej den - ze je nozka po "vykonu" proste jeste moc unavena.

mě jen překvapuje to, že nejdřív právě chodí a pobíhá úplně mega krásně, jak předtím a za chvíli těžkej propad S únavou počítám, to je mi jasný, že když před tím den ťapala, únava může hrát roli, jen tohle bylo z max. plusu do max. mínusu. No musím si zvyknout, vím.

ze za pul roku bude moct vse co pred operaci a neni to pravda... nemuze jeste ani pulku porad
to je fakt, máš pravdu. Ono to je taky individuální, lidi taky někteří po operaci za chvíli cajk a někomu to trvá dýl.

birma
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 12:03
- Nahlásit

cernej caj
nojo, na longu jak měl batůžek, tak měl trauma, že ho nepustim do rybníka plovat Jenže jak bylo teplo, tak by se mi pak pod těma batůžkama zapařil...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 12:17
- Nahlásit

PetraK
tak snad i s tim pocasim se bubitka zlepsi

Maya

birma
to je jasny, a zas nosit psi batoh res rameno nez by adamek uschnul

Xerxová
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 12:50
- Nahlásit

PetraK to odlehčování a následné atrofování svalů byl důvod, proč Betka jedla více než rok trvale léky na bolest. Pak totiž chodila rovně - a tudíž neměla ani problémy se zády a ani jí neodcházelo svalstvo. Když na tom byla dobře, posunuli jsme dávku léku třeba i o 14 dní (brala jednu dávku měsíčně). Jakmile začala "vadnout" - navýšili jsme "hladinku"

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 12:56
- Nahlásit

Xerxová

nooo jo, aleeee u ní léky na bolest neučinili ničehož, a ani jí manipulace s nohou nevadí

Xerxová
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 13:03
- Nahlásit

PetraK a nemohlo to být proto, že ji to bolelo opravdu hodně?? A že i po utlumení raději odlehčovala??

Když Arona začala chodit jako trojnožka, tak svaly jí odešly hrozně rychle. Brzy měla nohu jak hůlku... A to jsme se snažili masírovat a rehabilitovat... úbytek svalů jsme ani nezbrzdili.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 13:05
- Nahlásit

jo a Betě taky žádná manipulace nevadila... bolest najevo nedávala. Jen se těžko zvedala a "divně" chodila... stačilo podat doping a rázem ožila - a řádila s jiskrou v oku.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 13:11
- Nahlásit

na vokounovi je videt, jak tezko vstava a jak si pomalu a opatrne leha, i kdyz jinak beha jako zamlada, skace, ale na tom lehani/vstavani to zacina byt videt.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 13:12
- Nahlásit

Xerxová
Brzy měla nohu jak hůlku... A to jsme se snažili masírovat a rehabilitovat... úbytek svalů jsme ani nezbrzdili.

no a toho se bojím.

co to vlastně u Aronky a Betky bylo?

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 13:35
- Nahlásit

Zjistila jsem dost zásadní problém učení aj na internetu z www o králících.
Najdu stránky, něco prodávají = nutně to potřebuju

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 13:42
- Nahlásit

cernejcaj
akorat ze na spicovi zadnou atrofii neuvidis tak to ckoveku nepripada tak hrozny

Xerxová
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 13:45
- Nahlásit

PetraK Aronka odešla na osteosarkom... S Betkou to byly dvě různé věci. Od malinka měla špatně úhlené zadní nohy. Podařilo se nám je dokonale nasvalit a v pohybu neměla žádný problém. Ale byla to těžká mohutná fena a věděli jsme , že se ve stáří blbě namáhané klouby ozvou. V šesti a půl roce se objevily podivné neurologické záchvaty (asi nějaký skříplý nerv - CT či rezonanci jsem odmítla a na epilepsii to nevypadalo a na Woblera to nemělo vůbec prograsi, spíš se lepšila, než horšila) - a čím víc jsme ji drželi v klidu, tím hůř. Takže dostávala léky na bolest opotřebovaných kloubů - lítala jak drak a byla v pohodě. Vymakané svalstvo drželo celou její schránku pohromadě. I proto ani jeden z našich vetů nedoporučil u toho nakonec fatálního zánětu operaci. Že jakmile se přestane i krátkodobě hýbat, bude to konečná

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 13:46 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

hm tak nic zkouška nevysla

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 13:51
- Nahlásit

kachna_
klasika, no

PetraK
cos chtela zkoset

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 13:56
- Nahlásit

kachna
sno ano a dalsi levl uceni jsou prece eshopy

<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 547 . 548 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání