| Autor |
Zpráva |
vlk
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 18:57
- Nahlásit
Fifi
aha...tož díky pani....
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 18:58
- Nahlásit
birma k těm merle dogám. Ještě před dvěma lety byly nežádoucí barvou. Tudíž se prodávaly pouze na mazla - v PP měly poznámku "vrozeně nechovní". Ještě o pár let dřív se vraždily hned po porodu...
Francouzi (a nejen oni) se snažili spoustu let přesvědčit Němce (odpovědné za standard), že když šedí tygři nejdou z chovu černých a hárlekýnů vyeliminovat (geneticky tam prostě vždycky budou), že je správné je doplnit do standardu.
Ve Francii proběhly dlouhodobé testy (Nightova praprababička byla tygřice - spousta jejích dětí byly interšampioni. Odchovala neuvěřitelných 6 pokusných (ale klubem schválených vrhů) po různých psech... Matka hrdinka - tak trošku oběť "vědy" - ale byla ve skvělé kondici... http://www.iskandardogue.com/pagetariqa.html
Zajímavá - a perfektně čtivá a dobře do češtiny přeložená klubem - je tato španělská studie
http://nemecka-doga.cz/att/czCEDDA.pdf
Takže papíry už mají bez poznámky nechovný. Na výstavy můžou - bohužel podle standardu se posuzují s hárlekýny a mají proti nim "špatnou" barvu. Takže nesmí být výborní...
Do chovu můžou - ale ještě žádný u nás odbonitovaný nebyl. Tak nějak se stále neví, kam s nimi...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 18:58
- Nahlásit
birma
za zelvu I adamka
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 19:31
- Nahlásit
Fifi
"learn of sth" znamena "neco se dozvedet", dozvedet se o necem...
ahaa, dík, to dává smysl, no ve slovníku na seznamu jim to teda chybí
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 19:35
- Nahlásit
Maya
no ve slovníku na seznamu jim to teda chybí
Tak nemuzes od podobnych slovniku cekat zazraky. To kdyz uz, tak je lepsi tenhle .
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 19:37
- Nahlásit
Xerxová
ale vždyť merle je dominantní barva a nemůže se nést skrytě, jak se mohli teda rodit nějak neplánovaně, když jeden rodič musel být taky merle?
sem si nejdřív myslela, že se tak u dog označuje nějaká jiná barva, ale podle toho pdf je to fakt normální merle, proč teda se u dog ty merle kryli, když to byla nežádoucí barva a je jasný, že z takový spojení merle štěňata budou?
tohle nějak nechápu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 19:41
- Nahlásit
Fifi
tam taky není learn of
akorát tam to není do češtiny, tak to než bych pochopila, co tím myslej, by mi asi dost trvalo
ale mám někde tištěnej tenhle výkladovej slovník, na něco je to dobrý, už jsem si ten odkaz uložila
škoda, že za ty audiobooky, co je tam reklama, chtěj prachy
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 19:44
- Nahlásit
Maya
tam taky není learn of
Je, das si jen learn. Vykladovy slovniky jsou dobry.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 19:45
- Nahlásit
když ona nejpopulárnější a nejcenější (i historicky) barva u německých dog je hárlekýn. A ten je vždy merle... No a stále se kryjí hárlekýn s hárlekýnem - neb je více "nečerných" štěňat...
Někde se už smí jen černý s hárlekýnem (Německo) ... ale někde se na to tak nedbá... (i u nás). I proto se ten Španěl snaží vše vysvětlit a nakreslit a zapojit do toho i ty tygry... neb se zvýší chovná základna a můžou se rodit i hárlekýni z nehárlekýnů...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 19:57
- Nahlásit
Fifi
jsou dobrý, když z toho výkladu pochopíš o co jde, což se mě teda ne pokaždý daří, stejně jako když nám vysvětluje něco lektorka na hodině, tak si pak musím najít to český slovo, jako třeba chápu wo co gou, ale prostě přesně nevím a pak se mi to blbě pamatuje
Xerxová
aha, já to teda nečetla celý a myslela jsem, že harlekýni jsou jen strakoši
jako ten bordel v pojmenovávání barev u psů je fakt děsnej
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 19:58
- Nahlásit
Xerxová
Zajímavá - a perfektně čtivá a dobře do češtiny přeložená klubem - je tato španělská studie
dík, kouknu hned jak budu moct. Teď nějak reju hubou v zemi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 20:05
- Nahlásit
nytt hjem je švédsky nový domov, koukám je to trochu podobný anglině, se nakonec naučím švédsky samovolně na fb
to je tak když jedna z těch použitelnejch skupin pro střední špice se zvrhne do švédského časoprostoru a anglicky je tam jedna věta za měsíc, co by se obtěžovali psát anglicky, žejo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 20:07
- Nahlásit
reklama na pomy a budou ještě větší bitky mezi chovateli
http://www.super.cz/346204-mlada-ceska-zpevacka-se -rozesla-s-pritelem-misto-chlapa-si-poridila-stene -za-40-tisic.html
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 05:50
- Nahlásit
xerxova
ale tak supr ze muzou byt I vustavaci. zas kdyz chtel nekdo pp dogu levnejsi na mazla, asi ma ted smolika
dneska studeno, ale bude krasne. sem vyfasovala zdarma ereni tela (tuk, pomer mezi koncetinama, metabolickej vek ) tak su zvedava, odpo tam jdu.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 06:24
- Nahlásit
ufff - už mám za sebou kus práce do práce. Podklady dorazily v půl desáté večer a to fakt už nezvládám řešit něco, co vyžaduje soustředění. To je ta půlšestá lepší...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 06:40
- Nahlásit
Čaj tak levnější jsou stále - málokdo jezdí na výstavy se psem, který má významnou vadu na kráse (špatnou barvu). Můžou tam, ale tituly nezískají... Takže je to stále spíš "mazlící" linie.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 06:51
- Nahlásit
Morgen, tak japak se tu máte, spisovatelky?
Víkendík byl super a včera dokonce i docela teplo, mosela jsem z práce zdrhnout dřív
Jedna vzpomínková z Karlínského rybníka pro PetraK
ano tam byl ten labuťáček, co si hlídal mláďata dokonce je tam i výmaranda Ary, ale je hodně maskovaná
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 06:57
- Nahlásit
Tadyk něco ze soboty z Milešova, pod Milešovkou se uklízelo a pak se všici šli (jak jinak) vožerinkat a Milešovka
a Prdelajz z místa, kde se pálej čarodky. (ne opravdu není tak velká, v pozadí už Krakonošovo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 07:05
- Nahlásit
Xerxová
mam to stejne, asi bych si privstala nez to zmakla vecer si dobra, v tuhle hodinu
to mas pravdu, no. vlastne si to psala, ze nevi moc co s nima, pulku toho zapomenu sotva to doctu
denyk
a fakt mooooc pekny, asi zahodim fotak
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 07:12
- Nahlásit
cernej caj
tys je viděla už na FB tak nedělej
Nic nezahazuj, to je spíš o náhodě o světle....ale blbá jsem že foťák sebou nenosím
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 07:23
- Nahlásit
denyk
jj, ale ta vodni je fakt skvela
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 07:39
- Nahlásit
Rumštajn ve spolek,
probíhám, nestíhám zdravím...nesnídám nesvačím nestihnu to nestačím ...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 08:06
- Nahlásit
Fajka
at je brzo volnejc a doufam, ze ses uz plne zhojena ze vsech padu!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 08:09
- Nahlásit
cernej caj
at je brzo volnejc a doufam, ze ses uz plne zhojena ze vsech padu
jo jooo volno bude až zbouráme a postavíme..neverending story u nás ještě pořád
ze ses uz plne zhojena ze vsech padu
jooo to jsem až na tu hlavu, ale to je vod narození...to už lepčí nebé ...
Kdo vypracuje výcuc podstatných důležitostí vo který nesmím přijít?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 08:12
- Nahlásit
Fajka
esuska zachranila drozdika, ma krasne vychovany psy, birmy zelva se lepsi, basti a dal nezloutne, adamek je uz uplne normalni skvelej hodnej pes, u vlku dochazi maso tak se bude objednavat
a kachna si uzila vikend s hodnejma detma nekde s kamarady
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 08:28
- Nahlásit
cernej caj
skvělej výcuc! samá dobrá zpráva díík
tak já jen doplním vod nás bo koukám že o víkendu jste výletili.. u nás bylo od pátku pracovno na zahradě, tak jsme si slušně mákli, abych si to mohla mohla příští víkend vynahradit. Ale jednu jelitozní proběžku s kolem jsme přece jen stihli
jináč u nás azuro a sluní ale fučí děsně studenej severák..takže klepu kosu a u toho mám skorem úžeh ze slunka a spálenej xichtbůůk
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 08:30
- Nahlásit
denyk
krásný fotky, Milešovka je teda pěknej kopeček
Xerxová
tygr je teda nestandardní barva?
u špiců jsou s barvama podobný srandovní veletoče, povolený černý tan, ale hnědý ne, strakoš jo, ale strakoš tan neboli trikolor taky ne, ani do PP se to zapisovat nemohlo, tak se zapisovaly jiný barvy, to už naštěstí teď povolili zapisovat správný barvy a naštěstí klub má v tomhle celkem rozum a do chovu to pouští, i když Němci se z toho můžou vopupínkovat
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 09:15
- Nahlásit
cernej caj
díky za cuc
Fajka
kámoška byla moc nadšen z balíčku
Už ti posílala photos Brundi s uzlíkem?
Maya
Milešovka je teda pěknej kopeček
jo, taky se na ní raději dívám zdola
cernej caj
jj, ale ta vodni je fakt skvela
kuju
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 09:20
- Nahlásit
Fajka
chudak tvuj ksichtbuuuk sem si vzpomela na ten cz film, ksichtokniga
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 09:27
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!!
Gůtn tág majne líbe Kindr. Už jste dobarvily psy? My nebarvíme psy, u nás se na psy řve. Rozhodla Bubitka řvala fčéra na Belíše. Zase. Hodně jí to baví, honí Belíše, vrtí párkem a řve. A Belíš utiká s tenisákem. A Belíše morduje Rumíček, pak Rumíček ukradne Belíšovi tenisáka. A Belíš zase honí a morduje Rumíčka. A Bubí stále honí Belíše a řve. A taky jsme cvičili košíček a odložení s povelem Bubi či Rumiček čeká a Rumíček či Bubi jde. Dobře jim to šlo. Jsem zvědavá, jak nám to půjde na Pecce. - jestli pojedem, já už radši po těch dvou zkušenostech úplně neplánuju
|