| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 13:39
- Nahlásit
taky vele odvážná doga
https://www.facebook.com/kq105/videos/vb.291024787 117/10152899170267118/?type=2&theater
kachna_
Bylo nás deset dospělých, deset vychovaných dětí (0-7let) a pět psů.
hééézký!! užila sis co? pěkná sestavička
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 14:00
- Nahlásit
PetraK
užila sis co?
no jéje, po Gábince (mrzí mě to, byla bych ráda hlídací teta, ale tak třeba jí opravěj) jsem si užívala každého splněného požadavku.
Ale byli fakt hodní - třeba nechodili večer do druhého patra, kde spala netopejrátka a stačilo to říct jen jednou, neotravovali Máju, ale s Batynkou si hráli, fenky se nežraly, a Tomíno byl úžasnej, když mi odházel větve, abych mohla projet s kočárkem - prostě super víkend.
A boží byli v sobotu večer (to už teda ty naše spaly), když udělali z křesel tanky a ještě si pustili televizi - německy. Pražský povstání hadr
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 14:06
- Nahlásit
kachna_
no jéje, po Gábince
právě na to jsem myslela, když jsi psala, jak to klapalo.
třeba nechodili večer do druhého patra, kde spala netopejrátka a stačilo to říct jen jednou, neotravovali Máju, ale s Batynkou si hráli, fenky se nežraly,
naprosto dokonalý a k odpočinku vedoucí
A boží byli v sobotu večer (to už teda ty naše spaly), když udělali z křesel tanky a ještě si pustili televizi - německy. Pražský povstání hadr
jehehééé
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 14:08
- Nahlásit
kachna_
tak hlavne, ze ste si to uzili
supr, ze si to mela pekne na pohodu s hdnyma ditkama takovych vikendu vic, co
Maya
tak to ja vpoho celou tabulku 80tky
PetraK
dost divokej programek to bude
sem si poprve v zivote neco koupila z ebaye... kdyz pominu postu za 600 tak mam jeste dan (sem nevedela ze z bazarovejch veci se plati dan) poplatky na celni spravu a clo, takze sem usetrila LITR kdybych si to koupila u nas s plnou zarukou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 14:14
- Nahlásit
cernej caj
daň a clo se platí ze všecho koupenýho mimo EU s cenou nad povolený limit
měla ses porozhlídnout, jestli to neprodává někdo v EU, ale obvykle zas už ta cena je jinde
a nebo to musíš koupit u číňanů, kteří ti na všechno napíšou 1 tričko 5 dolarů a zatím mi teda všechno prošlo bez dph i bez cla
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 14:16
- Nahlásit
dotaz na nějakýho angličtináře
chápu, že v týhle větě je learned of ve smyslu poznal, ale přijde mi to divný, když learn mám tak nějak zafixovaný s naučit než poznat, takže jako fakt learn of je poznat??
On the way through Greenland he learned of one Eskimo tribe in which the woman had the final say in the family.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 14:22
- Nahlásit
Maya
a co je povolenej limit? 300?
nj, z ciny to prej umi posilat, ale tady sem kupovala pouzity od cloveka a fakt me nenapadlo, ze se to taky plati, budu brecet, hlavne na to nemam prachy takze nevim, jak to mam zaplatit
ono podle me naucit/poznat je v podstate dost ponobny slovo, ale anglictinar nejsu.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 14:23
- Nahlásit
Maya
a nemůže to bejt ve smyslu, že se od nich učil?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 14:39
- Nahlásit
birma
taky me to napadlo, ale na me je ta veta moc dlouha a slozita
budu muset zacit prodavat vybavicku, opet debilni dane
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 14:47
- Nahlásit
cernej caj
limit na DPH je 22 eur a limit na clo tuším 120 eur, co máš cenu pod, tak bys nic takovýho platit neměla, ale tuším na to dph je limit i s dopravou, když tak to dohledáš na stránkách celní pošty
birma
a nemůže to bejt ve smyslu, že se od nich učil?
To by mi ta věta nedávala smysl, takhle je to podlě mě, že poznal kmen, ve kterém mají ženy poslední slovo v rodině, učit se naučit atd. mi tam právě nezapadá
teda je to jako z toho Dobytí severního polu a to překládal rodilej mluvčí, tak to asi bude dobře a zase něco z gramatiky, co nikdy nepochopím
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 14:49
- Nahlásit
cernej caj
http://chcidoameriky.cz/dovoz-z-usa-jake-jsou-povo lene-limity-pro-dovoz-a-kdy-se-plati-clo-a-dph
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 14:59
- Nahlásit
Maya
mi kamos rikal, ze na bazarovy zbozi se to nevztahuje, ze ja mu verila
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 15:02
- Nahlásit
Maya
chápu jak to myslíš, já to pochopila tak, že se tam u takového kmene učil (ve smyslu seděl s nima v iglů a nasával jejich moudrost) a to o těch ženách je jako popis u jakýho kmene se to učil.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 15:07
- Nahlásit
birma
pochopila sem to taky, ze se ucil od chlapa z kmene, kde zeny rozhoduji
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 15:19
- Nahlásit
cernej caj
ze se ucil od chlapa z kmene
od chlapa ne, od jednoho eskymáckého kmene, kde...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 15:24
- Nahlásit
jj mas pravdu od kmene sem myslela, ja su dnesks trochu mimo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 15:25
- Nahlásit
birma
od chlapa ne, od jednoho eskymáckého kmene, kde...
to by mohlo bejt, i když mě to takhle v jedný větě dále nerozvinutý zní česky dost blbě, se snad budu muset podívat, jak přesně je to v češtině v tý hře.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 15:26
- Nahlásit
cernej caj
ja su dnesks trochu mimo
nejsi sama, včerejšek jsem kvůlivá zubu prospala a na briigádě jsem se zastavila a vydechla až před chvilkou. Odpoledne jde Želvíta na kontrolu a Adam na očkování, takže veselo na všech frontách...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 15:31
- Nahlásit
birma
mas taky divoko, ajak zelva vypada dle tebe? dej vedet pak co u veta.
maya
taky mi ta veta prijde na moje znslisti moc dlouna ale chapu ju jak birma.
dnedka slunicko a desnej vitr, kombinace jak svin
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 15:35
- Nahlásit
cernej caj
jak zelva vypada dle tebe?
podle mě dobře, už žere přibližně půlku doporučený denní dávky a nabrala 200 g, i mi přijde, že pomalu bledne na normální barvu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 15:49
- Nahlásit
birma
podle mě dobře, už žere přibližně půlku doporučený denní dávky a nabrala 200 g, i mi přijde, že pomalu bledne na normální barvu
to zní veledobře, kočky mají opravdu devět životů, tak ať pěkně bledne dál.
vkvůlivá zubu prospala
bolí?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 15:51
- Nahlásit
birma
tak hlavně že žere, to bude dobrý
cernej caj
dnedka slunicko a desnej vitr, kombinace jak svin
jakože kosa? za oknem to vypadá teple a teď jsi mě zviklala, jestli mikinu mám dát na sebe a nebo do tašky
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 15:51
- Nahlásit
PetraK
bolí?
včera občas, pak jsem tu díru trochu porejpala a dobrý ale hlavně to hojení dává organismu krapet pohulit
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 17:37
- Nahlásit
Maya
"learn of sth" znamena "neco se dozvedet", dozvedet se o necem...
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 17:49
- Nahlásit
Fifi
zdařte se pani....jak se objednává v tom Falcu ? Normálně do toho mejlu napíšu jen kolik čeho chci a adresu kam mi to mají dovézt nebo je lepčí telefénem ?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 18:24
- Nahlásit
vlk
Ja vzdy pres telefen a jeste se optam, kdyze zavazej - vlastne otazka, zda k vam taky jezdi, ale snad jo. Nas jednou za dva tydny a dycky zapomenu, kterej tyden ano a kterej ne.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 18:38
- Nahlásit
Fifi
jj nás taky jednou za dva týdny....mělo by to vyjít na příští tejden, tak si chci poalu naobjednávat...a ještě v tý základní nabdce nemají ten lososí ořez a ryby a v akčním letáku ano...nevíš podle čeho se teda mám řídit ?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 18:48
- Nahlásit
birma
tak to je skvely, ze se zelva dostava na lepsi barvu a basti
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 18:48
- Nahlásit
vlk
Dycky podle toho, co je v akci. Vyhoda tlf objednani, ze ti rovnou reknou, co treba uz nemaj.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 18:56
- Nahlásit
Tak jsme doma víc jak půlkilometrovou procházku s přepravkou s kočkou v jedný a vodítkem v druhý ruce bych nemusela absolvovat častějc. Naštěstí byl Adam zlatej a nejzlatější a po nikom nestartoval Želvíta je vážně lepší, už to mám potvrzený od pándochtora Adam si prvně v životě nechal změřit teplotu a na pigáro se ani neohlídnul, tak mohl za odměnu na zpáteční cestě na minutu prvn3 bez šňůry do Rokytky a vzornej byl i tam, otáčel se na první mlasknutí
|