| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 21:15
- Nahlásit
cernej caj
jinak asi +/- preziju kdyz budou teploty podobny jak dneska
ono se má to počasí teď dost měnit..
Fifi
Sme z toho pak cely rozechvely
blbáááááááááááááááá
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 21:18
- Nahlásit
Vero
myslím že fakt v pohodě, čekala jsem totál průser, ale hned jsem to hodně moc chladila studenou vodou a asi to nestihlo napáchat nejhroší.
tak to zní dobře. mně poradila Hipíkatá v takový situaci polít to alpou- ona to neuvěřitelně ochladí, funguje to, nejsou pak puchýře.
vona se Zima bála brtnika, jak furt jaro vyvolával.
tak to si to s nim vyřídim, až se vzbudí
ono by to zas bylo všecko jinak, kdyby to bylo jinak... kouzlo je právě vážit si každýho dne, pak takovej den vydá za spoustu
ano, to máš pravdu
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 21:21
- Nahlásit
birma
ono se má to počasí teď dost měnit..
Tak tak, rika ma kebule. Neco nizkyho se sem zene.
Tak taky pujdu zalezt, prijemny vecir vsem spaleninam, vopruzeninam, puchejrum, votlaceninam, pokousaninam, porezaninam atd.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 21:24
- Nahlásit
dobrou! my se jdeme povenčit ještě.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 23:24
- Nahlásit
teda tady je dokumentace ze všech stran
krásný fotky teda všechny, vyžlí ksichty zase nezklamaly
spáleniny, vopruzeniny a podobný věci si nechte, já už nic nechci
koukala jsem na toho Najtíka, třeba prostě jen tak rád stojí?
s tím kulháním tak mě pravil ortoped, že často pes s problémama na zadních kulhá na přední a s problémem na přední kulhá na druhou, to měl Kim, kulhal na levou a v pytli měl pravou, což po tomto výkladu ortoped i předpokládal, že to tak bude
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 23:32
- Nahlásit
Maya
mě pravil ortoped, že často pes s problémama na zadních kulhá na přední a s problémem na přední kulhá na druhou, to měl Kim, kulhal na levou a v pytli měl pravou
jj to jsme taky řešili s Altárkem
Ještě te´d jsem se z dornovky poučila, že jak všechno souvisí se všim, tak nějaký posuny na páteři můžou způsobovat nadměrný zatěžování jedný strany a tim kulhání a naopak kulhání může mít dopad na páteř. I u Adama se to teď ukázalo, že jak mu rovnala kyčel a zároveň ten vybočující obratel, tak se mu to krásně spravilo, ale věřím, že kdyby udělala jen jedno a druhý ne, tak se to spravený velice rychle vrátí do původního špatnýho stavu.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 07:04
- Nahlásit
Hele, drásalky, mám prosbu - dělám Michalovi daň, je to velmi krušné a Los hajzlos netopejros (kamarád), se kterým jsme se domluvili, že to uděláme, je někde v pr....
Nemůžu najít papír od úroků z hypotéky a životky, máme nárok na daňovej bonus. Když zadám tu výši úroků do přiznání, tak mi to stejně ten bonus nezvýší.
Má cenu, abysme ty úroky dohledávali?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 08:04
- Nahlásit
birma
no uvidime podle predpovedi, jak to bude. kdyztak si toho ve stredu zabalim vic...
kachna_
nejsu si jista, jestli ten papir neni nutny dodat, kdyz to tam chces dat - by z toho mohli byt potize. podle me ty papiry hledat nemusis, jen kdyz tam to cislo na tom papire, co ti prislo, proste nepridas...
(nevim jak to vysvetlit pac tomu nerozumim ale me nestihl prijit papir na zivotko tak sem ho do dani nemohla dat i kdyz ta castka je porad stejna a znam ji, pac nemam ten papir).
takze ja to vnimam tak, ze pokud stejne zpatky nedostanes vic, kdyz to tam das, tak to tam nedavej, pac kdyz to tam das tak ten papir dolozit musis i s priznanim... (mam za to)
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 08:19
- Nahlásit
kachna by snad byla škoda si nesnížit daňový základ o odečitatelné položky. Podle mě má cenu hledat, nebo si zařídit "kopie" dokladu od úroků (případně i životek).
15% ze zaplaceného úroku na hypotéce je čistý daňový výnos. To stojí za to nenechat být...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 08:26
- Nahlásit
cernej caj
jestli ten papir neni nutny dodat, kdyz to tam chces dat
jo to chápu, že prostě pokud to chci uplatnit, musím to přiložit.
Xerxová
by snad byla škoda si nesnížit daňový základ o odečitatelné položky.
takže to, že se mi při zadání tý částky úroků už nemění výše přeplatku neznamená, že nemůžu dostat od státu víc?
(Já myslela, že to znamená, že už jsme jako dostali maximum, co jsme mohli dostat )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 08:31
- Nahlásit
kachna_
nevim jak to mas presne ty, ale ja tim ze platim domecek, tak na danich nejakou kacku dostanu zpatky skoro vzdycky, i kdyt by to treba bylo "jen 1500" - ale zkus si zavolat zda ti to jeste nemuzou poslat jednou... ale nevim, jestli by se to vubec stihlo dorucit
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 08:40
- Nahlásit
kachna ano - dostaneš větší vratku daně - protože úroky z hypotéky (stejně třeba jako dárcovství krve) jsou odečitatelná položka. Takže hledej....
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 08:49 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Xerxová
mááááááám. Dík za radu
Jo hele a u potvržení o zanitelných příjmez ze závislé činnosti..., stačí mi kopie? Protože nám ještě nedorazilo z jeho minulý práce.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 09:50
- Nahlásit
cernej caj
uvidime podle predpovedi, jak to bude. kdyztak si toho ve stredu zabalim vic...
To můžeš vžrycky a v pátek ráno se rozhodnout, co vezmeš na trať
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 10:03
- Nahlásit
birma
jj, tak to mam v planu - a ve ct podle predpovedi uvidim maximalne neotestuju moc tu klimatexi vesticku
vcera sem ji mela ale nevim, pac sem v ni vyrazela z domu, mikca, vesta, bunda, ale uz ve vlaku sem msela svlikat bundu a vesticku na prvnim kopcu takze sem ji pak oblikla az zas ve vlaku dom, takze
fotky ze vcerejska
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 10:19
- Nahlásit
kachna jak můžeš mít kopii a ne originál ??? Určitě budou chtít "úřední doklad" - takže se stavit na bývalé "mzdovce". Bohužel u daní chtějí mít na všechno doklad (ono je to dost pochopitelný)
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 10:23
- Nahlásit
čaj hezký fotky. A krásné výletní počasí. Chicht - tady je napsáno, že když je ve stádě plemenný býk, že je vstup zakázán a ve Skotsku přes takové pastviny hnali značené trasy... Joj to jsem se bála.
Tady je dneska krásně slunečno - jen je tedy podstatně chladněji, než v předchozích dnech. Ale slůňo svítí
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 10:28
- Nahlásit
cernej caj
To jsou naaaaadherný fotky! Už se nemůžu dočkat toulovce, když to vidim
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 10:51
- Nahlásit
Xerxová
vzpomínám si, když jsi to psala - tady teda ty pastviny byli prázdný a kromě cedule na sloupu chyběl i plot
birma
no kéž by to počasí takhle vyšlo. Ale byla sem hotová, toho toulovce asi fakt hrotit nebudu, ten organismus po angíně jasně dává najevo, že na to nemá
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 11:11
- Nahlásit
Xerxová
jak můžeš mít kopii a ne originál ?
mám scan v e-mailu
Xerxová
Tady je dneska krásně slunečno - jen je tedy podstatně chladněji, než v předchozích dnech
tady fučí a je fakt nevlídno
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 11:13
- Nahlásit
kachna_
tady je trochu slunko ale mnohem hur jak vcera, za chvilu vyrazim k nasim a kdyz se zadari tak na koniklece se pujdu podivat
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 11:19
- Nahlásit
cernej caj
byla sem hotová, toho toulovce asi fakt hrotit nebudu, ten organismus po angíně jasně dává najevo, že na to nemá
za týden bude snad líp
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 11:24
- Nahlásit
birma
no to určitě bude, ale musím říct, že po 20ti km sem měla dost a po těch zbylých 6ti sem byla fakt ráda, že su na nádraží a dneska mě dost bolí v krku i když sem měla šátek
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 11:27
- Nahlásit
ani jsem nepsala, že měl Honza "bouračku" - avii cosi prasklo a zaparkovala se v příkopě. Zde můj milý a jeho vůz
cernej caj
po 20ti km sem měla dost a po těch zbylých 6ti sem byla fakt ráda
nechtěla jsi jít jen 20??
dneska mě dost bolí v krku i když sem měla šátek
a jsi si jistá, že to nechceš odpískat? ať se tam neumrtvíš úplně...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 11:40
- Nahlásit
birma
no ta trasa mela mit asi 22 s tim, ze sme jednou trochu sesli z cesty (ja vedela, ze rozcestnik kde se krizuji dve zeleny je pruser) + jeste cumenda na chalupu maxe svabinskyho, kdyz sme od ni byli jen kilak
doufam, ze se mu nic nestalo i kdyz ta fotka je takova srandovni castecne, a doufam, ze na autu nic drahyho na opravu.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 11:47
- Nahlásit
cernej caj
ta trasa mela mit asi 22 s tim, ze sme jednou trochu sesli z cesty
aha
doufam, ze se mu nic nestalo
ne, všichni přežili ve zdraví a oprava stála 3 stovky a za 3 hodiny byla avie zase pojízdná Honza mi to líčil úplně nadšeně
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 11:49
- Nahlásit
birma
tak to je dobre, a jeste ma zazitek
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 12:14
- Nahlásit
birma
oprava stála 3 stovky a za 3 hodiny byla avie zase pojízdná Honza mi to líčil úplně nadšeně
tak s avií má těhle zážitků asi spousty, ne?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 13:04
- Nahlásit
cernej caj
jeste ma zazitek
no to má byli u nějakýho známýho na půdě, kterou má plnou dílů na avie, vyprávěl mi to, jako dítko, co bylo v největšim hračkářství na světě
kachna_
tak s avií má těhle zážitků asi spousty, ne?
s ostatníma autama jo, s avií byl tenhle myslim první
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 13:28
- Nahlásit
birma
byli u nějakýho známýho na půdě
u nás byl takhle pán, co si od nás kupoval eMBéro. Něco mezi Polednicí ze Suchýho Kytice (hrál jí Dvořák) a dítětem v hračkářství. Bylo to hrozně milý a příjemný.
A to on ještě vždycky tak smutně opakoval, ale tohle nemůžu, to už bych toho měl moc... a odešel k vedlejší bedně (ty věci dostal zdarma k tomu autu)
|