| Autor |
Zpráva |
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 20:58
- Nahlásit
eva valoi
podle mě rodiče museli spáchat smrtelný hřích, když se jim narodilo toto vtělení hnusu!
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 20:58
- Nahlásit
kejtlin
No tak to asi věděli, ale stejně jako se někdo rozhodne pro ukončení, tak oni se rozhodli pro narození. Tohle téma je značně kontroverzní. Rodičům je dnes nabídnuto ukončení těhotenství pro takové vady, jako je třeba rozštěp rtu nebo pes equinovarus, což jsou vady řešitelné, operovatelné, slučitelné se životem. Přesto je rozhodnutí na rodičích, respektive na matce.
Já bych třeba v případě anencefalie zřejmě volila ukončení, ale třeba v případě downova syndromu ne. To těžko může někdo rozsoudit.
Každopádně dříve prenatální diagnostika nebyla, ale medicína byla na takové úrovni, že by ty postižení stejně nepřežili. Dneska je možnost se to dozvědět ještě v prenatálním stádiu, ale když už se člověk rozhodne pro donošení, tak je mnohem víc možností některé vvv napravit.
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:00
- Nahlásit
kejtlinGrin
Nelze komukoliv nařídit ukončení těhotenství z důvodu vvv.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:01
- Nahlásit
eva valoi
nařídit? to nikdo neřekl!!ale doporučit!
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:03
- Nahlásit
EninkaVěřím, že je vám některým trnem v oku právě proto, že se sebou nenechala manipulovat a stála si za "svým".
Aha, takže každý, kdo se považuje za člena žumpy sebou automaticky nechává manipulovat, jo?
Já ti nevím, ale o sobě si to třeba nemyslím. ;)
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:03
- Nahlásit
kejtlin
Grin
Taky to tak chápu.Vím jaké je to starat se o bezmocné jedince je to peklo,pokud si dobrovolně zvolili peklo pro sebe a svý dítě budiž jim přáno stejně manžel zdrhne páč vona to neustojí(je to horší jak plýživý mor zabýjí to pomalu ale jistě)vona se zhroutí děcko flákne do ůstavu,jediná šance toho děcka je že bé tak postižený že si to nebude uvědomovat,jen málo rodin se nerozpadne ale jeich život je prostě doživotní omezení dobrovolně zvoleným peklem na zemi a těch pár chvilek nepatrných pokroků a štěstí z děcka je tak draze zaplacený zničením zbytku života,že sou vlasně svatá páč si zvolili očistec eště za živa(to je můj názor páč v tom žiju a nikomu bych to nepřála ani tem někerým hyr)
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:04
- Nahlásit
eva valoi
jistě že ne nařídit, ale doporučit, jak psala Grin
a taky jak je viditelné toto je velmi těžká vv v mnoha případech neslučitelná ze životem...
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:05
- Nahlásit
Grin
Doporučeno jim to bylo.
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:06
- Nahlásit
Doporučuju třá film-Bílá vrána 2008 vo tom to je
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:07 - Změnil/a: eva valoi
- Nahlásit
kejtlin
Ta vada je neslučitelná se životem vždycky, tohle je extra výjimka. V podstatě jde o acranii, tj. bez kostí, oni jí ale něco na té hlavě vymodelovali, když jí byly 4 měsíce. Já si ale myslím, že na světě dlouho nepobude.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:08
- Nahlásit
eva valoi
Já si ale myslím, že na světě dlouho nepobude.
to si myslím taky, právě proto naprosto nechápu rodiče
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:08
- Nahlásit
PakunobecnyBílá vrána
To je jako něco mezi labutí a vránou, jo? Takovej kompromis.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:09
- Nahlásit
pawLINka
EninkaVěřím, že je vám některým trnem v oku právě proto, že se sebou nenechala manipulovat a stála si za "svým".
Aha, takže každý, kdo se považuje za člena žumpy sebou automaticky nechává manipulovat, jo?
Já ti nevím, ale o sobě si to třeba nemyslím. ;)
nikde ve svým příspěvku nevidím, že bych psala KAŽDÝ, kdo...
Za druhé jsem vyjádřila domněnku (slovem "věřím, že")
a také vycházím z místních příspěvků pro svá tvrzení
|
Jebloň
Člen |
- Nahlásit
pawLINka
To je jako něco mezi labutí a vránou, jo? Takovej kompromis.
Tak teď si to rosekla.
|
eva valoi
Člen |
- Nahlásit
Adiddaska
Ale prosím tě. K tomu, aby se při početí nebo těhotenství něco podělalo nemusí nikdo páchat smrtelnej hřích.
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:11
- Nahlásit
kejtlin
Já je zase v určitém smyslu chápu. Prostě chtějí svému dítěti dopřát tolik dnů na světě, kolik bude možné. Nechtějí do toho zasahovat. Což ale zase taky není úplně pravda, protože kdyby do toho nezasahovali, resp. současná medicína, tak by tady holčička už nebyla.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:13
- Nahlásit
eva valoi
Já si ale myslím, že na světě dlouho nepobude.
no právě to neni downův syndrom, ani postižení co se s nim dá žít,to je jen pomalý umírání toho děcka a to je nechutný, jsou to dementní věřící, proto nedali ten potrat...
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:14
- Nahlásit
eva valoi
Ale prosím tě. K tomu, aby se při početí nebo těhotenství něco podělalo nemusí nikdo páchat smrtelnej hřích.
podle mě jo. A taky si myslim, že oni to vědí, že jsou věřící a proto si to dítě nechali. Většina normálních nevěřících by si to nenechala...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:15
- Nahlásit
Eninkanikde ve svým příspěvku nevidím, že bych psala KAŽDÝ, kdo...
Jo, vím, že takhle jsi to nepsala. Jen mi to tak z toho vyplynulo...
Jakože když sebou nechtěla impact nechat manipulovat, tak "byla nucena" opustit žumpu. Tudíž mi to hned asociovalo (ty voe, to je na mě děsně chytrý slovo) to, že naopak ten, kdo se cítí být členem žumpy sebou nechává tedy i manipulovat.
Za druhé jsem vyjádřila domněnku (slovem "věřím, že")
a také vycházím z místních příspěvků pro svá tvrzení
Přede mnou se nemusíš obhajovat...
Mi třeba manipulace taky docela dost vadí, ale třá proto nemám potřebu se přestat se všema hned kamarádit. Prostě si vyjasním svůj postoj a tím to pro mě hasne.
|
eva valoi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:16
- Nahlásit
Sízra Milanová
Já třeba věřící jsem a v tomto případě bych to ukončení zvolila.
A pokud by ti věřící byli tedy tak odhodlaní neprotivit se Boží vůli, tak by to dítě sice možná donosili, ale nepouštěli by se do složitejch operací vedoucích k prodloužení jeho živoření.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:16
- Nahlásit
Sízra Milanová
teda to se mi taky moc nelíbí todle vyjádření tvoje,myslíš že takový lidi maj menší hodnotu než třá lidi tu na foru nebo jakýkoli jiný lidi? Já myslim že rozhodně ne teda...
to mě nepřekvapuje, setkávám se s tím často proto jsem evě valoi napsala to co jsem napsala už předtím
Prostě to tak mám odjakživa, takhle to cítím a jiný to nikdy nebude, ať se to komukoliv líbí nebo ne.
A odpověď na tvou otázku se ti taky nebude líbit - ano, podle mě ano.
Zde vidíte ukázkovou stádovou jednotnost názorů, vy chytrolíni Všetně vámi proklamovaný obavy sdělit, nebo dokonce i mít jiný názor než většina
Eninka
ne, bylo to množný číslo na krkavce zde se nacházející, nebylo to na nikoho konkrétního
počkej počkej, jsi pěknej houbyornitolog - vrána a krkavec jsou dva různý ptáci to si pamatuj ale já beru i krkavce, jsou navíc k tý inteligenti i strašně krásný
kejtlin
taky jsem to pochopila stejně, pokud to tak je, platí stále můj blicí smajlík na rodiče
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:20
- Nahlásit
nate
http://www.youtube.com/watch?v=9mIBKifOOQQ&feature =share
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:20
- Nahlásit
Eldoguero
vrána a krkavec jsou dva různý ptáci
Jo, já třeba poznám dva ptáky - žabu a myš.
krkavce, jsou navíc k tý inteligenti i strašně krásný
Já jsem měla kavku. Byla úúžasná. Přišla mi lepší a chytřejší než labuť.
A celkově jsou třá i vrány děsně chytrý - jak bylo kdysi v nějakým dokumentu, že někde ve městě si vrány s ořechem v zobáku sednou na semafor, hodí ořech dolů, počkají až jim ho auto rozjede, a pak až je červená, tak si ho sletí sezobnout. Toho by byla málokterá labuť schopná.
Tak tedy na mě ta otázka nebyla, ale já se cítím býti tou vránou. )))))
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:23
- Nahlásit
Eldoguero
počkej počkej, jsi pěknej houbyornitolog - vrána a krkavec jsou dva různý ptáci to si pamatuj
já bych jen podotkla že přes ptáky sem tu já
a zase du...dyk vy víte co
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:34
- Nahlásit
pawLINka
poznám dva ptáky - žabu a myš
Já jsem měla kavku. Byla úúžasná. Přišla mi lepší a chytřejší než labuť
Však to je taky krkavcovitý pták, proto musí být úžasná a chytrá
Toho by byla málokterá labuť schopná.
Si piš, by se vůbec neudržela na těch drátech nad silnicí ani na semaforu
davidkova renata
marjá pano, no jo vlastně, tak pardon - shrnutí ornitologický debaty nechám na tobě
a zase du...dyk vy víte co
dyť není ještě po desátý ani
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:35
- Nahlásit
pawLINka
http://www.protisedi.cz/video/vrany-havrani-jsou-j este-chytrejsi-nez-se-myslelo To je dost dobrý.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:36 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
Eldoguero
dyť není ještě po desátý ani
se to před desátou nesmí jo?? ..ahaaha..eště že ty fora sou!
twe labut na semaforu ))))) víš že ty si asi vážně kravička?? )))))))
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:37
- Nahlásit
Mathea
dobře krycí makeup
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:38
- Nahlásit
Gi a smečka
Jo, to je přesně ono.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:42
- Nahlásit
davidkova renata
se to před desátou nesmí jo??
to víš, že nesmí, cos myslela, snad jsi to nikdy nedělala před desátou
víš že ty si asi vážně kravička??
vim, už mi to jedna účetní dneska řekla teda použila jiný slovo, ale v zásadě se trefila
|