| Autor |
Zpráva |
Crysa
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 10:27
- Nahlásit
EldogueroHm, když pod tím listím nemáš tunu spadaných jablek, který se prostě nedaj stihnout normálně otrhat a navíc jich máme letos obrovský množství, takže chca nechca furt padaj a padaj
tohle já měla s hruškama a už jsem z toho vytekla, pže hrušky jsou to ty co buď teď můžeš nakompotovat a zavařit (ale nevím kdo v naší rodině by to dělal) a nebo je dát do vánoc do sklepa aby došly (což předchozí roky ukázaly, že se stejně po kýblech zhnilý nosily ty hrušky na kompost) a nebo se to může na kompost nakopat z podstromu rovnou.
A nebo sehnat dobrovolníka, který si to orve a udělá si s tím něco sám. Sháněla jsem, ale našli se jen ti "jooo, přines mi 3 kila" Kaufland fakt nejsem a donášková služba taky ne a ještě líst na ten blbej strom?? Tak jsem je letos udala sousedce, přišla si pro to se sousedem hasičem, takže během cca 1,5 hodiny byl strom očesán a z jednoho malýho sromka 4 vrchovatý bedny hrušej si odvezli
Ale japka bych zkusila do moštárny esli nějakou poblíž máte, pokud už je budeš ze země sbírat a stejně je do ruky vezmeš..
Jdu uklízet lisít a sekat trávníky ať to mám do voběda hotový
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 10:28
- Nahlásit
leyenda
Pani hele, v emerice na tom jsou hůř
http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/246485-ch lupati-mravenci-se-nedaji-zastavit-a-vali-se-spoje nymi-staty.html
Crysa
myslíš, že by na ně zabralo vořechový listí? zkus to amíkům navrhnout, třá ti za to dají řád zlatého vořecha, teda vořechu
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 10:31
- Nahlásit
Crysa
hrušku máme mezi těma jabloněma taky a taky padaj a padaj na ní ovšem nelezu, páč je tisíci letá a já se nehodlám zabít, takže orvu hrušky, jen tam, kam dosáhnu a zbytek prostě nechám spadat a shnít nemáme žádnýho hasiče ani kaskadéra, kterej by na ni vlez
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 10:31
- Nahlásit
leyendaMyslite, ze by ten orech taky pomohl?
v nejhorším neublíží dala bych ořechový listí do nějakejch řídkejch pytlů a rozhodila po místech kde jsou. Maximálně to na jaře zaprášený vyhodíš Nic horšího se stát nemůže. Já to psům pod slámu do boud dávám víc jak deset let a zatím minimálně přes zimu na nich nevidím blechu ani když se ty protibleší preparáty nepřekrejvaj. Zato v létě, když už z jara dostanou jen slámu bez listí, tak to pokud nemaj neustále něco v kožichu napipetováno nebo nemaj obojky, tak to jsou hned nějakej hmyz hnusnej skákavej.
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 10:34
- Nahlásit
Du fakt něco dělat, seděla bych a kecala do zítra.. hlavně jak je před deštěm tak bych strááášně spááálááááá, úúúúáááááááhh ...
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 10:36
- Nahlásit
Tinta76
tyjo, a víš že ani ne
sem si to myslela
Určitě vykupujou, ale to se mi zas nechce je trhat a někam odvážet, nic to je radši narvu do sklepa a přes zimu budu průběžně vyhazovat
Nevím čím to je, ale letos jsou fatk výborný i chuťově, sladký, šťavnatý, to asi jak nás štrejchla ta radiace z Japonska
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 10:39
- Nahlásit
leyenda
nejakym zahadnym zpusobem se vetsina listi z celyho pozemku shromazduje pred vchodem do baraku
osobně myslim že ho tam nosí ten duch z jízdárny ..ofšem jistotu nemám ((
Tinta76
včéra jsme se s mušem koukli na to vídejo s tou vaší hvjezdu
hm tak at si muš hlavně prohlédne několikrát nandy zákus dyby chtěl eště něgdy gestit s nějakou trapnou veverkou třá
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 10:41
- Nahlásit
Eldoguero
ale letos jsou fatk výborný i chuťově, sladký, šťavnatý, to asi jak nás štrejchla ta radiace z Japonska
jako myslíš tu jaxem vůbec nedorazila? .-)))))tak v nejhorším ušetříte v zimě za eletryku bo si béte osvětlení zajištovat sami ))
|
Tinta76
|
# Zasláno: 5 Říj 2011 10:41
- Nahlásit
Eldoguero
mi neřikej, že bys nějaký brigádníky nenašla ... voe, nažeň k vám žumpu na brigošku
jako ségra ještě když bydlela s našima, tak s mámou furt něco zavářely, i jabka strouhaný, týjo v zimě jak se hoděj do štrůdlu třá ... ale mě to strašně nebaví to sraní s tim, navíc bych pak musela žrát to slatký, co se z toho upeče jako že se tomu snažim velice neúspěšně odolávat
|
Tinta76
|
# Zasláno: 5 Říj 2011 10:42
- Nahlásit
davidkova renata
hm tak at si muš hlavně prohlédne několikrát nandy zákus dyby chtěl eště něgdy gestit s nějakou trapnou veverkou třá
vole
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:07
- Nahlásit
Tinta76
listí musim hrabat, páč se v něm blbě hledaj čoklí hovna
ale hrušky bysem chtěla, nemoch by mi jich někdo 3kg poslat?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:08
- Nahlásit
bonc
nemoch by mi jich někdo 3kg poslat?
crysa by mohla ))) nedávno to tu nabízela.-)))
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:20
- Nahlásit
davidkova renata
crysa by mohla))) nedávno to tu nabízela.-)))
právě, nebo eldorádo, obě se tvářej že mi je strašně rádi natrhaj, zabalej do bedýnek, zavezou na poštu a pošlou ) jim pak pěkně poděkuju
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:20
- Nahlásit
davidkova renata
tak v nejhorším ušetříte v zimě za eletryku bo si béte osvětlení zajištovat sami))
Taky řešení, hodím dvě tři jabka na konferák a budem je mít místo lampičky
Tinta76
Nenašla, všichni sou děsně líný a všichni maj svoje jabka a kdo je nemá, tak si je nechce sám otrhat, jako když mu je otrhám a dovezu, tak si je třá milostivě vezme, možná ... takže nic nebude. Otrhám co půjde, uskladním co budu mít do čeho (mám málo přepravek ) a bude
bonc
ti pošlu počtou, čekej je bzry z jara
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:21
- Nahlásit
Eldoguero
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:22
- Nahlásit
podzimní sluníčko mi nevadí, ale vadí mi +27 stupňů, byli jsme včera jezdit a na grilování, takže v noci opět zimnice, těžký nohy, asi se z toho nikdy nedostanu.
Eldoguero
škoda že bydlíš tak daleko, hrušky bych ráda, náím letos všechny opadala stejně tak jablka nemáme jediný, hele ale ty jablka budou někde vykupovat určitě, je škoda je vyhodit, stejně jak je budeš sbírat tak je budeš brát do ruky, u nás je škarpolezců a nejsou to zdaleka jen hnědoši.
all
zdál se mi strašnej sen, sem z toho otřesená ještě ted´
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:23
- Nahlásit
kejtlin
u vás bylo 27 °C????
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:24
- Nahlásit
Tinta76
navíc bych pak musela žrát to slatký, co se z toho upeče
Pani před chvilkou sem šupla do trouby rychlolehkoštrůdla a žrát to teda budu já jabka nesnáším,ale v týdle kombinaci to dám(koupím listková těsto rozválím dám3řady pyškotů,na ně max dve strouhlý jabky skořicu cukr a nato naplácám tuhej pudink zabalím popatlám vejcem a upeču cca 20min od začátku do konce aj s troubou)páč ty pyškoty vychlastaj tu fuj vodu z jabka a už se to tak neblemcá nesnáším blemcavý kluzký jabkonádifky
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:26
- Nahlásit
Eldoguero
uskladním co budu mít do čeho (mám málo přepravek
Paní já už vyděla jabka i v houpací síti taky to neměli kam dát tak ju pověsily ve sklípku a houpaly v ní jabka
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:27
- Nahlásit
Eldoguero
tak je prosim posyp skořicí a cukrem, ať je ten kompot mňamózní
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:32
- Nahlásit
Dojel typek s kontejnerem a v hroznym spechu prej tady mi to podepiste a cpal mi prelozenej papir, na kterym, kdyz jsem ho rozbalila, stalo co? "doba pristaveni 07.00, 05.10.2011. a ze prej by si pro nej prijel o chvili driv nez v tech 17, jak je domluveny. Tak jsem mu rekla, at si ho rovnou bud odveze a zkusi mi ho privezt zitra na 7 anebo at si pro nej prijede az zitra po 12hod, s tim ze platim samozrejme jen 1 den. Jsem ho nastvala velmi prevelice Prej se na to muze vysrat.
Jedu pro nejmensi dite, na obed, na nakup, na balet a na rovnatka
Mohla bych vam dat velke mnozstvi mandli, oliv a lehce ususenyho vina, taky tu nejsou brigadnici
A pod listim nemusim hledat zadny hovna, pes ma svy mistecko, doufam, ze mu ho duch nezacaruje, leda obcas kun neco cestou utrousi, ale konsky hovna mi nevadej
a uz jdu
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:35
- Nahlásit
leyenda
Prej se na to muze vysrat.
Tak na to se můžete pani vysrat spíš vy
Mohla bych vam dat velke mnozstvi mandli, oliv a lehce ususenyho vina
Hm, tak to je jiná, každej tu cpe akorát jabka, kterejch je všude spousta, ale mandle, olivy a víno....to můžu
davidkova renata
osobně myslim že ho tam nosí ten duch z jízdárny
No tak to by se moh dát vycvičit, aby to nosil někam na kompost rovnou, ne?
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:36 - Změnil/a: kejtlin
- Nahlásit
Monty
u vás bylo 27 °C????
jo i jsem se zpotila včera při prochajdě a sedlání
all
zdálo se mi, že mě s kamarádkou sebrali a udělaly z nás šlapky a píchali nám drogy, ale ze mě ne, já nim nakecala že jsem těhotná-že jsme s přítelem chtěli děcko, tak mě dali do kuchyně než porodím, byla to taková ubytov na a po cca měsíci mě už moc nehlídali, byli tam psi ovčáci a já je chodila potají krmit tak si mě oblíbili a pak jsem přes jejich výběh utekla, musela jsem tedy chodit jen v kalhotkách, tričku a bosa-abych jako neutekla, ale psi mě pustili ta ubytovna byla na samotě, ale soused tam jeden byl jsem se spoléhala že mi pomůže,
byl to vietnamec-nerozuměl slovo, ale telefon měl, zavolala jsem policajty a ti věznitelé mě už ale u souseda sháněli, jenže ten je nepustil dovnitř, když viděl jak jsem oblečená a přijeli policajti a pochytali věznitele
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:36
- Nahlásit
leyenda
mandli, oliv a lehce ususenyho vina,
mňááááááááááám, že bychom přijely na brigádu?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:38
- Nahlásit
kejtlin
ale jo, ukecaly jste mě, tak já je teda othám a posbírám ach jo, že já něco psala, jste mě přinutili k práci
On je největší problém v tom, že mám strašně málo přepravek a nemám je moc kam dát, tak to budu muset nějak vykoumat, sklep máme super, ale bedýnky nám chyběj bohužel.
Ty by jsi to mohla vědět, na hruškách máme takový jakoby černý fleky, na chuť to nemá vůbec žádný vliv a nejsou takhle flekatý všechny, ale je jich hodně, co to může být?
Jinak pokud by byla nějaká akce kde by jsme se s někým viděli, tak ti klidně nějakou hrušku a jabko pošlu.
Pakunobecny
tý vole, mám hamaku, tak, že bych ji vyzkoušela takhle : D
bonc
uričtě, posypu neboj, ale nečekáš doufám, že ti je i zavařím
|
BrendaBenji
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:40
- Nahlásit
Zdar ženy, to mi chcete říct, že jste už dodrásaly žumpu jedna a už máte 70stránek v žumpě dvě? Jste šílené )))
Jen jsem se tu chtěla politovat, že už 4dny dělám dřevo na zimu a jsem stržená jak závit a všechno mě bolí
A ty hajzli psí místo aby mi nosily dřívka na hromádku, roznáší mi je po zahradě a ještě ke všemu je jí ))) Asi je zabim ))
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:40
- Nahlásit
kejtlin
aha, tak to já už včera šla v mikině
makrel
mňááááááááááám, že bychom přijely na brigádu?
kdo přijely????
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:41
- Nahlásit
BrendaBenji
jéééé ahoj, ty žiješ????
nedávno jsme tě s makrelito vzpomínaly, že jste tady paní dlouho nebyla
a víte někdo co je s tou Bayshou??????????????
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:43
- Nahlásit
Monty
my ze žumpy, jsme tu samý baby, tak přijely s tvrdým, ne?
|
BrendaBenji
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:44
- Nahlásit
Monty
zdar, já vůbec neztíhám, ale až bude hnusně, tak se tu zjevím asi častěji
|