| Autor |
Zpráva |
Monty
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:04 - Změnil/a: Monty
- Nahlásit
leyenda
davídková psala, že ten pes, co bude mít nejvíce bodů, tak dostane granule
edit: jo aha, tak Davídkovic, už to vysvětlila, ne nejvíc, ale s určitým počtem kliků
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:06
- Nahlásit
davidkova renata
byla leda pochvala slovní nebo poplácání,pamlsky si nevybavuju
Mi to nebudete věřit, ale já začala pamlskovat až tak před půl rokem . Já vždycky jen chválila a poplácala a nepřišlo mi to divný. Spíš mi přišly divný ty lidi, co f kapse v mikroteňáku měli vždycky u sebe piškůtky.
A to sem svazarmem neposkvrněná, prosím pěkně
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:12
- Nahlásit
stetisek123
A to sem svazarmem neposkvrněná, prosím pěkně
hele víš co? tys totiž přirozenej talent jako vod přírody myslim,né vod přirození ..dneska se s tim pozytývnem děsně nadělá totiž osobně sem mlsy použila ve výchově akorát na základ přivolání,zbytek co považuju za výcvik teda vodměnim,proč ne dyš se holt dneska žádá tedleten radostnej a nadšenej projef ,no
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:19
- Nahlásit
jsem ráda, že nás to víc vidí, nebo spíš zažilo, podobně
Biluška
Já ti rozumim, jak to myslíš a určitě taky částečně souhlasim.
Ale to co popisuješ, jsem osobně zažila (většinou, ne vždy samo) jen u lidí, kteří se opravdu jen "pokoušejí" cvičit a tvrdí o sobě, že jsou dobří, ne že to je realita. Asi tak jako jsi popisovala "rádoby dobré agiliťáky".
Když to opět převedu na sebe a svoje okolí, tak pokud někdo cvičí na place, koho neznám, slušně se zeptám, jestli můžu jít cvičit taky a stejně tak se ostatní ptají mě. A je to naprosto vklidu, naopak to uvítám. Ale netoužim cvičit najednou s někým, komu pes uteče za mým a překáží mi při výcviku a nestává se mi to. Ještě když trochu srovnám to agi a IPO.. Paradoxně podmínky např. při závodu agi jsou pro mě co se týče okolí (kontakt se psem, lidi, psi) mnohem víc vklidu, než na závodě IPO. Navíc požadavky i na sportovních obranách jsou dnes takové, že když má být pes úspěšný, musí to být pravdu obrana,ne hra. Zkoušky se dají skládat i na čistou
"hru",nebo s měkčími psy a plemeny,větší závody jsou jiné. Často psi z jednoho pracovního spojení nacházejí uplatnění u policie, vojáků a nebo jsou připravováni na soutěže. Proto by si měl podle mě každej dobře uvědomit, co si pořizuje (co může ze čtěňátka vyrůst).
Ikdyž se agi a IPO liší, tak si pořád myslim, že netřeba dramatizovat ten rozdíl a na obou skupinách je třeba si všímat obojího -těch fajn lidí, i těch dementů. Pravda, dementi jsou většinou víc vidět (teď nemyslím na stupních vítězů )., občas i slyšet..
a jdu se zas schovat a pozorovat žumpu bezpečně zpovzdálí
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:21
- Nahlásit
NENÁVIDÍM VÁS, KDO Z VÁS NAPSAL TĚCH DVACET STRÁNEK, NECHŤ SE FLÁKNE TRAVERZOU PŘES KLÁVESNICI ZA TREST!!!!
sem ze cvičáku a z práce a ještě ve voteplovákách tu sedím a su nasraté kolik písmenek ste napsaly!!
vokamžitě žádám výcuc, nebo to odnesou moji psi!!!
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:23
- Nahlásit
davidkova renata
no, nevím, jestli mám od přírody přirození, sem myslela, že ho mám od maminky. Ale je fakt, že dokud sem nepoznala tady žumpoidní jedince, tak jsem si s ničím hlavu nelámala a k něčemu se i dopracovala. Ale nikdy jsem si necvičila služební vemeno, takže nevím, co umím. U teriérů je to hodně o jiným přístupu a rozhodně je nemám na zkoušky.
Já se jen nedávno právě hrozně lekla, že vlastně nepoužívám pamlsky, tak jsem honem začala a nějak si moc nejsem jistá eli vidím rozdíl. SPíš těžím ze fstahu s čoklem
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:23
- Nahlásit
zase jsem dořvala píču s harantem u plotu, ještě měla blbý kecy
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:24
- Nahlásit
VY HOVADA FAKT JEDETE SVAZARM VS. POZITIF!?
Tak ja vam neco reknu a to to upa rozstipne- me je totis uplne srdecne jedno jak kdo cvici, nekecam mu do toho, max muzu rict co zabralo u me, ale nutit mu to nehodlam a taky si samo nehodlam nechat kecat do vychovy svejch psu, na co taky, ja je znam nejlip takze ja nejlip vim co jo a co ne. A z kazdyho cloveka co nejak cvici a cpe to ostatnim si beru jenom to, co ja upotrebim a nebo si dobrej napad upravim tak, jak to potrebuju.
A ted kdys sem to takhle rozsekla, zas muzu jit
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:26
- Nahlásit
Crysa
poctatný je že mám jméno pro mý crysí štěňátko bude to Death Angel
a mamka TÓ
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:27 - Změnil/a: stetisek123
- Nahlásit
Crysa
sme tě tu včera s mamkou vyvolávaly. Potřebujeme abys zabavila Vlastu a my jí čornem Maximalinu
eva od jondy nebo i all
hale a ten mondioring patří pod ÍPO nebo kam, protože tam naopak psa všelijak vyrušujou a napodobujou přirozený podmínky. Mně se strašně líbí, že ty psy musej být takový praktický, všestranný a socializovaný
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:27
- Nahlásit
Crysa
žádám crysu aby mi po nocích nevysedávala v mém osobním autě co stojí na dvoře
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:29
- Nahlásit
Crysa
Ahoj Crysicko
klikame pejskum, co dostanou 30kg granuli (kdyz budou mit dost kliku)
Davidkova ma chlapa, nechce sdelit zadny podrobnosti
Vzpominame na stary dobry Svazarm , teda to my vysokovekke, ty mladsi jsou svazarmovske jaksi intuitivne
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:29
- Nahlásit
kejtlin
nám zase chodí žrať zrní ke slepicím
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:42
- Nahlásit
stetisek123
já si myslím, že vůbec nezáleží o jakej směr jde. pokud máš dravýho tvrdýho psa, za kterým mají být vidět jako určitý měřítko výsledky, musí být zároveň hlavně ovladatelnej. neříkala bych tomu socializace. takovýho psa můžeš mít socializovanýho jak chceš, ale nemyslím, že psi na mondioringu jsou v jádru dobráci. já mám psa na sportovní výcvik - IPO, nicméně jeho založenim je kdykoliv připravenej čelit nějakýmu nebezpečí. vpodstatě na to odmala celej život čeká bych řekla. on vyhledává ten boj a kdyby byl jen socializovanej a ne k tomu ještě ovladatelnej, najde si socializace nesosializace nějakej objekt sám. spíš se podle mě dá říct, že se psem, kterej neni naprosto sebevědomej a tvrdej, máš určitou šanci i na IPO, když budeš mít dobrý osttatní disciplíny, ale na mondioringu si to moc představit nedokážu.
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:42
- Nahlásit
kejtlin
žádám crysu aby mi po nocích nevysedávala v mém osobním autě co stojí na dvoře
proc si ho nezavres?
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:45
- Nahlásit
leyenda
sedí v zavřeným, naše crysa néé zvíře crysa
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:46 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit
stetisek123
ještě jenom jako doplnění, socializovanej pes neznamená automaticky hodnej pes vstřícnej k okolí. podle mě pes bez socializace nemá moc šancí na jakymkoliv veřejnym vystoupení v cizim prostředí, prostě to nedá . a jinak se mi mondioring taky hrozně líbí, viděla jsem ho naživo jen na MS belgičáků v Roudnici a nemohla jsem se odtrhnout !!
edit: neumim napsat mimo jiné socializovanej, socializovanej, socializovanej,asi že jsem takovej asociál
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:51
- Nahlásit
děte do prdele vy roury, neříkala sem vám ráno jasně, že nemáte drásat? Jako já vás varuju, mám včil ještě jednu kanystrofku a essi přijedu a bude tu dalších milijon stran tak vás prostě pudu dočíst a odnesou to moji psi
eva od jondy
Pravda, dementi jsou většinou víc vidět (teď nemyslím na stupních vítězů )., občas i slyšet..
Tím bych asi tuhle diskuzi ukončila a nechala ring těm svazarmofcům . K těm se bohužel nemůžu vyjadřovat, bo jsem tam byla členem asi tak tři měsíce a pak jsem byla coby nekorektní vyhozena Ale asi jsem neměla takové štěstí jako kolegyně Davítková, bo u nás teda kopání do psů, vyvěšování na škrťáku a podobné chuťofky byli běžnou záležitostí. Je pravda, že gdyž jsem se tam stavila naposled (je to pár let zpátky, ale Svazarm už to teda nebyl ) tak v téchže praktikách vesele pokračovali. Čili politickým režimem to asi nebé
Stran toho mopsla na cvičáku
osobně beru cokoliv, když někdo přijde s tím, že chce vycvičit žížalu rousnici tak OK, cvičíme rousnici. Ale na výše zmiňovaném, blízkém cvičáku dělají totéž co u mopslů. Jsou příjímáni pouze němečtí ofčáci, maliňáci a občas jiné zvláštnůstky jako boxeři, beauceroni, rotvíci a tak podobně. To fakt vyjímečně. Asi mají nějakou kvótu, kterou dodržují. Jakože na jednoho boseróna musí připadat osm ovčáků, nebo tak něco.
Kdykoliv se tam objeví nějaké jiné, zcela nevhodné, plemeno - namátkou z poslední doby si vzpomínám na zl. retrívra,nebo kavkazáka - je odesláno ke Kotkové, se slovy "ta dělá ty blbinky s těmahle psama".
Přiznávám, že zvlášť skrz toho kavkazáka jsem byla dost nasraná. Bo to bylo ani ne půlroční štěně, pán s ním měl evidentně dost problémy, nezvládal ho... Přišel na cvičák a tam ho odpálkovali ať jde za mnou. Já mu na rovinu řekla, že teda fajn, ale že KAO na agi teda nebé to pravé, ať nějaké extra výsledky neočekává. Chlap, že na agi kašle, že chce akorát vychoval psa, aby uměl takový to sedni a ták a netahal ho na vodítku. Já na to proč teda leze na agi. On, že z "normálního" cvičáku ho poslali sem
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:55
- Nahlásit
eva od jondy
socilaizovanej pes neznamená automaticky hodnej pes vstřícnej k okol
jo, tohle bych podtrhla, osobne chapu socializaci jako to, ze je pes obeznamenej a vyrovnanej se vsim moznym, co ho v beznym zivote muze potkat, ne jako to, ze bude se vsema kamarad
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:56
- Nahlásit
Biluška
souhlasim .. já sem zas za svazarmu byla asi ještě na houbách, takže hov.no o tom vim . a jdu radši svýho šeltiáka píchnout vidličkou a mariňákovi kliknout do jeho malého ouška
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 13:12
- Nahlásit
Alexapoctatný je že mám jméno pro mý crysí štěňátko bude to Death Angel
doost dobrý taxi to hlavně zapamatuj, no ty už raději někam paniš, ať si to za ten rok a půl vybavíš
kejtlinžádám crysu aby mi po nocích nevysedávala v mém osobním autě co stojí na dvoře
twl a já všem tvrdim že jsem v práci a ty mě nabonzuješ..
leyendaklikame pejskum, co dostanou 30kg granuli (kdyz budou mit dost kliku)
tuto šifru asi nedávám..
Davidkova ma chlapa, nechce sdelit zadny podrobnosti
jo, takže vážně TO jak psala Alexa? to se bude muset prozkoumat copa že to s tím zlatovláskem dělaj
Vzpominame na stary dobry Svazarm , teda to my vysokovekke, ty mladsi jsou svazarmovske jaksi intuitivne
to dá rozům, mě taky zasvětili hned z kraje kynologického jaka že je to s tím buřtem a kanadou, jak se to dávkuje
Jen jsem to nikdá nepotřebovala.
ALL jdu zas dočítat, už jsem přečetla asi 4 stránky..
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 13:23
- Nahlásit
mi je ještě pořád špatně jak jsem seřvala tu píču u plotu, přišla jsem z venku, se psama, jdu uklidit vodítka a psy jsem nechala venku, slyším jak štěkaj tak kouknu z okna co se děje a vidím krávu s harantem jak něco strkaj krz plot, velký psi se mohli posrat, sem myslela že kyra projde plotem, tak vyletim a ptám se co u toho plotu dělaj-celkem nepříjemně jsem se zeptala, znáte mě a ta kráva my tady koukáme, já na to, že jsem viděla z okna že něco strkaj přes plot, co to bylo a blížila jsem se k nim a ta kráva to byl jen rohlík, malej jim chtěl dát rohlík, že maj asi hlad, když sem to prodejchla tak jsem jí sdělila, že mám 3 psy alergiky na pšenici-to je pravda , a že až se začnou dusit-to je kravina, ale kráva to neví, tak musím rychle ject k veterináři a nechám si od ní zaplatit ošetření a jestli nedejbože nějakej pes umře, tak každý z nich stojí minimálně 6 tisíc-což je taky pravda a jí že by se fakt asi nelíbilo, kdybych jejímu děcku nabízela bonbóny nebo sušenku někde na hřišti s tím, že má asi hlad. a ta kráva se zamyslela už jsem myslela, že se omluví a pak mě dorazila, jako o co vám jde, vždyt´ je to jen pes a kdyby chcíp tak jich máte tolik, to už mě fakt nasrala tak sem jí řekla, že kdyby její spratek zdechnul na alergii, tak o co jde, že má ještě jedno-druhý měla v kočárku, čuměla jak kráva a pak odešla
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 13:27
- Nahlásit
kejtlin
jako o co vám jde, vždyt´ je to jen pes a kdyby chcíp tak jich máte tolik
to už mě fakt nasrala tak sem jí řekla, že kdyby její spratek zdechnul na alergii, tak o co jde, že má ještě jedno-druhý
mě to někdo říct, tak asi reaguju stejně jako ty
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 13:29
- Nahlásit
mě dneska zase kolegyně v práci řekli, že většího ani stejného blázna do psů neznají
jsme se bavily o jedné nové holce, co tady nastoupila, že jak jsem se bavila, než jsem jela k vám do Jílového, že jsem zvědavá, jaká bude cesta, jak tam kopretin nacpu do vlaku atd, tak se připojila ke mě ta nová, a že má taky moc ráda psy, tak jsem jim to říkala a ony mi na to odpověy toto
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 13:43
- Nahlásit
leyenda
pani, ze vy jste poradne nelepili usi?
No já nevím, jestli se pinčům lepěj uši? G. jsem koupila až ve 13 měsících a Ti jeho příbuzní ve Finsku mají uši taky takový.
Delate strudl? A Gerrycek pomaha a dojida zbytky jablek?
to byla jen svačina. On by je sežral celý, ale tyhle byly pro paničku, tak on dostane jen něco. Tedy - mezi námi - taky na něm neloudím granule.
davidkova renata
nahlásim tě na veterině ze tejračku krmíš psa zbytkama a votpadem
to jsou vitamíny po snídani (jeho).
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 13:43
- Nahlásit
čus tak co, jaký je skóre SVAZARMOFCI vezus HIVPOZITÝVNÍ?
já naprosto souhlasim Gerdou
kejtlin
ty vole, co to bylo za píču, bych jí dořvala, že by mi rupla céfka!
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 13:44
- Nahlásit
eva od jondy
Jenže u toho mondioringu to právě prověřujou. Pes se nesmí leknout houpajícího růžovýho mervěda na zábradlí, nesmí řešit, že mu za zády vochmelkuje pes, nesmí řešit, že dělá stopy na fotbalovým hřišti, kde den předtím bylo okresní přebor. Kdežto ti ípáci nebo i ti druzí (agility, dogdancing či jak se to fšecko jmenuje) jsou proveřování jen za striktní podmínek, které musí být vždy stejné. Což není vhodné do normálního žiovota a pokud nesocializuješ malinu na úpo, tak je jedno, že leká vlastního stínu a žere psy na počkání, pokud by se mondioringovej pes lekal každý hovadiny, tak ty cviky prostě nezvládne.
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 13:49
- Nahlásit
eva od jondy
a jdu se zas schovat a pozorovat žumpu bezpečně zpovzdálí
myslíš, že je tu nebezpečno?
Biluška
Čili politickým režimem to asi nebé
jo, ještě jsem si vzpomněla, že díky Svazarmu jsem nebyla nucena vstoupit do KSČ.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 13:50
- Nahlásit
Alexa
poctatný je že mám jméno pro mý crysí štěňátko bude to Death Angel
Moje by byla DeFlora(n)ce Libuše z Květin...
Adiddaska
já nic nepsala ty ichtijandře....
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 13:52
- Nahlásit
Gerda
asi s těma fotkama ty jelyto
|