| Autor |
Zpráva |
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:36
- Nahlásit
davidkova renata
To ať si filozofuje co chce mě nezajímá čím on krmí svoje psi, že nemají sračku. Každej pes je jinej a každýmu sedne něco jinýho...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:37
- Nahlásit
já myslím, že většina průjmů je spíš virového původu, teda pokud vyloučím extrém, že pes najde kilofku slaniny a narve jí najednou do krku.
Monty
jestli pes netloustne nebo nemá alergii až tak bych to neprožívala. Společné bydlení s kýmkoli má své výhody - nižší náklady, hlídání a podobně a taky nevýhody - rozmazlování.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:37
- Nahlásit
argosek
Třaba tak, že když jsme jí dávali něco jiného tak se posrala nebo měla větry... tak LOGICKY už jí to strkat nebudu když jí to nedělá dobře...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:38
- Nahlásit
argosek
to je pravda, ja kdysi slibil prede vsemi jako jiskra jasna, ze budu slouzit nasi zemi, aby byla stastna a doted ten slib nosim v srdci.
Jehehéé pane, vy ste pakoň
mne se libi, ze lide se tak staraji o to, aby jejich psi nesnedli neco "skodliveho", ale sami si s chuti dopreji.
no, si řikám taky.
Monty
hele já myslím, že cesta, kterou navrhuje Kejtlin, Gerda a Argosek mi přijde nejlepší.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:41
- Nahlásit
argosek
já chci aby byli naši zdraví a moc, ale oni si to nedají vysvětlit, že by měli jíst zdravěji.
Moje mamča taky kvůli toho jde na operaci žlučníku a má držet dietu a myslíš, že jí drží? ne
tatík zase měl před několika lety problémy se střevy, taky z nevhodného stravování.
Ale já s nima nehnu, ikdybych chtěla. Kdyby jsi kolikrát viděl co jí, tak se ti zvedne kufr. Já neříkám, že se stravuju ukázkově, ale zase ne, tak jak naši
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:41
- Nahlásit
NikisekX
Třaba tak, že když jsme jí dávali něco jiného tak se posrala nebo měla větry... tak LOGICKY už jí to strkat nebudu když jí to nedělá dobře...
no tak to je docela prirozene, ze kdyz je pes od mala krmen jen amarouny, tak chvili trva, nez si jeho zazivaci ustroji zvykne na skutecne jidlo. ostatne, pri zmene znacky granuji take casto dochazi k vetrum, srackam a podbnym jevum.
PetraK
no, si řikám taky.
vidite, slecno petrok, kolik toho mame spolecneho
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:43
- Nahlásit
argosek
No tak když je od mala krmená granulema a sedí jí to tak nevidím důvod to měnit
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:44
- Nahlásit
gabifi
psala jsem, že Monty začínal být tlustý, takže má trochu k tloustnutí sklony a musím ho hlídat.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:47
- Nahlásit
Monty
Když jsem byla malá tak jsme měli jezevčíka a ten zemřel na parvu.
Sto let potom, už jako dospělá jsem si koupila první šeltku. Na každé návštěvě u našich ji máma narvala kdejakým svinstvem. Mohla jsem se rozčilovat, hádat se s nima, prosit je...všechno marno. Kdykoliv jsem se nedívala psovi do tlamy letěla slanina, salám, kosti z vařeného kuřete.....samé dobré věci
Pak jí jednou dali vylízat pekáč od pečeného bůčku. Celé to hnusně masné kolem. Fakt plný pekáč. Pes se okamžitě pos..l a poblil. Děsně. Nestíhali jsme běhat ven. Ona zároveň zvracela i sr..la . Teklo to z ní opravdu oběma konci naráz. Matka začala hysterčit, že má Hesinka parvu, ať jdu okamžitě na veterinu. Je fakt, že ty příznaky byli hodně podobné.
Na otázku co jí dali pořád oba zapírali, že prý nic. Jak jsem vytírala jednu z těch loužiček našla jsem vylízaný brutánek pod kuchyňskou linkou. Udělala jsem jim šílenou scénu. Ječela jsem po nich ať se podívají jak je Hesině kvůli jejich blbosti zle a že určitě umře. Docela tomu věřili, protože pořád všichni máme v paměti jak se Valdíšek doslova vyzvracel z podoby když umíral na tu parvu. Pak jsem za sebou práskla dveřma a šla domů.
Od té doby je klid, psy nekrmí a pokud ano tak výhradně piškotama.
Drastická zkušenost, ale zabrala....
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:48
- Nahlásit
NikisekX
kdyz sedi, tak sedi. verim, ze i vy jite jen jidla, ktera vam sedi a jste tak spokojena .
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:50
- Nahlásit
Biluška
jojo, a ja zase jednou videl, jak davali pejskum ostnaty drat zabaleny do masa. ja jim rikal, nekrmte ty pejsky porad tim ostnatym dratem a oni nee a vidis pejsek pak umrel.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:51
- Nahlásit
Monty
zkus kompromis. Mně před 3 měsícema odešl pejsek, šeltie, bylo mu 10,5 roku. Tím chci říct, že Monty má v tomhle věku možná před sebou pár let ale taky možná jenom pár měsíců. Trošku rozmazlování určitě ustojí.
Šeltie byl můj první pes a protože jsem chtěla všechno dělat perfektně, občas jsem byla zbytečně nesmlouvavá. Teď už mu to vynahradit nemůžu....
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:52
- Nahlásit
argosek
Samozřejmě, přece nebudu jíst něco z čeho mi je blbě nebo mi to nechutná
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:52
- Nahlásit
gabifi
Šeltie byl můj první pes a protože jsem chtěla všechno dělat perfektně, občas jsem byla zbytečně nesmlouvavá. Teď už mu to vynahradit nemůžu....
premoudra slova. a mela by se tykat nejen jidla ale i vychovy. clovek si casto navymysli/odposloucha tolik zbytcnych pravidel, kterymi pak psovi kazi zivot..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:52 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
argosek
vidite, slecno petrok, kolik toho mame spolecneho
mám se bát?
NikisekX
hele nic jako proti ničemu, ale jak moc myslíš, že bude organismu svědčit, když celej život bude jíst vitaminy a stopový prvky jen uměle dodaný Sedět může, svědčit nemusí
gabifi
ano, jak píše argosek přemoudrá slova. jen kdyby k nim čék došel nějak rychlejš, než pozdě
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:53
- Nahlásit
NikisekX
Samozřejmě, přece nebudu jíst něco z čeho mi je blbě nebo mi to nechutná
vzhledem k tomu, ze jste slecne tchyni musela vysvetlovat, at vasi slecnu fenku nekrmi, a take ji musite od misky s dobrotkama odvolavat, nemyslim, ze by ji vami zakazane jidlo nechutnalo .
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:53
- Nahlásit
PetraK
To samé s tím jídlem od stolu, sedět může, svědčit nemusí
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:55
- Nahlásit
argosek
Znáte plemeno bígla?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:55
- Nahlásit
PetraK
mám se bát?
jestli se bojite rada, tak klidne .
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:56
- Nahlásit
NikisekX
sedět může, svědčit nemusí
no to jistě, ale já teď neměla na mysli to co pes dostane od stolu, ale to čím je krmen. a ono, pokud pes dostane od stolu třebas kus chleba s rajčetem, rozhodně mu to prospěje spíš, než králičí bobky v misce.
ale to už jsme zas na cestě granule versus normální jídlo, tak já jsem zticha, ať se to nezvrhe v boj husitů proti křižákům
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:57
- Nahlásit
super, naši mi slíbili, že nic Montíkovi nebudou dávat asi viděli jak jsem z toho na nervy, snad to dodrží, jsem nesmírně ráda, protože naši jsou fakt svkělí (až na to cpaní Montyho). Jsem jim vysvětlila, že to Montymu nedělá dobře (sice to jsem jim říkala mockrát), že jsem sice moc šťastná, že mi ho vyvenčili když jsem chodila do práce, ale ať mu prostě nic nedávají.
Samozřejmě, že mu dáváme střívka, žvýkací kostičky atd., ale taky ho v tom musíme hlídat, protože jak už jsem psala, Monty je piraňa a musím hlídat kolik toho sní, aby netloust
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:57
- Nahlásit
NikisekX
Znáte plemeno bígla?
a jak! zrovna jsem na jednoho, ktery mi je obzvlast blizky, myslel, kdyz jsem psal to o tech zbytecnych pravidlech a o tom, jak clovek, kdyz pejsek zestarne, lituje toho, co vsechno mu cpal do hlavy.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:58
- Nahlásit
argosek
jestli se bojite rada,
jen do určitý míry. Jestli nejste bubák ve tmě, tak se bát můžu. Páč bubáků ve tmě se bojim hrozně moc
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:59
- Nahlásit
PetraK
No jo, no jo. Taky to hodně záleží jakýma granulema asi krmíš. Ale tak rozhodně kdyby to čubě nesvědčilo tak jídelníček přehodnotíme tak aby svědčilo...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 14:00
- Nahlásit
NikisekX
Taky to hodně záleží jakýma granulema asi krmíš
noo..to máš celkem fuk
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 14:01
- Nahlásit
argosek
zrovna jsem na jednoho, ktery mi je obzvlast blizky, myslel, kdyz jsem psal to o tech zbytecnych pravidlech a o tom, jak clovek, kdyz pejsek zestarne, lituje toho, co vsechno mu cpal do hlavy.
tohle je asi povinný, že si tim musí skorem každej projít??
proč to nemůžou napsat do nějakýho návodu, kterej by člověku dali ešče než si domů štěně přivede?? Že aby člověk nebyl magor a nežral to tak a místo toho si s tím čoklem užíval, dokud mají oba čas?
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 14:02
- Nahlásit
argosek
no vidíte to, každej jsme nějakej. Každej se k psovi chová jinak. Já třeba si myslím, že nebudu litovat toho co teď cpu čubě do hlavy... Ale těžko říct co bude za 10 let třeba..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2010 14:03
- Nahlásit
NikisekX
No jo, no jo. Taky to hodně záleží jakýma granulema asi krmíš. Ale tak rozhodně kdyby to čubě nesvědčilo tak jídelníček přehodnotíme tak aby svědčilo..
nemyslim. Granule jsou mrtvý žřádlo, proti tomu ten králičí bobek je 100x výživnější. Jen si logicky vezmi jakým procesem to projde? A proč tam musejí všechno potom dodat uměle? No páč je to co?? Je to mrtvý, nejni tam nic. Teda je ale umělohmotný. Je to jako kdybys celej život jedla fakt nějaký amarouny, žádný jablko, hrušku, tvaroh, vajíčko... nic. Jen amarouny a do sebe to potřebný dostávala v pilulích. Gůtofka? No nevim.
|
NikisekX
Člen |
- Nahlásit
davidkova renata
Tak ale je rozdíl mezi granulema z Tesca za 100,- 10 kilo granulí a nějakou kvalitnější značkou( schválně nepíšu jakou, protože každej má na to jiný názor)
|
davidkova renata
Člen |
- Nahlásit
PetraK
proč to nemůžou napsat do nějakýho návodu, kterej by člověku dali ešče než si domů štěně přivede
protože by to nefungovalo..návod je nepřenosný a je nutná vlastní cesta a zkušenost.
mám to samo taky,ale sračky mýmu psu eště pořád nikdo dávat nebude!!!
|