Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Prosím pomoc, rodiče mi kazí psa
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Monty
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 09:16
- Nahlásit

Včera jsem byla sedm hodin pryč, byla jsem na náštěvě a bohužel jsem, sebou Montyho nemohla vzít. Přišla jsem domů, celá šťastná (byla jsem totiž navštívit jednu chovatelku, od které budu mít štěně a zdá se, že jsem na lepší nemohla narazit). Jdu s Montíkem ven a z Montyho asi 3 minuty tekla jen voda, prostě totální sra.ka, příjdu domů totálně nasraná a ptám se matky, že jestli mu něco dávali, prý ne - prostě mi několikrát zalhala do očí, pak to s ní teda vypadlo, že jo.
Já už prostě nevím co mám dělat. Mají zakázáno cokoliv mu od stola dávat, nemíním aby mu odešly ledviny z těch sra.ek co mu dávají, Monty se nemá na co stěžovat. Dostává maso a každý den dostává nějaké žvýkací kostičky.
Prosím poraďte mi jak na ně? Já toto nemíním snášet, je to můj pejsek, tak ať mu nehuntují zbytečně žaludek!

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 09:31
- Nahlásit

Tak na ně nahraj, že ste byli u veta a zjistil mu nějakou alergii a musí mít striktní dietu, jinak bude mít vážné zdravotní komplikace a může umřít, to se snad budou bát mu něco dát, jestli ho maj rádi.

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 09:36
- Nahlásit

No tak nevím, já bych to tak nehrotila, občas něco od stolu normálnímu zdravému psovi neublíží, ale pokud ti to tak vadí, tak bych asi příště nechala psa posrajdit u matky v kuchyni. Aby viděla následky.
Jinak myslím, že to nevysvětlíš, protože rodiče ví vždycky všechno nejlíp a mají vždycky pravdu.

staropramen
Člen
- Nahlásit

Vynadat,a pořádně,že ničí zdraví a zkracují život tvému pejskovi,u nás to fungovalo

Lucie Kratochvílová
Člen
- Nahlásit

Monty

Asi bych si s nima v klidu promluvila, že pes je můj a že se o něho starám sama a že pod mojím vedením nijak nestrádá a vysvětlila bych rodičům, že lhaní je špatné a ošklivé a že to dělají děti ve školce, ale ne dospělí a zodpovědní lidé

Monty
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 09:38
- Nahlásit

zuzanarosakova
díky asi to vyzkouším, jo rádi ho mají. Jeho matka a bratr zemřeli právě kvůli ledvinám, buď je někdo otrávil a nebo si to zavinili majitelé, protože ti jim dávali od stolu skoro vše. A já nechci aby Montík dopadl stejně

pajda222
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 09:40
- Nahlásit

Říct, že by mohl mít zdravotní problémy a i umřít, že když mu to budou dávat, žemře a bude to jejich vina,že má nějakou tu alergii a určitě to zabere. Já to tak musel říct manželce, aby pochopila, že je nemá krmit, oni se po tom sice nepos.ali, ale byli nažraní a při výcviku na ně nefungovaly pamlsky.

staropramen
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 09:43 - Změnil/a: staropramen
- Nahlásit

A nevymyslel bych si nějaký alergie,pokud ti nemají lhát rodiče tak jim přece také nebudeš lhát,prostě je to tvůj pes a ty rozhodujes co bude žrát,a oni by to měli respektovat

Monty
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 09:43
- Nahlásit

staropramen
Vynadat,a pořádně,že ničí zdraví a zkracují život tvému pejskovi,u nás to fungovalo
no já včera byla vzteklá, vynadala jim, jsem jim řekla, že jestli chcou kazit zdraví, tak ať si koupí svého a mu ať si dávají co chcou, natož mi otec odpověděl, že jasně ať mu koupím dva psy od té chovatelky u které jsem byla (chce za něj docela dost, no vlastně ani né moc, ono se to u těch s PP tak pohybuje) prostě chápeš, řekl to ironocky. Pak jsem prostě říkala, že jestli se to ještě někdy stane, tak si nepíchnu inzulín (mám totiž diabetes). Já už fakt nevím co mám udělat

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 09:44
- Nahlásit

pajda222
jo, já taky na přítele použila lest, že pes nemůže kvůli kloubům spát venku, že to zakázal vet. Máme totiž strašného závisláka a vím, že by mu venku bylo strašně smutno, i když by tam byl se svým bráškou. Takže spjej doma a všichni jsme spokojení

Monty
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 09:46
- Nahlásit

Maya
no ono to sem tam není, teď jsem tři a půl měsíce na ÚP, takže jsem s Montíkem dá se říct 24 hod. denně, pokud třeba nemusím k lékaři nebo na ten ÚP,tak to jsem třeba dvě hoďky pryč, takže si ho hlídám, minule otec něco krájel a furt mu něco padalo na zem, a jak jsem byla v práci, tak jsem si sto procentně jistá, že mu každý den něco dávali

impact
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 09:47
- Nahlásit

Staropramen -> Asi bych to udelala stejne. Proste ho krmit nebudou a hotovo! Sedla bych si s nima a v klidu probrala to, proc mi lzou do oci a zda jim to neni trapne. Taktez to, co pro ne znamenam ja, kdyz nerespektuji moje prani ohledne meho psa. A ve finale bych jim taktez predlozila ucet za pripadne vet. vydaje ohledne prujmu.

Monty
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 09:48
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
víš jak jsem to z matky nakonec dostala? ať přísahá na mojí smrt, že mu nic nedali, tak pak se přiznala, jinak by mi vesele dál lhala do očí

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 09:49
- Nahlásit

staropramen
hele rodiče jsou někdy nepoučitený, měla jsem u našich na hlídání psa po operaci DLK a měli striktní zákaz ho pouštět se svým psem lítat po zahradě. A máma ho tam stejně pouštěla, protože jí ho bylo líto, že se neproběhne, že kňučí u dveří. Nedokázala to prostě pochopit, že to je pro jeho dobro ho držet doma! Stejně tak rodiče Monty si asi myslej, že to vědí líp, že se psům odjakživa dávyly zbytky od stolu a že dcera je jen histerická..

staropramen
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 09:49
- Nahlásit

A když lhát tak se zkus domluvit s veterinářem,ať ti napíše nějaký papír pro rodiče že má nějaké třeba citlivé zažívání a že mu tím skutečně ubližují.:-D

Monty
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 09:54
- Nahlásit

zuzanarosakova
Stejně tak rodiče Monty si asi myslej, že to vědí líp, že se psům odjakživa dávyly zbytky od stolu a že dcera je jen histerická..
máš úpnou pravdu, naši ale o psech vůbec nic nevědí, mamka psa neměla vůbec a táta měl německého ovčáka, ale né, že by ho on chtěl, to jeho rodiče. Taky že jsem jim to vmetla, že o psech nic neví, moje první knížka, kterou jsem přečetla byla o psech, já neříkám, že jsem expert na psy, ale něco o nich vím, protože už od dětství se o ně zajímám

Monty
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 09:56
- Nahlásit

jo a nakonec tomu dal otec ránu když řekl, že pes do bytu nepatří. To se asi chtěl obhájit, že na zahradě by ho u jídla neviděl.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 10:11
- Nahlásit

Monty
hele některý lidi jsou uplně nenapravitelný. Můj frajer furt psům dává od stolu. Aspoň se mi podařilo vyřvat, že to nesmí bejt nic kořeněnýho, takže jim dá třeba vylízat kelímek od pribiňáku, nebo kus rohlíku. Naštěstí si už nedovolí jim dávat třeba při grilování maso, který leželo celej den v chilli marinádě. Ale stejně se mě na to vždycky přiblble zeptá, jestli by jim to nemohl dát. A nepomůže nic. Několikrát se pes posral doma, na dřevo, na koberec na mramor, slintá mu na kalhoty kdykoli něco jí. Mě si ani nevšimnou, když jim, protože já jim v životě nic nedala od stolu. A to můj frajer ty psy fakt miluje, ale jen prostě o nich ví uplný prd

Monty
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 10:17
- Nahlásit

zuzanarosakova
hele některý lidi jsou uplně nenapravitelný.
no já vím, ale když ta jeho matka a bratr zemřeli na ledviny, tak to by snad měl být pádný důvod, proč Montymu nic nedávat

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 10:22
- Nahlásit

Monty
jojo, to by mělo zabrat. Fakt to nahraj, že jste byli u veta a že něco objevil a nasadil dietu.

Monty
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 10:33
- Nahlásit

jo ještě podotýkám, že bude Montymu 17.5. deset let, takže už to není žádný mladík - je sice aktivní, čiperný a nikdo by mu těch deset netipoval, ale přece už nemá organismus takový jaký měl v mládí

makrel
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 11:38
- Nahlásit

MontyTak my jsme kousek šli, ale jsme mokří skrz naskrz. U těch rodičů pomůže asi fakt jen pořád do nich hustit, že tomu psovi ubližujou, já jsem tak našim lezla na nervy pěkně dlouho, mamka už na mě byla dost naštvaná,ale aspoň to omezili na zeleninu a poměrně neškodné věci ( byl to jejich pes, ani ne můj, ale byl tlustý)

Monty
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 11:43
- Nahlásit

makrel
to počasí je děs!
No a já bláhová jsem myslela, že už je to dávno přešlo, cpát ho něčím. Já pořád do nich hustím, teď se dokonce spolu nebavíme. Já už na ně fakt nemám nervy. Jsem zralá na psychiatra a to jsem do té doby než jsem to zjístila měla úplně super náladu

makrel
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 11:44
- Nahlásit

Monty
Bohužel to je nevýhoda společného bydlení.A co vyhrabat nějaký článek na netu, o škodlivosti cpaní psa blbostma? Nejlépe od veterináře

Monty
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 11:49
- Nahlásit

makrel
uvažuju, že jak půjdu pro spot, že Mertovi něco řeknu, ale to mi to má jako napsat písemně??? To si budu připadat jak úplný debil, ale co už.
To víš, že už jsem hodněkrát uvažovala, že bych se odstěhovala, ale já bych to z jednoho platu a se dvěma psama neutáhla. Já nemůžu žít od výplatě k výplatě, já musím něco ušetřit pro zichr, co kdyby něco náhodou

makrel
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 11:51
- Nahlásit

Monty
uvažuju, že jak půjdu pro spot, že Mertovi něco řeknu, ale to mi to má jako napsat písemně??? To si budu připadat jak úplný debil, ale co už.
Já si myslím, že nebudeš, on ti něco vymyslí. Doktoři to znají a pak vidí na pacientech, jak to končí, když se psům furt něco cpe. Toho bych se nebála

Monty
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 11:54
- Nahlásit

makrel
a nevíš jak se střídají Merta s Dianem??? (doufám, že jsem tomu druhému vetovi nepopletla příjmení)
Já bych raději totiž šla k Mertovi, toho znám už déle

makrel
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 11:55
- Nahlásit

Monty
To máš jedno, jsou oba fajn. Dr.Merta má tento týden tuším odpolední..ale oni se někdy přehodí.

allík
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 12:04
- Nahlásit

Monty

Teda koukám, že všude je to stejný Já teda už s rodičema nebydlím, takže mi psiska nikdo tajně neláduje, když jsem v práci, ale pokaždý, když přijedeme na návštěvu, tak mě táta přemlouvá, jestli jim může dát šunčičku. Poprvé přes moje řvaní do nich narval skoro 100 g. Tak jsem mu naštvaně řekla jestli si uvědomuje, že tímto jsou dneska po večeři. Tak se strašně divil. No a od tý doby klid. Sice se vždycky ptá, jestli jim může dát, že jsou určitě hladový a smutně koukají a tak, ale moje striktní NE stačí a je pokoj. Hele, já vím, že tě to štve. Ale zase na druhou stranu buď ráda, že s pejskem někdo doma je, když si v práci. Že ho můžou třeba vyvenčit a tak. Co já bych za to kolikrát dala.

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 12:07 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit

Monty

Já už prostě nevím co mám dělat. Mají zakázáno cokoliv mu od stola dávat, nemíním aby mu odešly ledviny z těch sra.ek co mu dávají, Monty se nemá na co stěžovat. Dostává maso a každý den dostává nějaké žvýkací kostičky.

mozna by stalo za to, chovat se k rodicum tak, aby se ti nebali priznat, jake dobroty tvemu psovi dali. jestli nemas nejakou extra citlivku a sama sis ho tim, cim ho krmis nezkazila, tak mu podavani dobrotek od stolu neublizi.

jak to ctu, mam pocit, ze z tebe mluvi urazena jesitnost.

ps: co ty vis, treba mu mnohem driv odejdou ledviny ze sracek, co mu davas ty.

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání